fjärilar i magen!

Nu är det mindre än 13 timmar kvar tills tåget går. Jag är skitnervös! Jag mår illa och det kryper i hela mig, herregud! Den här känslan har jag aldrig kännt förut. Det är som något slags lyckorus. Helt plötsligt får jag världens skrattanfall och jag bara ler hela tiden. Jag tänker på allt som väntar konstant.. Det är nästan som om jag vore kär :)
Det ringer folk hela tiden, jag får sms och alla som jag träffar kramar om mig och önskar mig en underbar resa!  Alla bryr sig om mig så mycket och det gör mig jätteglad :) Alla NI söta! Jag kommer sakna er och tänka på er massor där nere :)

Nu är precis allt nerpackat och ryggsäcken står redo. Jag har hållt på och fixat hela kvällen och det är först nu som allt är helt klart! Jag ska gå och lägga mig ganska snart, för sen kommer jag nog inte sova mycket de kommande två dygnen eftersom jag har sjukt svårt att somna om jag inte ligger i en säng. Jag kommer nog inte kunna sova så mycket inatt heller har jag en känsla av. Men jag ska försöka iallafall... jag vill vara utvilad imorgon!

Idag satt jag på Lustgården med tjejerna i några timmar. Mys vare och jag kommer sakna er alla massor! Puss på er <3



Sen har jag åkt min första raggarrunda med fröken Ida Skoog också. Shit vilken åktur alltså :D haha!

Nu är det dags att hoppa i sängen.. skriver några rader innan jag åker imorgon. God natt allihopa!


hejdåmiddag

Idag har jag fixat allt som skulle fixas, all tvätt är tvättad, det sista är inhandlat och nästan allt är färdigpackat nu. Mormor, morfar, farmor och farfar har varit här på middag. Vi har firat pappa som fyller år på söndag och haft någon slags hejdåmiddag. Känns konstigt att jag inte kommer få träffa alla nästa och kära på så länge. Det är ju bara tre månader, men ändå.. mycket kan hända! Eller ingenting...

Trerätters stod på menyn idag och jag fixade all mat:

Förrätt: halloumifylld quesadilla på salladsbädd
Huvudrätt: krämig svampsoppa med bacontopping
Efterrätt: pannacotta med varm hjortronsås

Middagen var lyckad och lika trevlig som vanligt. Jag fick en present av mormor också. Hon är så söt! För att jag ska komma iåg alla tips och varningar som hon givit mig hade hon köpt en luktagottpåse med ett kort på henne och morfar att ha i väskan. Då kan jag se det och tänka på dem :)

Ikväll har vi haft en mysig familjekväll med let's dance och massa godis! Hejja Morgan Alling :D åh, vad jag längtar efter att dansa! Jag och Johan skulle vara med där ju. Vi skulle vinna lätt. Johan är den bästa danspartner man kan ha! Gud vad jag kommer sakna våra filmsöndagar under våren. Vi får ta igen det till sommaren när jag kommer hem igen!

Som sagt är nästan allt färdigpackat nu. Mamma, Lina och Julia hjält mig. Och tack god gud för det :D För ovanlighetens skull känns det som om jag har allt med mig. Det brukar alltid känns som om jag har glömt något, vilket jag också brukar göra, och den här gången är väl säkert inget undantag. Men just nu känns det bra iallafall. Och skulle jag ha glömt något är väl inte det hela värden. Det finns ju affärer i Australien också.. det är ju inte rymden jag ska till :P Maxvikten för mitt bagage är 20 kilo och tror ni inte att jag lyckats komma upp i prick 20 KILO också?! Jag är verkligen bäst på att packa.. eller inte. Jag fattar inte vad det är som väger så mycket i mina väskor jämt?


Imorgon ska jag bara ta det lugnt. Jag och mamma ska gå en långpromenad och klockan tolv ska jag fika med tjejerna på Lustgården. Det ser jag verkligen fram emot!

Just nu sitter jag och drömmer mig bort bland bilder av whitehaven beach, en av världens väckraste stränder och dit ska jag..

                                   



Om 35 timmar lämnar jag Torsby för att uppfylla min dröm! AUSTRALIEN :D och jag kommer ha Emeliebaby med mig <3


6 dagar kvar

Jag har legat i sängen/soffan typ hela dagen. Jag var sämre idag när jag vaknade så det var lika bra att stanna i sängen. Lina har också varit sjuk så jag har inte legat ensam här hemma iallafall :) Fast Lina är mycket sämre än mig, stackaren. Hon hostar och har knappt någon röst kvar.
Åh, vilken bra film Australia var! Den bästa på länge. Laddade hem den eftersom jag så gärna ville se den innan jag åker :) Och blödig som jag är satt jag där och grät.. var väl egentligen inte så sorgligt. Men den förmedlade starka känslor och slutet var så lyckligt :) Jag älskar kärleksfilmer!
Har börjat lite med packningen idag också. Gud vad jag har svårt för att bestämma kläder :P Emelie, kom hiiit! I need your help :P
Nu ska jag lägga mig och läsa och sen ska jag sova så att jag blir frisk tills imorgon :D för jag tänker inte ligga här och vara sjuk!

6 dagar kvar..

sjuk?

Jag vaknade och hade ont i halsen idag. Tänk om jag blir sjuk?! INTE NU! Jag har ju massor att göra i veckan, och så ska jag hinna träffa alla.. jag har inte tid att vara sjuk! Fast egentilgen är det inte så konstigt om jag blir det... Henrik låg ju i feber hela helgen i Idre, Ida hade typ öroninflammation, Annelie var helt genomförkyld, mamma och Lina är hemma och har feber, ont i halsen och hostar. Förutsättningarna för att jag ska hålla mig frisk är inte de bästa. Suck! Men, men. Blir jag sjuk så blir jag. Det bästa är ju bara att vila och det har jag gjort idag! I hela två timmar satt jag och kopierade och scannade in alla värdepapper på datorn, så nu är det fixat också. Sen blev det en lång och mysig fika på Lustgåden :)
Hämtade ut mina dollar på banken idag också. SNYGGA pengar! De ser ut som leksakspengar i alla möjliga färger och är gjorda i något plastliknande material som tål vatten. Coolt!
Vi har just ätit middag här hemma. Myspys med tända ljus och så. Mamma och jag har mumsat oss med blodbudding, medan de andra tre (barnen) som vägrar äta blodpudding fick pannkakor!
Blev ingen bio igår heller. TRÅK! När vi hade köpt biljetterna stod det inte alls Australia på dem utan Allt flyter. Jag som så gärna ville se den filmen innan jag åker. Jag har hört att Allt flyter också ska vara bra, men de andra ville inte se den så vi hyrde en film istället. Vi stod länge och valde mellan BJÖRN GUSTAVSSON och Walk the talk.. det blev ingen av dem. För sen kom Lars och tippsade om Bankjob. Och den var verkligen bra! Så ska ni hyra film så skulle jag verkligen rekommendera den :) Blev en riktigt mysig och bra kväll.

7 dagar kvar...

back home!

Nu är vi hemma igen efter en långweekend i Idre. Jag ville uppleva vinter och det har jag verkligen fått göra. Fjällvädret bjöd på en ordentlig snöstorm igår. Den var så kraftig att de tvingades hålla nästan alla liftar stängda, och därmed kunde vi inte åka ner för backarna, eftersom vi då inte skulle ta oss upp igen. Så igår blev det tråkigt nog inte mycket till skidåkning. Men lite skidåkning hindarde inte oss från en riktig after ski med liveband, röj på dansgolvet och alkohol :) (KUUL) Vi åkte ju trots allt skidor hela fredagen och var väl förtjänta av lite återhämtning! Både fredag och lördag kväll var mycket trevliga med god mat och underbara vänner och familj! Nästa år blir det en vecka i Åre, som ska planeras i tid (Idreresan blev en impulssak och inte som den vanliga veckan i Idre, bara en halv, och en aning trång :P haha, men himla mysig ändå :D). Familjerna Barremyr, Skoog och Ohlsson på skidsemeser nästa år! Jag längtar redan :D
Men nu har jag annat att tänka på och se fram emot. Det är bara en vecka kvar idag tills jag och Emelie åker ner till Stockholm för att sedan nästa måndag flyga vidare ner till Melbourne. Det känns helt overkligt. Tänk när jag beställde biljetterna i oktober.. 2 februari kändes så långt borta. Men tiden försvann som ingenting och nu är jag alldeles snart där. Och resfeber, det har jag kan jag lova :D Jag gillar det :P hihi.
Nu ska vi avnjuta en god middag här hemma, det doftar kyckling. Mums! Ikväll blir det bio, Australia. Jag har hört att den ska vara sjukt bra, så det ser jag fram emot!!!

ipod nano!

Tråkigt väder! Det är så typiskt att så fort det kommer snö så blir det bara blask av allt. Ska bli så skönt att komma upp till stugan i Idre, få åka skidor och uppleva riktigt vinder innan jag åker ner till värmen :) Familjen Skoog ska med till Idre också. Åh, vad jag är glad för det. Massa Emma- och Idatid innan jag åker. Känns så konstigt att vi inte kommer ses på så länge.
Idag har jag och Linnea lunchat och fikat på Lustgården i flera timmar. Myspys och massa prat <3
Fick ett ryck förra veckan och kom på att jag inte kunde åka till Australien utan en ipod. Musik är ju något av det bästa som finns och inte kan jag bara ha telefonen som det endast får plats ett 50-tal låtar på. Hur snabbt tröttnar jag inte på det? Så jag gjorde ett impulsköp och beställde den nya apple ipod nano. Den kom på posten idag så nu kommer jag kunna lyssna på massa musik :D Skitsnygg var den också. Hade varit kul med någon färg, men jag beställde den svarta!
Snart kommer Idababy hit! Vi ska ha myskväll. Jag, Lina och Jullan är ensamma hemma. Härligt med FF så man kan spela hög musik, sjunga och dansa loss utan att ha en pappa som klagar :P (pappa spelar också hög musik, men då är det deep purple så det dundrar i hela huset, och då klarar jag mig bättre utan).
Åh, jag känner verkligen för att se A walk to remember idag. Bra film <3

20 år idag :D

Jag har verkligen haft en toppenhelg! Fredagen tillbringades med Sara, Elin och Lina stundvis i hallen då vi kollade på innebandyn, annars i Saras nya lägenhet med mys och kortspel. Vi åkte lite fram och tillbaka. Jullan spelade och självklart var hennes matcher viktigast. Visade sig också att Julias lag var vinnarlaget. De tog hem segern klockan fem på morgonen och Julia kom hem med en guldmedalj :) Duktig lillasyster! Måste också nämna att det är Julia som har fixat hela min blogg.. hon fick fria händer att göra vad hon ville. Det enda jag har bidragit med är att välja musik. Skulle aldrig fått det så fint utan min söta lillasysters hjälp! Tack vännen <3

Igår fyllde mormor år och vi var självklart där och firade henne. Tårta, kaffe, paket, skratt och prat. Och mormor, gullig som hon är kommer med nya saker varje gång vi ses.. igår fick jag en armékniv (med typ allt i) och lite andra småsaker som är bra att ha! Hon pratar om min resa hela tiden och jag tycker det är så roligt med någon som är intresserad. Men lite orolig är hon allt för sin lilla flicka också, och talar om hur mycket som är farligt och som man inte ska göra.. hihi :P

Efter att vi varit hos mormor var det dags att börja fixa inför kvällen. Vi dukade upp långbord här hemma och vid sextiden började mina söta vänner att trilla in :) hihi. Johan och Andreas kom med en roligt present. Presentkort på Roy´s tattoo, 900 kr. Jaaaa! Jag som alltid velat tatuera mig. Eller inte (och det vet Johan MYCKET väl) inte för att jag har något emot tatueringar. På vissa passar det jättebra och endel är jättefina. Men jag personligen vill inte ha någon :P Men jag kunde väl inte göra annat än att tacka och se glad ut? Men efter en stund kom det väl fram att det bara var ett skämt och Johan plockade fram ännu ett paket. Jag fick en jättegod parfym och den är jag jätteglad för. Escada är min favVo! Jag fick massa annat fint också, och TACK för det allihopa! Ni är urgulliga och jag tycker såå mycket om er <3

Efter att ha tillbringat ett ex antal timmar hemma hos mig med, prat, skratt, alkohol, spel och musik drog vi till idet och dansade loss! När klockan slog tolv sjöng alla för mig. Hihi. Hela kvällen var det dansgolvet som gällde. Mmm... I LIKE IT! Tack för den kvällen allihopa. Jag hade superkul :)

Idag väcktes jag av sång, tända ljus, paket och frukost på sängen av min älskade familj! Jag fick klockan som jag önskade mig, en guldring, presentkort på Prima Sport, extern hårddisk och ett minneskost på 8 G till kameran (nu kan jag bannemej ta bilder på resan :D haha.) Jätteglad blev jag. Det blev en lugn förmiddag.. mys med familjen. Jag gjorde två blåbärspajer med marshmallows och choklad och senare kom släkten och firade mig och jag fick mer paket :D  Det blev fika och mer mys. Sånt tycker jag OM! Under kvällen har vi haft en mysig familjemiddag och spelat spel. Kan inte säga annat än att jag haft en superbra födelsedag. Sämre blir det inte när jag tänker på att det endast är två veckor kvar nu och att det är 40 grader varmt nere i Melbourne! Åh...... jag längtar :D


Ida


Åh, vad jag älskar solen!

Man kan inte bli annat än glad när solen skiner och det nästan känns som vår ute! Det har varit helt underbart väder idag och jag hoppas, hoppas att det håller i sig. De senaste dagarnas grårugg har inte fått humöret på top precis..
Sitter och kollar väderprognoserna nere i Australien. Det är det riktigt hett där nu.. runt 30 grader, och det är väl i skuggan. Jag längtar diiiiiit! Jag tycker om sol och värme :) Mitt visum kom på posten i dag också, och de sista papprena från kilroy, så nu är det mesta ordnat.. i pappersväg iallafall. Det känns skönt. Snart är det dags att börja packa ryggsäcken också.. OCH BESTÄMMA KLÄDER! Det kommer inte bli lätt alltså. Jag är typ sämst på att packa. Jag tar alltid med mig alldeles för mycket och väskan blir alltid jättetung. Men nu KAN jag inte ta med mig för mycket, det kommer inte få plats lixom. Jag kommer bara ha problem med att välja VILKA kläder jag ska ta med mig.. hmm? ojoj, dagens i-landsproblem...
Idag har jag tillbringat eftermiddagen hemma hos Idaälskling! Jag har ännu en gång bestämt mig för att lära mig dricka kaffe :) och jag kan ju meddela att det faktiskt går bättre och bättre. Så jag och Ida har fikat, med kaffe såklart! Och det där med kaffe.. det kan Ida. Även om det inte smakade lika gott som te så lyckades hon göra en riktigt god kaffelatte (dock med smaksättning av caramell), men ändå. Det var ju kaffe. Vuxenpoäng till mig :D Hur ska jag klara mig utan Ida i TRE månader, min älskade bästa vän?! <3
Nu ska jag åka till jobbet en sväng. Umgås med lite härlit folk, sjunga singstar och spela yatzy! Tänk vilket underbart jobb jag har.. inte alla som åker till jobbet när man är ledig. Men mycket är nog tack vare mina sjukt gooa arbetskompisar!
Imorgon ska jag dock jobba, 12-21. Det blir näst sista arbetspasset innan jag åker :)


20 dagar kvar

Att jag skulle börja blogga var inget jag hade tänk mig. Jag älskar att skriva, men mest för mig själv. Vet inte vem som skulle vara intresserad av att läsa det jag skriver?! Känns lite som att jag delar med mig av min dagbok, därför skriver jag hellre privat :P Men nu när jag ska resa iväg säger flera vänner att jag måste blogga så att de kan hålla sig uppdaterade av vad som händer på andra sidan jorden. Så jag gör det för er, alla nära och kära!
Sitter och väntar på att mamma ska vakna.. ska snart göra frukost på sängen (då kan jag väcka henne med gott samvete, hihi) det är ju inte alla som är lika morgonpigg som jag är här i huset, jag är alltid uppe först ;P Idag ska jag och mamma iväg och handla lite inför resan, fixa lite saker på banken och så. Gjorde en jättelåång handlingslista igår, så jag har endel att göra idag :)
Var hos mormor och morfar igår också.. de är resvana de, har varit typ överallt.. och det är tur. Jag får mycket hjälp och tips av dem. Satt där och fikade länge och kom därifrån med en hel påse med saker jag kommer att behöva, så mina handlingslista minskade en aning. Min mormor är snäll hon <3
Tänk att det bara är 20 dagar kvar. Åh, vad jag längtar bort! Det ska bli så underbart. Emelie! Vi kommer ha så sjukt kul, du och jag, sol, bad och äventyr <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0