torsdag 31 mars

Hej ♥

Det snöar här i Karlstad! Förstår ni hur depp man blir eller? Igår sopades gatorna, uteserveringarna sattes upp, ungdomarna kom på mopeder, solen stålade och värmde ända in i märgen! Det var vår så det bara sjöng om det. Och idag vill jag helst bara kura ner mig under täcket och inte titta ut. Antar att det kommer några bakslag till innan våren är här på riktigt!
Idag har vi suttit på universitetet och jobbat med ett grupparbete, förberett för en informationsdag om kroppen för högstadieelever! Riktigt kul faktiskt :)
Det känns i kroppen att jag tränade igår. Intervall/flex-passet var sååå jobbigt! Och sen dansen på det... jag är helt slut idag och har därför en vilodag! Jag hade tänkt plugga när jag kom hem, men kunde inte alls koncentrera mig, så jag hoppade på bussen in till stan och köpte nya löparskor istället. Jag fick hjälp med fotanalys, springa på rullband för att kolla löpsteget mm, för att få rätt skor. Hoppas det blir bra nu! Det blev ett par knallrosa asics. Ganska snygga va? :P
Nu ska här springas! Om bara snön försvinner någongång.... eftersom jag inte kan springa på asfalt måste jag springa i skogen, och där ligger det ju fortfarande en hel del snö!
Nu ska jag göra piroger till mig och Jullan, mumma!
Pusss / Emma.

onsdag 30 mars

Ciiiiaoo ♥

Jag sitter och läser om infektioner och sjukdomar i slidan... Uuärk, äckligt så jag spyr! Ska börja skriva lite om underlivshygien nu. Vi håller på med reproduktionsorganen och gynekologi den här och nästa vecka. Sen blir det semimarium på det nästa onsdag, och tenta på resten på lördag! Tentaångesten har börjar infinna sig...

Jag har varit i Sunne och myst med älsklingen inatt! Vi tog en liten promenad i det vackra vädret igår :)



Idag blir det plugg hela långa dagen + att jag har tvättid. Så jag kommer väl springa här upp och ner mellan tvättstugan och lägenheten tills det blir middagsdags!

Ikväll ska jag köra dubbelpass på friskis hade jag tänkt också. Först ett flex/intervall-pass och sen danspass! Ååååh, är taggad!!!!!!

Ha en bra dag!

/ Emma.

söndag 27 mars

Tjoho ♥

Helgen har varit helt underbar! Vi kom hem solbrända, glada, och några kilo tjockare efter all god mat :)
Skidor, mys i solen, spel, mys i stugan, after ski, fika i backen, öl, vin, tre-rätters mm, är sammanfattning av helgen!

Ebba och Johan tog hem segern i matlagningstävlingen. Jag och Pelle var ett poäng efter. Tävling eller inte så har vi ätit fantastisk god mat den här helgen! Tack allihopa!

Idag mellanlandade vi alla i Sunne, där svärmor och svärfar bjöd på middag, innan jag forsatte ned till Karlstad till min och Jullans lilla lya! Goding lillasyster hade städat, mmm.. härligt!

Nu har vi handlat och dolat hela kvällen.... och jag har bakat en underbar GI-limpa som jag fick recept på av Kerstin (svärmor) :)



Bilder från helgen kanske kommer, om jag får tid att lägga upp!
Kram på er :)
/ Emma.

torsdag 24 mars

Hej snyggingar ♥
Jag har plockat fram skinnjackan idag! Vilken härlig känsla :) Dock blir det ombyte till vinterjackan i eftermiddag igen när vi åker upp till sälen! Jag ska på föreläsning nu, och sen drar jag direkt till sunne och vidare till sälen! Ska bli såå härligt :)
Ha en bra helg mina vänner!
Puss / Emma.

onsdag 23 mars

Hey ♥

Hur mår ni?
Jag känner mig lite piggare idag, så i eftermiddag tänkte jag försöka ta mig ut och på en liten lugn promenad!
Den senaste tiden har ju jag haft problem med massa nässelutslag mm, och fick för ett par veckor sen veta att jag är laktosintollerant. Great! Jag slutade med laktos, men utslagen försvann inte, utan har snarare blivit värre. Ansiktet, armarna, halsen och bröstet är fullt. Jag misstänker att det är nickelallergi. För efter jag tog av mig alla smycken har det blivit mycket bättre. Jag pratade precis med läkaren nu.. han har skrivit ut allergimedicin till mig och skickat en remiss så jag ska få komma och göra pricktest! Skönt att reda ut det här :)
utslagen kliar och gör jätteont :(
Nu tänkte jag sätta mig med plugget. För övrigt ska jag tvätta och packa idag inför sälen!
Ha en bra dag :)
/ emmis.

(ps. bloggen är konstig, går inte att göra mellanslag och allt blir så ihoptryckt, hmm?)

tisdag 22 mars

Hej vänner ♥

Klockan är snart sju och det är inte helt mörkt än, visst är det härligt?! :) Det är faktiskt fler ljusa än mörka timmar på dygnet nu. Snön smälter bort i rasande fart och våren känns påtaglig! Fast jag är fortfarande sjuk och har därför fått hålla mig inne dessa underbara dagar som varit! Idag skulle jag dock göra ett försök att få lite sol på mig och tog med mig plugget ut i solen på balkongen, men det är halvt storm här i Karlstad så jag höll på att blåsa bort. Så det var bara att packa ihop och gå in igen....
Som tur är har jag iallafall frisknat till så mycket att jag orkar plugga, vilket behövs då det bara är två veckor kvar till tentan! Har ägnat i stort sett hela dagen till mina fina lilla sammanfattning på över åttio sidor (det lär bli fler) som det tog mig nästan sju timmar att gå igenom och stryka under mm :) För er som är intresserade kommer den här tentan att handla om anatomi och fysiologi vid blodcirkulationen, blodet, immunsystemet, andningsystemet, temperaturregleringen, fortplantningen och sexualfysiologin, samt sjukdomsläran vid endokrina sjukdomar, åderförkalkning, högt blodtryck, fetma, höga blodfetter, hjärtsjukdomar, trombo-emboliska sjukdomar, blodsjukdomar, allergiska sjukdomar, diabetes, tumörsjukdomar samt nutrition och vätesketerapi. Som om det inte vore nog har vi även farmakologin till alla dessa sjukdomar. Sammanlagt 24 härliga kapitel! Fick Vg på förra tentan... men den här känns nästan omöjlig... men jag ska försöka fixa den också! :)
Jag är galet taggad inför helgen! Ska bli jättekul att åka till sälen. Hoppas på fint väder också!
Vi har infört en liten kul grej... Tre kvällar och tre par - varje par får en varsin kväll att laga trerätters (en liten halv åtta hos mig) :)
Min och Pers meny ser ut såhär:
Förrät: krämig kantarellsoppa med bacontopping och ostsnittar
Varmrätt: Älgfilé, hasselbackpotatis och mustig kantarellsås
Efterrätt: hemmagjord kokosglass med varm skogsbärssås
Ser ni den röda tråden? :P Vi har nämligen skogstema på våran meny :)
Pusss / Emma.

onsdag 16 mars

Hej vänner ♥

Känns som om det var en hel evighet sen jag skrev här sist. Men så länge sen är det väl inte, men två månader iallafall, och jag kan inte riktigt förstå vart tiden har tagit vägen?!
Efter thailandsresan hade jag fullt upp med psykologikursen och en tenta som skulle skrivas, och direkt efter drog basmedicinen igång och sen dess känns det som om jag har bott i mina anatomi-, fysiologi-, farmakalogi- och patologiböcker. Helgerna har gått åt till jobb, men även lite vänner, älskling, party och mys. Dock känns det som om jag får alldeles för lite av det just nu! Jag behöver mer vänner och älskling!!!!
Det är svårt att få tiden att räcka till bara...
Mellan tenta ett och två har jag lyckats få in två långhelger i fjällen! Helgen i Idre med familjen och älskling var kanonbra och helt underbar! Nästa helg är det sälen som gäller med bröderna ehrencrona och flickvänner! kommer bli grymt :)
Våren är iallafall påväg och det känns helt underbart! Solen strålar och värmer och himmlen är klarbå! Men tråkigt nog har jag åkt på en rejäl förkylning eller vad det är för något?! Jag har legat helt utslagen sen i måndags med halsont, värk i kroppen, hosta, yrsel och huvudvärk.. och det verkar bara bli sämre! Jag vill uuuuuut i det vackra vädret! Åh, nu när våren kommer ska jag försöka komma igång med träningen igen, som helt har kommit i obalans under det nya året. Men så fort jag blir frisk och tenta två och seminariet är över ska jag köpa mig träningsskor och ge mig ut i solen och träna upp konditionen igen :)
För övrigt är jag helt galet förälskad och kärare än jag någonsin varit!
Du är helt underbar vännen och jag älskar dig så mycket Per ♥
Hoppas allt är bra med er också, och att ni njuter lika mycket som jag av att våren är påväg! ;)
/ Emma.

RSS 2.0