tisdag 27 september

Hej vänner ♥
Idag har jag haft en av de roligaste föreläsningarna någonsin! Jag skrattade konstant och har ont i kinderna efter allt smilande. Kommer ha träningsvärk imorgon! Haha. Vi har iallafall varit i idrottshallen och "övat" ledarskap. Övningarna gick ut på att vi i par, två och två skulle leda varandra med dans, hopp, snurrar och allt vad vi kunde tänka oss till musik genom att hålla en varsin ände av en liten pinne. Det kanske inte låter så kul, men vi gjorde massa småövningar och fick reflektera en hel del. Det var väldigt givande :)
Nu har jag stått och stekt morotspannkanor för fulla muggar i över en timme som jag ska ha med till lunch när vi ska vandra imorgon (blev även lunch till per och en hel bunt in i frysen :P) Vi kommer åka redan vid kvart över åtta från univeristetet och jag är så laddad för den här resan med klassen. Om jag inte har sagt det så är det Mattila vi ska till och vi kommer inte hem igen förrän sent på fredag, så till helgen får ni höra om vårat äventyr! :)
Ta hand om er tills dess!
KRAM / Emma.

måndag 26 september

Hej ♥

Jag sitter och pluggar i min myspysiga ziperall :) Per säger att jag ser ut som en liten teletubbies i den och vill bara kramas, kramas, kramas! Hihi, jag stortrivs att ha den på mig och vill knappt gå utanför dörren för att jag måste ta av mig den. Bästa inköpet på länge, den och min älskade iphone!
Idag hade vi föreläsning om näringslära hela förmiddagen och eftermiddagen har jag ägnat åt litteraturbearbetning och analys av Kajsas kostdagbok. Jag är alldeles, alldeles snart klar och då ska jag krypa ned med min pojkvän och sova. Är så himla trött!
Har varit i Tyrskogen och avverkat 7,5 kilometer lätt löpning nu under kvällen. Helt fantastiskt! Det småregnade och luften var full av syre och jag av energi som bara sprudlade. Att man kan känna sig så lycklig av att bara springa i skogen. Jag älskar det!
God natt med er :)
/ Emma.

söndag 25 september

God morgon

Vi hade en jättemysig kväll med fantastisk god mat hemma hos Lina och Martin igår! Martin är verkligen kung på att laga mat och igår bjöds det på eget kött och potatishalvor (som först varit inne i ugnen och sedan ut för att gröpas ur och blandas med ost, vitlök, mjölk, kryddor och allt vad det var, för att sedan läggas i skalen igen och in i ugnen ett tag till) Mmmm, så gott!

















Efterrätten blev väldigt god den också och på det körde killarna en irish coffee medans jag och Lina höll oss till öl :) Kvällen flög iväg i rasande fart och mätta och belåtna begav vi oss hemåt och somnade på bums när vi kröp ned i sängen <3

Nu är det dags att börja plugga igen! Ska även köra ett styrkepass lite senare idag :)

/ Emma.

16:01

Tjo ♥

Kom precis tillbaka från stan! Jag och älskling har varit inne och handlat lite på systemet inför kvällen och kollat ut en skrivare som vi ska köpa. Sen har jag varit i shoppingtagen också och köpt mig nya träningsskor för inomhusbruk, två nya linnen (en nagellack på köpet) och en sån där att ha iphonen i på armen nar man tränar! Det blå linnet med diammanter på ska jag ha nar jag och tjejerna ska på Veronica Maggio :)







Nu ska jag fortsätta plugga en stund till innan vi ska cykla bort till Lina och Martin. Vi ska ha middag där ikväll och jag och Pelle står för drickat och efterrätt. Jag har snott med mig Kajsas recept som jag inte har prövat förut - hallon, kesella vanilj och mörk chocklad i ugnen! Ska bli spännande!

Ha en trevlig kväll mina vänner!

/ Emma.

lördag 24 september

God morgon

Vi syndade igår..



Orkade inte sova längre än halv åtta idag så nu sitter vi i soffan med frukosten i högsta hugg :) Verkar bli ytterligare en kanondag så jag ska försöka komma igång med plugget så snart som möjligt så att vi kan hitta på något roligare lite senare och ikväll! Ska ägna mig åt boken "Naturkraft" som vi ska läsa i samband med lägret som vi ska på till veckan, smygläste i den redan igår och den fängslar en.. speciellt mig som älskar naturen och att vara ute så mycket!

Hoppas ni får en mysig lördag!

/Emma.

18:34


Det luktar fredagskväll och jag bara älskar det! Till middag idag testar vi något nytt som står i ugnen och väntar på oss nu, en laxlasagne med fetaost!





Resultatet hos frisören (Malin) idag blir en aning mörkare hårfärg och avklippta toppar. Känner mig mycket fräschare nu! Dock har jag utslag i hela ansiktet och svullna ögon så jättesnygg känner jag mig inte direkt :( Har tid på hudmottagingen den 18 oktober, så jag får stå ut en månad till...

Ikväll ska vi fortsätta vårt Harry Potterrace jag och Pelle! Ska gå ner till Konsum och handla något gott efter middagen och bara mysa ikväll! Var länge sen vi hade en helgkväll ihop!

Hoppas ni får en mysig kväll ni med!

/ Emma.

fredag 23 september

Hejsan 

Jag var uppe riktigt tidigt idag på min ledig föreläsningsfria dag.. bara för att vi inte har föreläsning är jag verkligen inte ledig för det! Den här helgen har jag jättemycket att plugga och har så fint gjort upp ett pluggschema för att få ut så mycket som möjligt av tiden! Varför jag har så mycket att göra nu är för att vi ska åka på läger med klassen i tre dagar till veckan och jag har saker som måste göras innan det! Idag ska jag leta reda på en artikel om natur och hälsa som jag sedan ska reflektera lite över och sedan lämna in en skriftig rapport på. I eftermiddag ska jag sätta mig och analyseras Kajsas matdagbok, se om hon har fått i sig alla kolhydrater, fetter, proteiner, vitaminer och mineraler som hon behöver! Vilket jobb! Och mitt i allt det här ska jag hinna klippa och färga mig och :)
Solen skiner och det ser ut att bli en underbar dag! Åååååh, vad härligt :)
/Emma.

onsdag 21 september

Hej vänner 

Hoppas ni mår bra! Det är glest mellan inläggen här, men jag har verkligen fullspeckade dagar med massa plugg, träning mm. Bloggen är tyvärr inte det som prioriteras först just nu, utan det blir skolan. Jag läser ju 37,5 HP den här terminen så jag kommer ha fullt upp hela hösten. Men jag ska ändå försöka göra bloggen lite mer hälsoinriktad, med lite träningstips, goda, nyttiga recept och motivation. Jag vill ju dela med mig av så mycket som möjligt till er av det jag lär mig! Jag ser ju att ni fortfarande är väldigt många som kikar in varje dag, så jag ska försöka bättra mig! Borde också lägga ner mig och göra en lite roligare bloggdesign, men sånt är jag dålig på... har inte riktigt tålamod med det :P

Idag fyller Jullan arton och vi har varit och firat henne med en riktigt mysig och god middag på Olearys som är nyöppnat här i stan. Fantastisk fin restaurang/sportbar där de har lagt ner väldigt mycket omtanke på inredningen, så himla fint! Affärsideén med att ställa fram två stora skålar med salta popcorn är inte så dumt det heller, det gör att man känner för att dricka mer, och inte orkar äta lika mycket mat sen när den väl kommer ut på bordet. Smart! Och såklart så går man på den när man kommer dit hungrig och vill ha något i magen så fort som möjligt. SMACK, så var popcornen borta! :)


Fina Julia är så stor nu så hon får köpa egen öl <3




Nu ska jag myyyyyysa med min goa sambo! Uuuuh, så mysig vi har det här han och jag, dagar, kvällar, nätter  ♥ hihi :)

Puss

/ Emma.

torsdag 15 september

Hej

Jag har haft en fantastiskt skön dag! Min kropp känns underbar :) Vi har övat taktil beröring hela dagen i skolan och jag kom hem full av energi. Inte alls så trött som jag brukar vara efter en heldag i skolan. Känns så BRA att varje torsdag kommer se ut såhär framöver - få och ge massage! Hihi. När jag kom hem knöt jag på mig träningsskorna och sprang iväg på ett intensiv pass på friskis med Kristin! Såå jobbigt, och nu är jag helt slut och sitter i soffan med en tallrik korvstroganoff och bulgur - mitt eget (aningen hälsosammare) recept! :)



Lägger upp det ifall ni vill testa :)

Ingridienser:
6 sojakorvar
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 dl Oatly imat (havregrädde typ)
salt och svartpepper

Stek korven i smör och tillsätt sedan hackad lök. Låt löken bli mjuk och häll sedan på tomatpuré och grädde. Salt och peppra. Servera med bulgur och ett god sallad!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite coaching inför morgondagen!

/ Emma.

söndag 11 september

Hej ♥
 
Jag hade en underbar kväll med mina vänner igår. Massa dans och flams ♥
Idag mår jag som jag förtjänar, men det var det värt :)

Jag sitter fortfarande i pyjamas och har legat och läst hela dagen. Efter att ha avslutat kommunikationsboken har jag nu givit mig in på "hjärnkoll på vikten". Den handlar om att övervikt sitter i hjärnan och inte i kroppen! Mycket intressant!


Ska ta mig ett bad nu och sen äta tacos med mams och paps innan jag sätter mig på tåget till stan igen!
Hoppas att ni haft en bra helg :)

/ Emma.

torsdag 8 septermber

Hej vänner ♥
Jag sitter i Torsby hos mamsen och papsen för tillfället. Torsby är sig inte likt idag. Vi saknar Oscar Hansson som har lämnat oss. Det är så tragiskt, och så hemskt. En sådan ung människa med hela livet framför sig.. Jag finner inga ord! Mina tankar går till familjen Hansson, vi sörjer med er! ♥
/ Emma.

tisdag 6 september

Hej vänner

Mår ni bra?
Jag mår kanon! Jag har äntligen fått börja på alla roliga kurser och fått hem hela högen med böcker jag beställt så nu är det bara att börja läsa för min del. Jag ser verkligen fram emot det! Det kommer bli en fullspeckad, men ack så rolig höst! I kursen "praktiska metoder för hälsofrämjande arbete och coaching" skall vi genomföra två motiverande samtal med en person som har för avsikt att förändra sitt beteende med att, t ex sluta röka, lägga om kost, gå ned i vikt eller börja motionera. Det är det här som jag ser fram emot mest. Det här är en av sakerna som jag vill jobba med sen, motiverande samtal och coaching. Så om någon är intresserad att få hjälp med att förändra ett beteende så får ni gärna höra av er. Jag behöver både till examinationuppgiften och som övning!

Idag har jag suttit med "kost och hälsakursen". Vi ska göra en egen "matdagbok" där vi ska skriva ner allt vi äter, kolla näringsämnen, beräkna kalorier och så vidare... en helt ny värld och mycket att lära, men det ska bli spännande!

Nu under eftermiddagen har jag och älskling varit inne i stan. Jag har beställt en iphone som kommer nästa måndag! Wiiiiee :) Och igår var vi på IKEA och handlade, så nu är "pluggrummet" färdigt (i stort sett iallafall) och här nedanför har ni resultatet!









Nu ska jag laga ihop en pasta carbonara innan vi ska dra iväg på intervall/flex-pass på friskis jag och Pelle!

Ha en fin kväll :)

/ Emma.

RSS 2.0