söndag 31 oktober

Hej ♥

Den här dagen känns som om den varat en evighet.. Antingen känns det så för att vi fick en extra timme, eller så är det för att jag gått och väntat på att Per ska komma. Jag gissar på det sista, för jag har längtat som en galning! :)
Jag städade hela förmiddagen innan jag cyklade bort till Mariebergsskogen, gick en sväng och gjorde lite naturuppgifter som vi fått i läxa på psykologin. Sen har jag handlat, tvättat och varit hos Jossy en sväng!
När Per kommer blir det matlagning och mys. Vi ska göra haullomi och baconsallad med kesoqesedillas. Det är något som kommer från min egen hjärna. Blir det gott lägger jag ut ett recept :)

Helgen har varit jättekul :) Massa röj med klassen! Jag hara ju inga bilder eftersom jag inte har någon kamera, men Johanna har lovat att jag ska få hennes så det kanske dyker upp något i veckan här?! Om jag får tid ioförsig.. jag kommer ha rätt fullt upp och så drar jag och Lina till Paris för att hälsa på Astrid på torsdag och blir borta hela helgen!

Hoppas att ni haft en bra helg ni med ♥

Emma.

torsdag 28 oktober

Hej ♥

Hur mår ni?
Jag har fullt upp i mitt lilla liv för tillfället. Det är mycket jag vill hinna med just nu och det känns inte riktigt som om tiden räcker till. Det är snart november, det går ju såå fort!
Jag har varit hemma torsby och jobbat över dagen och kom precis tillbaka till lägenheten. Jag ska sova så fort jag kan för jag är jättejättetrött. Vet inte vad det är med mig?
Jag fick psykologiboken på posten igår.. jag har maaaassa att läsa igen + andra uppgifter som jag måste ta mig tid till i helgen. Just nu håller jag på att somna av boken.. orkar inte riktigt fokusera, tankarna glider åt andra håll!
Helgen kommer ägnas åt studentfirande på universitetet! Helgen kallas "Älghälja" och bjuder på både det ena och det andra. Alltifrån sittning, lekar, mys, alkohol, hamburgare mm. Därför ska jag sova och ta igen mig lite inatt så att jag är pigg imorgon :)
Har föreläsning 8.30-12 innan det drar igång, så gott natt mina vänner!

Emma.

tisdag 26 oktober

Hej vänner ♥

Det har varit ett fatastiskt väder idag, perfekt för en utedag! Så när jag slutade jobbet gav jag mig ut i solskenet för att göra lite uppgifter vi fick på föreläsningen igår. Den första uppgiften bestod av att beskriva en upplevelse i naturen som varit speciell för mig. Jag skulle beskriva den, hur jag kände då och varför jag kände som jag gjorde. I den andra uppgiften skulle jag gå till ett ställe jag tycker om, sitta där och fundera över känslor, tankar och omgivningen. Jag skulle sedan göra en beskrivning av den och förklara hur det kändes. Jag skulle tänka platsen/naturen som en vän, fråga om det var okej att jag satt där och sedan vänta på tecken, skriva ner intryck och sånt som jag lade märke till.

Det här kanske låter lite korkat för er som läser, men jag gillar verkligen att vara i naturen! Den lever samtidigt som det finns ett lugn i den som får mig att må bra, bli glad och känna mig tillfreds med livet! Jobbiga dagar vill jag bara ut, gå i skogen, upp på berget, gå längs vattnet och jag mår mycket bättre sen! Sen att jag får uppleva så underbara dagar som denna då det känns som om tiden nästan står still är jag tacksam för :) Men nog med trams nu... :P

Jag är påväg tillbaka till Karlstad nu! Ska handla med Jullan när jag kommer ner, laga mat och sen ska jag och Kristin iväg och boxas! Vette tusan hur det kommer gå med den här träningsvärken Pelle gav mig från träningen i söndags, men det är väl träning som botar träningsvärk om jag inte minns fel? :P

Heeeey! Ha en bra kväll :)
Puss*

Emma.

måndag 25 oktober

Hej på er ♥

Idag har jag börjat en ny kurs, transpersonell psykologi. Transpersonell betyder bortom det personliga, alltså den andliga aspekten av det mänskiliga sinnet. Dagens föreläsning bestod av mycket repetion från psykologi A och B, men de kommande två veckorna kommer vi få lära oss mer om förändrade medvetandetillstånd, Shamanism, utvecklingspsykologi och Spiritual emergency. Det ska bli jättespännande, för psykologi är verkligen intressant!

Jag sitter på tåget hem till mamma och pappa nu! Det är en liten unge som tryckt på nödstopsknappen så vi står still någonstans mellan Frykåsen och Bäckebron... Stackars liten. Får se när vi kommer härifrån?!
Papsen jobbar idag så honom hinner jag inte se mycket av, så ikväll blir det en Emma och mammakväll och en titt till mormor och morfar innan jag börjar jobba klockan nio ikväll!

Blev bio för mig och Per igår. Vi såg "Lyckan, kärleken och meningen med livet" Tyvärr var den inte alls lika bra som jag hade hoppats på, men ändå ganska rolig i vissa stunder :)

Hoppas allt är bra med er?! :)

Emma.

söndag 24 oktober

Hej ♥


Mysig söndagsfrukost.. ♥

Det blev en lång sådan innan vi drog iväg till gymmet och körde ett hårt pass :)
Nu sitter vi hemma och ser på Harry Potter och har precis ätit en god söndagmiddag bestående av färsk pasta, bacon och kycklingsås, keso, melon och fetaostsallad :P
Vi funderar på bio ikväll, men får se vad det blir?! :)

Emma.

lördag 23 oktober

Hello ♥

Hur mår ni?
Idag var vi uppe tidigt, både jag och Pelle, eftersom han skulle till universitetet och skriva högskoleprov och jag för att jag är morgonpigg och inte tycker att det är så mysigt att ligga kvar ensam :) Så jag åt en lång frukost framför tv:n innan gick ut på en uppfriskande morgonpromenad!
Sen åkte jag in till stan och mötte upp kristin, jossy och malin för fika och en shoppingrunda! Och tro det eller ej, men jag kom bara hem med en påse mat :)
Vi ska laga mat och dricka vin här ikväll. Mys det ♥

Ha en bra lördagskväll!

Emma.

fredag 22 oktober

Hej svejs ♥

Härligt med fredag kväll! Jag skulle haft tjej/idolkväll här idag egentligen.. men båda mina vänner är sjuka, så det blev inställt :( tokigt!
Som tur är har jag pelleplutt här, så han får lov att mysa och se på idol med mig istället :P
Jag och Per har varit på ikea och handlat idag också, nya doftljus, handdukar, bestick, lakan mm... kuuuul!
Nu ska vi dra till ica och handla godis och sen bädda ner oss i soffan och se på idol!
Ha en bra kväll mina vänner :)

Emma.

onsdag 20 oktober

Hola ♥

Jag är tillbaka i Karlstad och jag har Per med mig som har flyttat in här fram till söndag! Det gillar jag :) Men nu är vi på skilda håll, för jag har dansat ikväll och han är på fotbollskväll hos Robert!
Jag har suttit i Sunne och pluggat idag och är äntligen klar med båda hemtentorna! Har egentligen till fredag på mig så vet ni vad det betyder? Att jag har två lediga dagar + helgen framför mig utan något plugg alls (om jag inte får psykologiboken den här veckan då) :P Hääärligt!
Hoppas allt är bra med er :)

Emma.

22:55

Hej ♥

Jag fick vg på min första tenta! Lalaa :D känns hur bra som helst!

Har varit mys med tjejerna här ikväll.. kakor, te och massa tjejsnack :)

Det blev inte mycket till styrketräning idag då jag tvärkompå att jag ville gå på yoga ist. Sagt och gjort, 45 min senare var jag där :) Massa levande ljus, lugn musik och en härlig stämning. Jag har aldrig testat det förut och det var ingen hård träning alls. Det kändes mest som man stod i olika stretchpositioner och blev mjuk och varm i hela kroppen. Jätteskönt! Och så en kvarts avslappning på det :)

När jag gick hem nästan flög jag fram med hjälp av vinden! Det är redan alldeles för kallt ute och jag vill inte ens tänka på hur länge det är kvar tills det blir varmt och ljust igen. Jag gillar inte sånna här dagar, och värre kommer det bli. Det kommer bli mycket kallare! Vintern är ju egentligen en vädigt fin årstid, men så kall! Jag önskar bara att jag slapp frysa så mycket hela tiden...

När jag var liten och skulle sova ville jag alltid lyssna på en och samma låt. Mamma och pappa hade en skiva som hette Pure moods och jag ville ha nummer fem på repeat om och om igen. Jag tröttnade aldrig på den. Och nu när jag lyssnar på den är det så många minnen som kommer tillbaka... 

Enya - orinoco flow (fina bilder åxå :P)
 


Nu ska jag sova!
imorgon ska jag upp och träffa Ida på stan, sen blir det plugg innan jag drar till Sunne och min goding!
Natti :)

Emma

måndag 18 oktober

Tjoho ♥

Jag bad min söta lillasyster boka tvättid.. vilken tur att hon tog en tid som hon inte var hemma! Jag håller på med tvätten för fullt just nu, och har snart fyra maskiner att ta reda på! Under tiden som jag väntar äter jag varma smörgåsar och dricker te :)
Ska dra igång med plugg snart och sen gå till gymmet en sväng!
Ikväll blir det mys med tjejerna. :)
Hej så länge!

Emma.

söndag 17 oktober

Hej på er ♥

Hoppas ni haft en bra helg!
Jag sitter i Karlstad en söndagskväll för ovanlighetens skull. Söndagar har den senaste tiden varit mysdagar med Per, eftersom jag oftast brukar ha föreläsning på eftermiddagen på måndagar. Men inte imorgon, då ska jag upp med tuppen och sitta i skolbänken klockan åtta!
Jag och Jullan har handlat och städat städat lägenheten sen vi kom hit. Jag har spikat och skruvat lite möbler och fått upp en fin ljusstake på väggen :) (har tagit bilder som jag tänkte lägga upp, men hittar inte sladden till kameran, så det kanske blir imorgon) Och så har jag och Kristin hunnit med ett aerobicspass också! Jag har lyckats sträcka mig i benet så att jag knappt kan gå, lite typiskt! Men det går väl över snart...
Sitter ensam och äter kvällsmat nu för Jullan är på filmkväll hos Ida! Blir nog en tidigt kväll för jag har sovit dåligt de senaste nätterna och är väldigt trött...
Saknar Pelle bara! Blir så ensamt att sova själv :(
God natt mina vänner!

Emma.

lördag 16 oktober

Tjoho ♥

Hur mår ni?
Jag sitter här och lyssnar på Enya och pluggar. Ska snart lägga ner plugget, men måste få ner intervjun på papper innan jag glömmer bort allt. Tråkigt att plugga en lördag, men mitt minne är ju inte det bästa :(

Jag och Lina har precis bokat flygbiljetter till Paris. Vi ska hälsa på Astrid en långweekend i början av november. Weiii, vi är taggade! Ska bli jättekul!!!! :)

Jag hälsade på farmor och farfar förut. Farmor packade på mig lite saker, bla en ny kastrull, koppar och tillbringare och sist men inte minst, en KOKBOK, med hälsotips och recept som hon satt ihop själv. Åh, vad jag blev glad! Perfekt till mig :) Nu ska jag testa nya recept kan jag lova!





Ikväll kommer Per och hans föräldrar hit! Jag ska göra en kycklingpaj som vi ska bjuda på :P
Ser ut som det blir en väldigt bra lördagskväll för min del! Hoppas på desamma för er :)
Puss ♥

Emma.

fredag 15 oktober

Hej ♥

Veckan har gått sjukt fort! Det är redan fredag och jag är hemma i Torsby igen. Jag sitter på jobbet med Gabbsan! Det är lugnt och skönt här och ikväll ska vi ha idolmys :)
Jag har haft Per hos mig hela veckan. Mys tycker jag :D Förutom fotbollstittande har jag hunnit med lite plugg på universitetet, dans, en shoppingtur på stan, promenader, lite träning och Mamma Mia med Linis och Jullis :) Den var sjuuukt bra. Jag hade rysningar!!!
Ha en bra helg mina vänner :)

Emma.

måndag 11 oktober

Hej ♥

Ursäkta dålig uppdatering, men jag har inte riktigt hunnit med!
Jag har varit hemma i helgen och i lördags bar det iväg till Boda Borg med personalgruppen och alla respektive, utom min Per som är skadad i benet :( Det var en grymt rolig dag! Mitt lag kammade hem segern med hela nio stämplar! Haha. På kvällen var det party hos Linda och Micke. Tack för det allihopa! Det var en jättetrevlig dag :)
Igår blev en slappisdag! Jag och Per åkte till Sunne på eftermiddagen, var ute och tog lite kort i det vackra höstvädret och hade mys framför tv:n :)
Idag satt jag och pluggade ett bra tag innan jag åkte ner till Karlstad. Julia har haft halv sju hos mig här hemma och bjudit på trerätters! Mums, min syster kan allt :) efter maten gick jag in till Jossy en sväng och pratade lite :)
Imorgon är det universitetet som gäller och sen kommer Pelle till mig!!!
God natt allihopa!

Emma.

onsdag 6 oktober

Tjo ♥

Kallt, kallt, kallt! Det blåser istappar ute idag och jag har längtat hela dagen efter att få krypa ner under täcket med en kopp te. Och nu ligger jag här i sängen och ska plugga lite innan det är dags att laga mat.
Det har varit en rätt hård dag. Vi har fullt upp med forskningsprocessen, kvantitativa och kvalitativa metoder, epidemiologi, biostatistik, datainsamlingar och enkätundersökningar. Vi har suttit på föreläsning och bara lyssnat i sju timmar idag samt att vi jobbade med grupparbetet på lunchen. Det kryper i hela mig och värker i benen nu och det ska bli sjukt skönt att gå på dans och skaka loss och svettas lite sen, FÅ ENERGI! För det är precis det jag får :) Jag blir grymt trött av att bara sitta still en dag....

Jag drömde att jag drev ett stort forskningsprojekt inatt. Det var jag som höll i hela studien och det var jag som hade lyckats framställa ett vaccin mot alla sorters cancer. Det funkar kanske inte riktigt så då men, haha! Mina drömmar påverkas sjuk mycket av det som händer runt omkring mig, och just nu är det forskning, sjukdomar, statistik, miljö, bla.. bla som går runt i mina tankar!
Jag har börjat fundera på det där med att doktorera. Jag har ingen aning om vart den här utbildningen tar mig och vet fortfarande inte riktigt vad jag är intresserad av, än. Men jag har många år framför mig, så tiden finns och jag tycker det vi håller på med nu är både kul och intressant. Men det är svårt också, väldigt svårt och jag förstår inte allt. Men jag lär mig och det väcker nya intressen i mig...
Jag har ju jobbat mycket med autistiska barn och det är något som jag på något sätt skulle vilja veta mer om i framtiden. Men vad som sker det vet jag inte?! 
Man ska alltid drömma iallafall, även om det kanske inte blir som man tänkt sig! Framtiden är något man inte ska tänka på för mycket, den kommer när den kommer! Just nu är jag ju här, i hälsa - welnessutbildningen. Och jag är väldigt glad att jag kom in!!!

Nu blev det bara massa text, men var tvungen att skriva av mig lite :)
Ha en mysig kväll i höstrugget!

Emma.

tisdag 5 oktober

Tjoho ♥

Jag har haft min myspelle hos mig ända sen igår. Det är härligt med lite kvalitetstid! Och idag kom världens bästa Ida och bytte av honom! Hihi :P Jag och Ida har varit ute på en promenad runt älven, gjort broccolisoppa och druckit te <3 nu slöar vi i soffan och jag försöker plugga lite! Har en heldag på universitetet imorgon och Ida åker till Stockholm vid sex, så det blir nog inte allför sent ikväll för oss!
Natti :)

Emma.


måndag 4 oktober

Hej ♥

Im back in town! Håller på att koka ihop lite lunch och ska snart åka ut till universitetet.

Jag såg idol på jobbet igår. Olle är min favorit helt klart!
Mmmmmmm :P



hääääärligt!


Hoppas ni får en bra dag!

Emma.

söndag 3 oktober

Hejsan ♥

Jag och Mari har varit ute på en långpromenad i nästan två timmar. Det var länge sen vi träffades så det var himla mysigt!
Kvällen igår var lyckad! Jag, Ida, Ellen, Hannah och Erica åkte hem till Michiie och överraskade! Vi lyckades med det vi skulle. En nybliven 20-åring blev nersupen, utklädd och firad till max! Världens bästa brudar, alkohol, lekar, skratt och flams var vad kvällen bestod av och jag hade riktigt roligt! Det blev utgång på selma, där Micha sprutade cider över hela dansgolvet och fick utskällning av alla tanter. Haha! Kvällens höjdpunkt. Micha var galen!
Kika på bilderna här nere så får ni se hur fin hon var :)

Uppladdning utanför Micha :)
 


såhär snygga var vi på gympatiden!

presenter

<3

ida och erica

hannah och jag

leek

to the frat mobil

hannah blandar drinkar

priiiima ballerina :)

sötellis :)

fylllo :P




En bra kväll helt enkelt!

Nu blir det jobb för mig...
Jag jobbar natt och åker direkt ner till karlstad imorgon när jag slutar! Den kommande veckan står universitetet mycket på schematn och vi börjar med en ny kurs, tvärvetenskap och forskningsmetoder! Det ser jag fram emot :)

Ha en fortsatt bra dag nu!

Emma.

lördag 2 oktober

Tjolahopp ♥

Nu är jag hemma i byn igen! Ikväll väntas överraskning och mys :)
Kör på style a la Jullan idag! Tack sötnos :)
ha en bra kväll mina vänner!

Emma.

RSS 2.0