Melliskakor!


Hej vänner
 
Under eftermiddagen har jag ägnat mig åt plugg. Examinationsuppgiften i testledarutbildningen är snart klar och uppvärmingen som vi ska köra på vårat pass imorgon sitter snart inpräntat i huvudet. Feels good!

Jag har även hunnit med ett bak. PTFias proteinrika mellanmålskakor. Jag tycker dom är superbra och exprimenterar med receptet hela tiden. Idag gjorde jag dem på 2,5 dl caschewnötter (mixas till ett mjöl), 1 mosad banan, 2 äggvitor, 2 msk smör, 1 rivet äpple, kanel. Blanda ihop allt och klicka ut på en plåt. Grädda ca 15-20 min i 200 grader.





Jättemumsig och ett perfekt mellanmål!

/ Emma.

Onsdag 30 november

God morgon ♥

Sitter och äter frukosten i soffan med tända ljus just nu. Laddar för testledarutbildning och konditionstest på cykel. Det är vad förmiddagen bjuder på idag! Sen blir det plugg och förberedelser för morgondagens examination i fysisk aktivitet, wiee, kul!

Ha en bra dag!

/ Emma.


Juligt i lägenheten!


Hej

Jag tänkte bara visa min och Pelle julfina lägenhet. Det är verkligen mysigt nu

Köket med nya julgardiner!

Första ljuset tänt

Tv-rummet - ny stjärna och nya gardiner!



salt och pepparkar, så himla söta!




En lite gnutta julkänsla måste jag erkänna att jag har :)

/ Emma.

Tisdag 29 november

Hejsan ♥
Jag sitter med massa tentauppgifter för tillfället. Har under förmiddagen varit på universitetet och gjort konditionstester och det börjar äntligen sätta sig nu, genomförandet av Åstrandtestet. Jag vet dock inte om jag håller på att bli sjuk eller nåt? Jag mår inte alls bra. Känner mig spänd i hela kroppen och magen krånglar som vanligt och jag mår illa. Tog massa prover hos doktorn idag så får vänta och se vad det är som är felet där. Blir iallafall en vilodag och efter plugget ska jag bara ligga i sängen och vila och lyssna på ljudbok. Intervall/puls-spin får vänta till nästa vecka :( Man ska lyssna på kroppen!
/ Emma.

Julbak ♥


Hej 

Jag och Viktoria har haft en supermysig kväll med både lussebulls- och pepparkaksbak. Vi gjorde tjocka pepparkakor på Viktorias vis och jag måste erkänna att de var mycket godare än vanligare, fast kanske inte lika snygga, men vad gör väl det?! :) Massage har vi hunnit med också... Sååå bra när vi kan öva på varandra tycker jag!
Nu har vi suttit i soffan och haft kvällsfika med massa pepparkakor och lussebullar och glögg. Gotttttt!!!! Jag älskar julen och doften av den. För hela lägenheten luktar julbak vill jag lova. Jag kommer sova gott!











God natt

/ Emma.

Frikort!


Japp, jag har nu frikort inom sjukvården för att jag springer där så mycket! Imorgon är det dags för magen!

Listan över vad jag ska undvika är såååå lång och alla skulle sluta läsa om jag började räkna upp allt, men de sex ämnen som jag är allergisk mot är iallafall metallerna nickel, kobolt och krom, sen tre konserveringmedel med krångliga namn, methylchloroisothiazolinone, menthylisothiazolinone och perubalsam. Jag känner mig som ett stort jäkla frågetecken just nu! "du ska i möjligaste mån undvika dessa ämnen då de påverkar dina eksem och gör dem värre" sa läkaren. Okej? Känns nästan som det är lättare att tänka "vad ska jag inte undvika?"

Det kommer bli en stor omställning för mig det här. Det jag ska börja med är iallafall att kolla igenom alla mina produkters innehållsförteckningar, det känns inte så svårt, men metallerna som finns i allt typ, hur ska jag förhålla mig till det? Läkaren var såklart inte svensk och kunde knappt språket så jag fick inte ut så mycket av att prata med henne heller :/ jaja, nog tjatat om det!

Lunchen var en äggrulle med kvargröra! Mättade bra och gav mycket proteiner efter styrketräningen! En halv klyftad sweetie också :)


Måndag 28 november

God morgon vänner ♥

Hoppas att ni haft en bra helg! Jag har njutit till fullo av att få ha lite kvalitetstid med familjen och helgen har varit bra fast jag jobbat 24 timmar. Första advent bjöd inte på något charmigt väder utan blåst, regn och rusk :( blev iallafall en sväng ned på Torsby för att kika i affärer och sen bjöd ju mamma och pappa som sagt på en trerättersmiddag, mmm så gott! Pepparrotssoppa med vitlökskrutonger, lövbiff, friterad potatis och kantarellsås och pepparkakscheesecake till efterrätt!

Jag och Pelle var hemma i lägenheten igen vid åtta och då gick vi ned till Coop och storhandlade, sen slängde jag ihop en GI-limpa och sen somnade vi gott!

Idag är det fullt i schemat! Jag ska snart cykla iväg till sjukhuset för att läsa av allergitesterna. Trodde faktiskt inte att jag skulle vara allergisk då salvorna mot atopiskt eksem har hjälp väldigt bra, men jag har reagerat på flera saker så det ska bli intressant och se vad det är! Sen blir det en gympass innan jag ska till skolan och öva på att genomföra konditionstester med klienter. Sen ska jag och Viktoria ha myskväll med lussebullsbak och massage! Fullt upp var det ja :)

Ha en bra dag!

/ Emma.


Söndag 27 november - första advent

Hej vänner ♥

Nu har jag snart gjort mitt 24-timmarspass på jobbet och ska åka hem till min älskade familj! Har även min älskling där hemma som sovit i min säng inatt. Vi ska ha en mysdag tillsammans, gå på julmarknad i byn och äta tre-rätters middag! Jag ser verkligen fram emot dagen :)

Hoppas ni får en mysig första advent mina fina vänner!

/ Emma.


16:59

Hej ♥

Jag är fortfarande i Karlstad. Åker med mamma och mormor hem och vi har varit på Bergvik några timmar nu och precis satt oss i bilen för att åka hem. Mys med lite kvalitetstid!

Såhär ser jag ut på ryggen just nu. Det är en plupp som kliar jättemycket, känns som en litet myggstick! Blä, imorgon får jag ta bort det och äntligen duscha igen!


Fredag 25 november

Hejsan ♥

Idag har vi haft examination av våra pass i fysisk aktivitet, vilket innebar att vi hade en förmiddag full med fysisk aktivitet med massa roliga pass! Men pga allergitestet som nu sitter på min rygg kunde jag inte vara med, jag fick sitta och titta på istället och gissa om det kröp i mina ben? Gravidgympa, lekar, styrketräning, crossfit och coreboll stod på schemat och jag hade så hemskt gärna velat vara med!

Nu ska jag packa ihop mina saker och åka hem till mamsi och papsi i torsby! Jag blir där hela helgen så räkna inte med så många blogginlägg i helgen.

Bilder från idag!


Laxlasagne


400 g laxfilé
400 g fryst bladspenat
150 g fetaost
500 g keso
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater med örter (à 400 gram)
Lasagneplattor
Olja
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ut vätska ur spenaten. Blanda spenaten med smulad fetaost, keso och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.

Skär laxen i 2 cm stora bitar och blanda med krossade tomater och lite salt. Lägg hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, 20x30 cm. Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 40 minuter. Låt sedan stå och vila i 10 minuter. Servera med en god sallad!

Smaklig måltid!


favoritmat på G!

Hej

Per är så söt! Idag när han kom hem från skolan och tittade på matlistan och fick se att det stod laxlasagne blev han överlycklig, som en litet barn. Det är alltid tacksamt att laga mat till honom eftersom han äter precis allt och tycker mat är så gott, men det är extra roligt att laga något som han tycker lite extra mycket om. Då kan han under middagens gång säga minst tio gånger "Åååååh, så gott det här är" och det gör mig väldigt glad och jag tycker det blir extra roligt att laga.. för det är jag som lagar maten, för det mesta. Det beror på att jag tycker att det är så himla kul. Per får däremot ta disken, det är vår deal. Jag lagar, han diskar. Det funkar superbra!

Så idag ska jag laga laxlasagne. Kommer lägga ut receptet senare då det är en av våra favoriter som jag gärna delar med mig av!

/ Emma.

Torsdag 24 november

Hej vänner ♥

Jag sitter i soffan, äter frukost och myser till Nyhetsmorgon! Jag har varit ute på en sån där vacker uppfriskande morgonpromenad i soluppgången och ska nu vila lite och städa det sista innan jag ska bege mig till sjukhuset för att sätta på allergitester på ryggen. Ska passa på att ta en lång dusch också då jag inte kommer kunna duscha med testet på.. Jobbigt! Men ska ändå bli skönt att göra det :)

Jag älskar att exprimentera med gröten och idag blev det en äppelvariant gjord på en portion Axa sportgröt, ett halvt rivet äpple och kanel - kokas, hällde sedan i en msk krossat linfrö. Blandade kvarg, äppelmos och kanel och hällde på gröten, strödde hackad mandel på och serverade med mjölk. Blev jättegott!


Helt slut!

Hej vänner ♥

Idag är en sån där dag så jag känner mig helt slut och inte har lust eller ork till någonting! Jag har ändå tagit mig igenom dagen. En förmiddag i skolan då vi gjorde konditionstester och hälsoprofilbedömningar på varandra, en eftermiddag bestående av städning i köket och fix inför advent. Jag har putsat fönster, satt upp julgardinerna, julstjärnorna och dolat. Imorgon ska jag sätta på allergitesterna på ryggen vilket innebär att jag måste hålla mig still och inte höja armarna, därav allt adventsfix så tidigt! Men vad mysigt det blir, vill verkligen tänd alla fina stjärnor och ljus nu redan, men i våran familj kör vi hårt på första advent och fuskar inte med att tända tidigare :)

Snart kommer jullan hit och ska få taktil massage. Det ska bli otroligt skönt att få ge en massage just nu känner jag. Det är lite som meditation för mig!

Sen ska vi laga mat och mysa oss! Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan förbereda massagebänken!

/ Emma.


Onsdag23 november

God morgon ♥

Vi var på bio igår kväll hela bunten, jag, Per, Josefin, Andreas, Kristin, Henrik, Malin och Erik! Vi såg på Tintin och den var riktigt spännande! Jag är inte så imponerad av 3D bara.. Får ont i ögonen av det :( vi somnade inte förrän närmare tolv och därför är jag ganska trött just nu. Sitter med frukosten och ska snart bege mig till universitetet på testledarutbildning, kuuul, och jag vankar nog till snart :)

Frukosten idag är en stor tallrik naturell yoghurt med kvarg, toppat med blodgrape, banan, linfrö, pumpakärnor, mandel, tranbär och all bran.


Tisdag 22 november

Hej fina

Hur mår ni?
Jag började dagen med att drämma huvudet i sängbordet när klockan ringde och har troligtvis ett blåbärke i hårbotten någonstans nu. Har även ett blått finger från att jag klämde mig i ytterdörren igår. Klanigt gjort! Känner mig ganska klantig faktiskt!
Vad har jag gjort idag då? Jo, vi har haft fysisk aktivitet med Maria hela förmiddagen. Superkul! "Lätt styrketräning" stod det på schemat, men det var bannemej inte lätt, för det blir så jobbigt som man gör det. Haha! Svettigt var vad det var, men ack så kul. Vi körde massa övningar med bollen och även styrketräning för barn. Det är häftigt vad mycket roligt vi kan göra med våran egen vikt! Ganska trött nu när jag kommit hem och fått i mig lite lunch. Ska sitta och plugga nu under eftermiddagen och ladda upp för spinning ikväll. Efter det blir det bio med min älskling och älskade vänner :)
Studentlivet känns underbart!

/ Emma.

Lördagens frukost


I fredags kunde jag inte hålla mig längre. Jag har på flera bloggar läst om folk som äter davosgröt och bestämde mig för att även jag skulle testa det. I min mosade jag ner en halv banan, 1 dl blåbär, 1 msk linfrö, 1 dl havregryn och 2 dl naturell yoghurt. Jag lät det svälla i kylen under natten och åt det sedan på morgonen med lite kardemummakeso och hackad mandel. Till det ett ägg, en kiwi och en kopp grönt te! Var riktigt gott och något som jag kan rekommendera!









/ Emma.

Måndag 21 november

God morgon ♥

Jag har sovit som en liten gris inatt och vaknade upp helt utsövd och fot for fight till dagens plugg! Bion igår var SÅ bra! Jag satt som ett litet barn med min godispåse och var sååå nöjd, haha! Per skrattade åt mg :) men fy vad tråkigt att vänta ett helt år på nästa film!

Idag blir det massageuppgiften som ska plockas fram. Den känns otroligt seg, just skrivdelen... Tur att det är så kul att massera!

Vad gör mina läsare idag?

/ Emma.


Ett middagstips!

Hej

Jag och Pelle sitter och laddar upp inför bion. Vi har varit och köpt lite mys och nu har vi mixat ihop en sallad till middag bestående av roccula, paprika, tomat, gurka, sockerärtor, melon, halloumi, chorizo och matvete! Ett väldigt enkelt men ack så gott recept, även gott att ha i låda :)



Nu mina vänner ska jag ÄNTLIGEN få se Breaking Dawn. Som jag har längtat!

Ha en fin kväll :)

/ Emma.

Bilder från gårdagen!



När vi kom var det dukat och klart, så fint!

Glöggen stod på bordet och vi fick avnjuta årets första glöggkopp :)

Redo för förrätt!

Mmmm, underbart god!

Varmrätten var minst lika god!

Och efterrätten var fantastisk :)

Malin, Henrik och Kristin

Jah, Per och Josefin

spel



Henrik skojjade till det lite, och det får avsluta lilla bildspelet :)

Sammanfattningsvis: en BRA kväll!

Söndag 20 november

God morgon ♥

Vi hade en fantastisk kväll hos Josefin och Andreas igår. Det var länge sen jag skrattade så mycket och när vi gick hem någon gång efter ett så hade jag ont i kinderna av allt skrattande! Underbart! Glögg som välkomstdrink, laxrulle till förrätt, fantastisk kyckling och potatisgratäng till varmrätt, en jättegod pepparkakscheesecake till efterrätt, massa vin, spel och framför allt underbara vänner ♥

När vi vaknade idag tog vi en promenad till Kaviar och åt en rejäl frukost. Men jag min klant glömde mina piller så jag kunde inte äta något med mjölk. Så klumpigt av mig, men jag fann massa gott utan mjölk också! :)


Kvargglass!


Fredagsmyset igår var som sagt en egengjord kvargglass som jag kan tipsa er som gillar kvarg om. Inte alls som vanlig glass såklart, men ändå gott och ett nyttigare alternativ ;)

Jag blandade en burk laktosfri kvarg med 15-20 cashewnötter med mörk choklad på som jag hade mixat sönder i en mixer. Ställde in i frysen i ett par timmar, klart att servera!


Julsträrna!

Hej vänner

Jag sitter och pluggar och lyssnar på julmusik. Äntligen! Det är bara en vecka kvar till första advent så jag tycker att det är okej att tjuvstarta lite med det nu. Plugget går framåt och det känns bra! Jag ska snart ta och lägga ner för idag och göra mig iordning inför kvällen. Trerätters och vin väntar och det ska bli så gott :)

Igår köpte jag årets första julstjärnor som har fått sina platser här i hemmet! De är så vackra i sin röda färg 







Ha en fin lördag mina fina vänner!

/ Emma.

Lördag 19 november

God morgon ♥

Helgen som jag längtat så länge efter är här! Sovmorgon + morgonpromenad i soluppgången i ett otroligt vacker höstväder. Nu frukostmys framför tv:n! Ikväll ska vi på parmiddag hos Josefin och Andreas med älskade vänner, åh, vad jag ser fram emot det ♥

Bild från dagens morgonpromenad!


Fredag 18 november

Hejsan ♥

Idag har det varit full rulle hela dagen. Seminarie på universitetet, lunch med Ida, långpromenad i skogen, städ och fix här hemma, fredagshandling och nu har vi påbörjat fredagsmiddagen. Fläskfilégrytan står och puttrar och i ugnen fräser det om potatisen. Ska bli så gott med mat! Sen blir det tredje twilightfilmen och kvargglass som fredagsmys!

Ha en fin kväll mina vänner!




20:00

Hej ♥

Vi slutade inte förrän fyra idag och jag var inte hemma förrän närmare fem. Jag och Per drog då iväg till gymmet! Jag körde ett riktigt hårt benpass och är nu jättetrött! Vi har precis fått i oss middagen och ska vila lite på det och sen ska jag dra igång med massage :) öva triggerpunkter, haha, ska bli kul!

Jag pratade med naprapaten idag om mina problem med att sitta still. Det har ju alltid vart så för mig, att det kryper och värker i benen plus att dom somnar när jag inte rör på mig. Det är otroligt störande! Nu när vi börjat med massage har jag upptäckt att jag har fullt med spänningar i vaderna, de sitter som ett pärlband längs hela benet och är jätteömma. Detta kan vara orsaken till mina problem och därför tänker jag nu ta tag i det. Ska få komma till naprapaten så ska han titta på det och hjälpa mig! Vad skönt om det finns en lösning på det. Jag har ju som sagt alltid varit såhär och inte funderat så mycket på det, utan bara accepterat att det nog är så jag är, men jag kanske kan bli normal jag med?! :)

Någon som är intresserad av en halvkroppsmassage förresten? Först till kvarn inom de kommande två veckorna! Hör av er till mig ;)

/ Emma


Torsdag 17 november

Hej vänner ♥

Hur mår ni?
Jag sitter i skolan och äter lunch nu med klassisarna. Det är massagetorsdag och vi har under förmiddagen fått se genomgång av både taktil och klassisk massage! Nu under eftermiddagen kommer en naprapat hit och vi ska ha genomgång av triggerpunkter :p ska bli väldigt intressant!


19:18

Hej!

Har haft ytterligare en pluggdag här hemma och avslutar nu med att fortsätta vårt filmmys och twilightmaraton ikväll :) har precis ätit en underbar lasagne och nu blir det lite efterrätt bestående av en fruktsallad på mango, ananas, kiwi och mixade jordgubbar. Mums!



Onsdag 16 november

God morgon ♥

Jag sitter i soffan med frukosten och tittar på Nyhetsmorgon just nu. Vi vaknade upp till ett strålande solsken och ett frostigt Karlstad vilket gör mig på ett toppenhumör, solen är verkligen något av det bästa jag vet!

Frukosten idag består av egengjord proteinyoghurt (kvarg, hallon, banan och mjölk) toppat med mandel, linfrö, tranbär och allbran. Två finncrisp med keso, ägg och citronpeppar. Grönt te!


Makrill - en bra källa till vitamin A, D, E och omega-3


När vi gjorde våran veckohandling den här veckan och jag gick förbi fiskdisken blev jag fruktansvärt sugen på den rökta makrillen som låg där. Den hamnade i varukorgen och det resulterade i att middagen idag bestod av en makrillsallad gjord på matvete, gurka, avokado, sallad, paprika, fetaost och så makrill såklart! En klick medelhavsyoghurt och så var middagen klar att serveras!





Enkelt och gott!

/ Emma.

Fyller på energi

Hej vänner ♥

Dagen har bestått av plugg! Nu sitter jag ute på balkongen med mitt eftermiddagsfika som består av en fruktsallad på mango och ananas och en proteinkaka till det. Jag njuter av att ha solen i mitt ansikte och laddar upp inför ett intervall pass på Friskis ikväll. Skulle egentligen varit på spin/intervall, men det blev inställt så vi ska gå på intervall/flex istället. Det är kul det med :)


Morgonpromenad!

God morgon ♥

Det allra bästa sättet att vakna upp på är att gå en morgonpromenad. Hurtigt kanske ni tänker, men när klockan ringer 06.45 kan jag inte påstå att jag är jättepigg. Men när jag sovit sedan halv elva har jag fått min skönhetssömn och blir pigg bara jag kommer upp! Morgonpromenaden får mig att komma igång och väcker kroppen på ett bra sätt med frisk luft, lite kyla, ljus och blodcirkulationen kommer igång. Och när en dag med plugg väntar vet jag att jag kommer vara mycket piggare när jag kommit ut på morgonen än om jag inte gjort det! Tummen upp för morgonpromenad ;)


17:46

Hej fina ni

Jag har precis satt in en köttfärslimpa i ugnen och håller på att koka lite potatis som ska bli mos så småning om. Lina kommer hit om ett par timmar så jag ska ta och fixa till min lilla massagestudio som jag har här hemma och sedan ge henne en helkroppsmassage. Det låter väl inte helt fel va? Snart så är jag riktig massör, ska bara fixa proven först!

Tänkte visa lite av det jag fick med mig hem efter shoppingen i fredag!

Maaaaassssa ljus och en julstjärna till vardagsrummet!

Jullyktor från Ica MAXI

Doftljus från IKEA

Vin och mera ljus, älskar det röda skenet som blir 

Stektermometer (nu ska vi göra älgstek) och en elvisp :)

Och till sist en crafttröja som det var 30 % på, yihoo :)


Nu ska jag kila ner i tvättstugan, för jag håller på att tvätta mitt i allt också :)

Trevlig kväll

/ Emma.

mndag 14 november

Hej vänner

Jag kom precis hem från universitetet. Vi har haft introduktion till testledarutbildning och hälsoprofilbedömning idag! Det var en jättebra och givande föreläsning och Sven-Olov som vi har i det här delmomentet är verkligen en bra lärare. Det ska bli så himla roligt och spännande att gå igenom allt det här och om några veckor är vi certifierade testledare. Känns jättekul tycker jag!

Nu har jag precis fått i mig lite rester från gårdagen som lunch. Ska sätta mig med lite plugg och sen ska vi köra ett styrkepass jag och Pelle!

Puss / Emma.

Kycklingpaj!

Hej ♥

Jag har precis slängt ihop en kycklingpaj till söndagsmys! Vi ska nu påbörja vårt twilightmaraton fram tills nästa söndag då vi ska se fjärde filmen :)


Fars dag ♥


Hej sötisar ♥

Har ni firat era pappor idag? Själv så har jag inte riktigt hunnit med det eftersom jag jobbade ända fram till två och åkte direkt hem till farmor och farfar då. Älskade farmor och farfar ♥ De är så underbara, och jag önskar att jag kunde få träffa dem oftare än vad jag gör! Papsen var också med så han fick sin present under fikat :) en bok som jag lagt ned mig och skrivit om honom och vår relation i ♥


19:11

Hej

Dagen har flutit på bra och nu närmar sig kvällen! Det är sjukt att det nästan är mörkt redan vid fyra nu, tragiskt! Men det är bara en månad kvar nu så går det mot ljusare tiden igen :)

Lördagmyset idag består av en fruktsallad gjord på banan, vindruvor, ananas, kiwi, mango, blandade nötter och russin. Till det en klick kardemumma- och kanelgrädde! En riktig vitaminbomb, full med antioxidanter, åh så gott :)



Vad har ni för lördagsmys? :)

Kram / Emma.

Lördag 12 november

Hej på er ♥

Jag fick kasta mig iväg till Torsby lite tidigare än planerat då det kört ihop sig på jobbet! Blir lite mer timmar än planerat den här helgen, vilket bara är bra nu inför jul ;)

Idag har jag och världens underbaraste varit ihop 1 år och 4 månader! Känns så himla bra! Jag älskar dig så mycket Per ♥

Ha en bra lördag!

/ Emma.


Fredagsmyset ♥


Hej vänner ♥

Oj vad jag har shoppat idag! Mycket fint blev det och jag ska visa senare i helgen för nu ska jag mysa med min goa pojkvän! Vi har dukat upp natchos och vin (bra kombo, haha) Till efterrätt blir det chips och vindruvor! Så himla mysigt ♥


11/11/11

God morgon ♥

Freeeedag! Lika underbart och härligt som vanligt :) Hoppas att ni sovit gott! Själv är jag utvilad och pigg då jag sovit bättre än vad jag gjort på länge. Jag planerade att ha en fri morgon fram till tio innan jag skulle sätta igång med plugget. Hade klockan på sju, gick en morgon-PW på 50 min och har suttit i soffan ett tag nu, ätit en god frukost, sett på nyheterna och sitter nu med tända ljus och läser en bok. Kvalitetstid ♥
Resten av dagen blir det plugg, IKEA med Linisfinis och sen fredagsmys med älskling!
Puss / Emma.

Torsdag 10 november

Hej på er ♥

Idag har jag varit hos Viktoria hela dagen. Vi har pluggat (ytterst lite, haha) lekt med Mousie (hennes katt), ätit lunch och bara tagit det lugnt! Nu har jag och Pelle precis städat lägenheten och fredagsfeelingen infinner sig så smått då jag är ledig imorgon! Underbart :) vi ska snart hoppa på bussen till Lina och Martin dit vi är bjudna på middag. Paella hörde jag ryktas om, GUD SÅ GOTT! :) mina pitabröd som jag bakade igår var förresten jättegoda, ett lyckat bak!

Hur är det med er?

Mousie och Viktoria myser!


Dinkelpitabröd!

Hej vänner

Vilken fantastisk dag vi har här i Karlstad! Solen skiner och himlen är klarblå. Ska jag vara ärlig får jag nästan lite vårkänslor när solen värmer på det här sättet. Underbart! Förmiddagen på universitetet var mycket lärorik. Vi fick sitta i grupper om fyra och diskutera våra MI-samtal (motiverande samtal som vi haft med klienter som vill göra en beteendeförändring). Så himla kul och samtidigt intressant att höra hur det gått för de andra och det fanns massor med information som jag kunde ta åt mig!

Nu har jag ägnat mig åt bak i några timmar. Det står nämligen falafel i pitabröd på matlistan idag och jag har för första gången i mitt liv bakat mina egna pitapröd. Det ska bli så spännande att smaka sen till middagen!









Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olja
1,5 msk sirap
Ca 9 dl dinkelsikt och 2 dl fullkornsdinkel

1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°) och blanda i salt, sirap, olja och nästan allt mjöl (var försiktig med mjölet, det blir bäst när degen är lite kladdig innan jäsningen).

2. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

3. Tag upp den på mjölat bord, dela den i 20 delar och kavla ut till ca 1⁄2 cm tjocka kakor.

4. Lägg dem på smord plåt och grädda i 275° mitt i ugnen ca 8 minuter.

5. Låt kallna under bakduk.

6. Skär en skåra i bröden så de kan fyllas.

Dessa ska vi fylla med egengjord falafel, avokado, fetaost, tomat, gurka, paprika, sallad och laktosfri medelhavsyoghurt.

Varför dinkel?
Dinkel är ett urvete som är flera tusen år gammalt och odlas idag ekologiskt på Gotland. Dinkel kan med fördel användas istället för vetemjöl. Dinkel är rikt på essentiella aminosyror. Det innehåller lika mycket proteiner som hönsägg och är rikt på B-vitaminer som är bra för hud, hår och naglar. Dinkel ökar även immunförsvaret och är rikt på fibrer som är bra för tarmen. Som ni hör är dinkelmjöl ett ypperligt alternativ när ni ska baka ert nyttiga bröd. Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med.

Nu näst på schemat står en långpromenad med Lina och Kristin i Tyrskogen! Hej så länge!

/ Emma.

Onsdag 9 november

God morgon ♥

Jag är uppe tidigt och sitter i soffan och äter frukost och tittar på nyheterna! Jag ska snart iväg till skolan för examination 1 i MI :)

Jag blev så himla sugen på frukostvälling igår när jag var på Hemköp så köpte med mig ett paket hem :) så frukosten idag består av fullkornsvälling med rivet äpple och kanel, GI-limpa med smör och ost och te såklart!


Kvalitetstid ♥


Hej ♥

Tack vare ett kort tandläkarbesök har jag hunnit få lite kvalitetstid med både mormor och mamma idag. Jag och mormor hade lunchdejt på mysiga Wiener och efter tandläkaren åkte jag och mamii och körde ett styrkepass på badhuset! Nu sitter jag på tåget mot stan igen :) har haft en fantastisk dag och det bästa av allt var ju att solen tittade fram idag och gav mig extra energi, underbart!


Tisdag 8 november

Hej fina ni ♥

Jag fullkomligt älskar att jag har en pojkvän som sjunger och spelar gitarr för mig. Han har dessutom gjort två egna låtar som är de bästa jag vet, varav en av dem är skriven till mig! Det är det vackraste jag kan lyssna på när han i en sång beskriver kärleken för mig. Åh, vad jag älskar honom, mitt hjärta ♥

Jag har precis gjort mig i ordning och packat väskan för att åka till Torsby. Jag ska till tandläkaren idag så det blir bara en snabb visit. Men jag ska ändå hinna med en lunchdejt med mormor och ett träningspass med mammis innan jag åker tillbaka! Det kommer bli en bra dag :)

Vad har ni för er? :)

Puss / Emma.


Eftermiddagsfika!


Hej ♥

Jag kom precis tillbaka från KMTI. Tog mig en cykeltur dit och det var verkligen kyligt i luften idag, men härligt att komma ut lite :)

Vi har fått en grundlig genomgång i styrka med fokus på stabilitet, hållning och lite teknik, framför allt med skivstången. Vi har kört frivändning och lite andra övningar. Det var väldigt tråkigt att ha ont i handleden, men jag gjorde mitt bästa!

Nu har jag krupit upp i soffan med tekoppen, ett skivat äpple med kanel och en proteinkaka och ska läsa lite!


Måndag 7 november

Hej vänner ♥

Är inne på sluttampen i examinationsuppgiften i fysisk aktivitet nu. Känns så himla skönt! Ska börja ägna mig åt massagen sen :)

Under eftermiddagen ska vi till KMTI och ha styrketräning mm! Ska bli SÅ kul och spännande :) vet dock inte hur det kommer gå för mig riktigt? Jag har fått jätteont i handleden och jag vet inte ens vad jag har gjort? Det bara kom över natten och jag kan knappt röra den så måste ha den lindad :( tråkigt! Hoppas det går över snart :)

KMTI får ni höra mer om ikväll. Tills dess får ni ha en bra dag så ska jag jobba vidare här! Puss ♥


Choklad + te ♥

Hej på er ♥

Jag har haft en jättebra dag med Viktoria! Vi har hunnit jättelångt med vårt arbete och gett varandra en helkroppsmassage. Underbart!

Nu har jag precis slängt ihop en GI-limpa som jäser i ugnen och ska krypa upp i soffan med älskling! Äter egentligen inte godis den här månaden, men idag är en sån dag jag behöver lite choklad, så ska mysa med en kopp te och en chokladbit nu :) hihi.


Söndag 6 november

God morgon

Det var jättemysigt att ha Linnea här igår! Vi satt bara och pratade hela kvällen och avslutade med att åka bort till Ruds kyrkogård med Fredrik för att titta på alla tända ljus. Det var en häftig syn och fantasitskt vackert, men ändå så sorgligt. Tänk vad många älskade, saknade det finns, det är hjärtskärande!



Idag kommer Viktoria hit! Det blir plugg och massage för fulla muggar!
Och ikväll kommer älskling hem igen. Hatar att vara ensam, vill ha han hos mig hela tiden!

Ha en bra dag!

/ Emma.

Lördag 5 november

Hej fina ni

De gråa novemberdagarna håller i sig, saknaden av solen är stor och till och med jag, som inte är speciellt förtjust i snö och vinter längtar tills det kommer lite snö och lyser upp den tristess som just nu infinner sig. Får hoppas att snön vill komma snart och att det inte blir en alldeles för kall vinter :)

Är hemma i Karlstad nu igen. Blev bara en snabbvisit hos mamma och pappa denna gång! Jag måste plugga och ikväll kommer Linnea till mig. Var lääänge sen vi sågs så det ska verkligen bli mysigt!

Tänkte visa det jag köpte igår. Sen har jag också fått en överraskning av mamma som jag glömt att visa, en termometer som ni får se nu :)

Godaste glöggen och godaste honungen :)

gulligt hantverk :)

termometern


Nu ska jag dricka selmas julte med dunderhonung och sätta igång med lite plugg!

Vi hörs!

/ Emma.

Mårbacka julmarknad


Hej

Jag, mamma, Lina och Julia har varit på mårbacka julmarknad i novemberrusket. Känns lite tidigt med jul än, men det var mysigt ändå! Har smakat på massa gottheter och framför allt druckit godaste glöggen. Köpte med mig en flaska hem. Citronhonung, tomtenissar och julte hamnade också i väskan :) Hihi.

Här får ni lite julinspiration! Jag lekte glatt med kameran :) 























Nu ska jag bara mysa med HELA familjen ikväll! Det var länge sen vi var allihopa hemma och åt middag tillsammans :)

Vill också önska er en trevlig kväll

/ Emma.

Fredag 4 november

God morgon ♥

Sitter med frukosten i högsta hugg. Jag och Pelle ska snart ge oss iväg och träna :)

Åker hem till Torsby idag! Var inte tänkt så från början, men hela familjen är hemma och jag längtar efter dem ♥

Frukosten idag består av naturell yoghurt med banan, tranbär, mandel, pumpakärnor och sesamfrö. En skiva GI-limpa med smör och ost, en kiwi och en kopp grönt te :)


Underbara älskade!

Hej vänner

Kan ni tänka er hur underbart det känns att komma hem, frusen efter en heldag i skolan till en nystädad lägenhet full med tända ljus, en varm tekopp med ost och kex? Det var precis vad jag fick göra idag! Min älskling är så underbar, den bästa som finns! Dessutom hade han hämtat ut biljetterna till Twiligt också, ååååh 

Såhär i pumpatider tyckte jag att det var dags för en pumpasoppa och hade därför skrivit in det på matlistan idag. Mamma och pappa har ju fullt med pumpor hemma i trädgården och jag fick med en hem sist jag var hemma, så nu är det dags att hugga isär den fem kilos tunga pumpan! Hihi. Till pumpasoppan ska jag baka ett LCHF bröd, bara för att testa!







Receptet på soppan hittar ni här - http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/p/pumpasoppa-med-kokosmjoelk/

Får se om den är god :)

/ Emma.

Torsdag 3 november

God morgon ♥

Jag sitter på bussen påväg till skolan nu! Det är torsdag som betyder heldag med massage, uuh, så gött! :)

Igår bokade älskling och jag biljetter till twilight! Ååh, vad jag längtar! fast på ett sätt vill jag inte se den eftersom jag måste vänta så länge innan jag får se fortsättningen, men jag har ju läst böckerna så vet ju vad som händer ändå ;) hihi!

Ha en bra dag!

/ Emma.


Onsdag 2 november

Hej ♥

Hur mår ni?
Jag har haft full rulle hela dagen som vanligt. Föreläsning hela förmiddagen om vilka positiva effekter fysisk aktivitet ger! Sen hade jag bestämt mig för att ha en pluggfri eftermiddag och åkte därför in till stan och shoppade lite. Kom precis hem med två påsar, visar lite senare för ligger under täcket och myser nu! Ska straxt laga mat, sen blir det Ikea med ida och Ellen och ikväll box med Mari och kristin! Kommer vara helt slut sen, haha! Jag får en välbehövd vilodag med massage imorgon :)


Ge mig jul, NU!

Hej

Ytterligare en paket kom på posten idag! Mina gardiner och julsaker som jag beställt från jotex, Yippie! Ge mig jul nu, vill inte vänta! Har satt upp garinderna i sovrummet, tror det är julgardiner egentligen, men jag tycker att de funkar som vanliga också så länge man inte matchar med något rött till :)



Har pluggat större delen av dagen. Läst och övat MI-samtal på Per! Nu ska jag äta lite middag, vila och sen cykla iväg på spinning! Åh, vad jag har längtat efter det passet!

Ha en trevlig kväll!

/ Emma.

Tisdag 1 november

Hej vänner ♥

Då var det november nu då. Inte klokt v tiden går fort! 26 dagar kvar till första advent som infaller den 27 november i år!

Jag och Pelle har precis kommit tillbaka från ett gympass. Jag har kört överkropp ganska hårt och ikväll blir det benträning då det vankas spinning, wiiiieee, dubbelpass idag! :D

Nu ska jag sätta mig med lite efterlängtad läsning! Boken om MI trillade äntligen ner i postlådan igår så nu ska jag bara njuta fram till lunch!

Hur mår ni då? :)


RSS 2.0