Lucka nummer nitton

God morgon 
 
Dagens utmaning är att berömma dig själv.
 
Att berömma sig själv är något som de flesta av oss är ganska dåliga på. Det är mycket lättare att se de saker som vi gjort dåligt eller borde gjort bättre. Varför inte bara vara nöjda och berömma oss själva för det vi verkligen gör istället för att klaga på oss själva för att det inte blev som vi ville eller för att vi kunde gjort det bättre? Ja för tänk efter - om du gör ditt eget bästa räcker ju det gott och väl, ellerhur? Bättre kan det ju inte bli :)
 
 
Så dagens utmaning blir helt enkelt att berömma dig själv för allt du gör. Tala om för dig själv "att det där gjorde du bra" och ge dig själv en klapp på axeln
 
Du kanske låg kvar i sängen en timme extra istället för att morgonträna? Säg då "bra gjort" istället för att ha ångest för att du inte gick och tränade. Du lyssnade på kroppen och vad kan vara bättre än det?
Du kanske gjort en skoluppgift eller ett prov som inte gick så bra som du hoppats på, men du - du har ju fortfarande gjort ditt bästa och det är bra nog!
Du kanske hade planerat att äta bättre än vad du gjort under dagen och känner dig dålig som inte fixade det. Se det inte som ett misslyckande, för det är det inte. Det kommer nya dagar, och har du försökt är det ju fortfarande bra, ellerhur?
Du kanske hade tänkt hinna med mer saker än vad du gjorde. Klaga inte på dig själv för att du inte var tillräckligt effektiv - ge istället dig själv beröm för att du var så bra och hann med det du faktiskt hann med.
 
Listan på situationer när vi klankar ner på oss själva och tänker att vi borde gjort saker och ting bättre kan göras lång. Tänk på i vilka situationer du klagar på dig själv - kan du ändra på det och ge dig själv beröm istället? Försök, för det förtjänar du!
 
Lycka till vänner 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Tack för att du är så peppande och inspirerande! Det gör väldigt mycket för mig! Din blogg är super, fortsätt så :)

Svar: Tack, vad roligt att höra! Skulle inte vara alls så superbra utan er läsare! Kul att du tittar in här :)
Emma Barremyr

2012-12-19 @ 13:22:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0