torsdag 29 april

Hej vänner ♥

Det är ingen vanlig dag idag för det är Idas födelsedag, 20-årsdag dessutom!
GRATTIIIIIIIS min älskade vän ♥







Jag ringde och sjöng det allra finaste jag kunde förut. Kalas och sånt blir imorgon!

Idag är det även internationella dansdagen. Det var en speciell dag under skoltiden, fylld med dans och uppträdanden. Jag saknar dansen så himla mycket! Jag skulle så gärna vilja se danstjejernas uppträdande ikväll. Men jag börjar jobba nu klockan två och jobbar natt...

Lägger upp en dans som jag älskar att titta på! Slutuppträdandet i step up.

Ha en bra Valborg allihop! Vi hörs på lördag igen :)

Puss ♥

Emma.

tisdag 27 april

Hej ♥

Idag är det den tjugosjunde vilket betyder löning och att pengarna från månadens slit trillade in på kontot. Därför passade det ju väldigt bra med en shoppingtur till Karlstad! Efter en halvtimmes övertid i morse cyklade jag hemåt, bytte om och fräschade till mig innan fröken Åkerlund kom och hämtade upp mig. Väl i stan mötte vi upp Ida som kom från universitetet och gav oss ut på klädjakt!
När det var dags för lunch plockade vi upp Micka på Vero Moda och gick sedan till Waynes. Vi satt på uteserveringen i solen och njöt! Det var riktigt härligt. Det är vår jag jag älskar det! :)
Jag har haft en mysig dag med mina vänner ♥

köpte skor, necessär, kofta, jeans och en sjal


Nu är jag ensam hemma och sitter i soffan och äter gröt till kvällsmat! Jag saknar Lina och Julia ♥

Imorgon bitti ska jag till Cia och klippa mig. Ska jag klippa lugg? Jag har bestutsångest!

Puss / Emma.

måndag 26 april

Tjo ♥

Idag fick jag äntligen träffa min älskade Emelie, lovely ♥ det var enormt länge sen sist så vi hade en hel del att prata igen! Tänkte göra ett nytt försök och boka in en tripp till mina vänner i Karlstad nästa vecka igen. Jag ska försöka hålla mig frisk ett tag framöver nu :)

Jag jobbar natt inatt. Imorgon när jag slutar blir det shopping i storstan med Ida och Ellen. Yes, jag ska ner till Karlstad imorgon också!!! :) Hann ju inte med klädaffärerna i lördags... jag vill ha ett par svarta jeans till valborg!

Vi hörs!

Emma.

söndag 25 april

Hej ♥

Jag har haft en slapp och härlig söndag! Johan har varit här och hållt mig sällskap. Vi roade oss med att fika chailatte, se på film och slappa i soffan. I like!
Sen lagade jag min korvstroganoff, och det gjorde jag bra tyckte Johan. (Den var nog till och med bättre än bakispizzan, haha)!!!



Ikväll ska jag och Julia mysa ner oss i sängen och se på film!

Ha en trevlig kväll ♥

Emma.

lördag 24 april

Hej vänner ♥

Jag är precis hemkommen efter en heldag tillsammans med familjen i Karlstad. Nya soffa, ny cykel, nya joggingskor, två koftor och två par leggings rikare! Ett X antal tusen fattigare....
Soffan köpte jag till min och Julias kommande lägenhet. Jag hade sett ut en på Jysk, som jag självklart inte alls blev nöjd med när jag fick se den i verkligheten - en besvikelse. Vi åkte därför till sommarlagret och kikade. Där föll jag för en divansoffa direkt jag fick syn på den! Så nu är jag nöjd :)
Cykelköpet känns också bra!
Nu är det bara att hoppas på att jag frisknar till snart så jag kan komma igång med träningen igen. Ska börja konditionsträna igen hade jag tänkt! Riktigt kry känner jag mig inte än, men jag hoppas att det är på rätt väg iallafall!

Måste bara tillägga att jag även hann med en fika med mina sötnosar Kristin och Josefin ♥
Det var nog en av dagens höjdpunkter. Det var inte många minuter vi hann ses, men det var bättre än ingenting! Jag saknar er så mycket tjejer! Så fort jag frisknar till ska jag komma ner och umgås lite i Karlstad!

Här är min nya cykel :)



Soffan ställde vi in i lillstugan så länge...



sunny honey :)

nya bilen btw




Kvällen igår bjöd på många skratt, vilket var väldigt välbehövligt efter min tråkiga vecka, TACK! Jag har nästan träningsvärk i magen idag :) Ida, Ellen, Erik, Jonas och Gustav var här och spelade spel och såg på talang. "Vilda gester" och "Vem ser bäst" var det som gällde. Ojoj vad killarna fick kämpa! :)

Nu mina vänner är det dags för familjemys i soffan till Körslaget med en påse godis från Bogart! Gottigott :)
Heja team Rongedal och Hjalmar!
Får se hur länge det tar innan jag ligger och sover. Jag är helt slut efter dagen! Så här aktiv har jag inet varit på länge...

Trevlig lördagskväll ♥

Emma.

fredag 23 april

Hej sötnosar ♥

Det är äntligen fredag och jag ser fram emot en ledig helg!
Ikväll kommer mina söta vänner hit på spelkväll och imorgon blir det en tur till Karlstad i nya bilen.
Min hals är bättre idag, men jag är inte frisk för det. Minsta lilla ansträngning gör mig jättetrött, antagligen p.g.a. infektionen i kroppen. Men jag hoppas att all vila ska göra susen snart!

Den 30 juni kommer Eclipse, fortsättningen på New Moon på bio. Jag längtar!
Här är trailern :)



Denna kärlekssaga är så otroligt vacker!

Edward till Bella:
"Innan jag träffade dig, Bella, var mit liv som en månlös natt. Väldigt mörk, men det fanns stjärnor - små ljuspunkter av mening. Sedan for du över min himmel som en meteor. Plötsligt stod allt i brand, där fanns prakt och skönhet. När du var borta, när meteoren hade försvunnit bakom horisonten, blev allt svart. Ingenting hade förändrats, men jag var bländad av ljuset. Jag såg inte stjärnorna längre, och det fanns ingen mening med någonting"

Tänk om man hade en Edward Cullen.
Tänk att få uppleva sådan kärlek!

Nu ska vi åka och hämta nya bilen. Weeiii! Äntligen :D

See yaa! ♥

Emma.

Rise Against - hero of war




torsdag 22 april

Nu har jag fått något roligt att se fram emot!
Jag har precis bokat en bussbiljett ner till Skövde för att hälsa på Lovisa första helgen i juni.
Vad roligt det ska bli :)

Lovisa på fryksdalsdansen i somars!


Jag ser på Ronja Rövardotter. Jag är fortfarande sjuk och uttråkad. Suck!

Emma.

onsdag 21 april

Min hals är jättesjuk och gör ont. Inte ens te och halstabletter hjälper :(
Jag har varit sjuk ända sen jag kom hem, och det är snart fyra veckor sen nu. När jag äntligen blev frisk i magen, fick jag ont i halsen istället. Blä, vad tråkigt! Jag som aldrig är sjuk annars...
Tråkigt att jag inte kunde åka till Karlstad också.. Det hade jag verkligen sett fram emot!

Jag roar mig för tillfället med att se på filmen "Allt flyter". Mamma kom hem med tre nya filmer från affären igår. Visst är hon snäll? Nu är jag sysselsatt en liten stund iallafall.

Har förresten varit på Bosättningen och köpt hardanger bestick. Fick ett set på sex av varje när jag tog studenten och nu när det snart är dags att flytta kände jag att jag ville ha tolv av varje. Min serie som jag valt heter "Tuva". Jag fann även söta, silverfärgade servettringar med en diamant på. Jag som är så intresserad av matlagning, dukning och allt sånt där älskar små detaljer att pynta bordet och dukningen med!







Det händer inte så mycket i mitt liv just nu känner jag och jag är allmänt uttråkad. Jag hatar att vara sjuk! Jag läser och pysslar mycket med bilder för tillfället! Jag har bestämt mig för att framkalla kort och fixa iordning lite album!

Igår kväll var det tebjudning hemma hos Skoog. Jag, Ida och Ellen frossade i kokoste, glass och varma hallon! Mumma ♥

Idag är det fröken Ellen som bjuder på fika! Jag borde väl kanske egentligen vara hemma och vila mig, men jag orkar inte vara ensam hela tiden. Jag är alldeles sällskapssjuk :)

Hoppas allt är bra med er! ♥

Emma.

måndag 19 april

Hej vänner ♥

Jag är fortfarande sjuk. Halsen och ögonen är värst, febern går lite upp och ner.
Jag har inte gjort något annat är jobbat och legat hemma i soffan i helgen. Jag är så uttråkad! Jag som skulle åkt till Karlstad imorgon. Som jag känner idag blir jag nog hemma :(

Jag roar mig med att leta lägenheter och titta på möbler och heminredning när jag ligger här i soffan :) Det ska bli så roligt att få en egen lägenhet att inreda. Jag och Julia ska bli sambos i Karlstad innan sommaren är slut nämligen. Jag har redan sett ut köksbord och stolar som jag ska köpa, en säng och även kollat runt på lite soffor. Sen ska det bli roligt att packa upp alla saker som jag samlat på mig genom åren till min första lägenhet. Det finns nog många saker som jag har glömt bort där :)

På mitt rum har jag bestämt mig för att jag ska ha en stor talva ovanför sängen. Först ville jag tapetsera en fotovägg, men eftersom jag inte vet hur länge jag blir kvar i lägenheten är det bättre att köpa en tavla som jag kan ta med mig när jag flyttar sen. Jag ska beställa från photowall.se och det finns hur mycket fina bilder som helst! Jag är inne på att ha ett djur ovanför sängen. Naturbilderna och stadsbilderna tycker jag skulle passa bättre i vardagsrummet. Men vilken djurbild ska jag ta? Jag tycker alla är jättefina ju!















Någon av de här bilderna kommer helt säkert sitta ovanför min säng i höst :)
Bilderna som följer nedan skulle jag vilja ha som fotovägg i framtiden!

















Visst är de snygga? :)
Jag ska jobba natt inatt, så nu ska jag svälja några alvedon och gå till jobbet, där förresten alla verkar vara lite småförkylda nu... det är väl något som går?

Emma.

söndag 18 april

Jag behöver en ny bloggdesign. Julia har lovat att hjälpa mig med det, snart säger hon!
Jag har åkt på en förkylning och går på alvedon just nu. Min energi är borta igen och jag skulle helst ligga kvar här i soffan resten av dagen. Men plikten kallar och jag måste iväg till jobbet även idag!

lördag 17 april

Idag tog jag en lång sovmorgon. Äntligen börjar jag komma in i de rätta tidsrutinerna igen och sover lite längre på morgnarna. Dessvärre mådde jag inte så bra. Jag har ont i halsen och huvudet värker. Typiskt! Så nu har jag knaprat i mig lite alvedon och slappa i soffan hela morgonen. Snart kommer Ellen på en fika och sen är det jobb som gäller i eftermiddag. 
Det blir till att vila och ta det lugnt nu för jag vill verkligen inte bli sämre. Till veckan har jag nämligen planerat in ett besök hos mina vänner i Karlstad i några dagar. Vi har inte setts på superlänge ju och jag saknar dem enormt så jag tänker inte ligga hemma och vara sjuk istället för att träffa dem :)

/ Emma.

lägenhetsvisning

Nu är vi tillbaka hemma i soffan med en godispåse från bogart, redo för film :)
Det var roligt att vara på lägenhetsvisning. Vi tittade på fem stycken, alla i olika skick! Vi föll alla tre för samma, dock ska ju inte jag flytta in, men jag tyckte Lina och Martin gjorde ett bra val.
När vi var klara där åkte vi till en indisk restaurang och åt mat. Det var riktigt gott. Jag älskar Naanbröd :)
Det blev ingen långvarig vistelse i Karlstad. Efter middagen styrde vi resan hemåt igen, stannade till i Sunne och köpte godis på Bogart och nu slutar vi här hemma med mys i soffan!

fint kök :)

inglasad balkong

indisk middag




Trevlig helg mina vänner ♥

Emma.

fredag 116 april

Nu drar jag, Lina och Martin ner till Karlstad en sväng på lägenhetsvisning!
Sen blir det mat och bio, eller att hyra film och slappa i soffan :)
Har varit en härlig dag. Lina och jag har varit ute på en långpromenad i det härliga vädret och sprungit runt på Torsby :)




Train - Hey, soul sister
Går på repeat just nu :)

Emma.

onsdag 14 april

Tjo!
Jag har gjort mitt val. Det blev Hälsa-wellness och det känns jättebra :) Jag sökte socionom i andrahandsval och sedan lite kurser inom psykologi. Igår fick jag veta att även Malin, Erik och Robin ska flytta till Karlstad och börja på universitetet. Nu längtar jag ännu mer!
Igår fick jag äntligen umgås och prata ut riktigt med Idababy! Vi gick en långpromenad i det härliga vårvädret, backade scones och drack te, hade mysprat i soffan, såg "the holiday" och fixade Idas naglar. En riktigt bra tjejkväll som jag var i behov av ♥
Det var läskigt att sova ensam inatt... varför är jag så feg för?
Idag har jag fikat och åkt bil med Henrik, letat lägenheter, gått en promenad med mami och sunny och läst massor. Är inne på andra boken nu "När jag hör din röst". Jag älskar både filmerna och böckerna! De berör verkligen. New moon ger mig en klump i halsen och får mig att rysa, och jag gråter på slutet varje gång!
Det är en sån fin saga!



Emma.


tisdag 13 april

Hej på er :)
Tordde jag jobbade natten igår, men det gjorde jag inte! Linda skickade hem mig vid nio. Så det blev lite mys med mami istället plus att jag hann epilera benen :)
Idag cyklade jag iväg till gymmet på förmiddagen. Ska försöka komma igång med träningen nu igen! Jag är full med energi just nu :)
Efter träningen blev det ett besök hos mormor med massa resprat! Mormor och morfar åker snart till Italien för att resa runt lite. Jag är avundsjuk! :P
Vilket underbart väder det är! Jag sitter ute i solen, njuuuter allt vad jag kan och läser om lite utbildningar som jag inte kan välja mellan... Jag har sån ångest! Vad ska jag göra med mitt liv? Det är två dagar kvar tills ansökningen ska vara inne och jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken utbildning jag ska söka. Jag vet vad jag vill, men jag vill lite för mycket bara! Jag förstår inte varför jag inte tog tag i det här tidigare? åååh! Hälsa-wellness, socionom, sjukgymnast, autismspekrtum eller bara kurser?
Autismspektrum är nästan bortvalt eftersom det är en distansutbildning och just nu är jag sååå sugen på studentlivet så det passar lixom inte. Det kan jag läsa senare om jag känner för det...
Jag kommer att flytta till Karlstad för att jag vill dit. Där finns många av mina älskade vänner, mina systrar och det känns lagom stort att börja med! Dessutom trivs jag väldigt bra när jag är där :) Men där kan jag inte läsa till sjukgymnast. Ska jag utbilda mig till det vill jag göra det i Göteborg. Så, ska jag läsa lite kurser ett år och läsa sjukgymnast nästa år istället?
ELLER ska jag utbilda mig till socionom som jag också funderat på hur länge som helst. Även det intresserar mig mycket, precis som hälsa-wellness....
Jag måste välja något. Just nu lutar det åt socionom. Det blir säkert jättebra, men jag är rädd för att jag ska ångra mig... och jag blir galen snart!

Både mamma och pappa jobbar natt så jag är helt ensam i huset! Jag hatar det :( Som tur är slutar Ida snart och kommer och håller mig sällskap :)
Ha en trevlig dag allihop!

Emma.


söndag 11 april

Hejsan!
Vi är hemma igen och håller precis på att förbereda för årets första grillning!
Helgen har bjudit på sol och härliga backar och efter en veckas skidåkning känner jag mig nu ganska nöjd :)
Nästan all snö är borta här hemma och våren är äntligen här på riktigt! Underbart!
I morse var jag och Jullan uppe tidigt för att hinna åka några timmar innan hemresan och eftersom det var bytardag i stugorna var vi nästan ensamma i de nypistade backarna. Gööööött! :)

Igår körde vi after ski på Carlies uteservering i solen :)

Efter middagen gick vi en liten promenad runt fjällbyn för att se solnedgången!

Vackra berg!






Imorgon måste jag in till skolan och fixa lite saker för ansökningen till universitetet!
Sen jobbar jag natten...
Nu står maten serverad :)
Ha det bra allihop!

Emma.

fredag 9 april

Tjena allihop!
Idag kom solen tillbaka till oss! I morse när vi vaknade snöade det för fullt. En halvtimme senare sken solen och himlen var klarblå. Där fick vi bevis på att vi är i fjället :) Förmiddagen blev jättefin med bra skidåkning och backar som höll länge tack vare minusgraderna inatt. Efter tre timmars skidåkning var vi hungriga och gick in på en ganska snabb lunch innan det bar ut i backarna igen. 
Idag blev det after ski på Utsikten med livband, öl och röj på dansgolvet. Det var svettigt vill jag lova, men ack så roligt!
Nu har vi precis landat i stugan efter en aktiv dag, jag är trött på det där sköna sättet :) Nu blir det snart fredagsmiddag, bastubad, kortspel och mys i soffan med godis och talang!
Jag fick låna Martins dator för en snabb update och lite uppladdning av bilder :)

en stärkande frukost med gröt, ägg, smörgås och juice är viktigt innan en dag i backen!
 
Lina och Julia är taggade för skidåkning!

Nordbackarna är de bästa :)

Specialen är en av våra favoriter :)

Västbacken på eftermiddagen idag..





På utsikten spelade livband :)

Pappi och mammi <3

Lina är på gång!

(Julia drack INTE öl, hon ville bara testa att hålla:P)

röj!!!!!

 Der var massa folk :)






Det var allt för idag!
Trevlig helg allihopa :)
Puss ♥

Emma.


torsdag



Tjoho!
Vi sitter för tillfället inne på café och fikar. Det blev bara ett morgonpass idag pga. vädret. Det har varit milt och nu efter lunch började det regna. Vädret har varit toppen ända tills idag och ska förhoppningsvis bli bättre igen imorgon. Helgen skulle iallafall bli solig och fin!
Igår åkte Jesper hem och idag kommer Martin och fyller ut hans tomrum så vi blir snart sex igen :)
Det händer inte så dramatiska saker här uppe. Dagarna ser ganska lika ut. Vi är uppe halv åtta varje morgon, äter en brakfrukost och står redo att åka ut i backarna kvart i nio (vi erfarna åkare vet att de bästa åken får man när backarna är nypistade och man är först ute) :P. Sen åker vi fram till lunch, äter lunch, vilar lite och ger oss ut i backarna igen. På kvällarna är vi väldigt trötta, men roar oss med att se på film och spela kort. Massa mys står såklart på schemat också!
I tisdags var vi uppe i sporthallen och bowlade. Mig gick det inte så bra för, men det gjorde det för vissa andra! haha :) Pappa vann såklart!

Julia, Jesper och Lina!

Pappa, mamma och jag!

Lina gör en strike?


Hoppas allt är bra där hemma och att snön är borta tills vi kommer hem :) hihi.
Nu vill jag bara ha Våååååår :)


Emma.

måndag 5 april

Idre är sig likt. Jag älskar myset ♥

Även stugan är sig lik. Vi är helt slut efter en heldag i backen med strålande sol! Snart är det dags för tacos och sen blir det filmmys i stugan för hela slanten! Det är inte så mycket snö här uppe som jag förväntade mig, men backarna är näst intill perfekta. Det kan inte bli mycket bättre när solen skiner, det är någon plusgrad och backarna är nypistade. Förresten är det snö så jag klarar mig gott och väl, det är bara det att alla har pratat om "den enorma mängden snö här i Sverige" när jag varit borta så jag förväntade mig att få se hur mycket snö som helst när jag kom hem. Men det har jag inte fått. När jag inte fick det hemma trodde jag iallafall att jag skulle få se det här. Men det är som vanligt :)

Resan hit var otroligt trång. Mamma och pappa har lånat en sjusittsbil från Volvo eftersom vi har Jesper med oss, och jag fick sitta längst bak med all packning. Jag kunde inte röra mig en millimeter. Mysigt! Fyra timmar restid känns ändå ganska lagom. Jag tyckte det gick fort. Massa ny och bra musik i ipoden gör en hel del. Självklart stannade vi i Sälen och åt på den vanliga pizzerian som vi alltid gör. Jag tror de känner igen oss vid det här laget :)

babes <3

smakade den nya glassen. REKOMMENDERAS! :)

det var stålande sol när vi kom hit igår

och även i morse när vi åkte ut i backarna :)













julia och jesper på after ski




Efter en heldag med skidåkning svängde vi in på Charlies på after ski och tog en öl!
Imorgon blir det mer skidåkning och sen på kvällen har vi bokat bowlingbanan för att köra en match, haha :)
Nu ska jag hoppa in i bastun innan middagen.
Ha en bra kväll :)

Emma.


lördag 3 april

Jag är glad för jag mår mycket bättre idag! Det är första dagen som jag känner att jag energi sen jag kom hem! Jag börjar äntligen komma in i rutinerna igen :)
Jag sitter på jobbet nu.. alla andra är ute ikväll känns det som och jag missar Calle! Men det är storhelg och jag tjänar massor med pengar istället. Egentligen så vill jag ut.. det är ju så mycket folk som jag vill träffa som jag inte sett på länge, och självklart vill jag se Calle! Jag var inte så pepp på att jobba idag kan jag lova. Fast jag borde väl försöka att hålla mig nykter nu ett tag efter resan. Det mår nog kroppen bra av. Haha :P
Jag gör ett 24-timmarspass och har jobbat sen tio i morse. Det har varit en lugn dag och nu under eftermiddagen har till och med solen tittat fram. Äntligen börjar vårkänslorna att komma och det gillar jag verkligen. Underbart!
Imorgon när jag slutar drar hela familjen iväg till Idre en vecka! Det ska bli så skönt och roligt att åka skidor igen :) Jag är mer taggad nu när jag har frisknat till igen! Och så skönt att bara vara med familjen och få ha mina systrar hos mig en HEL vecka!
Här utanför smälls påsksmällar för fullt. Det blir nog en livad natt här uppe i Ria!
Igår fick jag äntligen träffa brudarna igen också, ååååh, vad jag har saknat er! Nu väntar bara massa kul och HELA sommaren tjejer!
Valborg nästa, och vad häner dååå IDA SKOOG? :D


Glad påsk allihop! ♥

Emma.

torsdag 1 april

Idag har jag tillbringat min dag på sjukhuset. Och som vanligt får man vänta i evigheter. Jag hatar det verkligen, speciellt när man mår dåligt! Jag blev jättedålig igår.. kramperna i magen blev värre, det gör så ont att jag gråter, jag fick feber, frossa, yrsel och ont i kroppen. Så i morse tvingade mamma iväg mig till sjukhuset. Jag var helt övertygad om att allt det här berodde på tidsomställningen och sömnbristen och tyckte inte alls själv att jag skulle åka dit eftersom jag bara behöver vila. Men duktig som jag är gjorde jag som mamma sa. Jag fick lämna masssssa prover, vänta, träffa en sköterska, vänta lite mer, fick lite provsvar, vänta ännu mer tills jag slutligen fick träffa en läkare. Hon tog tempen, klämde på magen och undersökte mig. Sen skickade hon ner mig till akuten. Dit tänkte jag INTE gå! Men mamma tvingade mig och var därför snäll och kom och höll mig sällskap. Sällskap var iallafall skönt!
Det blev många timmar på akuten. Jag fick inte äta eller dricka något på hela dagen. Jag fick sölja munnen med vatten, det var det enda, men det var bara en plåga när jag var så törstig. Jag hade inte ätit sen frukost heller och magen sved av hunger....
När läkaren slutligen kom in till mig gjorde han inte mycket mer än den förra. Han kunde inte se så mycket förrän provsvaren kommit och det dröjer några dagar. Så jag blev hemskickad med en hög smärtstillade och krampnedsättande piller. Givande! Nej, för mig var den här dagen bara slöseri med tid, nio timmar lixom.. själv tror jag bara att jag behöver ta det lite lugnt och vila så går det nog över av sig själv :)
Därför ska jag hoppa i säng nu så jag är frisk tills imorgon!
God natt :)

Emma.

RSS 2.0