God natt

Gokväll på er ♥

När jag var färdig med min massagekund idag ringde syster Julia på dörren lite lagom för att få sig massage hon också, så idag har jag gjort två behandlingar! Kvällen har vi ägnat åt att äta middag och se på "Sveriges mästerkock". Mysigt med lite syskonmys, känns som om det var länge sen jag träffade Jullan!

Nu har jag krupit ner i sängen. Ögonen har grusat sig och jag är SÅ trött. Är inne i en dygnsrytm där jag somnar redan vid tio och vaknar runt halv sju, sju nu. Hehe! Men imorgon bitti klockan noll sju nollnoll väntar en hög tvätt och tvättstugan på oss så det börjar bli dags att sova :)

God natt med er!

/Emma.


vitaminboost i form av smoothie

Hej   

Kom precis hem från universitetet och ska nu göra mig redo för att massera. Laddar upp med en smoothie sprängfylld med vitaminer - gjord på egenpressad apelsinjuice, hallon, blåbär, färsk ingefära och kanel. Tummen upp!





Kram / Emma

Vila

Hej vänner   

Jag har precis käkat lte lunch och ska nu bege mig til universitetet för lite databassökning inför exanemsarbetet. Det är kortdag idag. Gött! Senare i eftermiddag får jag en massagekund och sen står det fri kväll på schemat. Myyys! :)

Angående träningen så kör jag på vila nu fram till söndag. Jag känner mig lite trött i kroppen och att jag behöver ta några dagar off. Det skulle ju egentligen blivit så tentaveckorna, men eftersom de ändrade till hemtenta så fick jag massa tid över och kunde träna på som vanligt. Så fyra dagars vila borde göra gott för återhämtningen. Jag kommer köra lite på stretch och promenader som får gång blodcirkulationen och drar ut slaggprodukter som ligger kvar från träningen. Det känns som en bra plan. Då är jag redo för nästa vecka och praktiken som drar igång då. Det kommer bli en fartfylld period med massa rolig träning! Weiiie :)

Ha en bra dag!

Kram / Emma.

Ulrikas powerbars

Tjoho   

Förra vecka Bjöd Ulrika i min klass på en variant av mellanmålsbars. Jag var inte sen att fråga efter recept och har idag mixat ihop dessa underbara små kakor. Efter träningen, till fikat, som kvällsmys eller bara när du är sugen?! De är kanon att ha i kylen och plocka fram vid behov!





Lägg en dl solrosfrön, en dl pumpakärnor och 3 dl havregryn på en plåt och rosta i ugnen på 175 grader i tio minuter. Mixa under tiden 15 fikon (som du skurit i mindre bitar), en halv dl russin och en och en halv msk hett vatten till en "smet" i en matberedare. Tillsätt sedan havgregrynen, solroskärnorna, pumpakärnorna och en msk honung och mixa lite till. Blanda sedan för hand i en halv dl russin till och en dl All bran fullkornsflingor och platta ut degen på en plåt. Ställ in i kylen någon timme och ta sedan ut den och skär i lagom stora bitar.

Supergott, jag rekommenderar det verkligen!

Kram / Emma.

Mellanmål i form av knäckebröd

Hej vänner  

Efter träningen blev det ett mellanmål i form av två knäckebröd - ett med keso och kokt ägg och ett med smör, roccula, halloumi och paprika.







Detta hör till mina favoriter just nu!

Vad äter ni till mellanmål?

Kram / Emma.

Morgonpigg

God morgon fina ni  

Nu har jag kommit in i en sån där morgonpigg period igen och vaknar oftast innan sju av mig själv och är pigg. Så jag har suttit här i soffan nu och laddat upp med massa frukost och klunkat te i över en timme. Idag står det dubbelpass på träningschemat så det gäller att få i sig mycket energi för att träningen ska ge reslutat. Jag ska snart bege mig till gymmet för att köra lite armar och ikväll väntar såklart spin intervall/PULS som alla andra tisdagar! Bästa träningsdagen på hela veckan :D

Vad står på era scheman idag? Något roligt träningspass, eller vilodag?! :)

Annars ska jag plugga muskelanatomi- och fysiologi och inför praktiken samt baka mellanmålsbars som ni får höra mer om senare! 

Bjuder på en vårinspirerad iphonebild från en av helgens promenader!



Ha en bra dag!

Kram / Emma.

Kvällens middag

Hej

Kvällens middag blev en mathavresallad med halloumi och kalkonbacon. Vi gjorde det här receptet fast bytte ut de vanliga baconen mot kalkonbacon. Supersmaskigt!







/ Emma.

Se pulsen

Hej

För att göra träningen ännu roligare har jag nu även investerat i en pulsklocka. Med nya träningsskor och en rosa pulsklocka kan träningen inte bli annat än rolig! Nu kommer jag även kunna utveckla träningen och hålla koll på pulsen vilket känns skitkul :)

Klockan som fick följa med hem var en Polar FT4.







Snygg va?

Hade ju tänkt mig ut för att prova den idag, men pga av dåligt väder gick jag till badhuset och simmade två kilometer istället. Nu ska jag sätta mig med lite plugg resten av kvällen och få in en uppgit jag jag hängandes efter mig!

Kram / Emma.

Ny vecka, nya tag!

God morgon vänner

Idag börjar det nya kurser och jag kommer nu resterande tid av terminen läsa två kurser där den ena är att skriva examensarbete och den andra att vara ute på praktik. Praktiken börjar inte förrän nästa vecka, men den här veckan kommer gå åt till examensarbete :) Så den startar med en heldag på universitetet!

Och jag börjar veckan med en vitaminbomb till frukost - fruktsallad på apelsin, kiwi, grapefrukt och mango med cashewnötter, russin och medelhavsyoghurt, en Gi-limpa med ost och salami och en kopp grönt te!







Hoppas ni får en bra dag!

Kram / Emma.

Nära löparsteget

Hej vänner

Har haft en datafri dag idag då jag kände att det behövdes. Jag kommer fortsätta med det resten av kvällen också efter det här inlägget!

Som sagt så hade vi våra föräldrar här på middag igår. Vi åt massa god mat och spelade spel - underbart med lite tid tillsammans! Mamma och pappa stannade kvar över natten och i morse åt vi en riktig brakfrukost från buffén på Kaviar. Jag frossade bland, våfflor med grädde och jordnötssmör, keso, nötter, fil, frukt, knäckebröd, goda pålägg och te. Sen tog vi en tur till Bergvik och har även hunnit med stan. Jag har varit på Inter Sport och provat ut nya löparskor, gjutit inlägg och köpt mig ett par passande strumpor. Så nu när det blivit torrt i spåren finns det inget som kan hindra mig från att springa. Jag hoppas nu att jag med hjälp av de nya inläggem i skorna ska slippa att få ont i knät. Ni kan väl hålla en tumme för mig? :) Om ni undrar vad det blev för skor så var det ett par urläckra nikeskor som ni ser på bilderna här nedan. Självklart var jag tvungen att ge mig ut på en provrunda med desamma, dock bara en promenad, men det var superskönt i det härliga vädret och skorna får tummen upp! :)









Trevlig kväll!

/ Emma.

Vinstället

Hej kära ni

Pelle fick ju som sagt ett vinställ av mamma och pappa i födelsedagspresent. Det är något han har tjatat om ända sen vi flyttade ihop, och det enda han yttrat sig om i form av inredning. Så därför tycker jag att det är himla kul att vi äntligen fått upp något på väggen som han har varit med och haft åsikter om - annars är det ju jag som står för inredningen! Vinstället blev jättebra och vi är båda nöjda. Nu är det påfyllt och därför ska ni få se lite bilder på det :)







Vad tycker ni?

Som ni kanske märkt har jag börjat kategorisera inläggen och försöker nu få ordning på gamla inlägg så de hamnar i rätt kategori. Allt för att det ska bli lättare för er att hitta rätt i bloggen! Men det är en hel del kvar, så än så länge är det ingen riktig ordning!

Kram / Emma.

LÖRDAGSMORGON

God morgon vänner

Lördagen är här och bjuder på ett strålande väder även idag. Jag somnade tidigt igår. Eftersom jag sovit så dåligt i ett par nätter var jag så himla trött och somnade bums när jag gick och lade mig. Det resulterade i en tidigt morgon idag. När klockan blev sju studsade jag upp pigg och utvilad redo för frukost! Lördagsfrukosten blev en variant av banana split samt en GI-limpa med makrill  









Banana split: en banan med en dl keso, blåbär, kiwi, chashewnötter och skogsbärssås.

Nu ska vi göra oss iordning för att gå till gymmet en sväng. Sen blir det stan och ikväll kommer mamma, pappa och svärisarna hit på middag! Ser ut att bli en riktigt bra lördag :)

Kram på er / Emma.

Kram till helgen

Hej vänner

Hur mår ni?
Jag sitter här med ett leende på läpparna och en pirrande fredagskänsla i kroppen. Tentan är avklarad och kändes ganska bra så nu kan jag fortsätta att blicka framåt och fokusera på praktik och examensarbete. Fy sjutton vad roligt det ska bli! Vi var färdiga redan vid ettiden idag och då hoppade jag på bussen hem och satte igång med storstädningen - som nu är färdig lagom till älskling kommer hem, hihi, kul att överraska! En GI-limpa står i ugnen och snart väntar en liten promenad för att få lite frisk luft i det härliga vårvädret som är ute. Sen väntar fredansmys i form av mathavreotto med ädelost och kyckling!



Vad kör ni för fredagsmiddag idag? :)

Kram / Emma.

Tentatime

God morgon ♥

Jag var dödstrött i morse när klockan ringde kvar över sex. Har sovit så himla dåligt två nätter i rad, som vanligt innan tenta! Men nu har jag, Viktoria, Patrik, Julle och Chrille skriva hemtenta på universitetet! Vi har bokat ett grupprum och laddat upp med matsäck så vi ska kunna sitta här ändå till tre då tentan ska lämnas in! Önska mig lycka till :)


Solskenslunch på balkongen

Hej

Behöver jag säga något mer än att jag åt världens bästa lunch på länge? Det har såklart med vädret att göra. Jag satt ute på balkongen i bara tröja och mumsade länge och log mot solen. Duttade även massa solkräm i fejset (är väldigt försiktig med solen i ansiktet) och det luktade så himla gott!



Torsdagslunch i form av gårdagens brie/basilikabiffar, keso, avokado, morot, tomat och finncrisp. Mmm!

Nu ska jag plugga vidare, tvätta lite och fixa för storhanlingen inför ikväll. Men innan vi beger oss dit ska vi till Friskis och köra ett boxpass så svetten dryper, det ni!

Kram / Emma.

Förmiddagsplugg på universitetet

Hej vänner ♥

Jag kom precis ut från universitetet och möttes av en strålande sol och VÄRME! Fasiken vad skönt! Jag och Viktoria har suttit och skrivit pm till vårt examensarbete sedan åtta i morse och gjort ett misslyckat försök att plugga inför morgondagens tenta. Pmet är klart iallafall och nu ska jag hem och plugga på balkongen och lapa sol resten av dagens soltimmar!


Ett experiment med brieost

Hej snyggisar

Jag fick till en sån HIMLA god middag idag. Stuvade makaroner och typ de godaste pannbiffarna jag ätit!







Pannbiffarna är svärmors grundresept som jag piffade till med basilika och brieost som låg i kylen och skräpade.

Hacka och stek en gul lök i smör. Blanda 1/2 dl mjölk med 1/2 dl ströbröd och låt svälla. Häll i 1/2 dl vispgrädde, 1 tsk salt, svartpeppar, 2 msk fryst basilika och 100 gram hackad brieost och rör runt. Lägg i 500 gram köttfärs och löken och blanda väl. Stek biffar och servera med stuvade makaroner (kokar mina makaroner i mjölk och kryddar med lite salt och muskot). SÅ himla gott, jag lovar!

Ikväll blir det tv-kväll för mig. Halv åtta hos mig och Sveriges mästerkock! Var det någon som såg Halv åtta hos mig i måndags? Kikade på det på datorn igår kväll och shit vad fint tanten bodde! Jättevackert hus precis vid sjön uppe i norrlandsskogen. Det är min stora dröm.. ett hus vid vattnet, långt ifrån stan där man kan "höra" tystnaden och naturen :)

Hoppas ni får en fin kväll!

Kram / Emma.

Fruktfika med hälsa&wellness!

Hej vänner ♥

Mötet på universitetet med VFU-ledarna innehöll lite om vad vi har för mål under praktiken, lite om examensarbetet samt en fika med massa frukt och kokosbollar. När vi hade fikat klart syntes det att hälsa & wellness varit framme - frukten var slut och kokosbollarna fanns kvar, haha!


Inte riktigt på topp

Hej

Nä, jag är inte riktigt på topp för tillfället. Jag har fått tillbaka mina magproblem och halsbrännan efter att medicinen tagit slut (Så himla jobbigt!). Inte har jag fått någon tid för att göra gastroskopin heller. Vilken tid allt ska ta, jag blir galen! Antar att jag får ringa läkaren för att få mer medicin utskrivet, men tycker inte om att hålla på och stoppa i mig piller utan att veta varför. Jag vill veta vad som är felet!

Jaja, jag ska inte sitta här och beklaga mig ;-) Men jag måste bara få säga att min älskade Per är underbar som står ut med mig och tar så väl hand om mig på alla dess vis. Problemen har hållt på länge och han har fått stått ut med mycket! Du är allt för mig och betyder så himla mycket! Du är bäst älskling



Nu ska jag straxt åka till universitetet för informtion och förberedning inför praktik! Spännande :)

Kram på er / Emma.

Massage?

Hej vänner

Jag avslutade min kväll med att ge en kompis en timmes massage. Nu känner jag mig sådär lugn och tillfreds, mjuk och varm i kroppen som jag gör efter att ha masserat. Ni kommer väl ihåg att alla är välkomna hit? Jag masserar billigare än andra massörer då jag har min lilla "studio" här hemma!

Maila mig om du är intresserad - [email protected]





Älskar min snyyga klädsel på bänken, haha! Grönt är skönt :)

Kram / Emma.

TENTAPLUGG

God morgon

Hoppas att ni sovit gott! Själv har jag sovit som en stock och fick mig en liten sovmorgon, underbart!
Idag står det tentaplugg på schemat. Som jag nämde förra veckan är salstentan på fredag ändrad till en hemtenta. Det känns så himla skönt just nu och jag är inte alls speciellt stressad över att plugga - som jag hade varit om vi skulle skrivit salstentan. Nu behöver vi inte kunna allt utantill, utan kan ta hjälp av varandra och böckerna. Men jag ska ändå läsa på lite idag, för att förbereda mig lite!

Frukosten ligger i magen och solen står högt på himlen. Ser ut att bli balkongplugg idag :) 







Tisdagsfrukost i form av protein/blåbärsyoghurt (1 dl kvarg, 2 dl yoghurt, 1 dl frysta blåbär) toppat med banan, russin, mandel, tranbär och pumpakärnor, en GI-limpa med jordnötssmör och kiwi samt en kopp grönt citronte.

/ Emma.

SVETTIGT VÄRRE!

Hej

Åh, vilket underbart och svettigt pass det blev idag! 75 minuter intensivspin så svetten dröp. Spinning är verkligen en fantastiskt underbar träningsform och jag är alltid lika taggad när jag sitter där på cykeln. Vill bara ge allt! Nu har jag ätit havregrynsgröt till kvällsmat och ska hoppa in i duschen och sedan krypa i säng. Är ruskigt trött nu, men på ett skönt sätt! Jag kommer sova gott :)



Har jag några inbitna spinningfantaster till läsare? :)

Kram / Emma.

En tallrik godis och en kopp chaite

Hej fina läsare

Har ni haft en bra dag?
Jag har som sagt varit på universitetet hela dagen och precis kommit hem. Jag har satt på lugn avslappningsmusik, kokat en kopp te och skurit upp en apelsin med några dustar kanel och en stor klick laktosfri medelhavsyoghurt till som jag ska varva ned med i soffan. Bara låta dagen och stunden sjunka in.







Jag har haft en riktigt bra dag på universitetet och vill ge alla mina fantastiska klasskompisar en stor applåd för att ni varit så duktiga och gjort det här examinationstillfället så intressant och roligt!

Vi har som sagt under några veckor jobbat gruppvis med att "starta" upp egna wellnessföretag och har idag redovisat resultaten och det blev en salig blandning av massa spännande och roliga företag. Mitt grupp var grundare till förtaget "Värmlandsäventyr" som är ett teambuildningföretag i närheten av Karlstad omgivet av fin natur och närhet till skog, vatten och höjdparti. Vi riktar oss mot skolklasser, företag samt olika föreningar och använder oss av naturens enkelhet för att skapa en unik upplevelse och öka gemenskapen mellan deltagarna. Andra företagsidéer byggde på dagspa, skapa ett vattenträningscenter, en hälsobåt, företag som hjälper dig att gå ned/upp i vikt med hjälp av att hålla koll på kalorier, starta ett wellnesscenter, veckans matkasse - individanpassad efter olika behov och smaker, företag som hjälper dig att öka livskvaliteten samt ett företag som sysslar med unika erbjudan inom företagshälsovård!

Jag jag kan inte säga annat än att jag bilvit väldigt inspirerad av att lyssna på alla redovisningar idag. Jag skulle mer än gärna komma och testa på de andras företagsidéer. Vi får väl se om något blir sugen på att sätta dem i verk :)

Kram / Emma.

Dubbelexamination

God morgon vänner ♥

Idag drar vi igång redan 8.15 och kommer hålla på hela dagen. Förmiddagen kommer innehålla redovisning av våra gruppuppgifter och eftermiddagen examinerande seminarie! Ska bli så skönt när den här dagen är över :)
Ikväll har jag bokat in mig på spin intensiv på 75 minuter, ett djävulskt pass har jag hört! Underbart!

Ha en bra dag :)

Kram / Emma.


Melliskakor med smak av pepparkaka

Hej

Lovade att lägga ut receptet på kakorna jag bakade förut. De är så smidiga - enkla att göra och ett perfekt mellanmål till elvakaffet eller som snabb påfyllning efter ett hårt träningspass.







Den här gången mixtrade jag om receptet med att tillägga ett antal ingredienser. Och pepparkakssmaken var inte alls fel :)

Mixa två dl cashewnötter till ett "mjöl" och blanda i en dl havregryn, en halv dl solroskärnor och en och en halv tsk pepparkakskrydda. Mosa en banan och riv ett skalat äpple och rör ned. Knäck i två ägg. Avsluta med att smälta och hälla i två msk smör och blanda väl. Klicka ut på en plåt, toppa med sesamfrö och grädda i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg!

Kram / Emma

18:58

Hej vänner

Hoppas att ni haft en bra söndag! Själv har jag suttit vid skrivbordet och blivit klar med diverse uppgifter och under kvällen har Victor varit här och spelat lite kort och ätit varma svampsmörgåsar med mig och Pelle! Nu har killarna åkt iväg en sväng och jag ska sätta mig i soffan och njuta av en tekopp och en lugn kväll framför tv:n! Jag har även hunnit med ett bak idag, så kikar ni in lite senare ska ni få recept på mina melliskakor :)

Kram / Emma.

Pluggsöndag

God morgon

Helgens regn och blåsväder har tagit med sig nästan all snö och äntligen är marken så gott som bar! Hoppas på att våren är på ingång :) Jag har varit ute på en morgonpromenad, ätit frukost och ska nu sätta mig med plugg. Jag har massa att läsa, ett pm att skriva och en redovisning att öva på. Det lär ta hela dagen...!

Söndagsfrukosten blev en GI-limpa med makrill, yoghurt blandat med keso toppat med banan, kiwi, blåbär, cashewnötter, mandel, pumpakärnor och klippt aprikos samt en kopp grönt te!



Trevlig söndag!

/ Emma.

Receptbomb till trerätters

Hej snyggisar

Nu kommer ett inlägg med bilder och recept från fredagens middag!






Förrätt

Varmrätt

Varmrätt

Efterrätt




Förrätt: Tomatsoppa med parmesansticks och fetaostcréme - recept hittar du här (vi hade i lite chilisås, extra grädde och sambal oelek också).
Varmrätt: Ostfyllda potatishalvor, kyckling, basilika- och parmesanostsås.
Efterrätt: Kokostoscakaka med vispad grädde och hallon - receptet hittar du här.

Varmrätten var en blandning av Martin Sundbäcks potatishalvor, stekt kyckling och Kristins basilikasås.

Ostfyllda potatishalvor (4 pers):
4 bakpotatisar
100 gram riven prästost
25 gram smält smör
1 tsk salt
peppar
1/2 dl mjölk
1-2 vitlöksklyftor

Dela potatisarna på mitten och kör in i ugnen tills de blivit mjuka. Ta sedan ut dem och gröp ur innehållet och blanda med ost, smör, mjölk, salt, peppar och vitlök. Lägg tillbaka innehållet i potatisskalet och kör in i ugnen igen till de fått fin färg.

Kycklingen stekte vi i salt, peppar och basilika till de fått lite färg och körde in i ugnen tills de var genomstekta, tog ut dem och skivade upp dem.

Basilika och parmesanostsås:
2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1/2 tsk vetemjöl
1 kruka basilika
1/2 dl hackad persilja
2 krm salt
1 tsk citronsaft
1 msk riven parmesan (vi hade i lite extra ost och citron)

Vispa samman och koka upp grädde, vatten och vetemjöl. Hacka och tillsätt basilika och persilja och ge såsen ännu ett uppkok. Mixa såsen och smaka därefter av med salt, citron och parmesan. Rekommenderar verkligen den här såsen, då den var jättegod!

Nu ska jag börja med lördagens middagsmys. Ikväll ska vi gå bort till Lina och Martin och kolla på Breaking Dawn. Jag har inte sett den sen den gick på bio så jag ser verkligen fram emot att se den, världens bästa film :) Hihi!

Kram på er / Emma.

kiwismörgås och kesogröt

God morgon vänner

Jag hade en ytterst trevlig kväll med mina vänner igår. Mat, vin, spel och skratt dominerade kvällen. Jag och Kristin stod i köket och lagade mat i tre timmar och resultatet blev riktigt bra! Ni kommer få ett smakprov senare idag, även recept!
Vi var hemma runt halv ett och somnade ganska bums. Jag hade sett fram emot en sovmorgon idag, men när klockan var halv åtta var både jag och Pelle vakna. Typiskt! Ibland hade det varit skönt att vara morgontrött så jag kunde få sova lite på morgonen. Men vi har haft en mysmorgon i soffan istället med långfrukost och tvmys!

Frukosten jag exprimenterade ihop idag blev en kesogröt med banan, mandel och russin (även kanel och mjölk vid servering), en GI-limpa med jordnötssmör och kiwi och grönt citronte.







Kesogröt: koka en portion grahamsgröt och blanda i 1 dl keso. Koka till bra konsistens och serveras i en djup tallrik med banan, mandel, russin, kanel och mjölk!

Idag är det riktigt ruskväder här i stan. Vi tänkte försöka komma iväg till gymmet en sväng och sen bara mysa resten av dagen!

Trevlig lördag!

Kram / Emma.

Vårkänslor och ett lyckorus

Hej vänner ♥

När jag kom ut från universitetet möttes jag av en leende sol och jag kunde inte göra annat än att le tillbaka! Det finns nog inget annat som kan få mig på så bra humör som en strålande sol. Ännu bättre är att det är fredag och att jag nu tagit helg! Plugget gick bra idag, vi var effektiva och fick endel gjort under dessa timmar. Nu ska jag njuta av fredagskänslan, hoppa i duschen och åka iväg till Kristin och laga massa god mat!

Vad har ni för fredagsplaner? :)

Kram på er / Emma.


Fredagsplaner

God morgon  

Äntligen fredag! Jag älskar känslan! Jag har precis varit ute på en morgonpromenad runt älven och sitter nu med frukosten i högsta hugg. Jag har kört på samma frukost i flera dagar nu då jag fastnade för den jag åt i onsdags.
Om en stund ska jag åka upp till universitetet och plugga med Viktoria och Jenny, sen hem och göra mig iordning och åka till Kristin och Henrik för att börja förbereda för kvällens middag. Vi ska laga en trerätters middag till åtta personer så vi kommer ha lite att göra. Men vad roligt det ska bli! Tänker inte avslöja något om menyn nu, men jag tror det kommer bli riktigt bra!

Önskar er en trevlig fredag!

Kram / Emma.

Pasta med fläskfilé, parmaskinka och pesto

Hej vänner  

Här kommer receptet på Pastan med fläskfilé, parmaskinka och peston!

´

Ingredienser:
500 gram Tortellini (ett paket mozarella och tomat + ett paket prosciuttosmak)
1 fläskfilé
1,5 hg parmaskinka
250 gram körsbärstomater
1-2 nävar rocculasallad
Cashewnötter till servering
Smör till stekning
Salt och peppar

Pesto:
1/2 kruka basilika
1 dl  riven parmesanost
1 dl cashewnötter
1 msk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning och stek under tiden fläskfilén i smör. Salta och peppra. Kör basilika, parmesanost, cashewnötter och olja i en matberedare till en slät sås. Spara några blad av basilikan och lite parmesanost till servering. Finhacka eller pressa vitlöken och avsluta med att röra ned matlagningsgrädden. Smaka av peppar och eventuellt lite salt. Värm peston i en kastrull före servering. Lägg upp den nykokta pastan på ett stort fat och häll på peston. Planda runt och lägg på kött, skinka, tomathalvor och parmesanost. Avsluta med några basilikablad som dekoration!

Receptet avser 4 personer och är från recept.nu. Pelle gjorde lite småädringar som jag tyckte blev jättebra, och det står med i receptet ovan! Jag tror tortellini är mycket godare än tagliatelli i denna rätt ;)

Nu har ni något nytt att testa till helgen!

Kram på er / Emma.

pluggtorsdag

Morning  

Jag har varit uppe i några timmar redan och suttit med plugg. Håller på att sammanfatta föreläsningarna inför tentan nästa vecka och det går riktigt bra! Tänkte ta en paus snart och gå iväg till gymmet en sväng och köra lite armar och chins, men sen blir det mer plugg, torsdagsstädning av lägenheten och ikväll ska jag och Kristin planera och handla inför våran parmiddag imorgon! Sådär lagom rolig torsdag, men fredagen lär bli desto roligare :)

Hur går det med träningen där ute? Vad kör ni för pass idag?

Kram / Emma.

19:15

Hej vänner   

Har ni haft en bra dag? 
Själv har jag haft det ganska lugnt och skönt. Förmiddagen gick åt till frukost, nyhetsmorgon och plugg hemma i soffan. Efter lunch åkte jag till universitetet på en ganska intressant föreläsning som handlade om entreprenörskap och image. Vi fick även veta att tentan som ska skrivas nästa fredag har blivit ändrad till en hemtenta som ska skrivas över dagen. Känns både och tycker jag, men vi är några som har bokat ett rum i biblioteket och ska skriva den tillsammans. Det är ju en fördel.

Under eftermiddagskvällen har jag haft en massagekund här samt ätit middag och sett på Planet Earth. Nu blir det en tekopp och lite studieläsning inför seminariet på måndag!

Imorgon lägger jag ut receptet på huvudrätten som Pelle lagade igår om ni är sugna på den!

Ha en bra kväll :)

/ Emma.

Alla <3 dag

Hej  

Min alla hjärtans dag blev den bästa jag någonsin haft. Självklart är varje dag en dag med kärlek och uppskattning, men jag tycker ändå att det är mysigt med en dag då man tänker på det lite extra. Själv hade jag för en gångs skull inte lagt ned mig ett dugg, men den hade min älskade kille! Han kom hem med en murgröna i form av ett hjärta och jag blev så himla glad, så länge som jag velat haft en sån blomma! Sen ville han även överraska mig med en trerätters middag och jag fick slå mig ned vid ett fint dukat bord med tända ljus och en rödvinsflaska. Menyn gick i italienskt och det var så himla gott! Vad jag blev serverad ser ni själva på menyn där nere :) Vi hann tyvärr inte med efterrätten eftersom vi skulle iväg, men vi köpte oss en godispåse till bion som efterrätt istället! Filmen var skitbra, rätt ut sagt! När jag kom hem fick jag en helkroppsmassage och choklad. Tack, älskade Per för en underbar alla hjärtans dag! I love you  











Varmrätten var så sjukt jäkla god. Peston var hemgjord och det kan ha varit den godaste jag någonsin ätit. Någon som är intresserad av recept? :)

Kram på er! / Emma.

Frukost i bilder

God morgon  

Sovmorgon och att vakna upp med världens bästa vid min sida, solsken och en klarblå himmel kan vara något av det bästa som finns. Jag är lycklig! Att få gå upp och äta en rejäl och god frukot gör mig ännu lyckligare!

Naturell yoghurt med kiwi och grapefrukt, mandel, russin och pumpakärnor. En GI-limpa med hemgjord pesto, parmaskinka, brieost, tomat och roccula. Det var såå gott









/ Emma.

TACOMYSET IGÅR

Hej  





Vi hade en jättetrevlig kväll med våra syskon igår. Vi åt god mat, drack te och kaffe till phiadelphiabullar till efterrätt och satt och pratade och skrattade! Johan hjälpte oss att sätta upp ett vinställ som Pelle fick i födelsedagspresent på väggen och det blev jättebra! Vi ska bara fylla den med vin så ska ni får se vad fint det blev!

Nu har jag precis skrivit klart mitt pm och ska fortätta med att sammanfatta lite till tentan. Mötet och träningen på SATS gick jättebra idag och det känns så himla skönt att det är en förändring på gång!

Ikväll har det blivit ändrade planer då min kille bestämde sig för att laga tre-rätters här hemma istället för att boka bord ute. Det har aldrig hänt förut, så det ser jag verkligen fram emot! I vanliga fall är det ju jag som står vid spisen. Men idag ska jag ta mig en lång dusch, måla naglarna och sätta mig vid ett dukat bord. Underbart! Ikväll ska vi iallafall se "En gång i Phuket". Någon som sett den? Den verkar bra tycker jag!

Kram / Emma.

Välkommen

God morgon kära ni  

Jag vill börja det här inlägget med att hälsa alla mina nya läsare välkomna till bloggen! Jag hoppas att ni ska trivas! Under de sista veckorna har antalet läsare mer än fördubblats och jag tycker att det är jättekul att ni är så många som tar er tid att kika in här varje dag! Bloggen började för tre år sen som en reseblogg och har idag utvecklats till en hälso/matblogg med mycket bilder då jag älskar att fota med min systemkamera! Jag tänker mig att bloggen ska få lite mer inslag av träning framöver då praktiken börjar och jag hoppas på att lära mig massa nya saker. Har ni några andra önskemål får ni självklart dela med er av dem :)

Efter ett par veckors morgontrötthet vaknade jag idag av mig själv redan vid sju. Ute hade det redan börjat ljusna så i sängen kunde jag inte ligga kvar, utan snörade på mig träningsskorna och gav mig ut på en underbar morgonpromenad runt älven i det vackra vinterlandskapet! Ni morgontrötta där ute? Har ni testat morgonpromenad? Enligt mig är det det allra bästa sättet att vakna upp på morgonen. Även om man känner sig trött gör den friska luften, rörelsen i kroppen och ljuset att man vaknar upp fort och kommer igång! Har ni inte testat, gör det! Det räcker med en promenad på 20 minuter så har du kommit igång sen!





Nu ska jag möta upp Malin och åka till SATS Färjestad för lite planering av praktiken med våran handläggare. Shit vad jag är taggad på praktik, det ska bli så sjukt roligt och lärorikt! Och ni får självklart hänga med och höra om vad vi får göra och lära oss :) Efter det blir det lite träning på gymmet där och sen hem för plugg!

Ikväll blir det middag ute och sedan bio med min älskling! Ser ut och bli en fin alla-hjärtansdag!
Ha en bra dag allihopa!

Kram   / Emma.


Livet är underbart!

Hej vänner  

Ursäkta min frånvaro, men klockan ringde tidigt i morse och jag var som en zombie innan jag väl vaknade till när jag kom ut i friska luften på väg till skolan. Vi gjorde klart vårat grupparbete mellan åtta coh tio och sen hade vi föreläsning fram till lunch. Sedan en långlunch med Julle och Viktoria innan det blev dags för examinerande seminarie. Det gick jättebra! Nu är det dags att fokusera på nästa seminarie och tentan (som än så länge inte fått någon uppmärksamhet alls). Jag känner mig lite småstressad över skolan just nu, men det ordnar sig väl som vanligt! Träningen kommer få lida nu i två veckor då plugget kommer före, men jag har kört ganska hårt nu i en period så det kan vara bra för kroppen att få vila lite!

Men hörrni, på tal om träning! Efter plugget idag stack jag iväg till gymmet en sväng och körde lite chins och armar. OCH VET NI? Jag klarade mina första dips med egen kroppsvikt. Jag har aldrig i hela mitt liv varit stark. Bara vig och svag. Men i höstas satte jag upp ett mål - jag ville bli stark och klara att göra både chins och dips innan sommaren. Och nu har jag alltså klarat dips. Det känns ju bara för underbart! Nu är jag så himla taggad att fortsätta :D Jag har inte långt kvar till chins heller! Det är så jäkla kul att träna mot ett mål!

För övrigt mår jag så himla bra! Livet är bra, jag trivs så bra i mig själv och har blivit så mycket bättre i magen av medicinerna att det inte stör mig längre! Vi är påväg mot ljusare tider och det känns att det är vårsolen som skiner ute. Jag har ett underbart samboliv, fantastiska vänner, världens bästa familj och är frisk och mår bra. Vad mer kan jag begära?! Jag njuter och bara ler, är så tacksam för allt!

Nu ska jag börja skriva på mitt PM som ska lämnas in. Lite senare ikväll kommer Jullan och Johan hit på tacomys (våra ensamstående syskon) som vi behöver föda med lite mat! Haha. Nej men det är mysigt att äta tillsammans!

Vad gör ni ikväll?

KRAM / Emma

Blåbärsscones och söndagsplugg

Hej

Hela söndagen har gått åt till plugg. Jag har verkligen mått dåligt då jag suttit inne precis alla soltimmar denna vackra söndag. Under kvällen har jag och Lina varit en sväng till Bergvik för veckohandling och nu ska jag och älskling avsluta söndagen med lite blåbärsscones, mys och te i soffan!











Blåbärsscones: Blanda 3 dl dinkelmjöl, 1 dl fullkornsdinkelmjöl, 1 dl havregryn, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljpulver, 1/2 tsk salt och nyp ihop med 50 gram smör till en grynig massa. Blanda ned 1 dl frysta blåbär. Vispa ihop 1 ägg och 1 1/2 dl mjölk och blanda ned i mjölblandningen. Klicka ut fyra kakor på ett bakplåtspapper och grädda 10 minuter på 250 grader. Servera med smör, ost och skogsbärsmarmelad och en tekopp!

Hoppas ni haft en bra helg!

KRAM / Emma.

whitney houston

God morgon vänner

Vilken hemsk nyhet vi vaknar upp till. Vår stora stjärna Whitney Houston har avlidit och visst är det sorgligt?! För mig är låten "I wanna dance with somebody" väldigt betydelseful och får mig att tänka tillbaka på en underbar resa jag gjorde för tre år sen, bussresan i Nya Zeeland. Första dagen tillsammans fick vi komma överens om en låt som vi ville ha som "morningsong" och som skulle spelas varje morgon i bussen. Vi valde såklart "I wanna dance with somebody" och låten följde oss genom hela resan. Varje morgon fick vi sjunga och dansa till låten som gjorde att vi vaknade till och blev på ett härligt glatt humör samtidigt som den oslagbara Nya Zeeländska naturen susade förbi utanför fönstret. Det är en speciell känsla. I över två veckor tillbringade vi dygnet runt tillsammans, underbara människor och underbara upplevelser!



Nu har jag iallafall fått i mig en god söndagsfrukost och ska sätta mig med plugget som kommer göra min dag idag. Examinerande seminarie imorgon så jag har inte mycket annat till val :)

Ha en bra söndag!

Kram på er / Emma.

Lördagsmys

Hej vänner









Jag har precis fått på mig onepiecen och kommit till rätta i soffan, bunkrat upp med frukt och te och inväntar nu Viktoria för lite lördagsmys till melodifestivalen. Idag är Top Cats med och som vi ska hejja och rösta! Go Torsbykillarna!

Ha en fin lördagskväll!

Kram / Emma.


Solkärlek

Hej på er ♥

Lördagen bjuder på fantastiskt väder med en värmande sol på köpet. Vi tog oss en sovmorgon med massa mys och en mysig helgfrukost på det! En lång skogspromenad i solskenet laddade batterierna för kommande vecka och nu är vi i fotbollshallen och kikar lite fotboll :) snart vankas det 25-års kalas för släkten hemma hos Ehrencrona och ikväll beger vi oss mot Karlstad igen!

Vad gör ni denna fina lördag?


Perfekt blomkålssoppa

Hej vänner  

I veckan lagade jag och Pelle ihop en blomkålssoppa som blev sådär perfekt i smaken. Toppad med lite knaperstekt bacon blev det den godaste jag faktiskt ätit!







Vi kokade 500 gram fryst blomkål i sex dl grönsaksbuljong i tio minuter och mixade den slät med en stavmixer. Sedan hällde vi på tre dl grädde, saltade och pepprade och lät den koka ytterligare tio minuter. Innan servering hackade vi upp lite gräslök och blandade i. Strödde även över lite örtsalt och hällde upp i våra fina, stora och gamla temuggar som kommer från loppis. Strödde över lite knaperstekt bacon och njöt av en "lyxig" soppa!

Nu ska jag packa väskan för snart kommer Erik och hämtar upp mig och Pelle för att sedan åka vidare mot Sunne och mina svärföräldrar. Ikväll OCH imorgon ska vi fira min älsklings födelsedag och det ska bli så mysigt!

Vad ska ni göra i helgen?

Kram / Emma.

Grötfrukost

God morgon vänner  

Här har vi haft en lång mysfrukost i soffan som jag smög upp vid åttatiden och gjorde. Grötfrukost blev det Pers 25-årsdag till ära. Han älskar sin gröt på morgonen och vill inte gärna byta ut den till något annat ;-) Vi kör på sportgröt och Per toppar sin med linfrö, russin, pumpakärnor och färsk frukt. Min gröt kryddar jag med pepparkakskryddor och toppar med mandel, russin, keso, färsk frukt och sedan mjölk såklart!







Nu blir det träning och sen en tur till universitetet på föreläsning!

Ha en bra dag!

Kram / Emma.

21:48

Hej  

Biggest Loser, en tekopp och lite mörk choklad i soffan just nu. Jag är helt utsliten efter den här veckan, orkar knappt hålla ögonen öppna. Det ska bli underbart att få sova snart! Jag ska ladda upp inför träning på SATS Färjestad imorgon, föreläsning på universitetet och kalas för min pojkvän som fyller 25 år. Jag ser verkligen fram emot helgen! Kvällen har gått åt till att städa lägenheten, plugga och baka en GI-limpa!

Hur går det med träningen där ute? Har ni satt upp några mål att sträva efter? Själv kämpar jag på mot chins, och kommer få kämpa ett litet tag till! :) Men det är så roligt när jag märker att jag gör framsteg! Weiii!

Kvällskramar från mig  

/ Emma.

Phiadelphiabullar i långpanna

Hej fina läsare  

Det där med fikabröd har aldrig varit min grej riktigt. Jag är mer den typen som äter kladdkaka eller tar en chokladbit om jag äter något i "fikaväg". Choklad är en av mina stora passioner. Mörk ska den vara! Men Pers 25-årsdag till ära (eller ja, den är imorgon, men min familj firade honom igår) slog jag på stort och bakade phiadelphiabullar i långpanna. Ett recept som jag hittade på min vän Linneas blogg. Jag måste erkänna att dessa varma, nybakade, hemgjorda bullar gav mig en smakupplevelse över förväntan! Ååååh, jag fick till och med i mig två!








Jag gjorde inte riktigt efter samma recept (som jag aldrig gör när jag går efter recept, ändrar alltid massa). Jag blandade ihop 12 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1/2 tsk salt och 50 gram torrjäst i en bundke. Sedan smälte jag 150 g smör och hällde på 5 dl mjölk och värmde till lite varmare än fingervarmt och hällde i mjölblandningen. Min bakmaskin arbeteade ihop en smidig deg till mig som fick jäsa en halvtimme. Sedan plattade jag ut den på en plåt täckt med bakplåtspapper och lät den jäsa en halvtimme till. Under tiden blandade jag ihop 200 gram phiadelphiaost, 150 gram smör, 3 dl florsocker och 2 msk vaniljsocker. Gjorde sedan små hål i degen med en mjölad tumme och klickade i fyllningen. Sedan penslade jag resten av degen med ett uppvispat ägg och strödde på pärlsocker och gräddade i ugnen på 225 grader i 15 minuter. Sedan skar jag dem i fyrkander och serverade dem varma!

/ Emma.

Torsdag 9 februari

Hej fina ni





Jag och Pelle var uppe tidigt idag för att träna idag. Underbart att börja dagen med träning! För mig blev det ett härligt benpass på gymmet och nu har vi haft en lång och mysig frukost tillsammans med mamma och mormor. Massa gott på frukostbordet. Nu ska jag fixa mig iordning och åka till universitetet för grupparbete så vi hörs lite senare!

Ha en bra dag!

Kram till er / Emma.


Kärt besök

Hej kära ni



Idag har jag inte haft ett tillfälle att blogga på hela dagen. Vi hade en väldigt intressant föreläsning om soloföretagande under förmiddagen och ett seminarie om kroppens särställning under eftermiddagen. Sen mötte jag upp mamsen och åkte in till stan på lite shopping och sen har vi firat Pers 25-årsdag i förskott och lagat middag, ätit, druckit vin, bakat, fikat, umgåtts och spelat spel hela kvällen. SUPERMYSIGT! Jag lagade min goda laxpaj och till fikat blev det ett bakverk jag velat testa länge. Men mer om det imorgon! Nu ska vi krypa till sängs och sova för imorgon är det upp tidigt som gäller!

Hoppas att ni haft en bra dag!

KRAM / Emma.

Sovmorgon

God morgon vänner

Idag fick jag en efterlängtad sovmorgon. Så himla skönt! Nu ska jag åka till universitetet på föreläsning och seminarie. I eftermiddag kommer mamma och mormor hit. De ska sova över och jag och Pelle ska bjuda på middag! Ska bli mysigt att få ha dem här :)

Till frukost idag blev det en talltik kvargyoghurt med linfrö, russin, mandel, pumpakärnor och blåbär, ett knäckebröd med keso och ett löskokt ägg, en kiwi och grönt te såklart (ett måste på morgonen för mig)! 







Ha en bra dag!

 Kram / Emma.

delikata morotspannkaka

Hej vänner

Dinkelpannkakor är en otroligt bra lunch som kan ätas varma, som kalla. Det är passar också utmärkt i matlåda. Jag brukar göra "storstekning" när jag väl steker för att kunna frysa ned och bara plocka upp när jag känner för det. Mina pannkakor gör jag alltid på dinkelmjöl, som mättar bättre och ger mer proteiner än vetemjöl, och därmed kommer mättnadskänslan behållas längre. Smakerna som blandas ihop i dessa charmiga, inte så perfekta pannkakor till utseendet, gör mig lycklig! De är så himla goda helt enkelt. Jag toppar dem med keso, äppelmos och pudrar övr lite kanel. Sen njuter jag!









Morotspannkakor med dinkelmjöl och kanel: (ca 20 st)
4 ägg
1 tsk salt
5 dl dinkelsikt
8 dl mjölk
200 gram fint rivna morötter
1 msk kanel
1 dl skalade sesamfrön
smör till stekning

Vispa ägg och salt och tillsätt sedan mjöl och mjölk under omrörning. Blanda i de rivna morötterna, kanel och sesamfrö. Låt smeten vila en stund innan gräddningen påbörjas!

/ Emma.

07:45

God morgon ♥

Hoppas att ni sovit gott! Här var vi uppe tidigt idag för att börja tvätta vid sju. Vi är lediga båda två och dagen kommer gå åt till massa plugg och lite träning! Oj, vad jag har mycket att läsa, och allt på engelska så det tar lite extra tid! Bara att sätta igång efter frukosten nu!

Egen proteinyoghurt (125 g kvarg, 1 banan, 1/2 dl blåbär, en skvätt mjölk) med linfrö, sesamfrön, mandel, russin, solros- och pumpakärnor, dinkellimpa med smör, ost och salami, kiwi och en kopp grönt te!


En fiskfavorit

Hey snyggisar  

Förra veckan hörde en tjej av sig till mig och ville ha hjälp med ett träningsschema. Jag blev jätteglad och ställde självklart upp! Så efter plugget idag hade vi planerat in ett litet möte och har nu under några timmar suttit och filat på ett träningsprogram för en månad framöver. Spännande va? Det ska bli så roligt att följa upp!

Nu till dagens middag! Det var länge sen med ett middagstips, så här kommer en favorit som vi har här hemma och jag Pelle - fiskgratäng med dillsmak!







Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatis mjuk. Smörj under tiden en form med smör och krydda fisken med salt, citronpeppar och dill. Stek i ugnen tills fisken är genomstekt och ta ut den ur ugnen. Klicka i smör i den kokta potatisen och vispa till ett mos tillsammans med mjölk och lite salt. Klicka moset runt fisken. Värm grädde och krygga med fiskbuljong och dill och häll över fisken. Grädda i ugnen till moset får lite färg. Klart! Servera med en god sallad!

himla gott och mättande!

Gillar ni också fiskgratäng? Vad har ni för recept i så fall? Jag tar gärna emot tips :)

Kram på er / Emma.

Dopingproblematiken

Hej ♥

Idag har vi haft en jätteintressant föreläsning om doping! Staten kallar idag doping för ett idrottsproblem, dock är 97% av alla som tar dopingklassade preparat inte medlemmar i någon förening som går under svenska idrottsförbundet. Alltså 97% av alla som dopar sig tränar på gym eller liknande för att bli starka eller få en musklig kropp. Det är väldigt få idrottare på elitnivå som tar dopingklassade preparat och därför är det väldigt konstigt att det klassas som ett problem inom idrotten! Väldigt intressant och ett stort problem för oss "hälsovetare" att jobba med i framtiden!
Eftermiddagen har bestått av grupparbete. Vi har nu kommit igång med våran affärsidé och börjat på att starta upp vårt lilla företag som vi ska sälja inför klassen :) låter det inte kul? Vad vi gör ska jag berätta lite längre fram!

Här slits det hårt vill jag lova... :)


21:50

Hej vänner

Efter bebisbesöket hos Hannis igår fortsatte vi med tjejkväll bestående av pizzabak, tända ljus, lite gott småplock, mys och tjejsnack hemma hos mig! Min fina änglar





Nu är jag tillbaka i stan. Jag och älskling har precis gjort veckohandlingen, packat in allt i kyl och frys och även fått upp all packning från helgen. SKÖNT! Nu tar jag kvällen. Imorgon bitti står morgonpromenad på schemat och sen föreläsning följt av grupparbete på universitetet. Fullt och härligt som jag vill ha det!

Hoppas ni haft en bra helg, nu ger vi oss in i en ny vecka!

Kram / Emma.

bebisbilder

Hej vänner

Eftermiddagen igår tilbringades hemma hos Hannah med mina fina flickor. Lilla Indra är nykommen i vårat gamla gäng och det firade vi med en liten träff med fika, tända ljus, bebismys och massa tjejsnack! Det första Indra gjorde när hon kom till mig var att lägga av en riktig brakare och bajsa ned hela blöjan. Konstigt?! Så det blev blöjbyte med desamma med alla "tanter" tittandes på! Haha. Känns så overkligt att Hannah har blivit mamma, men det är så roligt att vi fått tillökning i vårt lilla gäng :) Vi är så stora nu!











Så himla, himla mysigt! Som jag älskar mina underbara vänner

/ Emma.

Glada 14 grader

God morgon ♥

Idag har temperaturen stigit till hela minus fjorton vilket känns som en kliv åt rätt riktning tycker jag ;-)

Jag hade en sån himla bra dag/kväll med mina älskade flickor igår! Jag tog massa fina bilder på lilla Indra, men internet fungerar inte här hemma så ni får vänta lite innan ni får se. Nu ska jag kila iväg på jobb hela dagen!

Ha en bra söndag!
Kram / Emma.


Frukost på jobbet

God morgon vänner ♥

Någon högre makt tyckte visste inte att 15 minus räckte, när jag vaknade idag stod termometern på minus 27! Vad underbart att vintern äntligen har kommit på riktigt hörrni ;-)

Jag har sovit tio timmar i streck på jobbet inatt och det är inte vanligt kan jag lova, men helt fantastiskt när det sker! Nu är jag riktigt utvilad och redo för dagen :) sitter med frukosten nu som består av en tallrik laktosfri yoghurt med apelsin, passionsfrukt, blandade nötter, torkad banan och torkade jordgubbar, ett knäckebröd med smör, ost och skinka och en kopp grönt citronte!


TRÖTTA BEN

Hej snyggingar

Det är ett fantastikt, men ack så kallt väder här i Torsby! Termometern står på -15 och det är enligt mig sisådär 45 grader för kallt ;-) Jag längtar så himla mycket efter sommar och värme just nu!
Det blev ett hårt pass på gymmet idag, mina ben känns lagom möra just nu. En halvtimme på crosstrainern, 50 minuters benstyrka + lite mage och 10 minuters stretch! Underbart :)

Har ni tränat något idag? vad i så fall? Jag vill veta ;-)

Kram / Emma.

HUNDKÄRLEK

God morgon

Alltid står hon där, överlycklig av att se en. Någon som ser henne. Hon letar febrilt efter något att komma bärandes på när man kommer innanför dörren. Det är sådan glädje att mötas av denna älskade hund. Jag tycker så mycket om att få komma hem och kramas, ligga på golvet, mysa och värma mig intill henne. Hon må vara världens olydigaste hund, men jag kan ändå inte låta bli att älska henne mer än någonsin!







Kvällen igår tillbringades med pappa. Det är så skönt att vara hemma i stora huset. Här hemma är det varmt och skönt, alltid 25 grader och golvvärme. Och det är tyst. Inget buller eller dova ljud från grannar. Jag har sovit som en prinsessa i min gamla barndomssäng och har nu ätit en långfrukost framför tv:n. Nu ska jag åka till gymmet en sväng innan det blir jobb för hela slanten.

Trevlig fredag mina vänner!

Kram / Emma.

18:00

Hej fina läsare

Jag sitter på tåget hem till Torsby nu. Pappa väntar på mig på stationen och vi ska åka till farmor och farfar och hälsa på lite. Träffar dem så sällan nu när jag bor i Karlstad så jag vill passa på att umgås med mina mor- och farföräldrar så fort jag kommer hem nu för tiden. Jag saknar dem

Det var en helt okej dag i skolan idag. Tog en promenad hem från universitetet i det fina vädret, packade och gav mig av mot tåget. I helgen står det ju mycket jobb på schemat, men lördag är jag ledig och ska få umgås med mina älskade fina tjejer som jag också träffar så sällan nu. Vi ska ha ebismys hos Hannis på dagen och sen pizzamys hos mig på kvällen. Det kan ju inte bli annat än bra! Men som sagt, imorgon är det jobb som gäller, Hej 24-timmarspass!

Vad har ni för helgplaner?

KRAM / Emma.

Gårdagskvällen

God morgon

Vetekudden på magen. Tända ljus. Halv åtta hos mig, Sveriges mästerkock, Livet blir bättre och Nyheterna. Grapefrukt, kiwi och mintchoklad till min ensamkväll i soffan. Att bara ta det lugnt var välbehövligt, men gud så uttråkad jag blir av att se på tv :)









Vi har en mysmorgon tillsammans jag och älskling! Uppe tidigt för att hinna äta en långfrukost framför tv:n tillsammans innan vi åker mot universitetet. Idag står det seminarie och sedan föreläsning på schemat sen åker jag hem till Torsby för jobb i helgen!

Ha en bra dag!

Kram / Emma.

lunchfavvo för tillfället

Hej vänner

Tänkte ge er ett litet lunchtips såhär i kvällningen! Den här äggrullen fann jag på den här bloggen. Sen mixade jag ihop en fyllning som jag blivit helt och hållet kär i :)







Äggrulle: Vispa tre äggvitor till ett fluffigt skum. Blanda i en halv dl mandelmjöl och lite kanel. Smeta ut det i en rektangel på ett bakplutspapper och stö över sesamfrön. Grädda i ugnen på 225 grader i cirka tio minuter. Ta ut och låt svalna innan du tar lös den.

Fyllning: Mosa en halv banan och blanda med en halv burk kvarg och en till två matskedar jordnötssmör.

Fyllningen går att variera i mängder, men just nu är denna min stora favorit.

Kram / Emma.

Dumma mage

Hej

Magont, magont, magont hela långa dagen. Jag har ingen energi alls. Jag har precis slutat med p-piller och det kan nog vara en av anledningen till de kraftiga värkarna. Jag vilar och klunkar i mig te. Polkagriste. Köpte tre nya tesorter på Loka Brunn igår, bland annat polkagriste. Så himla gott  





Nu ska jag ta en ipren och förbereda mig för en massagebehandling. Det borde jag klara!

/ Emma.

Onsdag 1 februari

Hej vänner

Det gick i ett hela dagen igår. Vi kom hem igen lagom till middagsdags och sen var det bara att hoppa i träningskläderna och springa till Friskis. Vi körde ett distanspass på cykeln och sen ett yogapass (där jag nästan somnade på avslappningen på sutet). Vi var hemma igen vid halv tio. Det blev dusch, kvällsmål och bums i säng. Jag tror jag somnade på en halv minut :) Idag vaknade jag upp med en hemsk värk i rygg och mage och jag har inte kunnat röra mig på nästan två timmar. Nu börjar det äntligen släppa lite så nu kanske jag orkar göra frukost till min hungriga mage. Det är väl det här som är nackdelen med att vara kvinna...

Dagen igår var fantastiskt rolig! I Kalhyttan pågår ett mångmiljonsprojekt där de satsar på skidåkning och turism fullt ut. Jag tyckte att det liknade det som hänt i Torsby de senaste åren, fast att de inte har någon skidtunnel, utan lägger spår utomhus istället. Det var intressant och jag tror att det bli bra när det är klart! Jag tror att alla kommuner som satsar på friskvård och fysiskt aktiva invånare kommer må bra i framtiden.
Sen åkte vi vidare till vackra Loka Brunn. Har ni varit där? Det hade inte jag innan vi kom dit och jag har aldrig haft tanken på att åka dit heller, men det är det vackraste och trevligaste spat jag varit på. Allt var så fint och lyxigt, kristallkronor överallt, ljus och fräscht och nyrenoverat. Det ligger som en oas ute i naturen mellan två sjöar och massa skog! Vi blev bjudna på gott te och blev guidade runt på anläggningen! Åååh, jag vill åka på träningshelg där! I somras när jag och min kille firade 1 år var vi uppe på Finnskogstoppens hälsocenter, på 2-årsdagen i år blir det nog Loka Brunn :)

Nybygget på Kalhyttan (träningscenter, omklädningsrum, bastu, värmestuga, behandlingsrum, mm)






På Loka Brunn och ett glädjeskutt







Matsalen

Vinkällaren (en så himla liten del)













Fick lite inspiration till behandlingsrum :)


Idag fyller min paps år! Ska ringa och gratta honom
Kram / Emma.

RSS 2.0