sondag 31 januari

Nu har det gatt en vecka sen jag akte hemifran. Det gar undan vill jag lova!
Oh, vad jag alskar att ha en ny stad att utforska, inte for att jag utforskat sa mycket idag men jag SKA gora de kommande dagarna :)
Idag tog jag sovmorgon. Nar jag vaknade hoppade jag i bikinin, tog solkramen och handuken, spang ner pa gatan och kopte en stor, harlig fruktallad och iskallt vatten och begav mig sedan upp till poolen som ligger pa teket pa mitt hotell. Det ar som en oas i denna hetta!




utsikt fran takterassen

utsikt fran takterassen

Jag traffade en hollandsk tjej som jag lag och pratade med. Hon var i Bangkok for femte gangen och hade massa tips att dela med sig av. Sa nu ar mina kommande dagar i bangkok planerade!

Nar jag trottnade pa poolen och blev hungrig sa strosade jag ner till Khaosan road for att hitta nagot gott att ata. Och det ar inte svart vill jag lova. Det doftar underbart pa gatorna och det finns hur mycket som helst att valja mellan. Jag korde pa grillat idag!

Sen gav jag mig av mot turistcentret med kartan i hogsta hugg. Kom en kille pa motorcykel som hemskt garna ville hjalpa mig, men jag var aningen skeptisk och fortsatte ga. Men han ville faktiskt hjalpa mig. Sa det slutade med att jag satt pa en tuk tuk pavag mot T.A.T centret istallet, och dar belv jag val omhandertagen! Sa nu ar tag till Chang Mai, guesthouse och trekking bokat dar uppe, tag tillbaka till Bangkok, buss till Ko tao och en dukkurs pa fyra dagar med allt inkluderat! Jag kom undan riktigt billigt, med tanke pa hur mycket jag fick med!
Trekkingen ser jag verkligen fram emot, det ska bli sa underbart roligt! Elefantridning och white water rafting, IGEN!


bild pa en tuk tuk, som det kryllar av har!

Nu har annu en dag gatt. Visserligen ar inte den har slut an, jag ska snart forsoka hitta nagot att ata till middag och sen ge mig ut pa Khao san road for lite shopping och kanske en massage. Jag ar valdigt sugen pa det faktiskt! 50 kr for en helkroppsmassage i en timme skulle inte vara fel :)

Haller pa att forsoka ladda upp lite bilder pa facebook nu, men det gar sjukt segt, sa det bilr nog inte sa manga!
Thats all for today!
Ha en bra sondag, och mamma! Glom inte spela in I en annan del av koping! Hihi.
soliga kramar fran Emma.

lordag 30 januari

Har kommer lite update fran Bangkok.
Idag har det inte hant speciellt mycket. Hela dagen har varit en resedag och jag ar ganska trott nu faktiskt. Klockan ar halv tio har och jag tror att kvallen kommer bli ganska tidig for mig :)
Flygresan var sadar.. det var luftgropar nastan hela vagen, det var valdigt skakigt, vilket fick mig att ma illa. Som tur var flog vi inte langre an tre timmar.
Och sen att komma ifran flygplatsen var ju en lang procedur ocksa. Den ar ju SA stor och det var langa avstand, lappar skulla fyllas i och det var langa koer hit och dit. Men jag tog mig igenom allt tids nog. Sen hade jag inte en javla aning om vart jag skulle eller vart mitt hotell lag? Sa efter att ha fatt tag pa lite kartor och synat dem kunde jag konstatera att det fanns en buss som gick till khosan road, dar mitt hotell ligger. Pa bussen traffade jag en lite aldre dam som hade varit i Bangkok ett x antal ganger forut, sa hon visade mig vart jag skulle ga av :) So.. I made again! haha.



Khaosan verkar som ett mysigt stalle. Aldrig sett nagot liknande forut. Det ar folk, stand och saker overallt. Mysiga lampor, musik, mat och en harlig stamning! Jag tror jag kommer trivas har!


khao san road

Har just pratat med dem dar hemma ocksa ♥ saknar dem! Men langtar inte alls hem nar jag far hora att det ar -13. Har ar det PLUS 30. I love it!


fredag 29 januari

Heey!
Just got back back from an amazing day in disneyland!
Dagtarna har i hong kong har varit hur bra som helst.
Igar var jag pa en guidad tur pa hong kongon, som jag namnde. Den var superbra! Jag fick tva vanner, Kirsty fran Scotland och Froda fran Norge och idag har vi alltsa varit i disneyland. Helt underbart! Vi har traffat massa disneykaraktarer, akt karuseller, sett shower, lyssnat pa musik, atit mat, strosat runt pa USA main street och haft hur kul som helst. En dag jag sent kommer glomma!
Dagen avslutades med ett hejdundrande fyverkeri framfor disneyslottet. Totaly amazing! Nagot av det vackraste jag nagonsin sett!
Kvallen igar tillbringades inne i stan pa temple market. Hur mysigt som helst. Hela staden ar mysig forresten!
Vagarna i Hong Kong trafikeras av stora dubbeldackare fulla med folk, halften (om inte mer) av trafiken bestar av de roda taxibilarna, resten ar splittrande nya mercedes, toyotas, porsar (eller hur det stavas?) och en och annan audi. Jag har inte sett en enda skruttig bil. Allt ar bara lyx. Folk kor som idioter och jag skulle aldrig utsatta mig for att sitta bakom ratten har, aldrig! Haha. Det gar vagar kors och tvars, upp och ner, over och under varandra, hit och dit. Det ar vagar overallt. Har maste man veta vart man ska om man kor bil :P


pa bilden ser ni de roda taxibilarna. Ni ser hur manga de ar.. inte speciellt svart att fa tag i taxi :)

Imorgon aker jag vidare till Bangkok. Kan inte farsta hur fort dagarna har i Hong Kong gick.
Resan har iallafall borjat bra och nu vantar sol och varme, nagot jag har sett fram emot lange!
Det ska bli sa underbart.
Och den 22 kommer mina alsklingar Lina och Elin till mig ♥
Det ser jag fram emot!
Nu ska jag ta mig tillbaka till hotellet for att sova ut infor flygresan imorgon!
Tanker mycket pa er dar hemma! Hoppas ni har det bast i sno och kyla. Det saknar jag inte iaf. Hihi :)
Ha det bra sa hors vi nar jag kommer till Bangkok.
Puss / Emma.

onsdag 27 januari

Hejsan!
Nu ar jag inne i stan, mitt i smeten! Hade egentligen inte tankt ga in pa datorn idag, men sa sprang jag pa ett internetcafe sa jag kunde inte halla mig :) det ar lite skont med att upptadera sig om vad som hander hemma ocksa!
Jag hade verkligen inte tankt mig Hong kong pa det har sattet. Det ar SA jakla stort och sa mycket folk, det gar inte att forklara. Mitt hotell ligger centralt, men anda tog det over en halvtimme med buss in till de storsta shoppinggatorna. Forstor ni eller? Jag hade tankt ta en promenad in till stan, men nar jag fragade efter vagen tittade han pa mig som om jag vore dum! "den dar vagen kan du inte ga, du far aka taxi eller buss" sa han. Haha! Och klok som jag ar foljde jag hans rad.
Vad har jag gjort idag da?
Jo.. efter att antligen lyckats ta mig in till Nathan street borjade jag ga.. och ga.. det ar sa mycket att se! Sa himla mycket saker och folk, det gar inte att forklara. Jag ar alldeles farcinerad! Annars har jag kommit over lite sma fynd och fatt min forsta frozen yoghurt. Ni skulle smaka, det ar sa himla gott. Jag alskar det! Sen hamnade jag i en kladaffar med massa fina saker, och BILLIGT var det. Jag hade plockat pa mig lite trojor och klanningar och gick fram till experditen och fragade om det var okej att jag provade. Vet ni vad hon sa? "Nej, det dar ar small" Jag bara, "vada, far jag inte prova det?" Alltsa, sa stor ar jag val inte? Jag vet val vad som passar pa mig sjalv.. "Nej" sa hon igen, och jag stod dar som ett frageteckan? Da trottnade jag pa shoppingen och bestamde mig for att forsoka hitta till hamnen. Och det gjorde jag. Tog lite bilder pa Hong Kongon och Victoria peak. Amazing scenery!
Eftersom jag inte kan lagga i mina bilder lagger jag upp bilder fran internet sa far ni se hur det ser ut.


bilden ar tagen fran hamnen i kowloon, ni ser en liten del av hong kongon med victoria peak bakom!


bilden ar tagen fran victoria peak!

Sen bestamde jag mig for att ga pa lite museum. Har varit till konstmuseet, spacecenter och kulturcentret. Det ar alltid kul att bli lite allmanbildad ocksa! :)
Det ar ganska varmt har, runt 20 grader (jag tycker ialafall att det kanns varmt efter att ha levt i minusgrader alldeles for lange, men kineserna gar fullt pakladda, haha). Dock ar det valdigt disigt. Jag vet inte om det har med alla avgaser att gora? Det ar iallafall valdigt dalig luft och jag ar glad att jag inte ska vara har resten av livet.

Nu ska jag leta reda pa ett bra stalle att ata middag pa och sen hitta tillbaka till hotellet for en lugn kvall.
Imorgon och pa fredag funderar jag pa att hoppa pa guidade turer med guide och buss. Imorgon tankte jag ta en tur till Hong Kongon och Victoria peak mm, pa kvallen ska jag besoka en kand nattmarknad har i kowloon. Och pa fredag valjer jag bland lite olika saker.. disneyland, ocean world, eller att aka ut till Tai long wankusten. Jag far se vad det blir :)

Igar kavll precis efter att jag uppdaterat kom tva svenska tjejer och satte sig bredvid mig. Det var sa ovantat att jag skulle traffa pa tva svenskar det forsta jag gor. Sa jag satt med dem tills jag skulle ga och lagga mig! Lite trakigt att de flog till Thailand tidigt i morse, hade varit roligt att ha nagon att utforska staden med. Men jag klarar mig ganska bra sjalv ocksa. Jag skulle hemskt garna ha nagon med mig att dela alla erfarenheter med. Men jag far forsoka tanka att det har starker mig som person och jag far enorma erfarenheter!

Jag maste erkanna att jag fick lite hemlangtan inatt nar jag skulle sova. Hur kul ar det att ligga ensam i en STOR, skon dubbelsang nar man ska sova? Inte sa kul enligt mig...
Meen, jag sov otroligt skont anda!

Nej, nu har jag skrivit en hel roman har. Hoppas jag inte trakat ut er, det var inte meningen. Vet att det ar roligare med bilder, men har ingen mojlighet att lagga in dem an!

Ha det sa bra mina vanner sa hors vi snart igen!

Puss och kram / Emma.

tisdag 26 januari

Nu ar jag framme i Hong Kong. Allt har gatt jattebra och det var en glad overraskning att komma till hotellet. Vilken lyx och vad FINT det ar har! Det forsta jag gjorde var att ga vilse. Helt arligt, jag gick vilse! Det tog ett bra tag innan jag fann till hotellrummet. Det ar nog forta gangen jag ska sova i en skyskrapa. Usch, det ar sa hogt att det nastan kanns som det svajar :P Jag har tagit lite bilder pa rummet, men finns ingen minneskortlasare pa den har datorn sa ni far noja er med lite text :)
Resan in till stan fran flygplatsen var en upplevelse! Jag tog airport express in till Kowloon (stadsdelen som jag bor i) Herregud vad FORT det gick! Kandes nastan som man flog, och pulsen slog vill jag lova.. haha! jag ar sa feg nar det galler sanna saker. Men det gick bra iallafall. Nar jag kom in till Kowloon tittade jag pa kartan och tankte att jag kunde ga till hotellet fran stationen, det sag ju inte sa langt ut. Men jag kande mig alldeles for vilsen for att gora det sa jag hoppade in i en taxi allafall. Och TUR var val det sa att jag inte hade gatt bort mig nagonstans med min tunga ryggsack och allt. Och sen sa var det inte sa nara som jag trodde. Jag akte sakert taxi i 20 minuter och jag skulle aldrig ha hittat till hotellet sjalv tror jag :P Ibland har jag formagan att tro att jag kan lite for mycket kanske.. Hihi :) Jag har aldrig varit en sa stor stad forut och skyskraporna.. ja de ar verkligen HOGA! Jag tycker det ar mysigt.
Imorgon ska jag utforska staden. Sky tower, victoria peak m.m.. funderar pa att aka ut till stranden pa torsdag om vadret ar bra da!
Var dyrt med internet har ocksa.. 50 spann for en halvtimme. Far se om jag hittar nagot battre framover!
Nej, nu har jag inte tid att skriva mer!
Tanker valdigt mycket pa er dar hemma. Saknar er <3
/Emma.


liten update

sitter i london nu och vantar. har varit har ett par timmar redan, och ska val tillbringa cirkus en och en halv timme till har. Bra ocksa att jag sitter och laser om flygkraschen i medelhavet. Det var det forsta jag horde pa radion i morse nar Josefin satte pa den.. haha! Hemsk ar det.
Vad harligt det ar att vara pa resande fot. Genast har jag traffat massa trevliga backpackers. Dock ingen pavag till Hong Kong, manga ska till Thailand. Men dit kommer ju jag pa lordag sa!
Nu har jag suttit ner hela dagen. Det kanns som om hela jag ar svalld. Det varker i benen :( Usch.
Nu oppnade gaten. Ska ga dit!
Sov gott allihopa! Det ska jag f o r s o k a gora :) haha.
Pusssss fran Emmiiis;


måndag 25 januari

hej på er!
jag sitter på arlanda just nu och väntar på att incheckningen ska öppna.. har precis ätit lite mat så jag är nöjd och glad. Hittills har allt flytit på bra och det hoppas jag att det fortsätter att göra :)
Kvällen igår var superdupermysig och det var SÅ VÄRT att träffa mina fina vänner igen! Kommer sakna er ♥
ville bara ge en liten update.. nästa gång befinner jag mig i Hong Kong!
Ha det så bra tills dess!
/ Emma.

söndag 24 januari

Det är ganska rörigt i mitt huvud just nu. Hjärnan går på högvarv och jag känner mig aningen stressad..
Tåget går från Torsby kvart över tre och kvällen idag kommer jag tillbringa hemma hos Josefin i Karlstad med mina goa, efterlängtade tjejer! Jag åker vidare från Karlstad till Arlanda vid åtta imorgon! Kanske hinner uppdatera en sabbis innan flyget går, om inte så flyger jag vid tre och kommer inte till Hong Kong förrän på tisdag kväll lokal tid :) Har checkat vädret på alla flygplatser och det verkar inte som om det kommer bli några förseningar eller inställda flyg p.g.a. snöoväder iallafall.. :)
Ha det jättebra här hemma mina vänner!
Jag kommer sakna er och tänka på er ofta ♥
/ Emma.

här kommer lite bilder från kvällen igår! Mys vare ♥






lördag 23 januari

Jag är klar med packningen! :D
Jag och Lina satt uppe ganska sent igår och idag hade jag ställt klockan på åtta för att komma upp i tid och vara säker på att hinna med allt jag skulle göra. OMG vad trött jag var när klockan ringde, jag hade gärna legat kvar och sovit lite till!
Efter dusch och frukost satte jag igång med packningen. Mitt rum såg ut som ett tattarläger och jag hade absolut ingen ordning alls. Jobbigast var nog att välja ut kläder. Jag har en tendens att packa ner lite för mycket och fick rensa bort en hel del. Som tur var hade jag Lina till hjälp och varefter tiden gick blev det mer ordning och reda :)
Mitt i allt rot kom jag på att jag skulle bädda sängen och får till min förskräckelse se att KATTEN HAR VARIT DÄR OCH SPYTT! I MIN SÄNG! Jag höll på att spy själv. Så nu går tvättmaskinen på högvarv igen. Äckliga katt!
Sen bar det av ner till Torsby på shopping för att inhandla de sista prylarna till resan och middagen ikväll!
Nu är jag hemma igen och är i fullt shjå med att lägga över musik och ljudböcker i mobilen. MYCKET viktigt! :)
Ska snart åka och hämta mamma på jobbet och säga hej då till dom där :P
Sen ska jag börja med matlagningen. Jag ska nämligen ha tjejerna (och Erik) här på middag ikväll och tänkte bjuda på en kycklinggryta med fetaost, soltorkade tomater och färsk pasta. Till efterrätt blir det äppelpaj och vaniljsås!
Var meningen att jag skulle Träffat Victor över en fika idag också, men det hanns tråkigt nog inte med. Var länge sen så det hade varit roligt att prata lite!
Nu ska jag dra till jobbet för att hämta mamma och säga hejdå!
Ha en trevlig lördagskväll allihop!
/ Emma.

före

före

efter
 


fredag 22 januari

Den här fredagen flög iväg hur snabbt som helst. Vart tar tiden vägen?
När jag slutade jobbet idag hängde jag på mamma och Lina till gymmet.. det blev ett hårt sista pass :)
När jag kom hem började jag med packningen. Det är mycket som snurrar i huvudet just nu, men det känns ändå som om jag har kontroll över läget! Har pluggat på det mesta om Hong Kong nu så jag vet vad jag ska hitta på när jag kommer dit. Hong Kong verkar vara en spännande stad!
Under eftermiddagen blev det en fika på Wiener med älskade Sara som nu är hemkommen från Nya Zeeland. Hon var brun och fin och hade massa spännande saker att berätta!
Under kvällen har jag och Lina haft spakväll med fotbad, ansiktsmask, manikyr, epilering av ben, massage, glass med chocklad och let's dance!
Jag känner mig glad och Lina är så bra ♥



Jag och Lina fick för oss att vi skulle ta ett tycka om-kort. Vi kunde inte titta på varandra utan att skratta och då blev resultatet såhär... haha!













Vi bjuder på de här bilderna ikväll!
Hoppas ni har en bra fredagskväll allihop!
/ Emma.

torsdag 21 januari

Inatt gör jag mitt sista arbetspass innan resan. Jag har jobbat sen två idag och slutar tio imorgon.
Ska bli så skönt att vara ledig, men gud vad jag kommer sakna mina goa arbetskamrater ♥
Jag hade sovmorgon idag! Känner av magkatarr så jag passade på att vila lite extra. Jag har väldigt lätt för att stressa upp mig, och just nu känns det som jag tusen miljoner saker att göra och komma ihåg. Därför, efter att ha hämtat ut mina utländska valutor på banken, åkte jag hem till Ida på en kopp kokoste. Vi mös ner oss i soffan och satt och pratade. Min Ida är bäst i alla lägen ♥
När jag kom hem tillbaka låg ett paket och väntade på mig! Det var från världens sötaste Josefin. TACK! ♥
Idag kommer Lina hem, men vi ses inte förrän imorgon. Åh, vad jag saknar min syster, eller båda två!
Jullan kommer hem imorgon hon också. Då blie myyys!
Nu säger jag tack för idag. God natt med er :)
/Emma.


onsdag 20 januari

I'm on my way to Sunne!
Ska möta upp Henrik som lovat att bjuda på fika och köra ett varv med mig i bilen :)
Sen ska jag hämta upp min lilla Jullis på stationen och åka till ishallen. Sunne spelar mot
Munkfors idag och vi ska dit och heja på Sunne!
Idag har jag hunnit med att köra ett pass på gymmet. Härligt! Har inte hunnit med att träna sen i fredags. Kanske hinner ett till innan jag åker, men sen är det semester och vila i två härliga månader!
Annars har jag haft fullt upp med att kopiera värdepapper, trätta och fixa idag!
Nej, nu ska jag åka! Ha en bra kväll allihop :)
/ Emma.


tisdag 19 januari

Idag har jag jobbat kvällen och det har varit en ganska lugn sådan :)
Kvällen igår tillbringades hemma hos Julia med film, tunnbrödsrulle, te, popcorn och massa mys. Jag fick krama Julia hela natten och vi lång och pratade länge innan vi somnade ♥
Tidigt i morse åkte jag och mamma iväg till vaccinationscentrum, jag skulle nämligen ta sprutan mot tyfoidfeber. Salmonella kan ge tyfoidfeber som i sin tur kan orsaka hjärnhinneinflamation. Så nu är jag skyddad mot det :)
Sen blev det lite shopping innan det bar hem mot Torsby igen!

 

Vill bara säga tack till alla som gjorde min dag igår! Ni är underbara och jag hade en jättebra födelsedag ♥
Nu är det dags för mig att börja tänka på tvätt, packning med mera.. det närmar sig och jag har fullt upp :)
God natt med er!
/ Emma.


månadg 18 januari

Nu är jag 21 år. Oj, vad vuxen jag börjar bli :)
Idag har min älskade familj uppvaktat mig med paket och frukost på sängen.
Sjöng gjorde dom också! Så fint, så fint :)
Jag har fått lite smycken, presentkort, alla böckerna i Twilight-serien, en epilator m.m..
Jag och mamma har varit ute på en promenix och så har vi lunchat på Valbergsängen.
Farmor, farfar, mormor och morfar kommer snart och sen drar jag och mamiis ner till Karlstad.
Jag ska vaccinerna mig tidigt imorgon...
Ikväll blir det mys hos Jullan med film och något gott till middag :)



halv åtta kom dom in och sjöng för mig, jag var ganska trött och nyvaken :P

önskar alla en bra dag!
tack för alla gratulationer :)
/ Emma.


söndag 17 januari

Här har vi henne! Våran egen 20-åring, Elllliiiiis Åker <3



Om ni har missat det så vet ni det nu. Ellen har fyllt 20 och det firade vi med en riktig överreskningsfest!
Det hela började med att Micka och Ida åkte ner till Hällefors, söp ner stackars Ellen och kidnappade henne. Sen bar det av till Karlstad. Där väntade en hel rad uppdrag. Och Ellen, hon är inte blyg hon. Hon sprang uppför rulltrappor, frågade om jobb på Carlings, raggade på killar, gjorde kullberbyttor på scenen i mitt i city, frågade efter kondomer på apoteket, frågade efter apkött på hemköp (för det var hon väldigt sugen på) m.m...
När uppdragen var slutförda bar det vidare mot Torsby för bastubad i Valberget. Där mötte vi andra tjejer upp och efter några öl och cider i bastun åkte vi vidare hem till Skoog. Där väntade mina pizzor som jag hade lagat iordning och en toppenförfest med goa brudar <3
Erika kom förbi med sin lilla William också. SÖÖÖÖÖÖT unge!
Blev inte idet som vi tänkt från början. Nya innestället är tydligen hörnet. Lite trångt, men kul och mycket röj!
Jag hade jätteroligt. Det var roligt att träffa massa folk igen :)
Här nedan är lite bilder från kvällen!





























Idag har Ida varit här med en present och tittat på filmen från igår. Den slår allt! Nu du Ellen har du något kul att se fram emot tills du kommer hem igen nästa helg :)
Vi har även varit hos mormor och ätit massa tårta och träffat släkt.
Nu sitter jag i soffan med min kära familj och ser på Johan Falk.
Imorgon fyller jag år!

Alicia Keys - try sleeping with a broken heart

/ Emma.


fredag 15 januari

Hej mina vänner!

Det var ett tag sen jag skrev här.. jag har funderat lite då och då på om jag skulle börja igen, men bestämt mig för att låta bli. Men nu är det dags för en långresa igen och för att hålla er här hemma uppdaterade om allt som händer kommer jag skriva inlägg och lägga upp lite bilder när jag har tid och lust. Färhoppningsvis några gånger i veckan! Som ni ser så har jag ingen riktig bloggdesign än, men det är påväg. Min goa Julia ska fixa det <3

Veckan som gått har varit jobbig och jag längtar verkligen efter att få komma härifrån. Jag är trött på allt! Jag behöver komma i andra tankar, träffa lite nytt folk, ha roligt och få nya upplevelser och erfarenheter.
Det ska bli underbart med sol och värme igen. Jag är verkligen ingen vintermänniska! Kunde jag spara på livet skulle jag gå i ide och sova bort vintern och komma fram igen när ljuset och värmen kom tillbaka :) tyvvärr så går ju inte det. Därför flyr jag utomlands i två månader!

Resrutten ser ut såhär: 
Hong Kong 25/1 - 31/1
Backpacking i Thailand och Malaysia 31/1 - 8/3
Bali 8/3 - 26/3

Mormor fyller 70 på söndag och det firade vi med en tre-rättersmiddag på Sahlströmsgården under kvällen. Helt underbart god mat var det! Mormor, morfar, barn och barnbarn var samlade. Verkligen en lyckad kväll! Tack :)
 


mormor



Julia och Jesper



Jag och mormor



Morfar och Alex









Mormor, morfar, barn och barnbarn

I helgen ska jag bara njuta av underbara vänners sällskap!
Imorgon väntar en stor överraskning för en viss liten tjej :)
Hoppas ni har en bra fredagskväll!
/ Emma.


RSS 2.0