18:20

Hej vänner ♥

Hoppas ni mår bra? :)
Jag har just ätit chili con carne och ska snart cykla in till stan för att möta upp kajsa och sofie. Vi ska se vad tjejkvällen i mitt i city har att bjuda på. Det kan bli mys tror jag :)
Den väntade wellnessupplevelsen idag var en klass äkta afrodans, med livetrummor och hela kittet! Det var sjukt kul, och det tror jag vi alla höll med om! Vi dansade, skrattade och sjöng. Vi var där i stunden och kände oss själva från topp till tå! Wellness alltså... :P
Sen cyklade jag till syrefabriken och tränade lite. Duktigt! Jag har även fixat all kurslitteratur till nästa kurs också. Tur som jag hade fanns alla böcker inne på biblioteke,t så nu slipper jag köpa. YESSSS! Sparar 600 kr där :D haha.
Ha en bra kväll så hörs vi snart!

Emma.

torsdag 30 september

God morgon ♥

Jag bara älskar vädret ute just nu! Det här är riktiga höstdagar det, stålande sol och blå himmel :) Jag sitter och äter frukost och ska snart iväg till universitetet. Vi ska redan avsluta första kursen, ha utvärdering och en "wellnessupplevelse". Ska bli intressant!
Igår hade jag Per här under dagen :) och på kvällen var jag och tjejerna och såg I rymden finns inga känslor. Haha! Rolig film :)
Ikväll är det tjejkväll i mitt i city på G!!!!

En fin låt! Bruno Mars - just the way you are


Emma.

tisdag 28 september

Tjoho ♥

Nu sitter jag på tåget tillbaka mot Karlstad! Blev bara en snabb vistelse hos mamsen och papsen den här gången. Men ska tillbaka till Torsby i helgen igen eftersom jag upptäckte att jag jobbar då med!
Ska försöka vara effektiv när jag kommer till lägenheten nu. Har tvättid, måste handla, laga mat och måndagsstäda eftersom jag inte var hemma igår :P
Senare ikväll kommer Per också! Det gillar jag :)
Kram på er!

Emma.

måndag 27 september

Hej ♥

Hoppas att ni haft en bra helg?
Min har varit jättebra! Bara massa mys i detta ruskiga höstväder som varit i helgen :)
Idag har vi ett strålande höstväder, så när jag kom hem till Torsby idag blev det en promenad upp på berget! Häääärligt :) Och nu är det dags för lite lunch innan jag ska iväg till jobbet. Slutar nio imorgon och då blir det antagligen lite träning innan jag åker tillbaka till Karlstad igen!

Det är riktigt goda äpplen på trädet nu! :)


Ha en bra dag!

Emma.

fredag 24 september

Hej ♥

Jag sitter på tåget mot Sunne nu! Internet är så segt här, men det funkar ibland iallafall.
Jag är färdig med examinationsuppgiften nu, skrev det sista idag och det känns otroligt skönt! Nu har jag hela helgen hos Per utan plugg att se fram emot :) Underbart! 
Ska hem och jobba lite nästa vecka innan jag ska tillbaka till Karlstad igen!
Var jättemysigt att ha Ida och Ellen på besök igår/inatt. Kom snart tillbaka :) Jag saknar er mina pinglor!
Trevlig helg mina vänner!

Emma.

torsdag 23 september

Tjoho ♥ 

Jag har grymt mycket träningvärk! Jag var på gymmet igår under förmiddagen efter två veckors vila, och det känns idag kan jag lova! Jag kom ju knappt upp ur sängen i morse! Är iallafall lite mjukare i kroppen nu efter en varm dusch och ett fotbad :)
Nu ska jag sätta mig ner med plugget igen och försöka redogöra förhållandet mellan begreppen hälsa och wellness. Jag hoppas på bättre resultat idag!
Sen kommer Ida och Ellen till mig. Jag har köpt ingridienser till pizza, för här ska det bli pizzabak :)



Nej plugg var det! Vi hörs :)

Emma.


22:48

Hej ♥

Trött som tusan är jag! Dags att sova snart :) Har varit på dans under kvällen, men det blev inte så mycket dans för min del för mitt knä gör ont :( Det är inge kul alls ju....
Jag hittade på ett nytt recept idag :p gjorde en räkgryta med kokosmjölk, saffran, fiskbuljong, mango, räkor, sambal oelek och sweet chili. Blev mycket gott! Ibland kan jag allt, haha!
Imorgon kommer Idis och Ellis till mig :)
God natt mina vänner!

Emma.

onsdag 22 september

Tjo ♥

Jag sitter med plugg och håller på att bli galen snart! Varför är allt så flum för? Det finns inget konkret alls i hälsa och wellness! Jag slog precis upp ordet wellness på engelska och fick översättningen "hälsa, välbefinnande". Helt plötsligt fick jag ett nytt perspektiv på det hela, ännu en fråga alltså. Är hälsa och wellness samma sak? Det är det ingen som sagt något om förut...

Det finns liksom inget rätt eller fel här, bara en oändlighet av reflektioner. Vad är hälsa och wellness egentligen? Hur uppnår man wellness och hur uppnår man hälsa? Är wellness vägen till hälsa eller är hälsa vägen till wellness?
Aa, det är vad jag sitter och funderar på just nu... tänk om hjärnan ändå kunde komma med ett vettigt svar!

Emma.


tisdag 21 september

Hej ♥

Idag fyller lilla Jullan 17, grattis sötnos! Mamma och pappa har därför varit här och under kvällen har hela familjen varit hos Lina och Martin och ätit tre-rätters! Toast med skagen, kycklingsås och pasta och glass i stora lass till efterrätt :P

Under förmiddagen hade vi en jätteintressant och rolig föreläsning om genusperspektivet inom hälsa. Vi hade en riktigt bra förläsare, tre timmar försvann och jag tror inte jag hann kolla på klockan en enda gång!
Sen var jag hemma och lunchade en snabbis innan jag, mamma och pappa åkte ut till EM för att köpa min efterlängtade matsalsmöbel :) Äntligen är snart allt klar här i lägenheten och nu kan jag även ha lite vänner på middag här hemma också när vi har ett stort bord att sitta vid :D

Dagens: Julias lycka när hon öppnade paketet från mig och Lina och fick se att även hon ska få följa med och se Mamma Mia den 14:e oktober! Hihi :)

Linas och Martins dukning!

skagentoast

Lina och Martin

Mamma ch Julia, pappa hänger inte riktigt med

kycklingsås och pasta

Julia älskling!

Blev glad över presenten!

bordet står på plats! (ska dit en mer passande duk, men har ingen än :P)






Nu ska jag plugga. Fast först blir det nog lite idol :P

Emma.

lördag 18 september

Hej vänner ♥

Ursäkta lite dålig uppdatering, men jag har varken tid eller lust för tillfället. Jag har fortfarande inte hittat min kamera och bloggen blir så tråkig när jag inte kan lägga upp bilder. Jag som aldrig går någonstans utan in kamera mår ganska dåligt över att den är borta. Hittar jag den inte snart får jag väl köpa en ny... igen!

Någon som sett min kamera? Det är en Panasonic DMC-ZX1, ser ut såhär, fast min är rosa :P



Jag är hemma i Torsby i helgen. Sitter på jobbet för tillfället! Jag jobbar 24-timmars med Linisen och har haft en kanondag! Kändes hur bra som helst att komma tillbaka till jobbet efter några veckors frånvaro :)

Imorgon blir det kalas hemma eftersom Jullan fyller år i veckan! Åh, vad roligt det ska bli att ge henne presenten jag har köpt :) Det är så roligt att ge presenter, bara hon uppskattar den. Men vi får väl se :P

Hoppas att ni har en bra helg!

Emma. 

torsdag 16 september

Hey ♥

Jag är tillbaka i Karlstad igen efter en liten tripp till Sunne med massa mys! Jag och Per spelade lite golf igår, åt tacos och hade en ganska lugn kväll!
Som ni vet så lämnade jag ju tillbaka datorn som jag köpte för några veckor sen. Idag gick jag förbi expert och köpte en ny. Hoppas verkligen att den här funkar bättre nu. Han lyckades tjata på mig en trygghetsförsäkring också, så det blev mycket dyrare än vad jag tänkt mig, men det kan det väl kanske vara värt i längden. Försäkringen räcker ju trots allt i tre år :)




Trodde jag skulle känna mig piggare idag, men jag har ont i halsen och fruktansvärd huvudvärk. Vi är några tjejer i klassen som ska ha någon slags tjejkväll ikväll. Bio, middag eller utgång? Får se vad jag orkar med :P måste plugga idag, iallafall försöka komma igång litegrann! Så får vi se vad som händer sen... :)

Ha en bra dag!

Emma.

tisdag 14 september

Hej vänner ♥

Hoppas ni mår bra! Jag känner mig aningen piggare idag. Vet inte om det är för att jag stoppar i mig ipren eller för att jag helt enkelt är lite piggare? :P Har varit en lång dag i skolan iallafall! Gruppredovisningarna tog drygt fyra timmar och sen hade vi föreläsning hela eftermiddagen. Så det blev en vila när jag kom hem vid femtiden innan jag drog igång med städning och matlagning! Jag gjorde lax och klyftpotatis med melon och mangoröra :)
Kvällen har jag tillbringat med goa vänner som varit på besök! Te, mys och idol :)





Vi fick en examinationsuppgift idag som vi ska arbeta med resten av veckan. Inga lätta frågor om ni undrar... nu är det dags att börja plugga på riktigt antar jag!

Men först ska jag sova och ha en lång sovmorgon :)
Och imorgon åker jag till min goding i Sunne!
God natt!

Emma.

måndag 13 september

Hej ♥

Dagarna bara försvinner när vi tillbringar heldagar på universitetet. Idag jobbade vi med grupparbetet på förmiddagen och under eftermiddagen hade vi tre timmars föreläsning på engelska om global health. Intressant, och helt plötsligt var klockan fyra! Jag har åkt på en förkylning igen så jag var riktigt trött efter skoldagen! Men jag hade inte riktigt tid att sitta still när jag kom hem.. Hade bokat tvättid, handlade, lagade mat, duschade och nu ska jag sätta mig med plugget.

Helgen har varit superbra! Fick träffa mina goa tjejer fredag och lördag, och igår hade jag en heldag med Per :) 
I lördags blev det utgång. Jag tror aldrig att Faktoriet varit så dåligt förut! Sean Banan lixom. Nää, det var bara regningt och ovärt!
 
Ellis och Idis ♥


Imorgon väntar en heldag i skolan. Redovisning av grupparbeten på förmiddagen och föreläsning på eftermiddagen :) Sen ska jag och Julia ut till Bergvik och fixa datorer och jag ska försöka få ut en ny kamera på försäkringen. Känner mig alldeles ensam utan min kamera :(

Nej, nu ska jag plugga på inför imorgon!

Natti :)

Emma. 

lördag 11 september

Hej ♥

Jag har haft en ovanligt lugn mârtenslördag med plugg och kålsoppalunch hos mormor och morfar! Är en mârtenstradition vi haft i släkten länge!
Ikväll blir det allt annat än lugnt :) Snart kommer tjejsorna hit och då blir det partaj! Får se om det blir sean banan och faktoriet eller bara håll igång här hemma?!





Måste bara säga att det är riktigt skönt att vara hemma hos mamma och pappa lite, även om det ska bli härligt att åka tillbaka till lägenheten i stan imorgon så trivs jag väldigt bra här hemma när huset är fullt och familjen är samlad :)
Hoppas ni får en toppenkväll!

Emma.

fredag 10 september

Hej ♥

Nu är jag hemma hos mamsen och papsen igen! Vi ska åka ner på mârten en sväng och jag ska träffa Ellis och Michie. Känns som det var en evighet sen jag fick krama er tjejer, så det ser jag fram emot :) Jag hade sovmorgon hemma hos Per idag och så har jag fått plugga lite! Ikväll ska jag umgås med familjen och mysa med Per :)
Trevlig helg!

Emma.

torsdag 9 september

God morgon ♥

Min sovmorgon blev inte riktigt som jag hade tänk mig eftersom jag vaknade redan vid sju och inte kunde somna om. Så typiskt när jag väl får sova :P Så efter att försökt somna om en timme ungefär skuttade jag upp och gjorde frukost istället och lade mig i soffan och slappade lite :)
Nu ska jag byra om och åka till syrefabriken och gymma!
Ha en bra dag!

Emma.

onsdag 9 september

Tjoho ♥

Phu! Det har varit en lång dag idag och jag har äntligen landat hemma i sängen och krupit ner, helt slut.. nästan :P
Vi var i skolan åtta i morse för att göra klart grupparbetet! Blev klara runt lunchtid.. så då hoppade jag på bussen in till stan och mötte upp mamma, mormor och Julia för att luncha på Waynes! Sen blev det en shoppingrunda innan jag bjöd mamsen och mormor på fika hemma i lägenheten!
Vid fem cyklade jag bort till universitetet och mötte upp resten av klassen + tvåorna, som hade ordnat med brännboll och lekar för oss. Kul, kul :)
Jag hann även med danspasset ikväll också! Så himla roligt är det :) Jag längtar redan till nästa vecka!!!!!!!!!

mams och jullis ♥

mormor och jag ♥

brännboll

brännboll


Guuuuuud vad skönt det ska bli med sovmorgon imorgon! Blev ju ledig både torsdag och fredag nu också, så efter ett gympass imorgon åker jag till Per! Sen på fredag åker jag vidare hem till mamma och pappa :) Ska faktiskt bli skönt att komma hem till hela familjen igen!
Nu ska jag sova :P längtar till imorgon gör jag!!!
God natt mina vänner!

Emma.


tisdag 7 september

Tjoho ♥

Idag slet vi hårt hela förmiddagen. Vi jobbade med grupparbetet i över fyra timmar utan paus. Phu! Men nu har vi kommit en bra bit och blir förhoppningsvis klara redan imorgon. Och dååå, då får vi långhelg, alltså ledigt både torsdag och fredag :D
Efter lunch hade vi föreläsning med Annika Sjöö, vilket inte alls var vad jag hade hoppats på. Hon hade ett bra budskap, "eftersom tankarna styr våra liv är det viktigt att tänka positivt", men jag kände mest att det var tjatigt och tycke inte att det gav speciellt mycket.
Vi fick iallafall smaka på en ny vitamin well, antioxidant med persikosmak! Den kan jag ju rekommendera :)



Jag pluggar nu... Snart börjar idol, då blir det paus i läsandet :D ska kila ner till konsum och köpa lite mys till mig och Jullis tror jag! Ha en trevlig kväll :)

Emma.

22:27

Hej ♥

Jag har precis krupit ner i sängen med lite kurslitteratur i handen för att läsa lite inför morgondagen. Då ska vi nämligen börja med vårat första grupparbete, "hälsobegreppet idag" som min grupp fick i uppgift att presentera. Det är väldigt intressant och jag nästan längtar till imorgon när vi får sätta igång! Att jobba i grupp är verkligen givande, och jag är väldigt glad att jag hamnat i en sån bra grupp! :)
Idag har jag och Victoria andats och skakat rumpa! Qi gong, tai chi och afrikansk dans var vad vi underhöll oss med under förmiddagen. Väldigt roligt att testa på! Victoria har inspirerat mig till att vilja testa yoga också. Det verkar så härligt! Att kunna gå in i sig själv och endast fokusera på nuet är något som hör till hälsan och jag är väldigt sugen på att lära mig mer!
Efter skolan åkte jag till Lina och Martin och hälsade på och kvällen har jag tillbringat med lilla Jullan. Vi har ätit mat, städat lite, gått kvällspromenad, handlat och druckit te ♥ Mys som hör hösten till :)
Imorgon eftermiddag kommer Annika Sjöö till universitetet och föreläser om hälsa och kommer sedan lära ut disco inferno-dans! Det ska bli roligt att testa på!

Hoppas allt är bra med er!
Kraam :)

Emma.

måndag 6 september

God morgon ♥

Jag kom precis till Karlstad efter en jättebra och mysig helg hos Per. Vi var uppe kvart över fem i morse, Per skulle upp och jobba och jag skulle med sextåget! Nu sitter jag hemma och äter lite frukost. Jag börjar inte förrän kvart över ett idag, men ska ändå snart ta bussen till universitetet och möta upp Victoria. Det är må bradagar och vi ska på thai chi och afrodans innan lunch! Ska bli spännande, för jag har inte provat något av dem förut!

Vi hörs ikväll!

Emma.

fredag 3 september

Hej ♥

Idag har jag sjuk träningsvärk! I benen från allt springande i skogen och i magen från allt galet skratt!
Det har varit riktigt roligt under resan med klassen och syftet med det hela var att vi skulle lära känna varandra, och det syftet måste jag säga uppfylldes!
Vi har jobbat mycket i grupp, lekt lekar, haft tävlingar, lagat mat tillsammans och haft allmänt trevligt!
Nu är vi hemma igen och jag ligger i soffan och vilar lite. Det blev inte så mycket sömn inatt och jag är ganska sliten. Ikväll är det välkomstfest på Nöjes för alla studenter så jag måste tagga till det snart! Jag håller på att tvätta för fullt och ska snart åka in till stan för att handla lite. Sen ska hela klassen mötas upp hos Mattis för förfest, och sen är det party för hela slanten :)

Johanna och Victoria

Julia och Jasmine

folk

fika

fika

brännboll i skogen

brännboll

golffreesbie

sony sträckte sig :P

johanna och sony

tävlingar

tävlinar

tävlingar

romenad till sjön

gruppbild

middagslagning

patrik rev två kilo ost till tacos

förrätt

sofie, johanna och jag

kajsa och victoria

tacos

efterrätt

lekar

lekar

mys

mys


Imorgon åker jag till Sunne och får äntligen träffa Per!!! :D

Ha en bra kväll min vänner!

Emma.

21:49

Hääääääärligt det var att dansa! Jag hade så roligt :) Waka waka!!!!
Svettigt var det också :P

Jullanbabe <3


Nu ska jag hoppa i duschen och sen packa!
Natti :)

Emma.

onsdag 1 september

Tjoho ♥

Dagarna går verkligen fort! Jag är uppe mycket tidigare än vad jag är van vid och dagarna blir så himla långa. Idag har jag hunnit med mycket :) Hade fyra timmars ganska flummig föreläsning om Wellness historia och kultur på förmiddagen. Läraren var norsk, pratade fort och körde powerpoint på norka och engelska. Det var inte riktigt lätt att hänga med, men blev nog lite klokare iallafall!
Jag slutade tolv och hoppade på bussen hem för att äta lite lunch och cyklade sedan bort till syrefabriken för att fixa träningskort och få lite instruktioner på gymmet. Sen åkte jag hem och mötte upp Julia och Ida för att åka ut till Elgiganten och lämna in min nya dator. De skulle se om den går att laga, annars skulle jag få en ny.
Blev en sväng till systemet och hemköp på hemvägen för att inhandla lite till imorgon. Nu ska jag och Jullis äta mat och sen ska vi möta upp Kristin och Ida och köra ett danspass! Nu äntligen ska jag försöka komma igång med lite ny träning efter en slapp sommar. Känns roligt att börja på nytt!

Imorgon åker klassen iväg på internat till Lertorpet utan för Filipstad, så jag blir borta tills på fredag!
Ha det så bra tills dess :)

Emma.

RSS 2.0