Söndag - gulaschsoppa

Hej vänner  

Har inte blivit så mycket uppdaterat idag. Efter träningen kom Jullan hit och färgade håret på mig så nu är jag en aning mörkare, vilket jag trivs väldigt bra med! Julia är så gullig, plattade håret sen och fixade, så fint. Tack gumman   

Under kvällen har Viktoria varit här och vi har pratat ihop oss om kommande B-uppsats och vad vi ska undersöka. Ni kommer få höra mer om detta längre fram, men vårt arbete kommer att handla om massage i samband med fysisk aktivitet och det ska bli himla kul!

Nu, en aning sent kommer iallafall receptet på dagens middag som var en utsökt gulaschsoppa med en klick vitlökscreme fraiche!



Ingredienser (4 port):
4 potatisar
1 paprika
1 gul lök
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
1/2 dl chilisås
1 tsk kummin
salt och peppar
chilipulver
creme fraiche
1 vitlöksklyfta

Skala lök och potatis. Dela och kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i tärningar. Fräs grönsaker och köttfärs i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och chilisås. Smaksätt med salt, peppar och cilipulver. Koka cirka 10 minuter. Blanda 1 burk creme fraiche med en pressad vitlöksklyfta. Servera soppan med en klick vitlökscreme fraiche.

Imorgon kommer det bli en liten ändring i matlistan då jag inte haft tid att baka idag, vilket var tänkt från början. Så tunnbrödsrullen får vänta till en annan dag!

Angående inlägget nedan så är det skrivet från mobilen. Damn you auto correct säger jag bara. Självklart ska det inte stå "Hagforsinflammation" utan "Har fått en inflammation" Hehe.

Och ett par sista ord bara. Filmen igår var verkligen bra! Tyckte jag iallafall. Per var inte lika förtjust :) Men det var en fin berättelse och väldigt sorglig då flera tårar rann för mina kinder. Rekommenderar den varmt!

Sov gott nu mina vänner

/ Emma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0