Studieresa och pannkakor

God morgon ♥

Idag ska vi som sagt på studieresa till Kalhyttan och Loka brunn. Jag har precis packat ner pannkakor till lunch och ska äta lite frukost nu. Mer om dagen får ni höra sen!

Dagens frukost fick bli naturell yoghurt blandat med keso och blåbär, toppat med banan, mandel, russin och pumpakärnor. Ett morotsbröd med makrill, kiwi, nypressad apelsinjuice och citronte!


I baktagen igen

Hej på er

Full rulle hela dagen idag och inte förrän nu har jag sjunkit ner i soffan med boken för att läsa och ta det lugnt resten av kvällen. Efter plugget drog jag och Pelle till gymmet och sen kom mamma och mormor på fika. Mys! Därefter drog jag igång ett ganska stort projekt i köket. Det blev mycket på en gång när jag samtidigt lagade dagens middag, stekte pannkakor till morgondagens matlåda, samt bakade bröd. Dagens middag bestod av pasta och kalkonbaconsås med champinjoner. Har ni inte testat kalkonbacon måste ni göra det, mycket fräschare, godare konsistens och inte så salt. Ett litet tips sådär!

Nu till det nybakta - dinkelbullar med morötter







Hade inget riktigt recept att gå efter utan imroviserade lite och det blev ganska bra!

Ingredienser:
5 dl vatten
25 gram torrjäst
1 msk olivolja
1 msk honung
2 rivna morötter
1/2 dl solroskärnor
1 tsk salt
4 dl fullkornsdinkelmjöl
Ca 8 dl dinkelsikt

Blanda solroskärnor, nästan allt mjöl, jäst, morötter och salt. Värm vatten, olivolja och honung till fingervarmt och rör ned i mjölblandningen. Knåda allt till en deg som får jäsa under bakduk i 30 minuter. Rulla dem sedan till bullar och låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåten. Pensla med vatten och strö över solroskärnor. Grädda i ugnen på 225 grader i 12-15 minuter (OBS! Håll koll på bröden, alla spisar är olika). Låt dem sedan svalna på galler under en bakduk. Sen är det bara att mumsa i sig :)

Nu blir den en tekopp och en bok!

Kram / Emma.

planering

God morgon

Jag är uppe tidigt och redo för veckan som jag välkomnar med öppna armar. Om en stund ska jag bege mig mot universitetet på föreläsning om turismens historia och hur den utvecklats under åren. En historiedel som tro det eller ej faktiskt intresserar mig. Resor, turism och wellnessbranschen ligger mig varmt in hjärtat!

Veckan kommer att se ut som så här
:

Måndag: Försläsning + grupparbete på universitetet och styrketräning på gymmet

Tisdag: Studieresa till Kalhyttan och loka Brunn hela dagen. Spinning + yoga på kvällen

Onsdag:  Ledig dag med plugg, träning på gym och en massagebehandling
Torsdag
: Seminarium och föreläsning på universitetet och tågresa hem till Torsby
Fredag
: Jobba
Lördag
: Hälsa på nyblivna mamma Hannah och dottern Indra och fira pappa.
Söndag
: Jobba


Ha en bra dag!




/ Emms.


Söndagsmiddag

Hej

Tänkte först inte att jag skulle uppdaterat något mer idag, men middagen blev så god så jag vill dela med mig av receptet - currydoftande köttfärssoppa med vitlöksbröd.









Receptet hittade jag hos tasteline. Superenkelt recept som mättade bra! Till soppan hade jag gjort vitlöksbröd av mina hembakade tunnbröd. Jag pressade två vitlöksklyftor och mosade ihop med smör som jag bredde ut över tunnbröden, la ostskivor på och vek dem dubbla och gräddade några minuter i ugnen tills osten hade smällt. Vitlök är så ljuvligt gott! Och det är ju tur att både jag och Pelle älskar det så mycket!

Nu blir det te och mys till Wallander!

Kram / Emma.

Mina vackra rosa tulpaner

Hej vänner



Bjuder på en bild från dagens fotografering av mina fina tulpaner

Dagen har bestått av ett benpass på gymmet, en smarrig lunch, fotografering, bak och ett X antal timmar av plugg. Jag har suttit och läst och skrivit ned funderingar runt en artikel på engelska som handlar om vilka drivkrafter det är som får oss att vilja gå till ett spa. På torsdag ska vi ha seminarie och diskutera detta. Det ska bli intressant!

Nu ska jag laga en currydoftande köttfärsgryta och njuta av söndagskvällen och lite senare en Wallanderfilm!

Kram / Emma

JAG ÄLSKAR FRUKOST

God morgon fina ni

Det där med frukost är heligt för mig. Jag kan längta så in i bängen efter att få stiga upp på morgonen och laga iordning och pyssla ihop en frukost. Det smakar alltid så bra och går att variera i mängder och det är så roligt att experimentera fram nya saker och smaker. Frukost är det absolut bästa målet på dagen och det finns ingen annan måltid jag njuter så mycket av. Fick jag skulle jag kunna äta frukost tre gånger om dagen och blotta tanken på att jag inte skulle få äta min älskade frukost skulle få mig att stanna i sängen resten av dagen, jag skulle helt enkelt inte fungera utan frukost. Jag går alltid upp extra tidigt för att hinna lägga lite extra kärlek på min underbara frukost, det ska vara gott för ögat också. Fint porslin, tända ljus och lite kärlek i uppläggningen gör den komplett till de goda smakerna.

Gårdagens lördagsfrukost fick bli rågmjölsgröt kryddad med kanel och toppad med kiwi, blåbär och mandel. En skiva av den goda dinkellimpan med smör, ost och salami samt ett glas färskpressad apelsinjuice.









Vad har ni för frukostvanor? Älskar ni frukost lika mycket som mig, eller har ni svårt att få i er något på morgonen?

KRAM / Emma.

En dag på hälsa och wellness

Halloj

Förra veckan hade vi som sags avslutning på kursen Fysisk aktivitet och hälsa, som varit en av de roligaste kurserna på hela programmet. Första dagen hölls en sjukamp och sedan fick vi gruppvis planera aktiviteter för kommande dag. Tanken var då att varje grupp skulle ha ett syfte och en viss målgrupp med klienter att ta hand om ute i skogen. Min grupp riktade in oss på unga motionärer och satte ihop en aktivitet som inkluderade både kondition, styrka och grupprocesser, ett skogstriathlon. Första delen var dragkamp, sedan en skogshinderbana och sedan en gruppövning. Det var otroligt roligt att stå som ledare och se deltagarna kämpa för sin grupp och sig själv.

Sedan fick ju även min grupp delta i de andra gruppernas aktiviteter. Det var lekar, "fångarna på fortet" och grupprocesser och dagen blev så lyckad!

Här är lite bilder tagna med iphonen.



















Jag älskar den här utbildningen och tanken på att den börjar närma sig sitt slut känns ju inte alltför kul samtidigt som jag längtar som en galningen efter att komma ut i verkligheten och göra PT-utbildningen och börja jobba och få nya erfarenheter. Lång mening där, haha! Nej, men om fem veckor börjar praktiken. Det ska bli så sjukt kul att få vara på SATS och se hur de jobbar! Men just nu njuter jag bara av de fem veckor jag har kvar på univeristetet!

/ Emma.

Sovmorgon

Hej fina ni ♥

Underbara lördag är här. Jag och Pelle tog oss en sovmorgon efter en sen, men ack så trevlig kväll igår. Vi inled kvällen med på spåret, hemgjord glass och bakad choklad. Sen spelade vi spel och bara satt och pratade!

Du har jag fått i mig frukosten och ska åka iväg till Ikea med näsa Josefin! Vi hörs senare :)

Kram / Emma.


baka baka liten kaka

Hej

Jag har även hunnit med ett litet bak idag. Nu är mellanmålsskafferiet påfyllt för ett tag!





Jag bara älskar dem. Kryddade med lite kardemumma och toppade med solroskärnor idag också, gott :) Receptet finns här!

/ Emma.

Läsa läsa läsa

Hej vänner



Har suttit och läst i flera timmar nu, så mina ögonen är lite trötta. Hjärnan har dessutom fått jobba lite extra då allt är på engelska, men intressant är det!

Gissa om jag har träningsvärk idag? Jag kan knappt röra mig just nu om jag ska vara ärlig. Träningsvärken till trots ska jag ändå ge mig iväg till Friskis för ett danspass med Jullan och Kristin om ett tag. Det blir nog skönt att mjuka upp kroppen lite. Imorgon ska det bli otroligt skönt med en vilodag efter denna hårda träningsvecka! Phu :)

Ikväll kommer Kristin och Henrik hit på lite fredagsmys. Jag har förberett glassmaskinen. Idag gör jag ett försök att göra vanlig vaniljglass. Till det blir det bakad choklad - något som jag heller aldrig gjort förut, spännande va?

KRAM / Emma.

En nötgröt med keso

God morgon

Jag har precis fått i mig frukosten, keso- och nötgröt med banan, russin, kanel och mjölk. En dinkelsmörgås med smör och ost, en kiwi och citronte.









Keso- och nötgröt: Koka en portion grahamsgröt, blanda i valfria nötter och 1 dl keso. Toppa med vad du vill!

Fredagskänlslan infinner sig, och som jag älskar det!

/ Emma.

Underbara träning

Gokväll

Ett urskönt boxpass på friskis är avklarat. När jag kom hem stod maten på bordet och nu ligger jag i sofan och inväntar Biggerst Loser. Det finns verkligen inget som slår den där känslan som infinner sig i kroppen efter ett riktigt hårt träningspass då svetten dryper. Jag och Mari slogs tills vi var alldeles skakiga och jag kan reda längta efter att få ta ut mig till max igen! Älskar träning!

Hur går det med träningen för er mina läsare? Ni är väl säkert i full gång efter nyår. Det verkar alla vara, passen och gymmet är proppfullt och det tycker jag är himla härligt att se! Fortsätt kämpa ;) Och har ni inte kommit igång än är det inte för sent, det är aldrig för sent! Ut och gör det ni tycker är kul, träning för bara gott med sig!

Ha en fin kväll!

/ Emma.

Dinkellimpa med frukt och nötter

Hej vänner

Mitt i allt städstök här hemma drog jag igång en bakprojekt också. Dock var det bara att blanda ihop alla ingredienser och låta det stå i ugnen en timme. Enkelt och smidigt, precis som GI-limpan!

Den här gången stod dinkellimpa med frukt och nötter på listan över bröd som skall göras och jag kladdade, visslade ihop en deg och skjutsade in i ugnen. Jag har precis provsmakat och den fick mer än godkänt! Receptet hittade jag för ett tag sen på ica, men gjorde som vanligt om det lite :)







Ingredienser:
4 dl dinkelsikt
1 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl fullkornshavregryn
200 gram torkade aprikoser
2 dl blandade nötter (jag tog valnötter och hasselnötter)
1/2 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt

Blanda alla torra ingredienser. Hacka aprikoserna och blanda i. Häll sist i yoghurten och blanda till en kladdig deg. Häll degen i en form och toppa med solroskärnor och pumpakärnor. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme på 175 grader. Ät och njut!

/ Emma.

Smörgåsfrukost och tända ljus

God morgon ♥

Idag blev det lite sovmorgon, skönt! Jag har fixat frukostmys i soffan till mig och älskling! Tunnbröd med stekt ägg och keso, rågklämmor med ost och makrill, smoothies på banan, kiwi, apelsin, grapefrukt och hallon. Mmm, så gott och mättande!

Idag står det städ och plugg på schemat. I eftermiddag kommer Viktoria hit och vi ska börja planera vårt examensarbete. Sen blir det box med Mari och sen middag och mys hemma :)


En fullplanerad dag

Hej söta ni ♥

Idag har det verkligen varit fullt upp. En gympass på förmiddagen, lunch med mormor, morfar, mamma, Lina och Martin, Bergvik och STORHANDLA (vi fick med oss hela sex påsar hem från Ica maxi på bussen), hämtat paket på posten, tvättat, lagat mat, skruvat upp inredning och nu slutligen har vi haft Jullan och Pers bror Johan här på middag! Jag hade kokat ihop en älggryta, gjort klyftpotatis och så delade vi på en rödvinsflaska! Underbart onsdagslyx!
Vad har ni haft för er idag? :)

Fullproppade påsar i väntan på bussen (plus att per har en fem kilos potatispåse i sin väska också, haha)!


Dunderfrukost

God morgon ♥

Idag blir det fullt upp hela dagen och därför börjar vi med en dunderfrukost som består av havrekli/blåbärsgröt med banan, mandel och klippt aprikos, ett hembakat tunnbröd med smör, ost, parmaskina, avokado och bladsallad, en kopp te såklart! Nu ska jag och Pelle iväg och köra ett gympass, hej chins! ;)


Pulsen sjunker

Tjoho ♥

Jag sitter här och gottar mig med en blåbär/proteinsmoothie efter ett svettigt intervallpass på cykeln! Är det inte underbart att få svettas så det dryper lite? Jag älskar det!


du ger mig skönhetssömn

Hej





Jag sover som en prinsessa med de nya täckena med de nya sängkläderna på!

Introduktionen till kursen Upplevelse och entreprenörskap var för min del mycket givande! Jag tycker att kursen verkar jättespännande och det kommer finnas flera praktiska inslag med, vilket är hur kul som helst! Det kommer dock bli en intensiv femveckorsperiod då det är ganska mycket att göra. Men nu är vi ju på slutspurten, bara våren kvar! NU KÖR JAG :)

Har suttit och sökt sommarjobb sen jag kom hem. Nu ska jag bege mig ut på en liten promenix till Shell och hämta ut lite kurslitteratur innan jag ska lägga mig i soffan och läsa resten av eftermiddagen! Vädret är fantastiskt och ger mig massa ny energi, underbart!

/ Emma

Tisdag 24 januari

God morgon vänner ♥

Ville bara kika in och önska er en bra dag! Hoppas att ni sovit gott! Jag har precis tagit en varm dusch och sitter nu och äter frukost bestående av naturell yoghurt med hallon och blåbär, tranbär, cashewnötter och honung, GI-limpa med smör, ost, parmaskinka, avokado och örtsalt, färskpressad apelsinjuice och te! Mmm, bra start på dagen ♥


Planering

Hej vänner ♥

Ikväll har vi tagit det lugnt och suttit och planerat mat för några veckor framåt. På onsdag ska vi till Bergvik och storhandla med en 10% check så det gäller att få med allt viktigt då :) sen känns det väldigt skönt att ha tre veckor planerade i förväg. Nu behöver vi inte tänka mer på det! Ni ska få hänga med på en veka framöver också, det kommer bli både nya och gamla recept :)

Nu har vi iallafall krupit ner i sängen för lite mys! Imorgon börjar nya terminen och en ny kurs står på schemat! Det ska verkligen bli jättespännande :) wiiiee!

Kram från oss ;)


Söndagslyxet blev en hemgjord pizza

Hej snyggisar

Att göra en hemgjord pizza som jag kan fylla med vad jag vill tycker jag är tusen mycket godare än en köpt från pizzerian. Igår gjorde jag och Pelle dinkelpizza som vi hade tomatsås, parmaskinka, champinjoner, ananas och prästost på. Kryddade med lite örtsalt och pizzakrydda. Den blev ljuvlig! :)





När jag gör egen pizza brukar jag göra en sconessats till botten och det gör ju att den blir ganska tjock. Jag personligen tycker att det är jättegott, speciellt om den blir lite kladdig också! Men det är ju en smaksak. Till min botten hade jag iallafall:

3 dl mjölk
75 gram smör
1 dl fullkornshavregryn
2 dl fullkornsdinkelmjöl
6 dl dinkelsikt
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Alla torrvaror blandas ihop i en bunke och smulas sedan ihop med smöret. Sist tillsätter man mjölken och trycker sedan ut degen på en plåt. Jag förgräddade ca 10 minuter innan jag fyllde pizzan och skjutsade in den i ugnen igen! Vi serverade pizzan till en härlig rocculasallad :-)

Besöket hos naprapaten under förmiddagen gick bra. Det känns väldigt bra nu efteråt även om det var en mycket smärsam timme när jag låg där på bänken. Aj, aj, aj! Förhoppningsvis blir det bättre med tiden! Nu blir det lite lunch och sen kör vi ett gympass! Underbara lediga måndag :)

Kram / Emma.

Måndag 23 januari

God morgon ♥

Morgonpromenaden är avklarad och vi sitter med frukosten i högsta hugg! Är det inte underbart att vi går mot ljusare tider? Jag tycker redan att jag märker stor skillnad. Igår var det fortfarande ljust vid fyra och idag när vi gick ut vid åtta hade det börjat ljusna igen :) dagarna börjar bli längre, äntligen!

Jag ska göra mig iordning nu och sedan åka in till stan för en behandling hos naprapaten. Jag har träningsvärk från gårdagens gympass så det kommer inte bli någon härlig historia det här!

Hoppas ni får en bra dag!

/ Emma.


maskinen som gör glass

Hej vänner

Ni var några som önskade ett inlägg angående glassmaskinen som jag fick i födelsedagspresent samt receptet på frozen yoghurt. Glassmaskinen är av märket Centurion och är köpt på expert här i Karlstad.




Med maskinen följde ett litet häfte med olika recept! Flera av dem kommer att testas framöver av mig, glassälskare som jag är!

Frozen yoghurt med hallonsmak
200 gram färska hallon
100 gram florsocker
2 dl naturell yoghurt (jag tog turkisk yoghurt)

Mosa hallonen och tillsätt florsocker och naturell yoghurt och blanda väl. Häll blandningen i frysskålen med blandarbladet igång. Låt frysa till önskad konsistens.

Personligen tyckte jag att det blev lite för sött, så till nästa gång kommer jag minska på florsockret!

Är ni sugna på att köpa en glassmaskin?
Själv tycker jag att det känns toppen att kunna göra egen glass med egna råvaror. Den fabriksframställda glassen innehåller så mycket tillsatser och onödiga saker och den hemmagjorda känns ren och fin :)

Hoppas att ni haft en fin söndag! Jag och Pelle har myst hela eftermiddagen. Vi har precis ätit middag, hemgjord pizza och sett ett avsnitt av Planet Earth. Nu blir det en tekopp och Wallander som går på tv4!

KRAM / Emma.

På tåget

Hej

Nu sitter jag på tåget mot Karlstad igen! Det känns skönt att ha det där 24-timmarspasset gjort och jag hann även med lite tvmys hos mormor och morfar nu på förmiddagen! När jag kommer till Karlstad blir det lite lunch och sedan är det dags att hoppa i träninskläderna för att köra ett gympass på Friskis!

Kika in senare igen för då kommer jag prata lite om glass och glassmaskinen!

Kram / Emma


Lördag 21 januari

Hej ♥

Efter en mysig kväll hos mormor och morfar med tacos, tv-tittande och te-drickande har jag gått vidare till jobbet. Två timmar av tjugofyra är gjorda! På tv:n är det skidor och ute 15 minus och massa snö, så för tillfället trivs vi ganska bra här inne :-)

Vad har ni för lördagsplaner mina vänner? Här blir det lugna puckar :)

Kram till er!


Fina fisken

Hej vänner

Det här dagen bara försvann! Jag och Pelle har tränat och stekt massa våfflor och varit hos frissan båda två. Det är så perfekt att Malin har praktik på andra sidan vägen här! Mina slitna toppar är nu borta och det känns underbart. Nu kanske jag kan börja kamma håret igen!

Igår bjöd vi oss själva på en riktigt god middag som stod högt upp på listan när vi var små. Iallafall i min familj :) Strömminsflundra fylld med persiljesmör och potatismos. Åååh så gott!





Gegga ihop persilja och smör och klicka ut på en strömmingsflundra. Lägg på en annan så att den blir "dubbel". Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i. Stek i smör och servera med mos och lite remouladsås.

Nu håller jag på att packa väskan för att snart sätta mig på tåget mot Torsby. Inatt ska jag sova hos mormor och morfar och imorgon ska jag jobba ett 24-timmarspass till på söndag.Resten av familjen är för tillfället i Idre och därför passar jag på att mysa lite med mina morföräldrar ikväll
Vad ska ni göra i helgen?

Kram / Emma

Fredag 20 januari

God morgon ♥

Igår kväll gick jag och Pelle bort till Martin och Johanna och hälsade på deras lilla bebis. En liten, jättesöt flicka som låg och sov så sött! Åååh!

Den här helgen blir en långhelg för mig då nya terminen inte börjar förrän på tisdag. Jag ska jobba ett 24-timmarspass i helgen, men annars ska jag bara njuta av ledighet! Laddar upp med en långfrukost i soffan nu innan vi ska iväg och klippa oss!

Turkisk yoghurt blandat med kvarg, blåbär, nötter, frön, honung och kanel. En GI-limpa med jordnötssmör och banan, kiwi!


Mathavreotto med kyckling

Hej fina läsare

På baksidan av mathavreförpackningen fann jag ett spännande recept som jag testade igår. Nämilgen mathavreotto med ädelost, vitlök och spenat. Till det serverade jag kyckling!





Ingredienser:
4 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 dl mathavre
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
150 g färsk spenat
1 krm svartpeppar
1 gräddädelost, ca 140 gram

Skala och skiva vitlöken. Fräs hälften av vitlöken i hälften av smöret i en kastrull. Lägg i mathavren och häll på vatten. Smula i buljongtärningen och låt mathavren koka cirka 12 minuter utan lock och omrörning. Hacka spenaten grovt och fräs tillsammans md resten av vitlöken och smöret. Skär ädelosten i bitar. Blanda ner osten och spenatblandningen i mathavren och rör om tills osten smält. Klart!

Jag serverade ju som sagt med kyckling som jag hade marinerat med rapsolja, soja, mango chutney, pesto och sambal oelek. Det blev jättegott till mathavreotton!

/ Emma.

Nu behöver kroppen vila

Hej vänner

Jag har varit borta sedan i morse och ute i skogen precis hela dagen. Jag kom precis tillbaka, har tagit en dusch och ska straxt börja med maten. Lite senare lägger jag ut receptet på min födelsedagsmiddag, som blev fantastiskt god och så ska ni få höra om dagen också! Nu ska jag bara vila lite för jag är så himla trött, skönt trött :) Det har varit en sån himla rolig dag och gud vad vi har skrattat! Wellness hela dagen.

Ni är flera som efterfrågat receptet på frozen yoghurt, jag har lagt det på minnet och kommer självklart att ägna ett inlägg till detta inom kort!

/ Emma

Frozen yoghurt

Gokväll

Mina underbara älskade systrar och Martin har varit här på fika och jag har fått nya, gosiga, fluffiga täcken. Åh, vad gott vi ska sova inatt! Tack så himla mycket Lina och Julia  







Min frozen yoghurt blev så himla god. Jag är helt galen i yoghurt på alla sätt och vis, så det här slog inte fel. Denna var med hallonsmak! MUMS :-)

Imorgon väntar ännu en heldag med massa fysisk aktivitet i skogen utanför universitetet. Om jag är taggad?! JAA!

/ Emma

Idag har jag andats mycket syre

Hej snyggingar

Jag sitter här och är rätt trött, varm i kroppen och rosig om kinderna. Det har varit en kylig dag i skogen och det känns så underbart att sitta inne i värmen nu. Förmiddagen bestod av en sjukamp, teambuilding mm. Mitt lag kom trea i tävlingen, haha! Vi var så taggade! Eftermiddagen gick åt till att, i gruppvis planera morgondagen då vi ska "ha klienter" och jobba med i skogen. Det ska bli så roligt!

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan börja förbereda inför kvällen. Jullan, Lina och Martin kommer hit och jag ska inviga min nya glassmaskin med att göra frozen yoghurt. Ni som läste min blogg när jag var i Australien vet att det var något som jag åt mängder av där. Och nu kan jag göra det själv i min maskin :-) GIssa om jag är lycklig? Hoppas det blir bra bara!

Någon frågade efter melliskakorna jag bakade för ett tag sen. De är perfekta som mellanmål eller efter träning och receptet hittar ni här!

/ Emma.

Födelsedagsfrukost

God morgon vänner ♥

Här har min pojkvän gått upp och gjort frukost för att fira mig! Vilken goding han är! En perfekt start på födelsedagen :)

Jag är utsövd och känner mig laddad för dagen! Hoppas det bjuds på fint väder också.

Havregrynsvälling med kanel och äppelmos, GI-limpa med smör och ost, färskpressad apelsinjuice, kiwi och te ♥ vi hörs senare idag!


21:46

Hej på er

Jag ligger i soffan helt slut. HELT SLUT. Jag har varit på friskis och kört spinning PULS/intervall som alla andra tisdagar, men idag ville inte benen riktigt hänga med. Oskar var ju inte speciellt snäll mot mina stackars muskler tidigare idag och jag var slutkörd i benen redan efter första intervallen. Vad göra? Jo, lyssna på kroppen. Blev inget intervallpass, utan satsade på jämn pulsnivå vilket kändes så himla mycket bättre! Blev dock ett svettigt pass ändå och nu ligger jag och mår så där himla skönt som jag bara kan göra efter ett spinningpass :)

Imorgon är det min födelsedag också! Den kommer jag fira med en heldag tillsammans med klassen. Vi ska ha "läger" på universitetet i två dagar fylld med fysisk aktivitet! SKa bli så himla roligt! Mer om det får ni höra imorgon. Nu ska jag krypa ner i sängen!

Kram till er / Emma 

Färskpressad apelsinjuice

Hej

Besöket hos naprapaten är avklarat och Gud bevare mig väl vilken smärtsam timme. Det sitter mycket skit i mina vader och min rumpa och det var väl på tiden att jag tog tag i det. Han tryckte ut massa triggerpoints, satte nålar i mig och knäckte hit och dit. Och jag låg där och skrattade! Haha, sjukt! På måndag är det dags för nästa besök. Nu efteråt är jag mest öm och känner av lite "träningsvärk" i musklerna, men skönt att alla slaggprodukter är borta och blodflödet igång igen :-)

Sitter och vilar mig lite nu och njuter av lite nötter och ett glas färskpressad apelsinjuice. Och den är verkligen färskpressad också. Två apelsiner som jag pressat i min egen citruspress blev världens godaste jucie. Är inte apelsiner något av det godaste som finns såhär års? :) 





Fick en förfrågan om jag inte kan lägga ut lite recept på hembakat bröd. Absolut ska jag göra det! Nu har jag en egen bakmaskin här hemma som knådar degen åt mig så det kommer bli fullt med bak framöver :)

Nu ska jag åka in till stan och möta upp mamma, mormor och kusin för lunch. Mormor fyller år idag så det ska vi fira!

Puss / Emma.

Tisdag 17 januari

God morgon

Efter en kylig morgon promenad sitter jag nu i soffan och äter frukosten! Härnäst väntar ett besök hos naprapaten. Hur det går där får ni höra sen!

Fruktsallad på kiwi, grapefrukt och banan + en klick laktosfri medelhavsyoghurt och kanel. En GI-limpa med smör och ost, ett ägg och te fick bli dagens frukost!







/ Emma.

En ny favorit

Halloj  

Jag och Pelle har precis avnjutit dagens middag bestående av älgköttgryta, blomkålsmos och lingon. Ett recept som min lilla hjärna skapade under matlagningens gång. Resultatet blev faktiskt riktigt bra!





Jag stekte älgköttet i smör tills det fått färg. Kryddade med salt, vitpeppar och timjan och hällde på grädde och lite soja. Kokade blomkålen mjuk, saltade och klickade i phiadelphiaost och grädde och mixade det till ett mos. Serverade med lingonsylt och sallad.

Nu ska jag fortsätta skriva CV för här ska sökas sommarjobb! :)

Kram / Emma.

Jag är kär!

Hej vänner  

Jag har nu i flera timmar jobbat med att bekanta mig med min nya vän i köket. Vi går fint ihop! Jag har testat inställningar, olika redskap, diskat och lagat mig lunch med hjälp av den fantastiska gråa maskinen.





En BOSCH MUM84 blev det. 1400 watt, 4 kg kapacitet och en degskål i rostfritt stål på 5,4 liter. Ballongvisp, grovvisp, degkrok, mixer, grönsaksskärare, citruspress och en köttkvarn följde med i priset och jag måste påstå att jag är mer än nöjd!

NU - ett gympass på Friskis!

/ Emma.

Morgonpromenad, check!

God morgon ♥

Den senaste månaden har mina morgonpromenader fått lida då jag haft ont i en hälsena, morgnarna har varit tidiga och mörka och jag har helt enkelt inte haft lust att gå så mycket! Men suget efter den friska luften direkt på morgonen börjar nu komma tillbaka och idag gav jag mig ut på en härlig runda runt älven! Underbart!

Nu ligger frukosten i magen och jag ska snart hoppa på bussen till välsviken och Elgiganten för att kika efter den efterlängtade köksmaskinen :)

Ha en bra dag!


Pepparkakskladdkaka med lingongrädde

Gokväll

Ett julrecept, jag vet! Men ett otroligt gott sådant, och julsmakerna behöver ju inte vara över rikitgt än :)



Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
100 g smält smör
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 krm salt
4 tsk pepparkakskrydda

2 dl vispad grädde
1 dl lingon
1/2 dl florsocker

Vispa ägg och socker och tillsätt smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och pepparkakskrydda och sikta ned i äggsmeten. Blanda försiktigt. Smörj en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i ca 15 minuter i 200°C. Blanda vispad grädde med lingon och florsocker och servera till kladdkakan. Ät och njut!


Födelsedagsmiddag!

Hej vänner ♥

Av lite olika anledningar blev jag firad redan igår av min kära familj. Mamma och jag hade lagat ihop en soppmiddag bestående av en jägarmästarsoppa med bacontopping, dinkelpainrich med vitlökssmör, en färgglad sallad och en pepparkakskladdkaka med lingongrädde till efterrätt! Och lycklig som jag här hade jag både mina mor och farföräldrar hos mig och jag fick massa fina presenter ♥




älskade farmor!

min fina morfar!

pelle, mormor och jullle

efterrätt!






Recept kommer inom kort!

Nu har jag fått ihop tillräckligt med pengar från jul och födelsedag så att jag kan åka och köpa min efterlängtade hushållsassistent på Elgiganten. Åh, som jag har längtat! I paketen som jag fick fanns även en glassmaskin, porslin och en jättefin tomte att ställa fram till nästa jul :)

Nu är vi tillbaka i stan. Jag ska ta mig en promenad innan det är dags för att veckohandla. Lite senare får jag en massagekund och sen blir det bara mys resten av kvällen! :)

Kram till er / Emma.

Tjejmys när det är som allra bäst ♥

Underbara männsikor, hundsällkap, massa tjejprat, skratt, tacos, vin, choklad och vindruvor! En förgylld fredagskväll.











Kan tipsa om att banan och jordnötter är så himla gott till tacos! Prova om ni inte gjort det :)

Kram / Emma.

God morgon från soffan!

God morgon fina ni

Jag och Pelle sitter och avnjuter en helgfrukost i soffan hemma hos mamma och pappan och kollar på film. Morgonmys



Min frukost består av en tallrik naturell yoghurt med apelsin, mandel, hasselnötter, linfrön, pumpakärnor och russin. En hembakad dinkelsmörgås med avokado, gurka ost och salami och en kopp te. Per kör på tre hembakade dinkelsmörgåsar med lite olika pålägg och ett glas juice!

Idag har jag inte så mycket planerat. Jag ska ta tagen som den kommer och bara njuta av ledighet! I eftermiddag ska jag köra ett pass på spinningcykeln tänkte jag och ikväll kommer mormor, morfar, farmor och farfar på födelsedagsmiddag! Jag ska laga en kantarellsoppa med bacontopping, ett gott bröd och pepparkakskladdkaka med lingongrädde till efterrätt. Tror faktiskt jag ska starta dagen med att göra kladdkakan. Så får det bli! Vad har ni för lördagsplaner?

Kram till er / Emma.

13:15

Hej vänner ♥

Förmiddagen är överstökad! Näst står lunch på schemat och sen ett besök hos Ninni innan tacos och tjejkväll hos Micka med flickorna :)

Köpmangården var stängd igår, så vi åkte till Selma och åt mat istället. Så himla gott ♥ jag åt karamelliserad lax, potatis och en jättegod sås!


Mot Sunne

Hej ♥

Idag har vi haft seminarie i massage och fått våra betyg. Tänk vad underbart, jag blev godkänd på den skriftliga delen också! Jippie! :) Har redan fått lite kunder, vilket känns jättekul! Nu får fortsätta att höra av er!

Efter skolan blev den snabbis till gymmet för lite ben och nu sitter jag på tåget mot Sunne! Blev en hallon, banan och yoghurtsmoothie efter träningen så nu längtar jag efter en god middag på Köpis :)

Helgen kommer jag att tillbringa i Torsby, då jag fyller år nästa vecka. Eftersom ingen har tid att fira mig då ska jag bli firad i helgen! Wiiiee :D så därför åker jag nu först till Sunne och sen Torsby imorgon!

Kram till er / Emma.


Ett och ett halvt år av kärlek

God morgon ♥

Idag firar jag och min älskade ett och ett halvt år tillsammans. Nu på morgonen befinner vi oss på olika håll, men efter massagen idag åker jag till Sunne och ikväll ska vi gå ut och äta på köpmangården! Mys ♥

Du är allt för mig och jag älskar dig över himmel och hav fina fina Per!


Mellanmål med smak av äppelpaj

Tjoho

Det är bra att äta något ganska snart efter att du tränat. Kroppens energiförråd är då tomt och behöver påfyllning! Efter träningen idag gjorde jag ett mellanmål jag ätit mycket av senaste tiden. Kanel- och smörstekta äpplen, med knaprigt havregrynstäcke och en stor klick laktosfri medelhavsyoghurt.





Skiva och stek äpple i en stekpanna med smör. Pudra över kanel. Stek samtidigt 2 msk havregryn, 1 msk solroskärnor och lite kanel i lite honung och smör i en annan stekpanna. Ju mer honung ju sötare blir det. Lägg upp äpplena i en skål och häll över havregrynstäcket. Servera med en fet naturell yoghurt eller naturell keso. SÅ HIMLA GOTT! :)

Kram / Emma.

Älskade sol

Hejsan

Vi har en fantastisk dag här i Karlstad med strålande solsken och klarblå himmel. Det är konstigt det där. Hur man ena dagen kan känna den vintriga, kalla känslan samtidigt som man drar in lukten av snö och kyla för att sedan nästa dag få vårkänslor av en värmande sol som strålar och ler mot en samtidigt som den gröna gräset ger en värmande färgklick i allt det gråa som är nu. Jag gillar det sistnämna bäst!

Jag är hemma igen efter en helt okej förmiddag på univeristetet. Jag gjorde klart examinationsuppgiften och sen lunchade jag med Lina och hennes klasskompisar. Nu har jag precis slängt i en tvätt i tvättmaskinen. Ska vänta på att den blir klar och sedan kila till gymmet och köra lite chins och armar! Sen är det dags att ta tag i veckostädningen innan mina små söta vänner Kristin och Josefin kommer på besök!

Lite senare kommer jag att lägga upp ett recept på ett gott mellanmål som jag fått drille på senaste tiden. Så kika in igen då!

Igår anlände ett efterlängtat paket hem till mig från Jotex. Det innehöll mina älskade väggljusstakar, nya sängkläder och en nya fönsterlampa. Här får ni se de vacka ljusstakarna som jag är alldeles kär i! 







Puss / Emma.

Frukosten är det bästa på dagen!

God morgon

Sitter nu med frukosten och taggar för att åka till uni på utvärdering och avslutning av denna korta kurs som vi haft nu en vecka innan jul och två veckor efter. Väldigt skönt känns det! Ska sitta kvar lite sen och plugga och göra klart det sista på examinationsuppgiften. Imorgon väntar en sista dag med massage på universitetet och sen tar jag helg!





Ha en fin dag!

/ Emma.

Laddar för spinning!

Hej

Veckans höjdpunkt på träningsfronten närmar sig - spinning PULS/intervall och jag laddar upp med lite påfyllning i energilagret! En proteinlik smootie gjord på kvarg, mjölk, jordgubbar och banan. Ett hembakat tunnbröd med ett stekt ägg och avokado, en kiwi.







MUMS säger jag!

Har suttit hela eftermiddagen och kämpat med examinationsuppgiften. Och äntligen ser jag slutet. Underbart!

/ Emma.

Tisdag 10 januari

God morgon ♥

Jag sitter på bussen på väg till universitetet! Idag väntar en förmiddag framför datorn då vi ska gå igenom hur man analyserar statistik i SPSS!
Inatt har det kommit massa snö här i Karlstad och det har blivit riktigt kallt. Om jag fick bestämma skulle det kunna bli vår nu. Personligen så har den gröna varma vintern bara gjort mig gott, men än så länge så är det ju över tre månader innan det blir vår så det hinner nog bli vinter innan, oroa er inte! Den svenska vintern brukar ju komma såhär dags. Och tre månader räcker gott och väl. Något som gör mig glad är iallafall att tänka att vi går mot ljusare tider! Jag saknar solen så mycket!

Vad har ni för planer idag mina vänner?


Hannahs och Jerrys lilla flicka har kommit till världen ♥

Hej mina fina läsare   

Middagen ligger nu i magen efter ett avklarat gympass. Idag blev det mitt eget recept på korvstroganoff och mathavre, receptet hittar ni här!

Fick just veta att min fina vän Hannah har fått en liten flicka! Kan nästan inte förstå det. Vad roligt för dem! STORT grattis och jag önskar er all lycka! Kram till Hannah och Jerry och deras lilla flicka!  

Här är Hannah, så fint gravid i vecka 38!



Nu längtar jag så himla mycket till nästa helg då vi tjejer ska åka och hälsa på Hannah och den lilla!

Ikväll får jag mina första massagekunder faktiskt. Min kusin och hennes kille kommer hit och ska få en varsin halvkroppsmassage! Vad roligt! :)

Trevlig kväll

/ Emma.

ÄNTLIGEN!

Hej vänner    

Idag hade jag en ny tid hos en ny läkare. Tack gud att jag fick komma till henne. Hon har nu startat upp en utredning gällande min mage som jag sökt för i årtal. Hon nämde IBS flera gånger och mina halsproblem kan bero på förhöjd magsyreproduktion eller förslappad magmun. Jag kommer inom kort få göra både gastroskopi och rektoskopi. Inga trevliga upplevelser något utav dem kan jag tänka mig, men jag gör vad som helst för att få må bra i magen igen och slippa illamåendet som jag går runt med dagligen!

Dagens andra nyhet är att jag klarade massageprovet idag och kan nu benämna mig som massör. Jag har en egen liten mottagning här hemma och masserar för ett väldigt bra pris! Alla som är intresserade, det är bara att höra av sig om ni är sugna på massage, du behöver inte känna mig, jag vill gärna träffa nya människor. Jag utövar både klassisk och taktil och tycker att massage är såå kul!

Är du intresserad av att veta mer om priser eller vill boka en tid, maila mig på [email protected]!

Nu ska jag plugga, och nu ska jag verkligen plugga också! :)

/ Emma.

Hembakat tunnbröd

Hej igen   

Idag blev det brödbak för fulla muggar. Jag knådade ihop en GI-limpa som fick stå och jäsa i ugnen i en dryg timme. Under tiden bakade jag hemgjorda tunnbröd som vi nu har smaskat på till kvällsmat! Jag utgick från Leilas recept, men gjorde om det till mitt (bytte ut lite mjölsorter och tog bort lite socker). Kanske inte de vackraste tunnbröden världen har skådat, men väldigt charmiga och unika! Jag har gjort dem en gång för länge sen och hade nästan glömt bort hur gudomligt goda de var! Ett hett tips från mig just nu!





Ingredienser:
Steg 1:
1/4 påse torrjäst
50 gram smör
2 msk sirap
1 tsk krossad anis
1 tsk krossade fränkålsfrön
1 tsk salt
2,5 dl mjölk
3 dl dinkelsikt
3 dl fullkornsdinkelmjöl

Steg 2:
300 g nykokt varm potatis (ca 4 medelstora)
1,5 dl dinkelsikt
1,5 dl fullkornsdinkel

Smält smöret och häll över mjölk, sirap och kryddor. Blanda mjöl och jäst och häll på degspadet. Arbeta ihop en kladdig deg. Låt jäsa under bakduk i ungefär en timme. Pressa sedan den nykokta potatisen och knåda in den i degen och tillsätt så mycket av resten av mjölet du behöver tills den inte kladdar längre. Dela degen i små delar och kavla ut dem till små runda kakor. Stek bröden på medeltemperatur i en stekpanna någon minut på varje sida. Var försiktig med att steka för länge, då blir bröden hårda och knapriga! Servera tunnbröden med riktigt smör och en god ost!

/ Emma

Dagens lyx

Hej   

Idag har vi myst oss med natchos och tillbehör! Det är så oerhört gott och tar fram den där lilla känslan av lyx såhär en söndagseftermiddag!









Imorgon väntar skola för oss båda så kvällen kommer gå i lugnets tecken. Jag ska göra en massage på Pelle och sen blir det bara mys! Just nu håller jag på att baka. Vad får ni veta om en stund, så kika in igen då så ska ni få en smaskigt recept!

Kram / Emma.

söndag 8 januari

Holla  

Efter att ha rest runt under helgen är jag nu tillbaka i lägenheten i stan. Jag och Per fick skjuts med hans mor och far då de skulle åka vidare till Örebro idag. Själv så har jag precis packat upp väskan och sitter och värmer händerna på en rykande tekopp. Jag tänkte snart ge mig ut på en PW innan jag ska ska sätta mig med lite plugg och få något gjort jag med! Per sitter redan och tentapluggar för fullt! Det är verkligen tungt med motivationen till den här kursen som jag läser nu, men efter den här veckan är den över. Phu!

/ Emma.


13:53

Hej ♥

Jag hann med ett ganska snabbt benpass, dusch och bastubad på badhuset innan det blev dags att hoppa på bussen till Sunne! Underbart att vara igång med träningen igen :) nu sitter jag här och längtar efter att få pussa på min käraste. Vi har inte setts på en vecka och det pirrar i magen på mig. Ikväll ska vi ha massa mys!

Vad gör ni idag?

Ute snöar det för fullt, fast det syns inte på bilden...


lördag 7 januari

God morgon

Jag hade en jättetrevlig kväll med mina älskade flickor igår. Hannahs lilla bebis i magen verkar inte vilja komma ut heller så vi fick klappa och känna på hennes fina mage, åh så mysigt med sparkar  kommer den inte ut nu i veckan blir hon igångsatt, så om två veckor har vi planerat in ett besök och henne, Jerry och bebisen! Det blir ju mest bebissnack såhär när alla runt omkring oss är gravida, men vi hanntjattra om en hel del annat också under kvällen. Vid elvatiden började min mage strejka och tillslut kunde jag inte stå upprätt så då var det dags för mig att åka hem Attans mage, jag är så trött på dig!

Glömde helt bort kameran igår, så det blev inga bilder till bloggen!

Nu har jag fått i mig frukost och sett lite på Madicken. Mamma kom upp och frågade om jag ville med ut på en liten morgonpromenad i kylan. Ska sätta på mig uggsen (som är de enda skor jag kan gå i) och hänga på!

Puss / Emma.

Another christmasgift

Hej

Det har gått fuktansvärt segt med plugget idag. Konstigt nog kommer jag hela tiden på massa annat som ska göras. Jag har iallafall fixat kurslitteratur till nästa kurs, och det känns ju skönt att ha ordnat! Nu ska jag duscha och packa mina saker för att åka hem till Torsby en sväng. Ellen har fyllt år i veckan och har slagit ihop sitt kalas med en inflyttningsfest då hon i årskiftet fick egen lägenhet! Så party med tjejerna står på agendanen denna fredagskväll!

Tänkte visa ytterligare två julklappar. En jordglob som jag länge gått och kikat på från svärisarna och ett par vackra guldörhängen från min prins!





Trevlig helg mina vänner!

/ Emma.

Fredag 6 januari

God morgon vänner ♥

Hoppas ni sovit gott! Min sömn har varit sådär pga att någon hållt på att skjuta raketer inatt. Jag vaknade två gånger av det och sista gången klockan fem, sen kunde jag inte somna om! Hallå! Nyår var ju för en vecka sen...

Har iallafall lyckats ta mig upp nu och sitter och äter frukost och myser i soffan! Min kropp känns död efter intensivpasset igår och det var knappt så jag tog mig upp ur sängen idag! Det är så härligt att vara igång med träningen igen. Körde utan skor bara och det känns i benhinnorna nu :( får se till att bli bra i hälsenan så jag kan ha skor på mig snart!

Idag väntar plugg. Blev inte så mycket gjort igår, för det vi gör nu är inte så kul. Inte den kvantitativa delen iallafall. Jag är mer lagd åt det kvalitativa hållet :)

Frukost idag: kvargyoghurt med banan, russin, valnötter och chasewnötter, GI-limpa med smör och ost, 1/2 blodgrape och grönt citronte!


Den proteinrika våfflan!

Ciao

I julklapp fick Per ett våffeljärn. Jag tog mig friheten att inviga det idag! Kesovåfflor med yoghurtkvarg och jordgubbar blev det.









Till tre våfflor använde jag:
2 ägg
1 dl keso
1 msk havrekli
1 msk dinkelsikt
2 msk grädde
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Jag mixade allt i en mixer och lät det stå och svälla i kylen ett tag. Gräddade dem sedan med rejält med smör och serverade dem med jordgubbar och kvarg som jag blandat ihop med yoghurt!
MUMS, måste testas!!!

/ Emma.

Torsdag

8.15-8.45 morgonpromenad

8.45-10.00 frukost, mys i soffan, diska, mm

10.00-14.00 PLUGGA

14.00-15.00 Lunch + gå och hämta armstöd till massagebänken

15-16.30 fixa en hemlis på stan

16.30-17.30 fixa middag, äta middag

17.30-19.00 gå till friskis, köra ett intensivpass med Lina

19.00-19.30 duscha, basta, mm

19.30-20.30 varma smörgåsmys och te med Lina och Martin

20.30-21.30 göra en helkroppsmassage på Martin

21.30-22.30 avkoppling, nedvarvning och en bok

22.30 SOVA

Det är min dag i korta drag. Fullt upp som jag gillar det :) Nu är det dags att sätta igång med plugget snart!
Vad har ni för planer idag?

Kram / Emma.

Ett brinnande värmeljus!

Åh, vet ni vad som hände ikväll? Den lilla lyktan på bilden nedan innehåller ju tre värmeljus. Ett av dem hade börjat brinna och jag kände hur det började lukta bränt. När jag kom dit fick jag se världens låga och sprang och hämtade en kanna med vatten och hällde på. Vet ni vad som hände då? Jo, nästan en meter hög låga flammade upp och värmen slog emot mig. Jag blev så rädd. Tänk vad som hade kunnat hänt! Usch.. jag vill inte vara själv nu. Kommer drömma mardrömmar inatt! Till råga på att skar jag upp tummen när jag skulle torka upp och plocka reda på allt!

Årets första recept!

Hej fina läsare

Vi fick sluta hela två timmar tidigare idag än utsatt tid. Jag kom hem och kunde landa i lugn och ro, äta ett mellanmål och vila ögonen på tv:n en stund innan jag begav mig till simhallen. Den ligger 50 meter bort och på något konstigt vis har jag under de 1.5 åren jag bott här aldrig tagit mig dit förut, så det var verkligen dags. Och det var så skönt att simma! Bastun efteråt gjorde mig varm och mjuk i hela kroppen, underbart! Nu har jag fått i mig middagen och har vilat hjärnan tillräckligt för att sätta igång med lite plugg igen.

Jag lovade ju er ett recept imorde. Det blev en LCHF-variant i form av ugnsbakad lax med phiadelphiaost och blomkålsmos. Smaskit hörrni!





Ingedienser (till en person):
1 laxfilé
2 nävar fryst blomkål
2-3 msk phiadelphiaost
smör
en skvätt grädde
dill
salt och citronpeppar

Salta och peppra laxen. Bred på phiadelphiaost och strö över dill. Baka i ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter. Ångkoka/koka blomkålen under tiden tills den blir mjuk. Mixa den sedan med lite salt, 1 msk phiadelphiaost, smör och en skvätt grädde till ett mos. Servera med grönsaker och citron!

Önskar er en trevlig kväll!

/ Emma.

onsdag 4 januari

God morgon vänner

Idag väntar en lika fullspeckad dag som gårdagen. Som jag nämde igår kommer vi gå in på den kvantitativa delen avforskningsprocessen idag och det ska bli jättespännande! Ikväll tänkte jag bjuda på ett recept, så kika in igen då!

I julklapp fick jag bland annat två fina lyktor som ni kan se på bilden nedan. Den lite mindre är från min prins och den lite större från mamma och pappa. Jag älskar lyktor!



Ha en bra dag!

/ Emma.

Den där känslan!!!

Som får mig att må så bra. Träning är L Y C K A för mig! Det finns nog inget som slår den endofinnivån som infinner sig efter ett spinnigpass! Jag mår bara så jäkla bra. Nu ligger jag här för mig själv och bara ler. Träningen gick fantastiskt bra idag vilket känns skönt när jag inte tränat på ett tag. Då var 2012s träning igångkickad också!!! Är ni fler som är taggade för årets träning?

Återhämtar mig med ett kvällsmål bestående av varm honungsmjölk och smaskiga finncrisp!


Taggar!

Hej vänner ♥

Jag har krupit upp i soffan i ziperallen, fått i mig en bit mat och en stor varm kopp te. Nu sitter jag och kikar på jotex hemsida och laddar upp för ett spinnigpass! Jag är såå taggad, men så otaggad att ge mig ut i regnet igen. Det har varit en lång dag och det var en frusen Emma som kom hem för en stund sedan. Det är riktigt rusk ute idag :( men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Så det blir att ta på regnstället! :)

Idag har vi suttit i grupprum och jobbat i timvis med att sammanställa en innehållsanalys, sen redovisning på det så nu ska jag rensa tankarna på spinningen och sen gå hem och njuta av en tyst och stilla lägenhet! Tystnad är något som jag värdesätter högt, dock blir det aldrig helt tyst här i stan, men att ligga i sängen med en bok utan tv och dator på är helt okej här trots att det är så mycket bättre hos mamma och pappa!

Kvalitativ innehållsanalys...


Faller tillbaka!

God morgon allihopa ♥

Tidig morgon, frukost och uppladdning framför Nyhetsmorgon med tända ljus. Skolan står på schemat och jag har ramlat in i vardagen igen. På schemat står 8.30-16 och vi kommer avsluta den kvalitativa delen idag för att gå in på kvantitativ imorgon :)

Idag gjorde jag en värmande havregrynsvälling till frukost + en GI-limpa med jordnötssmör och banan. En kopp citronte! Och det verkar som bilden försvann :( ni får en ny imorgon ;)

Ha en bra dag mina vänner ♥
/ Emma.


Mot stan!

Hej på er ♥

Jag och min stora packning sitter nu på tåget påväg hem till lägenheten i karlstad. Det ska bli skönt att komma hem igen, samtidigt som det är väldigt skönt att vara hemma hos mamma och pappa också. Vi åt en god middag tillsammans allihopa innan mamma skjutsade mig till tåget och det känns en aning tråkigt nu när jag vet att jag kommer vara ensam i lägenheten ett tag då älskling är kvar i Sunne ett tag till! Längtar såå tills vi är tillsammans igen :) att få ha min underbara Per nära mig är det bästa jag vet och det är alltid jobbigt när vi inte ses på några dagar! Så är det när man lever med sin stora kärlek!

Två lååånga dagar väntar iallafall på universitetet nu och imorgon kväll ha jag bokat in mig på spinning-intervall PULS med Malte och det ska bli så kul :) Har verkligen längtat efter spinningen!
För övrigt blev det ingen simning under lovet då utslagen har kommit tillbaka. Inte speciellt många promenader för den delen heller eftersom jag verkar ha fått tillbaka min inflammation i hälsenan. Tråkigt eftersom jag sett fram emot det, men men - NU ska jag köra hårt med styrketräningen igen - mot chins och dips :)


Måndag 2 januari

God morgon vänner ♥

Jag sitter på jobbet och äter frukost efter en väldigt lugn och skön natt! I vanliga fall brukar man gå av passet vid tio, men idag ska jag jobba vidare ett tag! Innan jag åker mot Karlstad ikväll har jag även tänkt hinna med att fira min farfar som fyller 82 och middag med familjen! Sista dagen på lovet idag som har varit helt fantastiskt lugnt och skönt med massa mys och kärlek. Nu är det dags att slänga sig in i vårterminen som väntar med massa kul. Praktik på SATS , B-uppsats och entreprenörskap är en liten del som jag ser fram emot och väntar spänt på :)
Nu kör vi 2012!!!!!!


Söndag 1 januari 2012

Hej kära ni

Det nya året börjar med att bjuda på en snöstorm och världen känns genast mycket ljusare! Men med tanke på att det ska bli plusgrader hela veckan tycker jag att det lika gärna kan regna istället så att vi slipper allt blask som blir sen. Jag tillbringar min nyårsdag på jobbet och tjänar stora pengar! Det är väl en bra start?! :) Men 2012 började iallafall på bästa sätt, en kyss och ett glas champange med älsking! Vi hade en väldigt trevlig nyårsafton, med fantastisk god mat, spel, skratt, vin och mys!

På menyn stod:
Förrätt: Skagenfyllda tunnbrödskorgar
Varmrätt: Oxfilé och potatiskaka och kantarellsås
Efterrätt: Hemgjord daimglass och passionsfrukt

Dukning

Förrätten!

Ett mycket gott vin!

Hemmagjort vitlöksbröd med ost och en god sallad serverades till varmrätten!

Varmrätten



efterrätt!

fina Lina och Martin

Jag och älskling

Gott nytt år!

jag älskar dig min prins!


Hoppas ni alla fick en bra start på det nya året!

Kramar från Emma

RSS 2.0