måndag 30 maj

Ciiaoo

Vet ni? Jag har köpt en segelbåt idag som jag har ställt i fönstret. Jag är jättenöjd. Jag har också köpt nya gardiner och en ny duk till bordet här i tv-rummet :)













Segelbåten är ganska liten, men det gör ingenting, för jag tycker den är jättefin!

Jag har varit till Torsby fram och tillbaka idag för att göra tester på allergimottagningen. Pricktesterna visade ingenting. Blodproverna har de skickat iväg, så skulle de visa något får jag veta det nästa vecka eller nåt?!
Jag har börjat fundera på om det är vin? Jag vet inte, men jag ska testa och utesluta det nu...

Nu börjar min pluggvecka, en vecka kvar till tentan! Sista tentan, och sen sommarlov, som jag längtar!!!!

Puss / Emma.

söndag 29 maj

Hej på er

Hoppas ni haft en bra helg!
Själv har jag haft det jättebra. Jag hade sov- och mysmorgon med älskling igår innan vi satte igång med plugget. Jag älskar våra långa frukostar framför tv:n :) På eftermiddagen blev det dop och släktmiddag!
Idag satte vi igång med plugget ganska direkt efter frukost, och sen blev thaimat/morsdaglunch hos Pelles mormor. GOTTTT! Har inte ätit mat från thaivagnen förut, men nu har jag och det blir absolut fler gånger!
Mamma och pappa hämtade upp mig under eftermiddagen och tog med mig till Karlstad. Vi har varit ute med mamma på morsdagmiddag och nu sitter vi hemma hos mig och Julia hela familjen och myser med glassss :) Mmmm!

Jullan och papsen på kina/thairestaurangen

Jag, mams och Lina

fint i taket :)

Mmm, mat :)

testade två nya glassorter, sååå goda!


Har varit träningsfritt hela helgen, så nu är jag utvilad och redo för en ny vecka! Ska på pricktest imorgon så jag kommer inte kunna gå på intervallpasset! Tråk, men får hitta på någon annat ist!

Nu ska vi ses solsidan!

/ Emma.

fredag 27 maj

Hej fina ni

Äntligen fredag, och äntligen helg! Älskar fredagskänslan :)
Idag ska jag åka till Sunne.. jag ska umgås med min Ida hela kvällen, det var alldeles för länge sen sist! Så det har jag sett fram emot hela veckan :)
Jag ska sova hos älskling och imorgon ska vi på dop! Mys :)

Idag vaknade jag sju och kunde inte somna om. Blev en ganska seg morgon innan jag kom igång med plugget. Men nu har jag kommit en bit. Har varit på friskis och kört lite styrketräning också! Götttt :)

Testade något nytt till lunch!


Bilden är tagen från internet. Orkade inte plocka fram kameran nu, för jag var så hungrig! 

Det här var jättegott! Stekte det med lax och gjorde en bulgursallad till. Toppbetyg på det, för jag älskar wokgrönsaker, och även pesto!

Nu blir det mer plugg innan jag ska packa väskan och sätta mig på tåget mot Sunne!

Trevlig helg :)

/ Emma.

21:39

Hej igen 

Bion var helt okej! Jag har ont i ögonen och huvudvärk nu bara. Det där med 3D vet jag inte om jag är så stort fan av. Gillar nog mer det vanliga! Men som sagt, bra film! Kul att göra något annat än att sitta med allt plugg också! Vilket det bara kommer bli nästa vecka...

Bilder från kvällen:

Johanna och Sofie är mysiga :)

Johanna fikade med en muffin som såg riktigt god ut!

Jag och Kajsa föll för en varsin sallad vi :)

laddade!?

snyggingar!

haha


/ Emma.

torsdag 26 maj

Heeey

Jag ska straxt börja göra mig iordning för att åka in till stan och möta upp tjejerna. Vi ska ju gå på bio ikväll och se Pirates of the Caribbean 4. Men innan det har vi tänkt gå ut och äta en bit mat! Vet inte riktigt vart det blir, men vi hittar nog på något mysigt. Jag ska föreslå Alfie iallafall, som är en av mina favoritrestauranger här i Karlstad!

Idag har jag pluggat från det att jag gick upp i stort sett. Blev en timmes löptur där vid lunchtid för att få en liten paus! Det känns som om konditionen börjar ge med sig nu faktiskt, och det känns väääldigt bra!

Någon som har sett filmen? Vi ska se den i 3D, så har ni inte sett den får ni höra vad jag tycker om den lite senare då :) Här är trailern..



Ha en bra dag!

/ Emma.

onsdag 25 maj

Halloo  

Sitter i soffan med mina systrar och Per och myser :) Jag och Lina har varit på intervallpasset och kört slut på oss, så himla skönt nu efteråt! Gick hem från träningen, och är det inte helt fantastiskt ute nu? Syrenerna luktar så gott och allt är så grönt och fint. Längtar efter den riktiga sommarvärmen bara!

Idag har jag varit på universitetet. Vi hade sista föreläsningen innan tentan, och så har vi fortsatt med grupparbetet, som vi också blev klara med. Så nu blir det tentaplugg torsdag och fredag istället :)

Imorgon har jag och tjejerna bokat platser på pirates of the caribbean och så ska vi ut och äta! Mys det :)

Nu ska jag fortsätta mysa här!

Puss / Emma.

21:23

Hej på er  

Vi fick sluta tidigare idag, så jag hann med träningen gott och väl. Det kändes väldigt skönt eftersom jag under den senaste veckan inte riktigt hunnit med träningen! Skulle egentligen haft träningsvecka på SATS den här veckan med Kajsa, Sofie och Johanna, men de har precis tagit bort kompisveckorna så det blev det inget av med, tråkigt nog. Jag som var så taggad! Men nu taggar jag intervallpass på friskis imorgon ist!!! Weiii :)

Lagade middag när jag om hem... och sen har jag suttit med plugg ända tills nu. Ögonen klibbar igen av all salva som jag smort in mig med. Utslagen ser bättre ut idag, men jag är fortfarande sååå himla torr och det kliar :(

Ska iallafall lägga mig och se en film nu ist. Börjar redan vid åtta imorgon, så kommer nog sova tidigt idag!

God natt!

/ Emma.

tisdag 24 maj

God morgon

Igår skämde min älskling bort mig. Han är underbar och bäst på att få mig glad igen när jag är ledsen (jag hade en dålig dag igår, med tanke på lingonveckan och allergiutslagen!)





Nu ska jag sticka iväg till universitetet för att göra lite grupparbete. I min grupp har vi valt att fördjupa oss i ryggradens och nackens muskler, leder, skelett mm. I eftermiddag väntar fyra timmars föreläsning så jag kommer komma hem sent idag. Tänkte försöka hina med träning då, men får se :)

Ha en bra dag!

/ Emma.

måndag 23 maj

Hej

Hur mår ni?
Mig är det sådär med för tillfället. Jag fick en ny allergireaktion i helgen och är full av utslag i ansiktet, halsen, bröstet och armarna. Det blir bara värre och värre för varje gång. Värst är ansiktet som är fullt av röda knottror som kliar och svider. Jag är svälld runt ögonen och det värker i dom. Alltså jag vill veta varför det blir såhär?! Tur att det bara är en vecka kvar tills jag har tid på allergimottagningen.

Jag tänkte stanna hemma i morse, men ångrade mig och sprang iväg till universitetet på föreläsningen ändå, det var ju bara en kortis på tre timmar idag! Vi har gått igenom muskler och skelett, som vi nu ska fortsätta och göra ett grupparbete med under veckan. Till det kommer vi ha föreläsningar om artros, arthrit, frakturer, ryggsjukdomar, reumatoid arthrit och fibromyalgi. Och det är det allra sista på den här kursen. Sen är det bara tentan och HLR kvar :D Känns så underbart!!!!

Snart kommer älskling hem! Vi ska äta kycklinglasangen jag skrev om för några veckor sen. Lovade ju att lägga ut recept på det så här kommer det :)



Ingridienser:
en grillad kyckling
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
en burk tacosås hot
en påse tacokrydda
ett paket tacobröd
ost till garnering

Börja med att rensa kycklingen. Blanda sedan ihop grädde, creme fraiche, tacosås, tacokrydda och kyckling i en kastrull. Låt det koka upp. Smörj sedan en ganska stor ungssäker form med smör och lägg ut ett tacobröd i botten. Häll på lite av kycklingmixen, och sedan på med ett nytt bröd, mer kycklingmix osv tills alla bröd och kycklingmixen är slut. Täck med ost och sätt sedan in i ugenen i 225 grader till osten fått färg. Servera med ett gott nybakat bröd och en god sallad. Ett nytt sätt att använda tacosmakerna på :)

Lycka till!

/ Emma.


söndag 22 maj

Hej

Ursäkta lite dålig update, men det har varit fullt upp i helgen också! Jag har varit hemma i Torsby och haft det bra!
Fredagen ägnades åt plugg och en mysig familjekväll med spel och mys :)
Igår fyllde svärmor år, så jag och per åkte till Sunne på släktmiddag under dagen. Mmm, så mycket god mat vi fick!
På kvällen hade vi planerat in ett 30-årskalas. Trodde vi....! Till vår stora överraskning hade Linda och Micke planerat in ett hemligt bröllop! Det blev en helt fantastisk kväll med massa god mat, underbara människor, underhållning, musik och dans!
Brudparet, Linda och Micke var jättevackra, och jag önskar er all lycka! Tack för en underbar kväll!

Mina älskling och jag










































Nu ska jag krypa intill Per och se på solsidan :)

Puss / Emma.

21:56

Sugen på att köpa!!!
Mys att ha hemma i soffan, snyggt med leopard också!


Ska upp tidigt imorgon, så tänkte faktiskt hoppa i säng nu!
Natti.

/ Emma.

torsdag 19 maj

Hej fina ni

Jag hinner inte riktigt med. Det har varit väldigt mycket den här veckan!
Jag är hemma i Torsby nu, har precis kastat i mig lite lunch och ska cykla iväg till jobbet. Jobbar natt så vi hörs imorgon igen :)

Puss / Emma

måndag 16 maj

Hej snyggisar

Jag är sååå sliten efter en lång dag på univeritetet. Har haft föreläsning mellan nio och fem och nu sitter jag här så trött att jag funderar på att gå och sova?! Haha, klockan är ju bara halv åtta.. det värsta är att jag har en likadan dag imorgon igen... buhuu :( Idag har vi iallafall fortsatt på matspjälkningssystemets anatomi och fysiologi, samt sjukdomar i urinvägarna. Imorgon blir det urinvägarnas anatomi och fysiologi och sen skulle vi börja med skelett och muskler på eftermiddagen tror jag?!

Det blev en liten promenad när jag kom hem, för att rensa tankarna lite och få lite frisk luft. Och frisk luft det fick jag verkligen! Jag höll ju nästan på att blåsa bort för tusan :P

Vet ni? Nu har jag sett två hus här på Norrstrand som har stora segelbåtar i fönstret. Jag tycker bara att det är sååå snyggt! Ni som känner mig vet hur mycket jag älskar segelbåtar, och att jag älskar att segla! Jag vill också ha en segelbåt i mitt fönster och en marin inredning i något rum. Ååååh ♥ (börjar längta efter hus jag :P haha)

Segling i Whitsundays i Australien är något av det bästa jag gjort! Så vackert!





Snyggt, ellerhur? Ska smygfota ett fönster någon dag så ska ni få se vad snyggt det ser ut utifrån :)

Puss / Emma.

söndag 15 maj

Helloo  

Jag är uppe ganska tidigt idag för att ha somnat vid tretiden inatt. Men jag orkar lixom inte sova länge på morgonen. Vi hade superkul igår! Vi lagade jättegod mat och gjorde chockladfondue till efterrätt! Mmm :) Melodifestivalen stod på hela kvällen, och det gick ju inte sååå dåligt för Saade. En tredje plats iallafall, det tycker jag var bra. Det var ju länge sen det gick så bra för Sverige! Johanna och hennes spanska vän, Nora blev kvar hemma sen, men jag, Sofie och Kajsa drog in till stan och röjde gärnet på Ankan :)

Här förbereds det för fläskfilé med kantarellsås och potatis i ugn



fina tjejer <3

Sofie och jag! Sofie är brun som en pepparkaka efter en vecka i solen :)



chockladfondue med maaaasssa frukt!




Haha, vi klämde i oss all frukt + två smälta chockladkakor. Inte dåligt för fem tjejer det!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Jag tänkte ta dagen lite som den kommer. Men blir väl antagligen lite plugg senare!

Ha en bra dag!

/ Emma.

lördag 14 maj

Hej snyggingar  

Hur mår ni?
Jag är jätteglad! Tentan kändes superbra, och vet ni? Nu är det bara en tenta kvar och sen får jag SOMMARLOV! Ska bli underbart :)

Efter tentan drog vi in till stan, jag, Sofie, Kajsa, Johanna, Frasse och deras spanska vän! Det blev lite shopping och ett besök på systemet. Jag fann bland annat tre par skor för fyra hundra, en topp och en kavaj som jag bär ikväll. Är mycket nöjd!

Gjorde ett försök att locka håret också, men det slutade i en enkel hästsvans :( Jag lyckades bränna mig på tummen och det bara krånglade, så jag tappade lusten helt!






(dålig bild på nya skorna)

Jag har satt på mig ett halsband också. Pärlorna är ju av plast, så jag borde inte få utslag, för det borde inte vara nickel i tycker jag :) Så himla tråkigt att gå utan smycken hela tiden. Jag får införskaffa mig lite guld kanske!

Nu ska jag dra till Johanna! Vi ska ha tjejmiddag där och sen ska vi ut :) Det här är det bästa med tentorna. TENTAFEST!!!!

Ha en trevlig kväll!

/ Emma.

Fredagen den 13 maj

Hej

Fredagen den trettonde får mig att tänka på studenten. Det är snart tre år sen vi sprang ut i regnet från Stjerneskolan, en fredag, den trettone juni. Det var en underbar dag som jag aldrig kommer glömma!

Idag har jag och Kajsa varit hos Johanna och pluggat det sista inför tentan imorgon. Känns ganska okej nu faktiskt. Hoppas att det känns lika bra imorgon när den är gjord också :)

Ikväll har jag min underbara pojkvän här! Vi har myst med massa god mat och till efterrätt blev det mixade jordgubbar med kiwi och banan och maaaassssa glass till det :) muuums!



Önska mig lycka till nu! ;)

Trevlig helg på er!

/ Emma.

19:37

Bilder från vårruset! Var väldigt svårt att hinna med och se alla, den enda som jag kände som jag fick ett kort på var Astrid. Alla var jätteduktiga!

8000 var med och sprang!

Min Pelle <3

Här kom en torsbytjej i täten!

Och här springer Astrid i mål :)

Lina skulle varit med, men var sjuk och tittade på ist, snygg som vanligt :)


Nu har jag en nystädad lägenhet, tom tvättkorg och en mage full av pannkakor! Dricker en kopp te på det och ska sätta mig och läsa lite psykiatri nu!

Ha en fin kväll hörrni!

/ Emma.

torsdag 12 maj

Hej på er  

Det är tentaplugg för fullt som gäller just nu! Har dock hunnit med en springtur idag och det känns väldigt skönt, jag är mycket piggare nu än vad jag var innan jag sprang ut! Mmmm, energiiiiii! :)

Just nu har jag ätit lunch och suttit och kollat på en väldigt intressant dokumentär om virus (*nörd*). Jag måste nästan erkänna att mikrobiologi kanske är lite kul iallafall, nu när jag äntligen förstår. Här kan ni kolla på dukumentären om ni vill: http://svtplay.se/v/2419821/dokumentarfilm/varfor_dodar_virus?ref=nf

Nepp nu ska jag återgå till plugget, och snart börja tvätta också! Så kul eftermiddag ska jag ha!

Puss / Emma.


21:46

Hej igen

Idag var det älsklings tur att laga maten! Blev en jättegod kycklinglasange som jag nästan funderar på att lägga ut recept på, om någon är intresserad? :)



Efter maten gick vi en sväng och kikade på Vårruset! Jag blev riktigt sugen på att vara med, så himla mycket folk, härlig stämmning och fint väder! Tog lite bilder som jag lägger upp imorgon :)

God natt!

/ Emma.

onsdag 11 maj

Hej

Jag har haft fullt upp nu i två dagar, med hela dagar på univeristetet med bland annat föreläsningar och tentaplugg! Den här veckan har föreläsningarna innehållit mag-tarmkanalens anatomi och fysiologi, mag-tarmkanalens sjukdomar och även leversjukdomar och sjukdomar i pankreas. Som tur är så kommer inte allt detta på tentan på lördag, utan det har dom flyttat fram till nästa tenta, phu!

paus i solen mellan föreläsningarna i måndags!


Vet ni vad som hände i morse då? Per åker alltid med tåget från Karlstad kvart över sex varje morgon, han har klockan på ringning tio över fem och snosar alltid till halv sex. Igår glömde han visst ställa klockan. I morse vaknade jag tidigt och var kissnödig och gick upp på toaletten. Påväg tillbaka till sängen kikade jag in i köket för att se vad klockan var... den stod på kvart i sex (Pers buss går fem i) och Per låg fortfarande och sov. Jag väckte honom med desamma, och herregud vilken fart det blev på honom! Nätt och jämt hann han med bussen. Men vilken tur att jag vaknade precis då och tittade på klockan, annars hade han missat tåget och kommit försent till jobbet :P

Idag är det vårruset också, jag är inte anmäld och jag ångrar mig lite nu. Det hade varit kul och vara med, speciellt när vädret är så fint :) Men vi tjejer i hälsa/wellness satsar på nästa år istället!

Det blir massa plugg idag. Tänkte gå och gymma lite vid lunch så jag får tänka på annat och ikväll blir det väl att hejja på alla andra som springer ist då :)

Ha en fin dag mina vänner!

/ Emma.

söndag 8 maj

God morgon vänner

Hoppas att ni hade en bra lördagskväll! Min och Pers var toppen! Vi var bjudna till Lina och Martin på middag där det serverades drinkar, fläskfilé, potatissallad, vitlöksbröd, sallad, vin, kladdkaka och mmm så gott det var! Efter en mycket trevlig middag åkte vi in till stan och gick till tables, tog en öl och spelade lite biljard. sammanfattningsvis, en väldigt trevlig och rolig kväll :)  




Nu sitter jag och Per och pluggar.. jag pluggar på antioxidanter och psykiatri och Per på jägarexamen. Lite senare tänkte vi packa ihop lite picknick och ge oss ut i någon park :)

Ha en bra dag!

/ Emma.

lördag 7 maj

God morgon

Jag sitter och äter frukost, och det är så himla gott! Älskar frukost! Ska nämligen iväg och styrketräna lite senare så jag laddar upp med en perfekt frukost till det!



hemmagjord proteinrik yoghurt
ett ägg
en smörgås med ost
grönt te

Recept på egen proteinrik yoghurt (bra innan styrketräning)
Mixa 125 g kvarg, en banan, en dl färska bär och en skvätt mjölk tills det får en slät konsistens. Häll upp i en tallrik och strö t.ex. över lite pumpakärnor, linfrö, mandel, tranbär, och fullkornsflingor!

Nu är jag fylld med ny energi!

Ha en bra dag :)

/ Emma

fredag 6 maj

Hej

Idag lyckades jag sova lite längre än vad jag brukar! Var riktigt utvilad när jag vaknade. Så himla skönt! Så idag har energin varit på topp och jag har fått mycket gjort. Började med veckostädningen innan jag satte mig ned med plugget fram till lunch. På lunchen stack jag ut och sprang, och det gick hur bra som helst. Jag kände inget alls i knät, och då sprang jag ändå en hel timme och ganska mycket på asfalt. Jag är sååå nöjd!
När jag kom hem blev det en snabb dusch och mat innan jag hoppade på bussen till uni. Skulle skriva ut lite saker och satt och pluggade igen under eftermiddagen.
Nu är jag hemma igen och ska snart börja fixa iordning en tacopaj. Min älskade Kristin kommer hit och myser med mig ikväll. Det ser jag fram emot

Förresten så drog jag och Pelle in till stan igår och gick omkring lite. Julia var modell och såhär skitsnygg



Ha en fin hväll hörrni :)

Puss / Emma.

torsdag 5 maj

Heeey

Hur mår ni?
Jag är jättetrött.. jag har faktiskt suttit och pluggat hela dagen, och måste erkänna att det är det enda jag gjort, förrutom att jag har sprungit upp och ner från tvättstugan emellanåt också. Men vet ni? Jag tror faktiskt allt plugg lönar sig för jag fick svar på förra tentan idag, och jag fick VG ännu en gång! Det gjorde hela min dag, fy f****n vad glad jag blev. Jag grät till och med. Haha!

Nu ska jag börja med maten för snart kommer älskling hem från jobbet :) Så himla mysigt att ha honom här varje dag!

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer! Solen skiner och jag har lust att komma ut lite. Är sugen på att åka in till stan på karlstadkalaset eller vad julia kallade det :) Vi får se vad som händer...

/ Emma.

onsdag 4 maj

Hej

Idag vaknade jag halv åtta. Jag skulle verkligen försöka ha sovmorgon och sova till halv nio, men det gick inte. Jag har pluggat mikrobiologi för fullt nu på morgoen och ska dra iväg till univeritetet på föreläsning om antioxidanter och tecken på misshandel. Kan bli intressant!

Middagen igår var lyckad! Mys var det att sitta med systrar, Per och Martin i flera timmar... äta, dricka, prata, skratta!









Ikväll blir det intervallpass på friskis!

Ha en bra dag :)

/ Emma.

tisdag 3 maj

Hejsan

Jag är väldigt glad idag :) hihi!

Nytt på köksbänken! Har varit och handlat upp mitt presentkort på dimoda!


Älskling kom hit idag, men drog direkt på träning! Vi har inte setts på en vecka och SOM JAG HAR LÄNGTAT! Hann bara få några pussar innan han försvann igen. Men nu kommer vi iallafall kunna ses mer framöver eftersom han flyttar in här lite i maj :)
Sen kommer Lina och Martin hit på middag! Jag ska laga till en indisk gryta med naanbröd till! Blir nog bra det ;)

Ha en bra kväll hörrni!

/ Emma.

måndag 2 maj

Hola

Hade ni en bra valborg? :)

Det hade jag och här kommer lite bilder som sammanfattar kvällen!

Snygga brudar

mästerkocken Hannah!



tacoooos :)



Födelsedagsbarnet, Ida med stoooort vinglas!

hela gänget


Blev faktoriet sen och många kära återseenden! Jag hade hur kul som helst :)

Idag åkte jag med sextåget från Torsby. Jag gick upp fem och har varit helt förstörd idag... shit alltså, och det är älsklings vardag! Jag skulle aldrig orka det varje dag... isf skulle jag behöva gå och lägga mig vid åtta. Behöver minst åtta timmars sömn, gärna nio för att vara utvilad jag! Haha.

Hade föreläsning klockan nio i morse, fortsättning på psykiatrin från innan påsk. Vi pratade om mano depressiva sjukdomar, psykoser, schitzofreni, psykofarmaka, alkoholmissbruk och neuropsykiatri. Hur intressant som helst!

För övrigt har jag suttit hemma och pluggat på matspjälkningen hela eftermiddagen. Blev en springtur runt älven innan middagen. En kortissväng, men det gick hur bra som helst med knät, så jag är jätteglad :)

Ikväll ska jag sova tiiiiidigt, är såå trött :P hehe.

Puss / Emma.

RSS 2.0