tisdag 31 augusti

Hej mina vänner ♥

Regnet öser ner här i Karlstad, solskensstaden, och jag sitter inne och läser lite, "Begreppen hälsa och hälsofrämjande" :) Vi hade fyra timmars föreläsning om begreppet "hälsa" och dess fyra huvuddrag på förmiddagen idag. Blev mycket diskussioner och var väldigt intressant! Under eftermiddagen blev vi indelade i grupper och fick information om internatet vi ska åka iväg på, på torsdag! På kvällen ska vi tydligen äta trerätters middag som vi själva ska laga till och min grupp fick huvudrätten i uppgift. Ska bli så himla roligt :)
Blev heldag idag och efter skolan åkte jag hem till Jullan och städade lägenheten. Är ju faktiskt två hela månader sen vi flyttade in så det har hunnit bli endel damm kan jag lova! Skönt med nystädat
Nu ska jag laga korvstroganoff och ris till mig och Julia och ikväll kommer det lite tjejer hit!
Förresten! Någon som är tekniskt och vet hur man kopplar surroundljud? Jag har gjort precis som det står i beskrivningen, men det funkar inte ändå. Jag erkänner! Jag är väl inte så tekniskt av mig... jag behöver hjälp! :P
Ha en bra kväll!

Emma.

måndag 30 augusti

Hej ♥

Grattis till min älsakde lillasyster som fyller 20 idag!

Jag har haft en jättebra dag kan jag väl berätta. Efter första dagen känns det riktigt bra och jag har redan hunnit bekanta mig med lite nya klasskamrater. Det enda tråkiga är väl att vi inte har någon nollning! Känns som om alla andra studenter är ute och har kul just nu..
Själv håller jag på med att koppla sladdar och försöker få ihop ett hemmabiosystem jag som varit och köpt idag. Fick med en liten dator hem som inte funkar också. Än så länge har jag inte fått igång något, men vänta bara! :P

Blev födelsedagsmiddag för Lina på Nya Peking idag, mys :) 









Har fortfarande inte hittat min kamera.. så lånar mammas och pappas så länge!
Ska upp halv sju imorgon så ska försöka komma isäng snart. Imorgon väntar föreläsning hela dagen :P

Emma.

söndag 29 augusti

Gokväll på er ♥

Jag är i Karlstad nu. Har haft fullt upp hela kvällen med att packa upp saker, handla och fixa i lägenheten. Josefin har varit här och ätit kvällsmat med oss och nu har vi precis fått igång internet. Nu är jag installerad! :P
Nervös är jag också. Jag har inte tänkt på det så mycket innan, men nu flyger det fjärilar i magen!
Ska försöka få lite sömn nu och sova i tid. Måste upp tidigt imorgon!
Hoppas att ni haft en mysig helg :)
Nattinatt!

Emma.

lördag 28 augusti

Hej vänner ♥
 
Jag drömde att jag kunde flyga inatt. Jag fick tre önskningar och det första jag önskade mig var vingar som kunde ta mig dit jag ville. Åh, vad jag önskar att jag kunde flyga! 

Kvällen igår bestod av ett x antal skrattanfall. Vi lyckades med en riktigt rolig förfest som resulterade i en sen ankomst till Kolsnäs. Men när vi väl kom dit var det sjukt tomt på folk så vi åkte hem igen. Ovärt! Kom iallafall i säng i tid vilket ledde till att jag inte sov bort hela dagen idag. Positivt! Jag har bland annat hittat kantareller och nu håller jag på att packa för fullt. Imorgon går sista flyttlasset ner till Karlstad och vi flyttar äntligen in i lägenheten på riktigt! Jag är så förväntansfull och nervös inför allt det nya som väntar :)

Snart kommer tjocka släkten hit på kalas. Lina fyller ju 20 på måndag, men eftersom skolan börjar då firar vi det idag istället!

Jag har tappat bort min kamera också. Den kanske ligger här hemma någonstans, men jag hittar den inte. Jag har letat som en galning, men utan resultat! Jag får lite panik utan min kamera, är inte riktigt hel utan den. Haha! Fan också...

Snodde en bild av Lina från igår!


Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!
Jag kommer vara hemma och umgås med familjen ♥

Emma.

Fredag 27 augusti

Heeey ♥

Idag har jag och Ida fixat boende i Thailand. Vi är ju ett gäng som åker dit över nyår och eftersom det är peak season och svårt att få tag i boende just då så bokar vi i förväg!
Sen har jag varit hos Cia och klippt mig, handlat och fixat lite kurslitteratur :)
Nu håller jag och Lina på här hemma. Jag står för maten idag och Lina städar. Jag ska göra min egen hemgjorda pizza till tjejerna när de kommer! Lina fyller 20 på måndag och det ska vi fira ikväll :) Kolsnäs och Topcats står på schemat! Vi kanske ses :)
Ha en bra kväll!

Emma.


torsdag 26 augusti

Hallååå ♥

Idag mår jag mycket bättre! Tror att Pers mârtenskarameller gjorde susen igår :) Kvällen bestod av mys och godisbak. Kan knappast bli bättre en ruggig höstkväll! :)
Jag åkte från Sunne tiiidigt i morse eftersom jag började jobba sju idag. Jag trodde helt ärligt att jag inte skulle kunna öpnna ögonen när klockan ringde halv sex. Guuud vet när jag var så trött senast! Så jag trodde att det skulle bli en seg dag, men jag har varit rätt pigg ändå. Det kröp i benen på mig när jag satt i möte förut och nu är jag hemma ett par timmar på lunch innan jag ska iväg till jobbet igen! Gör sista passet innan skolan börjar och slutar nio ikväll! Kommer ju jobba lite då och då framöver, men inte så mycket. Kommer sakna mina goa arbetskompisar ♥ Vi har lyckats komma fram till att det blir en favorit i repris från förra året igen. Heldag på boda borg väntar i oktober :) Ska bli himla kul!
Nu ska jag äta lite mat!
Ha det så bra :)

Emma.


onsdag 25 augusti

Hej snyggingar ♥

Mamma drog med mig ut på blåbärsplockning i regnet i morse. Det var dåligt med bär i skogen, men vi fick nog ihop fem liter iallaffall. Bättre än inget :) Nu är fingrarna alldeles blåa och fina efter att jag rensat alla bär :P
Fick bli ett varmt och skönt bad när jag kom hem och sen kom Ida och Ellen på fika! Ellenbellen, vi kommer sakna dig när du drar till hället! Lillgumsan ♥
Har lyckats bli sjuk igen också. Ett par nysningar så var det igång, är helt genomförkyld nu! Mitt immunförsvar är inte på topp riktigt... Så därför ska jag åka till Per så han får ta hand om mig. Han har lovat godis :D hihi.

Ha en bra kväll :)

Emma.

tisdag 24 augusti

Tjoho ♥

Jag har tränat under förmiddagen och nu håller jag på att packa ihop och göra mig iordning för att åka till jobbet. Jag börjar halv ett och ska jobba natt! Det spöregnar ute, men jag har ingen bil så det blir till att cykla!

Fick ett paket på posten idag. Över 400 bilder från Aus. Hinner inte kolla på dem nu, men jag kommer ha lite att pyssla med ett tag framöver! Sen har jag bilderna från NZ och Fiji kvar att framkalla också. Jag vill ha alla bilder från resan i album. Men jag fixar det när tiden finns :)





Puss på er!

Emma.

måndag 23 augusti

Hej ♥

Hoppas att ni haft en bra helg!
Idag spelade jag och Per kubb. Gissa vem som vann? Jaaaaag :D Det kändes bra för mig!
Eftermiddagen tillbringade vi i Runnsjön, lite picknick och så. Mys :)
Kvällen har jag spenderat med Ida och Ellen. Te och "fångarna på fortet"!
Nu är det sova som gäller för mig för imorgon ska jag och mamma upp och träna!
Natti :)

Emma.

15:41

Hej ♥

Lite bilder från kräftskivan igår.

Jag pyntade kräftfatet med löv från vinbärsbusken.

Lina och mormor :)

Morfar och jag!

släkt!

Julia och Victoria!

Lina och Alex :)

Erik och Viktor!


Emma.

söndag 22 augusti

Hej ♥

Det är höstvinden som blåser ute idag. Luften känns frisk och träden har börjat skifta i vackra höstfärger. Så att hösten är här är det ingen tvekan om. Jag undrar bara vart sommaren tog vägen?
Jag jobbar dag idag, tillsammans med Fia, en ny vikare som vi fått!
När jag slutar kommer Per till mig. Jag längtar!!!

Emma.

lördag 21 augusti

Hej vänner ♥

Familjen är samlad igen. Mamma och Julia kom hem idag och det känns otroligt skönt med lite stök och liv i huset! Jag har saknat det. Och jag har saknat dem!

Ikväll blir det Kräftskiva i Runnsjön med tjocka släkten. Men det blir inte bara kräftor, utan även annat smott och gott. Så därför har jag sysselsatt mig med att laga mat under dagen. Fixat pajer, lite sallader, räkor mm :) Ser ut som att det kan bli en bra kväll. Solen skiner nu också dessutom!

Min älskade systrar ♥


Ha en trevlig lördag!

Emma.

22:30

Ciao ♥

Även den här dagen kom till sitt slut. Det är fredag kväll, klockan är halv tio och jag ligger redan i sängen... Jag är helt slut faktiskt, så jag tänker inte plåga mig att sitta uppe i soffan längre när det inte finns ett skit att se på tv:n. Därför har jag krupit ner under täcket för att se på The last song. Får se hur länge det dröjer innan jag somnar!  

Kolla här vilken söt liten goo kille som dessutom är helt grym på trummor! Jag bara ler när jag ser den :)



Natti natti ♥

Emma.

fredag 20 augusti

Hej sötisar ♥

Jag jobbar och jag vill inte. Jobbig dag! Jag skulle helst legat kvar i sängen i morse :)

Har beställt en matgrupp från Em nu också som ska komma om några veckor.
Visst är den fin? :)



Uuuuuuh, vad jag är godissugen! Tur att det är fredag idag :)
Ha en bra kväll!

Emma.

torsdag 19 augusti

Hej ♥

Hur mår ni?
Idag är det riktigt höstväder. Det är precis en sån där dag som man inte riktigt känner för att stiga upp ur sängen. Man vill bara ligga kvar, dra täcket över huvudet och se en film och mysa :)
Men tror ni jag har legat still och haft det mysigt? Nej, när jag slutade jobbet i morse åkte jag till gymmet och tränade. Jag var helt ensam så det var riktigt lugnt och skönt!
När jag kom hem åt jag lite lunch och tog en varmt bad!
Nu  har jag precis beställt internet till lägenheten och ska åka till farmor och farfar en stund!

Fann en gammal bild från Gotlandsresan också på en otroligt vacker solnedgång!



Lite senare åker jag till Per och imorgon börjar jag tio för att jobba 24-timmarspass...
Hoppas ni får en bra dag!

Emma.

22:13

Hej ♥

I'm back at work! Sitter och kollar utröstingen på SYTYCD och laddar hem film. Blir Lejonkungen sen :D Trodde jag fick hem Eclipse också. Men när jag fick på den var det Pirates of the caribbean?!
Aja, hoppas att ni haft en bra dag!

Emma.

onsdag 18 augusti

God morgon ♥

Billy Bell gjorde det igår igen! Dansen speglar en hemsk verklighet som han förmedlar otroligt bra! Billy dansade kvällen bästa dans, men håller ändå på Lauren. Hon har varit min favorit ända från början!
Klicka på länken så får ni se dansen :)

http://www.youtube.com/watch?v=OlRulUDxbWU&feature=related

Mys hos Ida med världens bästa flickor!



Jag ligger i sängen fortfarande! Har sovit jättedåligt inatt och orkade inte sova länge nu på morgonen heller... Så jag gick upp och gjorde frukost och kröp ner tillbaka med tekoppen i handen :)
Men jag tänkte försöka komma upp snart! Ska ut och plocka lite svamp tänkte jag och sen ska jag bort till Ida på fika innan jag börjar jobba vid fyra!
Jag jobbar natt så vi kanske hörs lite senare :)
Puss från mig!

Emma.

tisdag 17 augusti

Hallå ♥

Jag har haft en liten "ta dagen som den kommer-dag" idag. Astrid var här och åt frukost med oss under förmiddagen och sen åkte jag iväg till gymmet en sväng. Det blev ett ganska lugnt pass!
Jag handlade lite, beställde klipptid, var till Emma och provade och hämtade ut nya Mary Kay produkter och bakade morotskaka :)
Nu har jag och Lina precis ätit en mysmiddag bestående av räkor, stekt halloumi, melon och tomatsallad, kesoröra, turkisk yoghurt och ett riktigt gott nybakat bröd från Ica!








En sjuk och osminkad Lina (hon ville att jag skulle skriva ner det) Söt som tusan är du iallafall!


Nu drar vi till Idis på SYTYCD och tekväll!
Ha det fint ♥

Emma.

22:34


Fields of gold ♥






måndag 16 augusti

Hej ♥

Min älskade Lina är hemma igen! Som jag har saknat min lillasyster <3 
Även jag är hemma igen. Känns som om jag bott i väskan de senaste veckorna när jag åkt runt lite hit och dit :) Men nu blir jag väl hemma i veckan antar jag.. förutom att jag jobbar två nätter!
Har masssssa tvätt att ta reda på nu, så ni får roa er med bilder från helgen så länge!

Ellis på Score!

Jag o Idis

snygga brudar på ikea!

såhär trångt fick jag sitta i bilden sen. Tur att Ellen bil är så stor att vi fick med oss allt hem, haha!

Spikade upp lite tavlor i mitt rum också :)


Trevlig kväll!

Emma.

söndag 15 augusti

Hej ♥

Jag kom precis hem från Karlstad och nu äntligen har vi internet i huset igen!
Helgen har varit underbar och mysig! Jag, Ida och Ellen har legat och trängts i min säng inatt. Ida tror att hon äger sängen när hon sover. Ellen är inte så dålig hon heller. Mig knuffade dom ur!
På fredagen var det mys med Per och igår kom tjejerna ner. Vi gick till score, åt en bit mat och drack lite vin och öl. Sen kände vi för mys så vi köpte med en godispåse och gick hem till soffan :)
Idag har vi varit på Ikeashopping och jag har köpt min Tv-bänk som jag väntat på så länge!
Men nu har jag inte tid att sitta här. Ska byta om lite och åka ner till Sunne ju!
Ha en fin kväll och njut av detta underbara väder vi har just nu :)
Puss :)

Emma.

torsdag 12 augusti

Heeey ♥

Nu är det inte mer än tretton timmar tills jag slutar och tar helg! Och jag har långhelg också.. jag ledig äääända till onsdag :) känns otroligt bra!
Jag ska tillbringa min helg i Karlstad :) Mys med Per imorgon och sen på lördag kommer tjejerna ner. Kan inte bli annat än bra ♥

Jag ska lägga mig och lyssna på lite musik nu. Just nu spelas Jason Mraz i lurarna, Lucky som han sjunger tillsammans med Colbie Caillat!



Jag längtar till imorgon! Jag ska sova tidigt så att det blir fredag fort :) hihi.
Puss på er :)

Emma.

onsdag 11 augusti

Tjoho ♥

Jag hade tänkt träna idag när jag slutade, men jag mådde inge vidare när jag vaknade så jag hoppade det! Min hals gör ont och jag håller väl på att bli sjuk... IGEN! Förstår inte vad som hänt med immunförsvaret, för så mycket sjuk som jag varit senaste tiden har jag aldrig varit.
Jag sitter hemma hos mormor och morfar nu. Hemma funkar tydligen inte internet så jag passar på att uppdatera lite när jag ändå är här!
Jag ska snart åka hem för Ida och Ellen kommer på fika :) Mys det!
Ikväll blir det lugnt med familjemiddag och mys! Jag jobbar imorgon och sen åker mamma och Jullan till Kreta så vi passar på att umgås lite när vi alla är lediga. Jag ska göra en av mina favoriträtter!

Fisk i Saffran och kokossås!



Ingredienser, 4 port

2 dl ris, basmati eller jasmin
500 g fiskfilé, t ex sej
1/2 tsk salt
2 dl matyoghurt
1 msk vetemjöl
2 dl kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 påse saffran,
ca 0,25 g
1/2-1 tsk sambal oelek


Gör såhär:

Koka riset, dela fisken i 4 portionsbitar och salta. Vispa ihop matyoghurt, vetemjöl, kokosmjölk, buljongtärning, saffran och sambal oelek i en låg, vid gryta. Koka upp och lägg ner fisken. Låt sjuda under lock på svag värme 6-7 min. Servera med ris och paprika.

Ett tips från mig: vill ni har en starkare variant? Använd lite extra sambal oekel eller pudra över lite chilipulver så blir det extra mycket sting i grytan!

Nu ska jag umgås lite med min mormor ♥

Ha en bra dag!

Emma.

tisdag 10 augusti

Hallå snyggingar ♥

Hoppas ni mår bra!
Det gör jag! Jag är så himla glad och mår jättebra :)
Min dag började på bästa sätt och dagen på jobbet har varit helt okej. Jag har jobbat med fröken Kjellqvist, vilket var hur länge sen som helst sedan jag gjorde sist. Så det var kul! Nu sitter jag och väntar på att SYTYCD ska börja. Har längtat en hel vecka nu!
Imorgon är jag ledig och ska träffa Idis och Ellis. Som jag saknat er mina babes ♥
Gad natt!

Emma.

måndag 9 augusti

Hej vänner ♥

Jag har jobbat dagen idag och när jag slutade gick jag ut på en välbehövd och skön långpromenad i skogen.
Nu har jag precis duschat och ska packa ihop väskan och åka till Per och mysa! Jag känner inte riktigt att jag har tid till att blogga nu så det får bli lite som det blir. Har iallafall laddat upp lite bilder från helgen och tänkte berätta lite snabbt vad vi har haft för oss!

När jag kom till Uppsala i torsdags eftermiddag mötte jag upp alla killar för att sedan köra vidare mot Åland. På båten började festen! Vi åt middag, hängde i baren och handlade diverse alkoholdryker i taxfreen. Väl framme i stugan försökte killarna supa ner mig med hjälp av ölspelet. Haha! Vi däckade nog vid tre allihopa!
Fredagen bjöd på strålande sol och värme! Alex körde mig på en guidad tur in till Mariehamn där vi tog en glass! Sen tog vi båten och ölen och drog ut till klipporna för sol och bad! Så himla härligt :)
På kvällen kom Alex två kusiner Anna och Ida och det blev grill och fest innan vi åkte in till stan för att dansa hela natten! Somande någon gång runt halv sex kanske...
Lördagen blev en chilldag. Vi åkte till hamnen och åt pizza, spelade äventyrsgolf och fikade lite innan vi tog båten tillbaka till Sverige och körde mot Uppsala. Kvällen ägnade vi åt tv-spel. Lite typiskt när man umgås med killar!

Helgen har varit superbra! Jag har haft jättekul och skrattat så mycket att jag borde ha tränat magmusklerna för en hel månad! Tack för allt killar :)

På båten till Åland

Robin, Pontus, Alex och Robin

Pontus fixar grillen

gottttt

Anna och Ida

härliga vänner!

casinot

vi är på gång!

on the dancefloor

pizza i hamnen

det var mys

på båten hem


Fler bilder kommer på facebook inom kort!
Imorgon blir det jobb 24 timmar...
Ha en fin kväll :)

Emma.

söndag 8 augusti

Tjoho ♥

Jag är tillbaka i byn efter en grymt rolig och härlig helg med Uppsalakillarna!
Vi drog ut till Åland direkt när jag kom dit och har tillbringat helgen i Alexs stuga vid havet! Underbart :)
Jag är dock väldigt sliten! Blir bara en liten snabb update nu så får ni se och höra mer imorgon. Jag har bättre saker för mig ikväll än att sitta här. Mys bliree :)

Puss på er!

Emma.

onsdag 4 augusti

Hej kära vänner ♥

Ursäkta min frånvaro, men jag har semester och njuter av det! Jag har haft jättemysiga dagar med Per :)
Imorgon åker jag på en tripp till Uppsala för att hälsa på killarna som jag reste med på Bali. Det ska bli så grymt kul att träffa alla fyra igen! Jag kommer hem på söndag kväll, så updaten här kommer fortsätta att vara ganska dålig fram till nästa vecka!















Hade varit jättekul att träffa Lisa och Frida igen också, men jag får nöja mig med Uppsalagänget :)
Ha det så bra nu så hörs vi snart igen!
Puss från mig ♥

Emma.

måndag 2 augusti

Hej ♥

Jag kan inte fatta att det redan är augusti. Vart tog sommaren vägen liksom? Det är fortfarande en månad kvar tills skolan börjar, men det närmar sig verkligen fort!
Har pysslat lite här hemma under morgonen, städat, tvättat och framkallat massa bilder :) Ska börja fixa nya album nu.

Här kommer lite bilder från i lördags!





























Har bara bilder från förfesten. Kameran glömmer jag alltid bort så fort jag kommer ut!
Nu ska jag åka upp till Valberget och möta upp Kristin för en powerwalk :)
Ikväll blir det mys i Sunne!
Ta hand om er nu :)

Emma.

23:27

Hej ♥

Har haft en urmysig kväll med Kristin, Em, Linnea, Eli och Elsa :) Te, scones, prat, minnen, skratt och spel i stora lass! Tack tjejer ♥









Jag är så trött just nu, fast jag sov så länge idag. Jag kan inte minnas när jag var såhär bakis senast! Usch, det är en sån där "jag ska aldrig mera dricka-dag". Blääää! Mamma har plåstrat om mig nu också så mitt knä och min fot mår lite bättre :)
God natt mina vänner!

Emma.

söndag 1 augusti

Tjoho ♥

Vilket röj det var igår! Skitkul förfest och massa dans och trängsel inne på kolsnäs!
Jag lyckades ramla och slå upp hela knät. Det var inte mitt fel för jag blev buttad. Men det var blod överallt så jag fick gå till sjukstugan och bli omplåstrad.
Jag hade väldigt roligt och träffade folk som jag inte sett på länge :)
Sen sov jag hos Berntsens inatt och jag vet inte vad det är med det där huset, men jag sover alltid så länge på morgonen där! Haha. Halv ett vaknade jag idag :S Jag var så sjukt trött när vi kom hem inatt och somnade på ett par sekunder. Och nu är jag ganska utsövd faktiskt :) 
Ikväll kommer tjejerna hit på scones och tekväll. Kommer bli mys :) Länge sen vi sågs allihopa också!
Bilder från igår får vänta tills jag har tid.

Ellen hade döpt sina apor på vinboxen. Söta?! haha.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Emma.

RSS 2.0