Gott nytt år!

Hej vänner ♥ 

Ville bara kika in och önska er ett gott nytt år och hoppas att ni får en fantastisk kväll!
Som ni vet kommer mitt nyår gå i lugnets tecken med massa mys och det kan inte bli annat än bra :)
Jag bjuder på en bild från ett av mina favoritställen i Nya Zeeland, Flock Hill. Jag fullkomligt älskade den platsen och ser fram emot vadringarna som jag och Per ska göra det kommande året!



Puss på er ♥ 
/ Emma.

Nyårsafton 2011

God morgon ♥

Det var jättetrevligt på middagen igår. Tre-rätters besående av räkchips till förrätt, kyckling till varmrätt, varma hjortron och glass till efterrätt var vad jag fick i mig! Kul att få lite tid utöver jobbet tillsammans :)

Jag har nu haft en lugn och skön morgon i soffan. Kikat på Nyhetsmorgon och bröderna lejonhjärta och ätit en lång och stor frukost och ska väl snart ta tag i dagen som bjuder på strålande fint väder och 10 minusgrader! En långpromenad står på schemat :) vad ska ni hitta på med idag?

Gabbi och hennes bananasplitt till efterrätt!


Fredag 30 december

Hej mina fina läsare ♥

Hur mår ni? Jag har mått sådär idag, min mage krånglar och det påverkar mig så mycket! Jag börjar iallafall tack och lov känna mig bättre nu vilket jag är glad över eftersom jag ska ut och äta med mina fina arbetskompisar ikväll. Så jag hoppas verkligen att magen inte strejkar mer idag!
Som ni märker så blir det inte så mycket uppdateringar nu och det är för att internet fungerar varken här hemma eller i mobilen så ofta så att försöka sitta vid datorn att uppdatera eller få tillgång till internet känns meningslöst. Är ju inte så många dagar kvar i Torsby nu så om ni håller ut helgen så är jag tillbaka till veckan igen!

Sitter i skrivande stund och knäpper på min nya fina dator som jag lyckats installera och bekanta mig med idag! Blev en Asus, då Samsungen som jag hade tittat ut var slut. Men den här är minst lika bra och fin tycker jag. Det enda som felar är att den inte är vit, som jag ville ha den. Men det är inte hela värden!



För övrigt ha vi smitt nyårsplaner idag. Det blir parmiddag med Lina och Martin här hemma med en trerätters middag, spel, vin och allt det där! Vi börjar bli gamla nu känns det som, men det är just det här myset som jag uppskattar så mycket. Det där "hårda" festandet känns över för min del och att ta det lugnt hemma känns så himla mycket bättre!

Vad har ni för nyårsplaner mina vänner?
Önskar er en trevlig fredagskväll

/ Emma.

Torsdag 29 december

God morgon ♥

Jag sitter på tåget till Sunne nu, där ska älskling hämta upp mig och så ska vi vidare till Karlstad på mellandagsrea! Jag ska bland annat köpa en ny dator då min gamla inte funkar så bra längre :)

Inatt har jag nästan inte sovit alls. Jag låg klarvaken halva natten och vaknade halv sju och var jättepigg, känner mig pigg nu också. Tröttheten lär väl komma till kvällen! Nu ser jag fram emot en mysdag :)

/ Emma.


Onsdag 28 december

God morgon alla läsare

Jag har redan varit vaken några timmar och sitter och pluggar. Jag vill verkligen bli klar med det här så fort som möjligt så jag kan vara lite ledig under helgen innan skolan börjar på riktigt igen! Jag sitter och analyserar en innehållsanalys, kodar och för in i kategorier. Sådär lagom kul kan jag ju säga!

Här får ni se lite bilder från våran mysiga tjejkväll igår där det bjöds på massa frukt, ost, kex, te och spel :)















Underbart att få träffa er tjejer igen! Det är spridda skurar nu för tiden och vi får vara glada om vi iallafall lyckas ses två gånger om året :)

Nu ska jag fortsätta plugga!

Ha en bra dag / Emma.

Tisdag 27 december

Hej vänner  

Idag för precis ett år sedan satt vi på planet till Thailand vid den här tiden. Om jag längtar tillbaka? Att fira nyår på stranden i Phuket var fantastiskt, och jag skulle absolut inte tacka nej till lite sol och värme! :)

Thailand nyår 2010/2011



Dagen idag har gått i ett. Jag var uppe tidigt för att hinna med och sitta lite på cykeln innan det var dags för plugg. Det har gått segt, fruktansvärt segt och jag har massa kvar att göra. Suck! Har även varit och lunchat hos mormor med Lina, Julia och mamma, lite mystid

Nu ska jag åka till Sunne med massa goa tjejer på myskväll, åh det ser jag fram emot!

Ha en trevlig kväll / Emma.

Måndag 26 december

Hej på er ♥

Har ni haft en bra jul? Min har varit toppen, både julafton och juldagen med massa mys och kärlek! Idag tränade vi hela familjen på förmiddagen och klockan två började jag och mamma jobba! Så vi tillbringar annandagskvällen på jobbet, men får vara tillsammans iallafall! Imorgon är det slut på julledigheten för min del. Vi fick en extra uppgift över jul så det är dags att plocka fram böckerna och sätta sig och läsa och skriva. Är grymt omotiverad just nu! Men, men på något sätt ska nog nog motivera mig själv :)

Kram till er ♥ / Emma.


Juldagsmorgon!

Hej vänner ♥

Hoppas att ni hade en fin julafton allihopa! Här bjöds det på en stort fantastiskt julbord som intogs med alla nära och kära, Kalle Anka tittades på, paket öppnades, spel spelades och det fikades i mängder! Precis som jag vill ha julafton :) jag fick så fina presenter och är så lycklig och tacksam för allt jag har och har fått, tack! ♥

Nu ska jag åka till mina svärföräldrar i Sunne och fira lite jul! Åker tillbaka i eftermiddag och tar då älsklingen med mig för att umgås och spela lite spel här hemma! :)

Fick en hemmastickad tröja av mamma som jag bär idag! Älskar den :)


God Jul ♥

Jag vill önska alla mina vänner och läsare en god jul

Här är julfrukosten och en långpromenad avklarad! Nu börjar förberedelserna inför julmiddagen. Släkten anläder 15.00 till Kalle och 16.00 står maten på bordet! 



Massa kramar och kärlek från Emma!


Dan före dopparedan!

Hej vänner 

Hemma hos oss har alla föreberedelser gått i lugnets tecken idag, ingen stress utan bara mys. Vi började med en mysmorgon framför gamla filmer från när vi var små innan vi drog igång med storstädning. Det gick fort eftersom vi hjälptes åt! Dagen fortsatte med en promenad följt av en långmiddag med tända ljus och julmusik! Nu har vi gjort klart allt godis, klapparna är inslagna och granen står fint klädd. Nu ska vi börja förbereda för uppesittarkvällen. Julskinkan ska fram och allt julgodis ska smakas på!











Jag önskar er en riktigt fin kväll! ta hand om varandra 

Kramar / Emma.

Dan före dan före dopparedan ♥

God morgon 

Inatt har jag sovit som en stock i min kära barndomssäng! Snön yr utanför fönstret, det är 10 minusgrader och två dagar till jul. Jag känner mig som ett litet barn, full av förväntningar inför helgen och alla förbereldelser! Vet inte när jag kände av julen på det här sättet sist? Efter en morgonpromenad med Lina och mamma har vi nu fått i oss frukosten och dagen är därmed igångkickad. Det är lite som ska göras och förberedas och det är så mysigt att göra allt tillsammans!

Julmyset med tjejerna igår var mycket uppskattat från min sida. Vi har inte träffats alla på flera månader eftersom vi bor på flera olika håll! Glögg, pepparkakor, knäck och ett stort fat vitaminer var vad vi mumsade på och det stora samtalsämnet blev ändå bebisar med en höggravid Hannis i sällskapet :) Mys var vad der var  

Fina, fina tjockis  

Älskade ni  

Underbara  

Vitaminboost!






Eftersom jag kommer tillbringa i stort sett hela mitt (korta) jullov här hemma hos mamma och pappa kommer inte så mycket av tiden gå åt till att blogga. Räkna med någon update om dagen så kör jag hårt på bloggandet sen efter nyår igen!

Kram på er / Emma.

Snön ligger vit på marken!

Hej ♥

Kanske har julkänslorna blivit så starka de senaste dagarna just för att det fallit lite snö som lagt sig och skiner upp i mörkret! Det kändes som vinter idag när vi kom ut och traskade till gymmet, och det är ju uppskattat så här dagarna innan jul :) håller för tillfället på att packa allt som ska med hem till mamma och pappa, och det är ingen liten packning med alla julklappar som ska med! ;)

Imorgon ska jag köra sista styrkepasset innan jag ska ta jullov även från gymmet och vila upp musklerna ordentligt inför nya året. Hemma i Torsby ska jag ägna mig åt älskade promenader i skogen med stavar och lite simning i badhuset. Hoppas på snö så vi kan åka lite pulka också! För hur bra motion är inte det? Springa upp i backarna ;)

På hemvägen ska jag mellanlanda hos Ida för julmys med tjejerna. Det har jag verkligen sett fram emot! Älskade vänner ♥

En bild från vårt köksfönster!


Onsdag 21 december

God morgon ♥

Idag åker jag och Per norröver. Han stannar i Sunne medan jag fortsätter mot lilla Torsby och min älskade familj! Vi har därför sista frukosten tillsammans innan jul och har haft en mysfrukost med tända ljus och julkalendern ♥

Jag åt en riktig julfrukost bestående av pepparskaksdavosgröt! Blandade 1,5 dl yoghurt, 1 dl kvarg, 1 havregryn, 1 msk linfrö, 1 mosad banan och 2 krm pepparkakskrydda och lät det svälla över natten. Idag serverade jag det med apelsin, madel, russin och chaite. Åh, så gott!


Mmm, en varm svampsmörgås!

Hej ♥

Jag håller på att förbereda kvällsfikat. Jonte, en kompis till per kommer på besök ikväll eftersom han ska åka iväg till USA ett tag! Vi ska passa på att umgås med honom och bjuda honom på lite av skogens guld :)


Tisdag 20 december

Hej vänner ♥

Julafton närmar sig med stormsteg! Jag längtar och har fullt med julkänslor i kroppen trots att snön lyser med sin frånvaro! Fredag, dagen innan julafton är det mest betydelsefulla för mig. Jag älskar alla förberedelser. Göra godis, klä granen, griljera skinkan, lyssna på julmusik, städa och göra fint! När kvällen kommer och allt är klart inför julafton sjunker hela familjen ned i soffan för uppesittarkväll med skinksmörgås, glögg och julgodis! Skinkan är aldrig så god som just den kvällen :) Det ska bli underbart att komma hem och spendera tid med familjen! ♥

Nu har jag precis fått i mig lite lunch och ska sätta mig med plugg. Det får bli det sista innan jul. Sen ska jag ta med mig älskling och åka in till stan och gå i lite affärer och ta en julfika!

Vad gör ni idag? Är det julstress hos er?

Kramar från Emma


Måndag - stekt lax och gräddmos

Hej vänner

Gymmet stod på schemat efter skolan idag. Så efter ett mellanmål bestående av nötter och en apelsin traskade vi iväg på ett pass. Idag blev det ben för min del och i skrivande stund är jag helt slut i mina stackars muskler i min underkropp. En känsla som jag älskar!

Nu har vi precis fått i oss middagen och sett ett avsnitt av Planet Earth. Älskar dessa dokumentärfilmer, så fantastiskt gjorda! Dagens middag blev iallafall ett ihopplock av det som fanns kvar i kyl och frys nu innan vi åker hem på jullov. Eftersom jag bara hade grädde och ingen mjölk gjorde jag moset på grädde, och det blev fantstiskt gott!



Ingredienser:
2 fiskfileér
8 potatisar
2 dl matgrädde
salt och peppar
citronpeppar
citronsaft
smör

Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och kicka i smör, salta och peppra. Mosa runt det och mixa lite, häll sedan på grädden och mixa till ett slätt mos. Fisken stekte jag i smör, kryddade med citronpeppar, citronsaft och lite salt. Självklart serverades det men en god sallad!

Nu är matlistaveckan över. Skulle vara kul att få lite respons på vad ni tyckte om det? :) Om ni är många som gillar det kan jag ju köra det fler gånger. Som sagt så blev den här veckan mycket "husmanskort" men vi äter också mycket annat i det här hemmet och jag är bara glad om jag får dela med mig av den goda maten! Så vad säger ni? Mer recept på mat?

Nu ska jag sätta mig med lite plugg. Inte jullov riktigt än tyvärr!

Puss / Emma.

Måndag 19 december

God morgon ♥

Idag sätter nya kursen, forskningsmetoder inom hälsa och wellness igång och jag är uppe tidigt för att förbereda mig för en lång dag! Vi slutar inte förrän fem så det blir många timmar i skolbänken! Jag har precis fått i mig frukosten och sett på julkalendern. Det är spännande nu, hihi! Vad tycker ni om årets julkalender?

Ha en bra dag fina ni! Jag bjuder på en bild på en nyfärgad Emma :)


Söndag - gulaschsoppa

Hej vänner  

Har inte blivit så mycket uppdaterat idag. Efter träningen kom Jullan hit och färgade håret på mig så nu är jag en aning mörkare, vilket jag trivs väldigt bra med! Julia är så gullig, plattade håret sen och fixade, så fint. Tack gumman   

Under kvällen har Viktoria varit här och vi har pratat ihop oss om kommande B-uppsats och vad vi ska undersöka. Ni kommer få höra mer om detta längre fram, men vårt arbete kommer att handla om massage i samband med fysisk aktivitet och det ska bli himla kul!

Nu, en aning sent kommer iallafall receptet på dagens middag som var en utsökt gulaschsoppa med en klick vitlökscreme fraiche!



Ingredienser (4 port):
4 potatisar
1 paprika
1 gul lök
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
1/2 dl chilisås
1 tsk kummin
salt och peppar
chilipulver
creme fraiche
1 vitlöksklyfta

Skala lök och potatis. Dela och kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i tärningar. Fräs grönsaker och köttfärs i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och chilisås. Smaksätt med salt, peppar och cilipulver. Koka cirka 10 minuter. Blanda 1 burk creme fraiche med en pressad vitlöksklyfta. Servera soppan med en klick vitlökscreme fraiche.

Imorgon kommer det bli en liten ändring i matlistan då jag inte haft tid att baka idag, vilket var tänkt från början. Så tunnbrödsrullen får vänta till en annan dag!

Angående inlägget nedan så är det skrivet från mobilen. Damn you auto correct säger jag bara. Självklart ska det inte stå "Hagforsinflammation" utan "Har fått en inflammation" Hehe.

Och ett par sista ord bara. Filmen igår var verkligen bra! Tyckte jag iallafall. Per var inte lika förtjust :) Men det var en fin berättelse och väldigt sorglig då flera tårar rann för mina kinder. Rekommenderar den varmt!

Sov gott nu mina vänner

/ Emma.


Fjärde advent!

God morgon fina ni ♥

Har ni haft en bra helg?
Vi har tagit oss ännu en sovmorgon och sitter nu och har frukostmys i soffan och ska snart ge oss iväg till gymmet en sväng. Jag körde ben igår så idag blir det armar, rygg och mage! Verkar som Hagfors inflammation i hälsenan igen också. Fick jätteont när vi gick hem inatt! Blä, vad tråkigt isf!
Vad gör ni idag?

Fjärde ljuset är tänt ♥


Lördag - hörstrisotto med quorn

Hej  

Kikar in för att lägga upp receptet på dagens middag som var risotto. Också ett helt fantastiskt gott recept och väldigt enkelt!



Ingredienser:
3 dl avorioris
7 dl vatten
2 svampbuljongtärningar
300 gram quornbitar
smör
2 dl förvälld svamp
1 hackad gul lök
2 hackadevitlöksklyftor
0,5 tsk timjan
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen med vatten och buljong. Rör regelbundet och späd med mer vatten om det behövs. Fräs quorn, svamp, lök och vitlök i smör och smaksätt med timjan, salt och peppar. Blanda ned svampfräset i riset när det är några minuter kvar att koka. Späd sedan med vin och vänd ner parmesanost.

Servera med en sallad!

Nu ska jag överraska älskling med bio! Har bokat biljetter till Simon och Ekarna. Hoppas den är bra! Sen ska vi till en kompis till Per och umgås resten av kvällen! Önskar er en fin lördagskväll mina vänner!

KRAM / Emma.

Lördag 17 december

God morgon  

Idag tog vi en lång och välbehövlig sovmorgon. Tro det eller ej, men jag sov ända till halv nio. Det är underbart att vakna så utvilad. Sömnen har varit lite halvdan under veckan, men nu känner jag mig pigg och utvilad! Idag blir det antagligen träning efter flera dagars vila, men nu känner jag mig på topp igen!

Kvällen igår var lyckad! Det är alltid lika mysigt att umgås med Lina och Martin. Vi åt en tre-rätters middag och sen låg vi i soffan och tittade på "Svenska hjältar". Det kom många tårar. Vilka fantastiska människor det finns!

Kvällens meny såg ut såhär:
Förrätt - mozarellafylld parmaskinka på en sallandbädd och en mozarellafylld pestobulle.
Varmrätt - fläskfilégryta med choritzo, klyftpotatis och sockerärtor.
Efterrätt - pepparkakskladdkaka med lingongrädde.













Ha en bra lördag mina vänner!

/ Emma.

Middag på G!!!

Hej fina ni ♥

Tänkte bara önska er en fin fredagskväll! Vi får alldeles straxt gäster och allt är klart, bara glöggen som ska värmas. Sen blir det en trerätters middag! Vad får ni höra imorgon!

Ha en bra kväll nu ;)

KRAM


Fredag 16 december

Hej vänner ♥

Det har varit en hektisk dag hittills och jag har äntligen landat hemma i lugnet. Vi har haft MI-seminarie hela förmiddagen och fixat med programtröjorna som kommit. Jag och Viktoria har ju ansvarat för dem hela tiden och idag var det betalning och utdelning av tröjorna! Kändes lite kaotiskt, men allt blev bra till slut och nu sitter alla pengar på banken. SKÖNT! Så nu kan jag njuta av helg :)

Tröjorna är helt underbara, mjuka och SÅÅ snygga!


Torsdag - köttfärslimpa med oliver, pressad potatis och gräddsås

Hej

Dagens middag var riktigt smaskig. Jag älskar det här receptet på köttfärslimpan!





Ingredienser:
400 g köttfärs
2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 riven gul lök
1 tsk salt
peppar
1 tsk timjan
10-15 skivade gröna oliver

Låt ströbrödet svälla tillsammans med 1 dl mjölk. Tillsätt lök och kryddor och blanda väl. Rör ned färsen och resten av mjölken och blanda sedan i de skivade oliverna och forma smeten till en limpa som läggs i en smörad ungsfast form. Stek i 175-200 grader i en timme.

Gräddsås:
Hacka och stek en halv gul lök i smör. Ta ut limpan ur ugnen och häll på spadet och tillsätt ett par dl grädde och en skvätt soja. Krydda med timjan och lite vitpeppar.

Servera köttfärslimpan med pressad potatis, såsen och en god sallad!

Kram / Emma

Julklappar klara, check!

Hej vänner ♥

Det blev ingen massage för min del idag. När jag kom till uni och berättade att jag inte kände mig kry var det bara att vända hemåt. "Absolut inte massera med en infektion i kroppen, det har vi ju lärt oss nu" sa Gunvor och skickade hem mig. Så det nya datumet är nu 9 januari. Nu blir nog familjen glad när jag måste öva under jullovet :)

Istället för massage så åkte jag hem och satte igång med veckostädningen. Jag vilade ju hela dagen igår och hade för mycket energi för att lägga mig och ta det lugnt! Nu blir älskling glad när han kommer hem. Har varit inne i stan och fixat sista julklappen också + en liten överraskning till min prins? Hihi ;)

Nu ska jag väl ta det lugnt resten av dagen och vila så jag blir frisk och kry :)

Igår fick jag en vacker ros av världens bästa ♥


Torsdag 15 December

God morgon fina ni ♥

Usch! Jag har haft en dålig natt. Sovit dåligt och drömt massa mardrömmar :( nu ska jag iallafall åka till universitetet och göra min praktiska examination i massage. Jag skulle egentligen övat igår men eftersom jag inte kände mig helt kry så kunde jag inte. Idag får jag ge massage, men kan tyvärr inte få eftersom jag har något skit i kroppen!

Vad gör ni idag?

Kram / Emma.


Onsdag - matig sallad med mathavre, halloumi och bacon

Tjoho

Dagens middag står serverad!



Ingredienser:
Mathavre
halloumi
Bacon
Gurka
Paprika
Coktailtomater
Avokado
Sallad

Koka mathavre enligt anvisningar på paketet. Stek bacon och låt rinna av på ett papper. Skiva halloumi och stek på båda sidor. Skär dem sedan i mindre bitar. Hacka grönsaker - gurka, tomat, paprika och avokado. Blanda med sallad, halloumi, mathavre coh bacon. Gottigottgott!

/ Emma

Ny bloggdesign

Hej vänner

Dagen har gått otroligt fort. Jag har haft Emelie här och hon har visat mig hur photoshop fungerar och hur man gör när man gör sin egen bloggdesign. Så nu har jag suttit här hela eftermiddagen och pysslat med datorn. Resultatet ser ni ju hur det blev. Jag är inte jättenöjd, men ändå glad att jag lyckats göra en själv. Det är snart dags att stänga ned datorn för dagen och ägna all tid åt min pojkvän. Men först ska jag laga middag och lägga ut ett recept till er!

/ Emma

onsdag 14 december

Hej vänner 

Idag vaknade jag upp och kände mig inte speciellt kry. En dov huvudvärk och halsont hade under natten smugit sig på och därför kommer inte den här dagen bestå av annat än vila. Imorgon har jag praktisk examination i massagen och måste vara frisk för att orka med, så oavsett hur tråkigt jag än kommer få det idag ska jag bara ta det lugnt!

Kvällen igår gjorde mig gott i själen. Jag hade fantastiska vänner här! Vi drack glögg, åt pepparkakor, lussebullar och spelade spel! Riktigt bra slut på den luciadagen  

Hoppas ni får en bra onsdag! Vi hörs lite senare :)

KRAM / Emma.

Tisdag - råraker och bacon

Hej på er

Nu kommer receptet till tisdagens middag!





Ingredienser (till mig och Per + en matlåda):
2 paket bacon
7 medelstora potatisar
1 ägg
1 gul lök
3/4 tsk salt
Smör

Skala och riv potatisen och löken fint. Lägg i en bunke och blanda i ägg och salt. Stek i smör i en stekpanna några minuter på varje sida. Stek under tiden bacon i en annan stekpanna. Klart!
Servera med en sallad och lingonsylt!

Nu ska jag förbereda för mina gäster som kommer! Blir glögg, pepparkakor, lussebullar, knäck mm!

Puss / Emma.

Pepparkaksbaket!

Hej

Bilder från pepparkaksbaket med lillasyster igår :)









Efteråt blev det fika med glögg såklart, och då var killarna glada när de fick smaka på våra verk!

Tänk vad mycket man hinner med vissa dagar! Lucia i morse var väldigt mysigt. Julkänslor
Efter luciafirandet var det min och Julias tur för examination i testledarutbildningen. Det gick galant och vi blev båda godkända. Så bara jag blir godkänd på den skriftliga delen kan jag kalla mig certifierad testledare! Efter examinationen åkte jag hem och stängde i mig ett mellanmål och gick iväg till gymmet och körde ett benpass. Gött! Under eftermiddagen har jag fixat här hemma, lagat lunch, strukit massa, tagit en lååång dusch och fixat med julklappar. Snart kommer mamma och mormor på fika och ikväll får jag och Pelle lite vänner på besök. Vi ska ha lite luciafika här och spela spel :) Det ser jag fram emot!

Vi hörs sen då ni får dagens recept!

KRAM / Emma.

Luciafrukost!

God morgon ♥

Vi är uppe tidigt idag då vi ska till uni och kika på luciatåget nu innan skolan börjar! Sitter och äter luciafrukost bestående av en pepparkaksdavosgröt med frukt, mandel och russin, liten smörgås och chaite :)

Ha en fin dag mina vänner ♥


Måndag - panerad torsk, potatismos och remouladsås

Hej

Här kommer receptet till dagens middag:



Hur mycket ni behöver av allt beror ju lite på hur många ni är som ska äta eller om det ska bli matlådor!

Panerad torsk:
Torsk
Ägg
Ströbröd
Fullkornsmjöl (jag använder dinkel)
Salt
Citronpeppar
Smör att steka i

Pensla fisken med ägg och krygga med salt och citronpeppar. Vänd sedan fisken i en blandning av hälften mjöl/hälften ströbröd och stek sedan i smör.

Potatismos:
Potatis
Smör
Mjöl
Grädde
Salt
Svarpeppar

Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Klicka sedan i lite smör och svartpeppar och mixa med en elvisp. Häll sedan på mjölk och en skvätt grädde och vispa till ett fluffigt mos.

Remouladsås: (recept från min kokbok - Bonniers)
1 dl lättmajonäs
2 msk finhackad ättiksgurka
1 msk kapris
2 msk hackad persilja
1 tsk dragon

Blanda majonäsen med ättiksgurka, kapris, persilja och dragon. Låt stå kall i 15 minuter.


Middagsdags!

Här har ni vår matsedel för en vecka framåt! Efter måndagen åker vi båda hem på jullov och får äta mammalagad mat

Måndag: Panerad torsk, mos och hemmagjord remouladsås.

Tisdag: Råraker och bacon.

OnsdagMatig sallad med mathavre, halloumi och baconcrisp.

Torsdag: Köttfärslimpa, potatis och gräddsås.

Fredag: Fredagsens middag är hemlig då vi kommer få gäster och ska bjuda på en trerätters.

Lördag: Svamprisotto med kyckling.

Söndag: Gulaschsoppa.

Måndag: Tunnbrödsrulle - hemmabakat tunnbröd, soyakrov och mos.

Kram / Emma.

Måndag 12 december

God morgon

Jag har varit ute på en morgonpromenad i regnet, ätit frukost, handlat och precis slängt in en GI-limpa i ugnen. Jag har verkligen blivit morgonpigg senaste tiden. Jag är så trött på kvällarna nu när det är så mörkt och somnar innan elva varje dag. Det resulterar i att jag vaknar upp halv sju, sju och är pigg. Och jag har dragit med Per i det också, våra sovmorgnar är numera till åtta :)

Idag har jag iallafall tänkt plugga lite, städa och i eftermiddag är tvättstugan bokad så då kommer jag få springa där upp och ner. Ikväll kommer min älskade syster Lina och bakar pepparkakor med mig. Mys

Jag ska bara fixa lite här hemma så ska jag lägga upp vår veckomatsedel för kommande vecka. Recepten kommer jag lägga ut varje dag om ni blir sugna på att laga. Den kommer bestå av ganska mycket husmanskost, och allt lagas från grunden. Då slippar man alla onödiga tillsatser!

Fick med mig lite goda julteer från Göteborg i helgen. Handlade kläder och lite annat smått och gott också!





Puss / Emma.

Söndag - tredje advent!

Hej vänner ♥

Vi sitter nu på swebus påväg hem till Karlstad igen! Trots riktigt skitväder har vi haft en supermysig helg med massa shopping, god mat, Lisebergs julmarknad, glögg, vin, hotellfrukost och sovmorgnar. Idag har vi träffat Sara och Malin och lunchat på en grillrestaurang i stan! Jag har inte träffat Sara på år och dar, så det var riktigt kul!

Är hemma någon gång ikväll, så vi hörs igen i morgon! Här får ni lite bilder från helgen så länge :)


Lördagsmorgon på Scandic


God morgon vänner ♥

Vi har precis fått i oss frukost från en stor buffé med ett dovt ljud av julmusik i bakgrunden! Hotellet är kanonbra och vi njuter av varandra. Dock möttes vi av storm och ösregn igår, men gav oss ändå ut på jakt efter resturang i rusket. Det blev italienskt till slut ;) och det gillar vi ju!

Nu ska vi snart ge oss ut på hel heldag shopping. Ikväll blir det Liseberg förhoppningsvis! :)

Ha en bra dag!!!


Efterlängtad helg!

Hej kära ni ♥

Fredagen är äntligen här! En efterlängtad weekend i Göteborg väntar och om en timme sätter vi oss på bussen med nosen mot storstan! U N D E R B A R T :) Vi ska njuta av hotell, frukost, liseberg, julshopping, vin, goda middagar och varandra! Vädret är desto mindre underbart, men vad gör väl det när man är kär upp över öronen? Hihi :)

Jag och min väska är redo att möta upp Pelle på busstationen nu! Räkna inte med alltför många uppdateringar i helgen! Men kika in till veckan igen, då kör jag en veckomatsedel och massa recept! Ha det kanon vänner!


Rättning


Glömde att skriva med broccolin i inlägget! Tillsammans med laxen, champinjonerna och kräftstjärtarna slängde jag även ner lite broccoli! Kanongott ;)


Det doftar paj!

Hej vänner ♥

Nu kommer ett litet middagstips här igen. Idag komponerade jag ihop ett eget pajrecept som blev fantastiskt bra. Helt i min smak! När jag bakar använder jag alltid dinkelmjöl eftersom det är mer proteinrikt och mättande än vetemjöl. Och med lite fullkornsmjöl får man den där goda fullkornssmaken som jag är så förälskad i :)

Emmas laxpaj 4 personer:

Pajskal:

75 g smör
50 g kesella
1 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl dinkelsikt

Blanda smör med mjöl till en grynig massa. Klicka i kesella och arbeta ihop till en deg som du trycker ut i en pajform. Låt stå i kylen 30 min. Ta ut pajskalet och nagga botten. Förgrädda 10 min på 225 grader.

Fyllning:

2 laxfiléer
5 stora champinjoner
En halv burk kräftstjärtar
Purjolök (valfri mängd)
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 1/2 dl riven ost
1 tsk salt
Svartpeppar
Dill

Stek laxfiléerna och champinjonerna, salta och peppra. Hacka dem i mindre bitar och häll ut över pajskalet. strö över kräftstjärtar och purjolök. Blanda sedan ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Häll över pajen och strö lite dill över. Grädda i ugnen i ca 30 minuter i 225 grader!

Servera med en sallad. Smaklig måltid!



Torsdag 8 december

God morgon!

Hur mår ni?
Jag känner mig pigg och vaken efter en liten morgonpromenad! Sitter och käkar frukosten och ska straxt iväg till skolan och köra ett sista konditionstest innan examinationen nästa vecka!

Frukosten idag är havrekligröt med äppelkeso och mandel. En skiva GI-limpa med smör, ost, skinka och gurka. Kiwi och citronte!


Onsdag 7 december

Hej fina läsare ♥

Idag har jag äntligen varit på en vanlig föreläsning och fått sitta i skolbänken. Det kändes kul efter att ha sysslat med testledarutbildning och fysisk aktivitet i flera veckor. Vi har idag haft introduktion till en ny kurs - forskningsmetoder inom hälsa och wellness. Det är en förberedelse för kommande B-uppsats då vi ska göra en mindre kvantitativ eller kvalitativ studie. Verkar jättekul! Vi kommer göra den två och två och jag och Viktoria har redan börjat spåna lite i vad vi ska göra :) spännande!

Nu har jag och Pelle precis fått i oss lunchen! Jag stekte mina kesoplättar som det var ett tag sen jag gjorde sist. Och Pelle han är nöjd och glad, hihi!

Kesoplättar 2 personer:

4 ägg
2 dl keso
Lite sesamfrön
Lite vaniljsocker
Kanel

Blanda alla ingredienser och stek små plättar i en stekpanna. Jag serverade dem med kokoskvarg, banan och kiwi.

Kesoplättar kan varieras i en oändlighet. Kan lägga upp fler recept som jag gör ibland om ni vill?


Middagstips!

Tjoho

Det jag även bakade förut var dessa mosarellafyllda pestobullar. Hittade receptet på den här underbara frukostbloggen --> frukostera.blogg.se





Jag serverade sedan den ljumma avokadosoppan tillsammans med pestobullarna!



Mosarellafyllda pestobullar:

Jag blandade 4 dl fullkornsdinkelmjöl, 50 gram torrjäst, 1 dl pizzakrydda, 1 tsk salt. Sedan värmde jag 5 dl vatten och 1/2 dl olivolja till fingervarmt och hällde på mjölblandningen. Blandade runt och hällde på dinkelsikt till det blev en deg. Den fick jäsa en timme innan jag bakade ut den, bredde på pesto och la på skivad mosarella, rullade ihop till en rulle och skar små bullar. Penslade med ägg och gräddade dem sedan i ugnen 10 min på 225 grader. Färdigt!

Avokadosoppa med kräftstjärtar:

Jag mixade tre avokado, 2 dl cremé fraiche, saften av en citron, 8 dl hönsbuljong och 1 krm curry till en soppa - värmde sedan på den lite och serverade med kräftstjärtar och pestobrödet! (Soppan kan också serveras kall om man vill det).

NU - gymmet med Lina!
SEN - kommer Ida och sover hos mig, mys!

/ Emma.

Produktiv dag!

Hej vänner 

Vilken produktiv dag jag har haft! Jag har hunnit med jättemycket och klockan är bara fyra. Är inte riktigt van att ha lediga dagar såhär och därför känns det som om tiden går sakta och man hinner med så mycket :) När man pluggar går tiden så fort.

Jag hade iallafall en ganska lugn förmiddag. Tog det lugnt i soffan med bok, städade köket och tog en lång dusch innan jag åkte in till stan. Har fixat alla julkappar förutom till pappsen nu, men vi vet vad vi ska köpa så man kan säga att det är klart! När jag kom hem åt jag och älskling lunch, sen drog jag igång med bak, bland annat pepparkaksknäck som ni ser här nedan. Det andra berättar jag mer om sen. Jullan ringde och ville ha hjälp med en sak så måste cykla iväg en sväng! Hörs sen!







Pepparkaksknäck:

1 dl grädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 tsk pepparkakskrydda

Koka alla igredienser i ca 15 minuter (gör kulprovet) och häll sedan upp i formar!
Ät och njut!

/ Emma.

Tisdag 6 december

God morgon vänner ♥

Hur mår ni?
Jag har precis kommit in från en kylig promenad och ska nu äta frukost och ta det lite lugnt i soffan och kika på nyhetsmorgon! Jag har jobbat på så flitigt med mina examinationer så jag är klara med alla. Jag har därför en ledig dag framför mig vilket känns fantastiskt bra! :)

Min frukost är en pepparkaksdavosgtöt ( 1 dl naturell yoghurt, 1 dl kvarg, 1/2 dl havrekli, 1/2 dl havregryn, 2 krm pepparkakskrydda - låt stå i kylen över natten) toppad med keso, blodgrape, mandel, russin och kanel! Mums vad gott det var ;) en kopp chaite också!

Ha en bra dag!


Ett tips!

Hej vänner 

Matvete och mathavre är två ypperliga alternativ till ris, pasta eller potatis. Ni kanske har testat? Om inte, varför inte prova något nytt och se vad just du tycker?
Både matvete och mathavre innehåller mycket kostfibrer och fullkorn och har en bra inverkan på blodsockret vilket ger en lång mättnadskänsla. I havre finns dessutom en kostfiber vi kallar betaglukan. En näringsriktig kost som är rik på betaglukaner kan bidra till att minska kolesterolet i blodet. Ett tips till de som har högt kolesterol.

Idag ska vi äta mathavre till våran kycklinggryta!



Båda produkterna har en mindre påverkan på klimatet.

/ Emma.

Måndag 5 december

Hej fina ni ♥

Det är ett jäkla tjat om tiden som går så fort hela tiden, och jag måste hålla med alla andra! Den går otroligt fort och jag förstår inte riktigt vart den tar vägen? Jag förstår inte heller riktigt att det snart är julafton! Veckan kommer väl gå lika fort som vanligt och när det blir helg igen drar jag och älskling till Göteborg på myshelg! ♥

Efter att ha haft en helt pluggfri underbar helg har jag nu satt igång igen. Är inne på sluttampen av min MI-uppgift och har suttit med den nu under förmiddagen. Tänkte snart lägga ner det och gå till gymmet en sväng! I eftermiddag ska jag till universitetet och öva konditionstest på cykel. En vecka till examination :)

Jag njuter verkligen av att vara student och är så lycklig att jag får göra det jag tycker är allra roligast! Till hösten ska jag läsa vidare till PT och kostrådgivare och sen hoppas jag på att jag kommer in i branschen och får börja jobba. Som jag längtar, även om jag trivs ypperligt med att vara student!

Ha en bra dag!

/ Emma.


Julpyssel!

Hej vänner 

Under eftermiddagen har vi ägnat oss åt att bygga ihop och pynta ett pepparkakshus. Nästa år blir det lim kan jag meddela här och nu. Haha, detta jäkla socker överallt och ett pepparkakshus som bara rasar ihop. Det blev lte frustrerande. Nu står det så fint uppe på skåpet (så man ser inte alla detaljer som ni gör på bilden) och lyser! Mysigt :)





Inte det finaste kanske, men det var pysslet som räknades
Nu ska jag baka nyttiga piroger till adventsmiddag!

/ Emma.

Andra advent ♥


Hej vänner

Vi har haft en lång mysmorgon med risgrynsgröt, tända ljus och julkalendern här hos oss. Jag gillar faktiskt julkalendern i år, den är mysig :) Men nu är det dags att kliva ur pyjamasen för en sväng in till stan. Vi ska pyssla och göra pepparkakshus idag och det fattas lite saker som måste inhandlas!

Kvällen igår var lika trevlig som vanligt hos Lina och Martin. Vi fick såklart fantastisk god mat av mästerkocken i det paret! Lina hade såklart också varit med och hjälpt till. Det bjöds på rådjurssadel, ugnspotatis och sås. Efterrätten var glass och varma hjortron. Och så ett par glas vin till det, mmm :)







/ Emma.

Heldag på stan!

Hejsan ♥

Det blev en heldag på stan med familjen och Pelle! Jag kan nu bocka av några julklappar från listan och kom även hem med en present till mig skälv som ni kan se på bilden nedan :) kanske till julafton! Fick även med mig schampo och balsam utan konserveringmedel!

Efter stan bjöd jag och per på fika hemma hos oss med lussebullar, pepparkakor och kladdkaka! Mys ;)

Nu är vi påväg till Lina och Martin på middag! Rådjurssadel skvallrade Lina om :) hihi! Ha en bra kväll!


Lördag 3 december

God morgon vänner ♥

Hoppas att ni sovit gott!
Jag och älskling är uppe tidigt idag. Vi sitter och äter frukost och ska sedan bege oss mot gymmet för ett styrkepass! Idag kommer min mamma och pappa hit och vi ska hänga på julhandlingen! :)

Ikväll ska vi på parmiddag igen! Denna gång hos lina och Martin. Ska bli trevligt!

Frukosten jag laddar upp med är min egen kvargyoghurt gjord på kvarg, jordgubbar och banan toppad med allbran, tranbär, mandel, pumpakärnor och kokos. En skiva GI-limpa med smör och ost. En kopp te!


Fredagsmyset!

Hej ♥

Nu har vi fått i oss fredagsmiddagen och ligger i soffan och kollar på idol. När älskling kom hem hade jag middagen klar, tänt massa ljus och även bakat en kladdkaka till efterrätt! Vi passade på att äta länge och ta vara på lite tid tillsammans :)

Den delikata fredagsmiddagen blev hemmalagat potatismos, egna köttfärsbiffar, smörstekta kantareller och lingon! Den svenska husmanskosten kan glänsa även en fredagskväll! Efterrätten var min specialkladdkaka med mörk choklad, kokos och nougat, glass och hjortron! Mmm :)



Fredag 2 december

Hej fina ni
 
Jag fick ett önskemål att jag skulle lägga ut receptet på GI-limpan igen så här kommer det!



Ingredienser:

3 msk honung
1 dl russin (kan uteslutas)
5 dl mixade hasselnötter
4 dl naturell yoghurt
2 tsk bikarbonat
6 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
2 nypor salt
1 dl linfrö
1 rivet äpple

Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillstätt honung, äpple och yoghurt och blanda till en smet. Häll i en form och garnera med pumpakärnor. Grädda i ugnen på 175 grader i 1 timme. Ta ut och låt svalna innan du skivar den.

Tips! Jättegott att rosta detta bröd :)

Den här dagen har gått ortoligt fort! Just nu håller jag på och fixar inför kvällen. Ska överraska min pojkvän när han kommer hem! Ser fram emot en myskväll

/ Emma.


Bioline ansiktsprodukter!

Hej vänner ♥

Jag tänkte höra om det är någon av mina läsare som använder bioline ansiktsprodukter eller om det finns någon som har lust att testa? Jag köpte ett kit för ett par månader sen där rengöringsmjölk, ansiktsvatten och ansiktskräm ingick, men eftersom jag är allergisk mot ett ämne i dessa produkter kunde jag inte använda dem så länge innan jag fick utslag. Därför tänkte jag försöka sälja dem, eftersom de är ganska dyra. Jag köpte kittet för ungefär 750 och säljer det nu för 350. De är knappt använda!

Rengöringsmjölk (hydractive cleansing milk 200 ml)
- Rengör milt på djupet
- Återfuktar huden
- Ger en fräsch lyster

Ansiktsvatten (hydractive tonic 200 ml)
- pH-balanserar
- Återfuktar huden
- Mineraliserar och skyddar

Ansiktskräm (hydroprotective cream 200 ml)
En skyddande och mjukgörande kräm

Produkterna är för torr hud.

Flaskorna är som ni ser stora och räcker länge!

Om någon är intresserad så hör av er via mailen till [email protected]

Här får ni en bild också!


Blodpudding - den suveräna järnkällan!


Hej vänner ♥

Efter en mycket aktiv dag sitter jag nu i soffan och äter middag. Jag är oerhört trött i kroppen efter lekar, innebandy, hinderbana och coreträning. Men vad roligt vi haft!

Nu återhämtar jag mig alltså med blodpudding! Det är oerhört gott med en klick lingonsylt till. Bra "järnmat" är det också. Så här smaskas det på!


Torsdag 1 december

God morgon hörrni ♥

Jag har precis kikat på julkalendern och ätit en stärkande frukost. Svårt att säga vad jag tycker om julkalendern såhär efter ett avsnitt, men den var såpass bra att jag tänker ge den en chans och kika imorgon också! Det är så mysigt med julkalender :)

Idag ska jag sitta hemma och skriva på MI-examinationen under förmiddagen. Efter lunch blir det fysisk aktivitet ända till fem! Alla i klassen har två och två gjort egna pass och idag ska bland annat jag och Viktoria redovisa vårt! Härlig dag!

Jag älskar frukost! Det är det bästa som finns och att variera och testa nytt är så spännande och kul :) idag gjorde jag havrekligröt (koka 2 dl mjölk med 4 msk havrekli, lite salt och kanel) med äppelmoskvarg, mandel och mjölk, ett kokt ägg, en kiwi och en halv klyftad blodgrape!


RSS 2.0