Gomiddag på en torsdag!

Gokväll vänner

Nystädad lägenhet och det känns som fredag! Så himla underbart - det bästa är att det inte är fredag förrän imorgon och ikväll ska jag bara njuta av denna underbara känsla. Imorgon väntar en ledig fredag förutom att jag har två massagebehandlingar inbokade och ett inplanerat styrkepass på Sats - sen fredagsmys!

Kvällens middag blev underbara biffar med brieost och basilika, serverad med olivrostad potatis och en klick keso.





Jag har gjort dessa förut en gång. Receptet på biffarna hittar du här. Dock bytte jag ut ströbrödet mot fibrex och tog bort löken. Blev kanske inte lika gott, men fick en gladare mage!

Potatisen tvättar du och skivar i tjocka skivor och lägger i en bunke, häller på olivolja och blandar runt. Lägg sedan ut dem på en plåt, strö över örtsalt och peppar och rosta i ugnen på 250 grader tills de fått fin färg!

Kram / Emma.

Chokladmoussemellis

Hej fina ni

Det regnar ute, Pelle är hemma och är sjuk och jag hade inga planer alls för den här dagen. Därför valde jag att ta det lugnt hemma tillsammans med Pelle. Jag har suttit och skrivit, läst, sett på film och bara tagit det lugnt. Ibland behövs dessa dagar för att bara samla kraft och få återämtning. Nu ska jag nämligen dra igång med storstädning här hemma för att sedan luta mig tillbaka och fortsätta kvällen i soffläge!

Idag testade jag ett nytt experiment till mellanmål - ännu en variant av chokladmousse! Det blev väldigt gott och väldigt enkelt den här gången - bara chokladmousse. Kan tänka mig att det kan vara gott med kokos och hallon till!







Två portioner: mixa 6 katrinplommon, 1/2 dl vatten och en matsked honung till en smet. Tillsätt en urgröpt avokado och häll i 1/2 dl kakao och fortsätt mixa till en jämn smet. Ställ in i kylen en stund innan du äter den!

Detta var mums! Precis i min smak :) Funderar dock på att ha i lite banan också nästa gång :)

Äter du gröt?

God morgon ♥

Att äta gröt är både billigt, enkelt, nyttigt – och framförallt GOTT. Det finns mängder av gryn och flingor i olika varianter och vi kan därför variera oss i en oändlighet. Genom att variera toppingen på gröten kan du också få fram nya och spännande smaker och en variation i grötmåltiderna. Jag vill slå ett slag för grötens byggstenar för hälsan och uppmana alla att äta gröt lite oftare!

Gryn och flingor – innehåller fibrer och ger dig massor av energi.

Mjölken på gröten – ger dig mineralämne, vitaminer och proteiner.

Nötter och frön – bidrar med nyttiga fetter, vitaminer och mineraler.

Färska eller torkade frukter och bär – gör att du får i dig en mängd antioxidanter och vitaminer.

Kanel, kardemumma, ingefära, honung, jordnötssmör, kokos, kakao – använd din fantasi och du kommer att få uppleva många spännande smaker!


Äter du gröt till frukost? Vad är då din favorit?


Här är mina tre favoriter just nu:

Jordnötsgröt



Recept på jordnötsgröt hittar du här.

Molinogröt



Recept på molinogröt hittar du här.

Kakaogröt



Recept på kakaogröt hittar du här.


Salladslunch på stan

Hej vänner ♥

Idag har jag och Viktoria gjort klart allt inför på måndag då vi ska redovisa vårt arbete! Nu ska vi bara öva in det lite så att det sitter :) när vi var klara med arbetet drog vi in till stan för att luncha och gå i lite affärer. Lunchen åt vi på MaChe. Jag åt världens godaste sallad och Viktoria världens största smörgåskorg! Haha :)

Min sallad innehöll sallad, gurka, tomat, paprika, majs, quinoa, lax, ägg, avokado och cashewnötter + glutenfritt bröd! Så himla gott :)


Juliaresan

Hej vänner

Jag tog mig under morgonen tid att kika på filmen om Juliaresan. Otroligt sorglig och berörde mig djupt. Cancer. Alla i min närhet kan drabbas och det gör så ont att tänka på det. Jag har själv haft en nära anhörig under vintern som drabbats och att se denna film drog upp så många känslor! Om vi hjälps åt kan vi faktiskt rädda fler liv. Ta dig tid och se filmen och låt den sjunka in!



/ Emma.

Hallonkvargkaka

God morgon solstrålar

Hur mår ni?

Idag ska jag och Viktoria gå igenom uppstasen som vi ska opponera på nästa vecka och ikväll ska jag och Lina köra ett pass på gymmet. Det är ungefär det som jag har inplanerat idag :)

Frukosten bestod av en hallonkvargkaka med valnötter och kanel.









frukostera finns massa recept på kvargkakor - jag vispade en äggvita till ett hårt skum, blandade ner 1 dl kvarg, 1 dl hallon, kanel och valnötter. Gräddade i 225 grader i 10 minuter, toppade med valnötter och blåbär. Mumsigt var det!

Kram / Emma.

Tisdagens fiskgratäng

Gokväll

Äkta husmanskost, lagat från grunden av riktiga råvaror. Kan det bli bättre? Fiskgratäng är en av mina favoriträtter :)







Till tre personer: lägg 300 gram torsk i ungssäker form, salta och peppra och kör in i ugnen på 225 i 10-20 minuter. Koka under tiden potatis mjuk, klicka i smör och häll på mjölk och mixa till mos. Ta ut fisken och klicka mos runt omkring. Gör en sås på grädde, crabsticks , dill och fiskbuljong och häll på fisken. Kör in i ugnen på 250 grader och grädda tills moset fått lite färg!

Ikväll ska jag träffa en vän som jag träffade på Bali. Han är i stan och skulle komma förbi på en kvällsfika! Så himla roligt!

Kram / Emma.

Ett steg närmare vandringen

Hej kära ni

Som ni vet så ska jag och min pojkvän gå Kungsleden i sommar och för ett tag sen var jag på Naturkompaniet och provade ut ett par rejäla vandingskängor som jag idag har varit och köpt! Yiihoo! Det är ännu ett tag kvar tills vi ska iväg, men shit vad skoj det ska bli! Jag längtar verkligen efter att få varnda i bergen! Köpte även riktiga strumpr till som jag ska ha i kängorna så att det blir varmt och gott åt mina små fossingar :)











Dom är verkligen supersköna, och jag ska med glädje ta mig en promenad för att gå in dom inom en snar framtid!

Har jag några läsare som gillar att vandra och som varit på något vackert ställe? Ni får gärna dela med er av tips! Själv har jag Nya Zeeland, Alperna och Chang Mai i Thailand som stora favoriter :)

Kram / Emma.

Morotskakasmoothie till frukost :)

God morgon

Idag ska jag till universitetet på slutseminarium av vfu-uppgiften. Sen är det bara opponeringen och slutseminariet av B-uppsatsen kvar nästa vecka innan jag är färdig med Hälsa & Wellness!

Dagens frukost bestod av en "morotskakasmoothie" och två ägg.









Morotskakasmoothie: mixa en mogen banan, 1 (ång)kokt morot, 1 tsk kanel, 1/2 tsk vaniljpulver, lite ingefära, lite muskotnöt och 1,5 dl mandelmjölk. Receptet kommer härifrån.

Önskar er en trevlig tisdag!

Kram / Emma.

Dagens

Hej vänner ♥

Hoppas att ni haft en bra måndag! För mig har det känts som söndag hela dagen och jag sitter här och nu inställd på att det är måndag imorgon för att jag ska till skolan :) haha.

Jag och mamma hann testa nya utegymmet hemma i byn (stor tumme upp) innan vi åkte till Valbergsängen och käkade lunch (lite mors dagsfirande en dag för sent)! Lunchen bestod av en smaskig buffé på kallskuret, lax, rökt rådjur, goda knäckebröd och en stor salladsbuffe! Mums :)

Sen jag kom tillbaka till stan har jag hunnit med att tvätta och gå en promenad med två kära vänner! Nu ska jag plugga det sista inför imorgon så vi har slutseminarium på vfu-uppgiften!

Här ser ni mamma kör lite bänkpress, jag köra dips och en bild från lunchen :)


Om IBS och mig

Hej vänner

Efter att jag fick diagnosen IBS har jag lovat att skriva lite mer om sjukdomen och hur jag tampas med den. För mig började allt för ungefär två år sedan. När jag åkte hem från Bali drabbades jag av extrema, krampartade smärtor i magen samt akut diarré som höll i sig i flera dagar. När jag kom till sjukhuset visade det sig att jag hade fått campylobakter i mig via kyckling som antagligen inte varit riktigt tillagat. Efter den bakterieinfektionen blev min mage aldrig riktigt bra igen. Under hösten 2010 blev allt bara värre och värre och jag grät för det mesta över magen som alltid störde mig och gjorde så ont. Jag hade ingen energi och orkade ingenting. När jag sedan fick veta att jag var laktosintollerant slutade jag tvärt med alla mjölkprodukter och upplevde en stor förändring. Just då kändes det bra, men det blev värre igen under våren och tillsammans med en allergiutredning under hösten 2011 påbörjade jag även en utredning för magen. Efter genomgången gastroskopi samt en rad läkarbesök konstaterades det att jag hade IBS.

Vad är då IBS?

IBS är en funktionell tarmsjukdom som drabbar 10 – 20 % av världens befolkning. Eftersom det är en funktionell tarmrubbning finns det ingen orsak till besvären, utan de bara finns där.  Sjukdomen är förknippad med magont, obehagskänsla och förändrade toalettvanor. Det handlar i de flesta fall om diarré/förstoppning, gasbesvär, uppblåsthet och liknande. Det som är karakteristiskt är att man i regel är besvärfri på morgonen när man vaknar och att besvären sedan kommer när man börjar äta något, speciellt om man äter stora portioner som innehåller mycket kolhydrater och fett. Besvären lättar oftast om man går på toaletten, men ofta upplever man att det är svårt att tömma tarmen helt. Det är flest kvinnor som drabbas och oftast drabbas personer som genomgått trauman av olika slag, lider av extrem stress, sömnbrist eller personer som haft svåra bakterieinfektioner i tarmen.

Som sagt så kan man inte hitta någon orsak till besvären vid IBS. Det man tror är att man av någon anledning är överkänslig i tarmen – man känner av gasbildning och tryck mot tarmväggen på ett helt annat sätt än vad andra människor gör. Vad gäller gasbildningen verkar dock inte IBS-patienter producera mer gaser, men de är däremot betydligt mer besvärade av gaserna än andra. Tarmrörelserna flyter heller inte på så jämnt som de i normala fall ska göra. Detta gör att man ofta drabbas av diarré eller förstoppning. Det finns även en teori om att man som IBS-patient är överkänslig för rörelser och stimuli i tarmen. En intressant koppling i sammanhanget är att en tredjedel av dem som har IBS också har fibromyalgi, vilket är en sjukdom som karaktäriseras av oförklarlig smärta i kroppen. Man tror att det i båda fallen handlar om att stimuli och signaler som egentligen bör filtreras bort men inte gör det. Detta gör att man känner smärta och obehag utan att man egentligen borde. Det man också tror är att en tidigare infektion i grunden har gjort så att nervändarna i tarmen har blivit förstörda och därmed är mer känsliga för stimuli, eller att det handlar om en väldigt liten inflammation och att det därmed skulle vara inflammatoriska ämnen som gör tarmen mer lättretad (detta i kombination med stress tror jag det handlar om i mitt fall). Någon koppling till livsmedel som skulle kunna orsaka IBS har man inte funnit. Dock finns det vissa livsmedel som förvärrar symtomen vid IBS.

Det finns egentligen inga klara bevis för att någon speciell mat skulle påverka besvären vid IBS. Trots det är det just genom att ändra i maten som man främst behandlar sjukdomen. Grundläggande är att ta bort eller åtminstone dra ner på mat som orsakar besvär, exempelvis mat som ger gaser eftersom dessa utgör tryck på tarmväggen som känns väldigt obehagligt. Olika personer reagerar olika på samma typ av livsmedel. För en del gäller det att dra ner på intaget av fibrer medan andra bör öka intaget för att minska besvären. Det har också visat sig att KBT har fungerat som en bra behandling vid IBS, samt att det finns en rad receptfria mediciner som man kan äta för att förebygga besvären.

Nu har ni fått lite information om vad IBS handlar om och vad det innebär. Som sagt så är det en ganska vanlig sjukdom som är överrepresenterad bland kvinnor. I nästa inlägg kommer jag skriva lite allmänt vad man kan göra för att minska besvären samt mer om vad jag gör för att minska mina besvär och vad som funkar för mig!



Till vänster syns min "kvällsmage/IBS-mage" och till höger min morgonmage innan frukost. Det här är väldigt typiskt IBS. Att vakna besvärsfri och att besvären sedan kommer efter måltid. Vissa dagar är värre än andra dagar och vissa dagar är bättre än andra dagar. Just nu skriver jag matdagbok för att ta reda på vad som är boven i min kost.

Någon av mina läsare som lider av samma problem?

Kram / Emma


Måndag morgon

God morgon ♥

Måndag morgon och en timme kvar på jobbet! Ska iväg och hjälpa en tjej med ett kostupplägg nu innan jag och mamma ska äta lunch ute innan ja tar tåget mot stan!

Måndagsfrukosten blev mandelbröd med röra på makrill, kvarg och avokado toppat med roccula, tomat och paprika. Lite kiwi och melon också!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_204366921.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_204366921.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_204366921.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/935239/images/2012/pic_204366921.jpg" class="image">


Kom igen och kör!

Gokväll mina vänner

Hur går det med träningen där ute? Har ni fått till några härliga träningspass under veckan som gått?


Själv har jag sprungit tre gånger och varit på gymmet tre gånger. Sex pass + massa vardagsmotion och jag är sjukt nöjd
!

Imorgon väntar en nya vecka? Är ni redo?

Kram / Emma.


Jobbhelg

God morgon vänner ♥

Jag har precis ätit frukost med mina morföräldrar och ska snart bege mig mot jobbet för helgens andra långpass! Dagen igår var riktigt trevlig med släktkalas innehållande smörgåstårta, en sväng om sommarstugan och middag med mormor och morfar! Jag bjöd dem på älgfile och blomkålsmos :) kvällen bestod av melodifestivalmys!

En bild från dagens morgonpromenad! Hemma ♥


You are perfect!

Hej finisar

PT-Fia lade upp en bild häromdagen som jag så gärna vill sprida vidare! Vi måste bli bättre på att älska oss själva och acceptera oss som vi är. Alltför många gåromkring och är missnöjda med sig själva, sin kropp eller sitt utseende. Och varför slösa tid på det när livet är här och nu? Det finns bara en av DIG och det är du. Hur häftigt är inte det? Du är helt unik, så älska den du är!



STOP, being unhappy with yourself. You are perfect!

/ Emma.

Sommarkärlek

Godmorgon kärna ni ♥

Visst är det underbart att vakna upp av att solen gassar in genom fönstret och mötas av högsommarvärme när man kommer ut? Jag älskar, älskar, älskar det! Idag står det dessutom konfirmation på agendan och jag ska inviga min nya sommarklänning! Hihi :)

Har två timmar kvar på jobbet och har precis fått i mig frukost i form av dinkelgröt med jordnötssmör toppat med banan, kokos, russin, kiwi och mandelmjölk!


Frukosttips

God morgon kära ni

Idag står det jobb på schemat för mig! Jag har varit ledig jättelänge nu så det ska bli trevligt att jobba lite faktiskt! Först ett gympass nu på morgonen, sen går jag på ett 22-timmarspass!

Fredagsfrukosten blev kesokvarg med nyponsmak - GOTT!!!!!





Kesokvarg med nyponsmak: mosa en halv banan och blanda med 1 dl kvarg, 1 dl keso och 2 tsk nyponpulver. Toppa med kokos, kiwi, hallon, pumpakärnor och klippta plommon!

Detta kommer jag göra fler gånger!

Kram / Emma.

Ångrike

Hejsan ♥

Jag och mamma tog med mormor och morfar på picknick vid Ångrike ikväll! Värmen kom verkligen pang bom i år för nu känns det helt plötsligt som högsommar och det är så fantastiskt att sitta ute i shorts och linne när klockan är nio! Jag har haft ytterligare en jättetrevlig kväll med massa kvalitetstid som betyder så mycket! Picknickkorgen var fylld med en smarrig sallad, grillad kyckling (ja, idag igen ;p), hembakade knäckebröd, brieost, fruktsallad, jordgubbar, nötter, russin och grädde! Mumsigt :)

Utsikten var underbar och vi satt och åt, pratade och hade det mysigt i ett par timmar i solen ♥


Lunchtips

Tjoho

Har ni fått i er någon lunch än? Här kommer ett litet tips på smarriga morotspannkakor som fukar utmärkt att äta kalla varma sommardagar. Jag har lagt upp receptet på pannkakorna förut och ni hittar receptet här. Toppingen denna gång var turkisk yoghurt blandat med kvarg, rivet äpple och kanel!







Kram / Emma.

Torsdagsfrukost

God morgon vänner

Torsdag och morgonlöpning på träningsschemat. Det blev ett svettigt pass då solen gassade redan halv åtta. Nu är jag nyduschat, nyäten och står och gör matlådor inför helgens arbetspass. Idag åker jag mot Torsby och ska i eftermiddag hjälpa en tjej med ett träningsupplägg på gymmet och ikväll står det Emma- och mammatid på agenden

Efter löpningfrukost i form av bovetegröt med blåbär och kanel toppat med keso, kokos, pumpakärnor, kiwi, mandel, russin och mjölk.







Bovetegröt med blåbär och kanel: Koka en portion bovetegröt tillsammans med 1 dl blåbär och några dustar kanel. Toppa med något du gillar!

Det är mycket gröt till frukost nu känner jag! Haha, men försöker få i mig mer kolhydrater nu när jag springer tre gånger i veckan! Och så älskar jag ju alla formar av gröt :)

Ha en fin dag!

Kram / Emma.

Picknick på Skutberget

Gokväll fina ni

Jag har tillbringat kvällen med älskade nära och kära och kvalitetstid som detta i kombination med kvällens sommarväder gör mig glad och lycklig! Jag uppskattar så mycket att vi har varandra

Systemkameran blev lämnad hemma så ni får ta del av vackra iphonebilder istället!











Picknickkorgen innehöll massor av gottigheter, bland annat grillade kycklinglår, ost, kex, melon, minitomater och kiwi. Lina och Martin hade dessutom med jordgubbar, vindruvor, mango, potatissallad och grillat kött! Vilket kalas det blev där på filten! Mumsmums! :D

Har ni också varit ute i solen ikväll? :)

Kram / Emma.

Härligt gympass

Hej i solskenet ♥

Vilken dag det har varit! Det blev inte alls som jag hade tänkt mig då jobbet med examensarbetet tog mer än fem timmar. Allt bara krånglade för oss och då menar jag ALLT! Blä, men det fixade sig till slut och nu är det inskickat och inlämnat! GÖTT!

Cyklade från uni direkt till gymmet för att köra ett ryggpass och till min förvåning var gymmet fullt av gladiatorer! Hade alldeles glömt bort att inspelningarna börjar snart och att de ska köra här under tiden! Det är inga små tjejer och killar det där :)

Passet gick toppen! Konstigt hur mycket starkare man är vissa dagar. Nu ska jag möta upp mina syskon och dra ut på en picknick i det fina vädret ♥


Universitetet

God morgon mina vänner ♥

Efter middagen igår hängde jag på Pelle, Robert och Jonas till skutberget för att gå ett varv på frisbeegolfbanan. Jag var såklart sämst, men slog mitt eget rekord med typ 10 kast :) det var helt fantastiskt där ute och så himla skönt att gå omkring i t-shirt i skogen hela kvällen!

Idag började jag dagen med en liten morgonpromenad längs älven innan frukosten. Jag börjar få in det lite nu och det känns faktiskt lite bättre i magen de dagar jag tar mig ut. Helt fantastiskt väder ute och älven var så stilla - magiskt! Nu ska jag göra mig iordning och cykla till universitetet för en kortföreläsning, sen ska jag och Viktoria skriva det sista på examensarbete innan vi lämnar in det för granskning!

Morgonpromenaden är wellness ♥



Pistachenöten

Hej

Sista nöten ut är pistachenöten!



Pistachenöten är rik på antioxidanter, vilket man kan se på den gröna fägen. Den har också goda hjärt- och kärlskyddande egenskaper och är ett perfekt snacks eller mellanmål. Det faktum att de fortfarande har skalet kvar bidrar naturligt till att man äter den långsammare eftersom man måste skala dem först. Andra nyttigheter i pistachenöten är isoflavoner som daidzein och genistein, vilka är kända för att skydda mot bland annat bröstcancer.

Det var alltså alla nötter - pecannötter, valnötter, hasselnötter, kokosnötter, mandlar, cashewnötter, macadamianötter, jordnötter och pistachenötter. Det finns många att välja mellan och alla har fina och nyttiga egenskaper! Nu undrar jag - äter ni mycket nötter? Och vad har ni för personlig favorit?

Kram / Emma.

Havre- och kesogröt

God morgon vänner

Idag stod det löpning på träningschemat igen. Syftet med dagens träningspass var att springa en mil i distanstempo och hålla en puls på under 150 slag per minut. Under distansträning nås full slagvolym och syftet är främst att förättra den lokala kapaciteten, alltså öka muskelns förmåga att effektivt utnyttja syre! Blev ett riktigt bra träningspass i morgonsolen, stretch vid tjärnen och nu frukost nummer två framför Nyhetsmorgon.

Innan löpningen med det smörgås med stekt ägg och ost som vanligt och efter havre- och kesogröt med topping + ingefärste!







Havre- och kesogröt: koka upp 2,5 dl vatten med 1 dl havrekli och rör ned en dl keso och kanel. Toppa med banan, kiwi, blåbär, mandel, russin och mjölk.

Idag har jag flera massagekunder under eftermiddagen så nu under förmiddagen blir det att fixa lite här hemma!
Ha en bra dag :)

Kram / Emma.

Måndagsmiddag

Gokväll kära ni

Jag har varit ute och njutit av värmen och solen hela dagen. Helt underbart! Eftersom svärmor skickade med lite älgfilé igår blev dagens middag blev älgfilé i gräddsås, blomkålsmos, rårörda lingon och riven morot.







Koka blomkål mjuk, pressa den i en potatispress, och mixa sedan med vispgrädde, örtsalt och vitpeppar till en krämig konsistens. Älgköttet steker du under tiden på båda sidor - krydda med vitpeppar, örtsalt och timjan. Häll sedan på vispgrädde, vatten och soja. Smula ned lite svampbuljong och red såsen. Servera med rårörda lingon (lingo + honung) och rivna morötter! Måndagslyx :)

Nu blir det massage resten av kvällen :)

Kram / Emma.

Jordnöten

Hej vänner

Trots att det är en ny vecka så fortsätter jag med lite nötinlägg här på bloggen. Det är ju fortfarande några nötter kvar som jag tycker är viktiga att ta upp! Idag kör vi jordnöten :)



Jordnöten är faktiskt ingen nöt, utan en baljväxt, men för den som tål den har den flera bra egenskaper ändå. Jordnöten är proteinrik och innehåller resveratol som är en antioxidant som man bland annat tror kan skydda mot Alzheimer's sjukdom. Även jordnöten är en bra källa till vitamin E, magnesium och järn, samt innehåller små mängder kalcium, zink och tiamin. Dock innehåller jordnötterna ofta mycket salt (som ni kan se på bilden ovan fann jag inga osaltade här nere i lillbutiken hos mig) och det bästa är att äta dem osaltade eftersom mycket salt i kosten kan ställa till problem med högt blodtryck osv. Men att äta salta nötter någon gång då och då går bra och jag anser att jordnötterna är ett mycket bättre alternativ till chips eller ostbågar! :)

Själv äter jag inte så mycket av själva jordnötterna, utan får i mig dem i form av jordnötssmör. Jordnötssmöret kan man göra mycket gott med - ha i smoothie, gröt, på smörgås, i pannkakor/plättar, till pannkakor/plättar, ja med att att använda fantasin kommer man långt! Jag använder Kung Markattas jordnötssmör utan salt!



Kram / Emma.

Jordnötsgröt

God morgon vänner

Dagens frukost blev jordnötsgröt - så jäkla gott! Hade faktiskt inte testat det förut, men kommer garanterat att göra det igen för att det var så gott! Serverade jordnötssgröten med kokos, banan, jordgubbar, klippta plommon och mjölk + en kopp ingefärste.





Jordnötsgröt: Koka en portion gryn (jag hade sportgryn som är en blandning av råg och havre) och rör i en matsked jordnötssmör. Konsistensen blir krämig, mjuk och fin :)

Ingefärste: skiva ett par centimeter ingefära och lägg i en kopp tillsammans med en kanelstång. Häll på kokade vatten och låt dra en stund - snällt och gott för magen!

Idag har jag inte så mycket inplanerat mer än att jag ska cykla iväg till Sats en sväng och köra lite benstyrka. Sen hoppas jag att solen håller sig framme så jag kan sola lite och ikväll kommer antagligen Lina och Maria på massage hos mig!

Trevlig måndag!

Kram / Emma.

Ljuvlig kväll

Gokväll fina ni ♥

Idag kom vi tillbaka till stan runt sextiden och har sedan dess haft fullt upp i tvättstugan. Men mellan varven i tvättstugan tog vi oss en cykeltur runt älven och kikade på de fina husen som ligger borta vid Färjestad samt mot skårehållet. Jag gillar Färjestadssidan bäst, vilka lägen på hus alltså! Vädret var alldeles ljuvligt, luften varm och vindstilla, himlen klarblå och kvällsolen värmde <3 äntligen lite sommarkänslor på gång!

För övrigt så har vi haft en riktigt härlig dag i Sunne med sovmorgon, långfrukost, tipspromenad och släktmiddag! Efter en buffé med inspiration från Medelhavet innehållande grekisk sallad, tzatziki, marinerad kyckling, lax, skaldjurspajer, grekiskt bröd, potatisgratäng samt ett par portioner rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt kändes det fräscht och gott med en fruktsallad till kvällsmål. Blandade jordgubbar, kiwi, apelsin, äpple, melon, russin och valnötter och serverade med vaniljkesella! Mums :)



Veckan träningsdagbok

Hej vänner

Jag känner mig sjukt nöjd med veckans träning. Som jag nämnde igår känns det riktigt bra med både löpning och styrkan och jag känner mig full av energi. Jag tror att jag kommer klara chinsen när som helst och vet ni att jag kan köra 10 dips på raken nu? Jag är riktigt stolt över mig själv!

Här kommer iallafall en sammanfattning på veckans träning och motion:

Måndag: 60 minuter morgonpromenad + bodypump.
Tisdag: 1 mil löpning i snabbdistanstempo.
Onsdag: 20 minuter morgonpromenad + 50 minuter överkropp på gymmet med fukos på rygg.
Torsdag1 mil löpning - tempoträning.
Fredag: 60 minuter överkropp på gymmet med fokus på rygg och bål + kvällspromenad.
Lördag: 7,5 km löpning med naturliga intervaller.
Söndag: Vila.



Berätta gärna om eran träning! Har ni några mål? Hur går det för er?

Kram / Emma.

Macadamianöten

Hej vänner

Första gången jag åt macadamianötter var i Australien, Sydney. Jag blev helt kär i dem och kommer ihåg att jag köpte dem varje dag efter det. Haha! Helt ärligt så glömde jag typ bort att det fanns andra nötter! Godast är de att äta naturella, jag gillar inte när det är för salt, men de enda jag hittade i affären den här gången var salta!



Macadamianöten är den dyraste nöten eftersom den endast produceras i Australien och på Hawaii. Eftersom skörden är begränsad samt att skalet är otroligt hårt och svårt att knäcka blir det den dyraste nöten på hela jorden. Den är också den absolut fetaste nöten och har en mycket speciell konsistens som jag älskar! Den innehåller cirka 22 procent palmitoljesyra, vilket är en omega-7-fettsyra som är mycket sparsamt förekommande i andra nötter. Dock har den vissa kolesterolhöjande egenskaper vilket betyder att det inte är den bästa nöter för personer med hjärt- och kärlproblem.

Har ni smakat macadamianöten? Nu för tiden äter jag den inte jättemycket. Hittar jag den naturell brukar jag köpa och ha i yoghurt för det tycker jag är himla gott!

Kram / Emma.

Kvällspromenad fredag

God morgon vänner

Idag befinner jag mig i Sunne och har därför gjort iordning ett tidsinställt inlägg. I fredags hade vi ett strålande fint väder här i Karlstad och när jag och Pelle skulle se på Let´s dance var det ingen av oss som hade ro i kroppen till att sitta still så vi gav oss ut på en härlig promenad runt älven istället. När klockan slog halv nio stod solen fortfarande högt på himlen och varför sitta inne och kolla på tv en sån underbar kväll?









Luften var frisk och härlig och båda slogs vi hur grönt det blivit den senaste veckan! Det är verkligen en grönskande stad vi bor i just nu, häggen doftar såå gott och blommar så vackert.... när vi kom hem igen somnade vi båda gott!

Kram / Emma.

Cashewnöten

Hej

Cashewnöten är en av mina personliga favoriter bland nötterna. Smaken är så himla god och jag skulle nog kunna äta hur många som helst om man inte blev så mätt på nötter!



Även om cashewnöten är en av de godaste enligt mig så är dess egenskaper lite sämre än andra nötter. Antioxidantinnehållet är något längre än i de nötter som har färg, men den har dock ett högt innehåll av järn, folsyra och magnesium. Fettinnehållet består till största del av enkelomättade fettsyror och proteinhalten ligger på 15 gram per hundra gram cashewnötter.

Cashewnötter brukar jag använda i mellanmålskakor. Brukar variera dem med olika smaker, men här hittar du recept på dem med pepparkakssmak.

Kram / Emma.

Lördagsfrukost

God morgon vänner

Här sitter jag med min lördagsfrukost och laddar upp inför ett löppass med Kristin. Det är sista dosen träning den här veckan som har varit rikitgt bra och intensiv. Imorgon står det vila på schemat innan det är dags på måndag igen. Jag har så mycket energi nu för tiden, blir aldrig trött och träningen går så bra! Undrar om det är kostomläggningen? Att jag äter varannan timme gör ju att jag hinner få i mig endel energi :)

Lördagsfrukost innan löpning blev molinogröt med kokos, jordgubbar, banan, kiwi, valnötter och mjölk.







Molinogröt: lägg 1 msk russin, 2 klippta katrinplommon, 2 msk krossade linfrön, 2 msk havrekli i 2,5 dl vatten i en kastrull i kylen över natten. På morgonen tar du ut den, kokar upp, saltar lite och strör i 1/2 dl grovt rågmjöl tills det får en fin konsistens!

Har ni testat molinogröten? Om inte, gör det! Den är så himla god :)

I eftermiddag åker jag och Pelle till Sunne för att umgås lite med hans familj. Svärmor fyller på på måndag så imorgon blir det kalas hela dagen!

Hoppas ni får en trevlig helg!

Kram / Emma.

Fredagsmys

Hej vänner

Kikar in lite snabbt här ikväll för att lägga in receptet på vårat fredagsmys här hemma ikväll. Jag bestämde mig för att göra en liten nyttigare variant på blåbärspaj!









För två personer: mixa 1/2 dl hasselnötter och 1/2 dl pekannötter till ett "mjöl". Blanda i ett ägg, 1/2 msk fiberhusk/fibrex, 1 msk vatten och 1 tsk flytande honung. Smörj två portionsformar och häll upp smeten i. Grädde dem i ugnen i 20 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna. Servera med vispad grädde, blåbär, jordgubbar och kokos. Till fredagslyxen idag har vi även världens godaste chokladpraliner från kardemumma, mmm!

Hoppas att ni har en mysig kväll!

Kram / Emma.

Mandel

Hej

Fredagsnöten är mandeln.



Mandel är egentligen ingen nöt, utan en stenfrukt som innehåller ganska mycket protein jämförelsevis med andra nötter. Även om det är en stenfrukt är dess näringsegenskaper i nivå med vanliga nötter. Den har ett högt innehåll av vitamin E, kalcium och magnesium samt innehåller även vissa mängder järn och zink. Det som är intressant med mandeln är att det tycks vara något svårare för kroppen att absorbera fettet från mandlar vilket gör att det är lättare att hålla vikten när dessa utgör endel i energiintaget!

Äter ni mycket mandel? Det gör jag och det har vi gjort så länge jag kan minnas i min familj. Mest äter jag den på gröten, men brukar även mala den till ett mjöl och använda den i bakning eller t.ex. pannkakor. Det blir hur gott som helst!

Kram / Emma.

Nybakat till frukost

God morgon

Fredagen är här och bjuder på ett strålande väder! Här ska det fredagsstädas, sen blir det en sväng till gymmet innan vi ska in till stan och köpa födelsedagspresent till svärmor som fyller år i helgen!

Dagens mysfrukost bestod av nybakade dinkeltekakor med ost och gurka, samt mosad fetaost, pesto och tomat









Receptet på dinkeltekakorna hittar ni här.

Vad åt ni till fredagsfrukost?

Kram / Emma.

Kycklingpaj

Gokväll vänner

Hoppas att ni haft en bra dag och att ni fått njuta av ledighet! Själv har jag haft en ganska slapp dag hemma. Jag har gjort klart en examinationuppgift och lämnat in, städat lite, bakat bröd, haft Kristin på besök, lagat mat och gått en liten kvällspromenad i solen. Nu har vi laddad upp med frukt och grönsakdipp här hemma tillsammans med Lina, Martin och Victor och ska kika på hockeyn :)

Dagens middag blev en kycklingpaj!





Pajdegen är gjord på 75 gram smör, 3 dl dinkelmjöl och 50 gram kvarg - förgräddat i ugnen i 10 minuter på 225 grader. Fyllningen är stekt kycklingfilé med broccoli och champinjoner kryddat med vitpeppar, salt, curry, chilisås, mango chutney och soja efter smak. Hällde sedan på en äggstanning på 3 ägg, 2 dl mjölk, 1 dl vispgrädde och 1,5 dl riven ost. Grädda i ugnen 30 minuter på 225 grader. I och med min IBS äter jag inte längre lök, men det skulle jag haft i om jag hade kunnat äta det. Lök är ju så himla gott i mat!

Ha en fin kväll :)

/ Emma.

Kokosnöten

Hej

Kokosnöten är ju faktiskt också en nöt, så jag tar upp även den och dess egenskaper bland nötinläggen! Gillar ni kokos? Jag fullkomligt älskar det som ni vet :)



Kokosnöten är en speciell nöt. För det första består den av 90 % mättat fett, vilket inget annat livsmedel kommer i närheten av. Dock är cirka 70 % av det mättade fettet av typen SCT och MCT vilket är korta respektive mellanlånga mättade fettsyror. Dessa skiljer sig från de "vanliga" mättade fetterna som kallas LCT och består av långa mättade fettsyror. De långa är de som ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ två och lätt gör oss feta. De korta och mellanlånga är inte farliga för hjärtat och lagras inte ens som vanligt fett i kroppen. Det betyder att en del av kokosfettet förbränns direkt i levern och avgår som värme. För den som vill hålla vikten och välja ett hälsosammare alternativ till smör i bak och matlagning rekommenderar jag därför att välja kokosolja. Äter du dessutom kokos så innehåller innerskalet mycket antioxidanter.


Detta är ren ekologisk kokosolja som är helt fri från konserveringsmedel och tillsatser. Den är dessutom helt fri från smaker och passar därför utmärkt i matlagning eller bakning. Jag använder den flitigt i mitt kök då den är mer värmetålig än vad t.ex. olivolja eller rapsolja är. Ett tips är att testa den om ni inte gjort det! Den finns i hälsokostbutiker och kostar runt hundralappen!

Kram / Emma.

Löpning i regnet

God morgon

Idag började jag dagen som i tisdags. Jag vaknade av mig själv vid halv åtta, steg upp, åt smörgås med stekt ägg och ost, drack ett glas mjölk, knöt på mig träningsskorna och gav mig ut på en löptur. Körde tempoträning idag och höll en puls på 170-180 slag per minut. Blev en mil totalt i spöregnet och det kändes riktigt bra!

Hemma igen stoppade jag i mig en banan för att få lite snabb återhämting, tog en lång dusch och har nu fått i mig frukost nummer två i form av kakaogröt. Har gjort samma frukost flera gånger förut, men den är så god och mättande så måste äta den minst en gång i veckan, hihi! Mmmm...





Kakaogröt: koka en portion gryn (jag hade bovete) med en mosad banan och 1 msk rå kakao. Kominationen kakaogröt med hallon, blåbär, kiwi, russin och mandel är såå gott! :)

Igår kväll var jag och Pelle bjudna till Lina och Martin på middag. Och vilken middag vi fick! De hade gjort ett baconinlindat, helstekt rådjurslår i ugnen, ugnsrostad potatis och murkelsås. Till efterrätt åt vi en smarrig frukstsallad på jordgubbar, vindruvor, banan, apelsin, äpple, kokos, russin och vispad grädde. Åååh, jag åt alldeles för mycket, men det var helt gudomligt gott! Hur ska vi kunna slå denna middag? Haha :)

Nu skiner solen och jag ska sätta igång med lite plugg!
Ha en fin dag :)

Kram / Emma.

Bålträning del fem

Hej vänner

Här kommer en annan variant på övningen från det här inlägget. Du ska göra ungefär samma sak, fast du börjar stående och rullar sedan framåt med armbågarna på bollen.





Börja i stående position och rulla sedan framåt så att du hamnar i en planka på bollen. Stanna till och rulla sedan tillbaka till stående position. Var noga med att inte svanka och tänk hela tiden på aktiv bukpress.

Lycka till!

Kram / Emma.

Hasselnöten

Hej

Dagens nöt är hasselnöten. Här kommer lite kort information om den och även ett tips på ett brödrecept som ni kan använda den i :)



Hasselnöten har så länge det bruna innerskalet är kvar en mycket hög antioxidanthalt. Den innehåller också mycket magnesium och kalium, samt en hög halt av vitamin E. Hasselnöten innehåller även beta-sitosterol vilket har en kolesterolsänkande effekt. Vad tycker ni om hasselnöten? Själv älskar jag att ha den i bakning och är helt förälskad i min kära GI-limpa som innehåller massa hasselnötter - ni hittar recept på den här.

Kram / Emma

Frukost med smak av äppelpaj

God morgon

Idag knöt jag på mig träningsskorna för att snabb morgonpromenad på 20 minuter för att få igen tarmarna innan frukost. Jag har läst på en hel del om IBS nu och har lovat flera av er läsare att berätta lite mer om hur jag tacklas med det här. Håll ut så kommer snart inlägg om det!

Dagen frukost blev iallafall naturell yoghurt med rivet äpple, hemmagjort müslikrisp, russin, pumpakärnor och cashewnötter!
 




Hemmagjort müslikrisp: stek 1/2 dl havegryn + 1/2 dl solroskärnor med kanel och honung i en matsked kokosolja (eller smör) i en stekpanna. Låt svalna en aning innan du serverar med yoghurt. Mums :)

Kram / Emma.

Lyxig mellis

Hej vänner

Här kommer ett litet mellanmålstips som jag åt tidigare idag!





Vispa en äggvita till ett fluffigt skum och blanda i två msk mandelmjöl. Smörj en plåt och smeta ut äggfluffet till en rund cirkel och grädda i ugnen på 200 grader i 5-7 minuter. Servera med keso, jordnötssmör (viktigt) och frysta/färska bär. Gudomligt gott!



Angående inlägget om alkohol så är det många som kommenterat det och det har nu vuxit till en diskussion. Vill ni vara med och bidra med åsikter och tankar så kan ni göra det här.

Kram från Emma.

Valnöten

Hej



Valnöten är en fantastisk nöt som innehåller mycket antioxidanter och aminosyran arginin. Både antioxidanter och arginin är bra för blodkärlsväggarna och hjälper till att hålla dem mjuka. Valnöten har också en ovanligt hög dos omega-3 i form av ALA. Den byggs bland annat in i hjärnan och kan dessutom omvandlas till omega-3-fettsyran DHA som annars finns i fisk. ALA är också särskilt viktigt för hjärnan, och redan under antiken rekommenderade greker valnötter till personer med dåligt minne och koncentrationssvårigheter. Valnöten är alltså bra för hjärnan och har roligt nog ett utseende som en hjärna. Tror ni att det finns en mening bakom det? :)

Kram / Emma.

Idag:

God morgon

Idag ringde klockan 06.30 - därefter fem minuter snos, påklädning av träningskläder, ett par smörgåsar med stekt ägg och ett glas mjölk för att ladda med upp med energi innan en mil i snabbdistanstempo (alltså en puls på 150-160) i regnet. Så underbart skönt att starta dagen med en löptur! Nu har jag duschat och ätit frukost nummer två och inväntar Viktoria för korrigering av examensarbetet, känns skönt att sitta inne en dag som denna när det regnar så :)





Bovetegröt med kanel toppat med keso, banan, lingon, klippta fikon och mandlar.

Kram / Emma.

RawBite igen

Gokväll

Jag har äntligen landat hemma i soffan med en stor tekopp i handen, vilket känns skönt då min mage inte mår så bra idag. Den är mer svälld än vanligt och jag har ingen aning om varför? Kan det bero på helgens bravader tro?! Jag märker så snabbt när jag faller ur rutinerna, så det känns skönt att det är måndag nu :) Idag har jag iallafall varit på universitetet för både enskild handledning och handledning i grupp med examensarbetet, och nu under kvällen har jag och Lina varit på Sats och kör bodypump. Lite ovant för mig som alltid kör få repetitioner och tunga vikter ute på gymmet. På pumpen blev det helt tvärt om och det var riktigt jobbigt! Det är bra att chocka musklerna sådär ibland och få lite variation i träningen :) Så ett litet tips från mig idag kan bli att ni tränar något ni inte brukar göra nu under veckan så kommer ni garanterat få träningsvärk sen! När jag kom hem serverades det en riktigt god sallad till middag som ni hittar recept på här.

Ni var flera som undrade vart jag hade köpt RawBiten som jag lade upp i inlägget innan och det har jag gjort på Sats Färjestad här i stan. Den finns i fyra olika smaker - kakao, kokos, lime och cashew. Jag har smakat alla utom limen och mina favoriter är såklart kokos och kakao. Ni trodde väl inget annat? Jag har kikat runt lite och de finns även att beställa på internet så kikar ni längre ned så har jag länkat sidan där ni kan beställa. Jag har även skrivit lite mer ingående om varje RawBite.


RawBite Cashewnöt är fylld av söta dadlar och cashewnötter. Cashewnötterna är naturligt krämiga och en rik källa på protein, fibrer och innehåller viktiga näringsämnen som B-vitamin, folsyra, selen och sink. Ingredienser: dadlar och cashewnötter. Du kan beställa dem här.



RawBite lime har jag inte smakat, men den ska ha en perfekt harmoni av syrligt och sött, samt en fyllig tropisk smak. Limebaren är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter, exempelvis C-vitamin, kalcium, järn och koppar. Ingredienser: dadlar, cashewnötter, mandel, kakao, limesaft, chili, ingefära och kokos. Du kan beställa dem här.


RawBite kakao smakar såklart massa choklad! Jag älskar den som mellanmål. Den är rik på antioxidanter och innehåller fettsyror som är hälsosamma för hjärtat och det kardiovaskulära systemet. Ingredienser: dadlar, cashewnötter, mandel, kakao och kokos. Du kan beställa dem här.


RawBite kokos är krämig, söt och så himla god! Kokosolja är en av de hälsosammaste fetterna du kan äta. Kokosoljan inehåller laurunsyra som är känt för sina antibakteriella och svampdödande egenskaper. Ingredienser: dadlar, cashewnötter, kokos, mandel och ekologisk kokosolja. Du kan beställa dem här.

/ Emma.

Raw bite

Hej ♥

Jag sitter och laddar upp med en raw bite innan bodypump! Den innehåller bara dadlar, cashews, mandlar, kokos och kallpressad kokosolja. Alla produkter är ekologiska och jag ger den tummen upp för ett bra mellanmål!


Nötvecka

Hej

Den här veckan och även nästa vecka kommer jag ha nötvecka på bloggen. Om ni är som mig, som fullkomligt älskar nötter kommer ni kanske att gilla det! Jag kommer skriva om nötterna utifrån vad jag har lärt mig om dem i utbildningen, samt det jag har läst på själv. Varje dag kommer ett nytt inlägg med lite information om en ny nöt dyka upp. Vad tror ni om det?

Både nötter och frön hör till de mest energirika livsmedel vi har och är en bra källa till protein, vitamin E, folat, B6, och niacin samt mineralerna magnesium, zink, koppar, kalcium och järn. En del nötter är också bra källor till selen. Generellt har nötter bättre fettkvalitet och näringssammansättning än frön, men även frön har visat sig ha goda effekter på hälsan och är ett bra alternativ till de som inte tål nötter. Både nötter och frön har också visat sig ha skyddande egenskaper mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och cancer. Jag äter själv nötter och frön varje dag och anser att det är ett perfekt mellanmål som mättar och hjälper oss att välja bort godis och skräpmat när hungern kommer smygande. Jag använder även ofta nötter och frön i mina frukostar, när jag bakar eller i matlagning. Med lite fantasi kan vi faktiskt komma väldigt långt och tänk så gott det är! Är ni också helt frälsta? Haha, det är jag!



Första nöten ut är Pekannöten och om du frågar mig så är det en underbart god nöt. Det är en av alla nötter som har det högsta innehållet av antioxidanter och alla pecannötter som har det bruna innerskalet kvar innehåller särskilt mycket antioxidanter. Fetthalten i pekannöten är väldigt hög, men dessa fetter är mest enkelomättade, de är både nyttiga och bra för oss så fettet är absolut inget du ska oroa dig för. Använd nöten i t.ex. bakverk, müsli eller som mellanmål till keso eller andra nötter.

/ Emma.


Måndag morgon

God morgon vänner

Det är måndag och jag har startat veckan med en sovmorgon + en morgonpromenad. Frukosten blev en kokosdavosgröt med topping, den ligger nu fint i magen och jag är redo för dagen!





Kokosdavosgröt: blanda 2 dl yoghurt, 1/2 dl kokosflingor och 1/2 dl havregryn och låt svälla i kylen under natten. Idag serverade jag med honungsmelon, kiwi, apelsin, tranbär, macadamia-, pecan- och paranötter!

Den här veckan kommer jag ha ett litet tema på bloggen som ni kommer få veta mer om senare! Kika in då om ni är nyfikna på vad det är :)

Kram / Emma.

Middag på Via Appia

Hej

I fredags testade jag och Pelle en ny restaurang som finns här i Karlstad, Via Appia. Där kan man välja mellan a la carte eller en grillbuffé där man får grilla sitt eget kött på en varm platta på bordet. Vi valde dock a la carten den här gången, men bestämde oss för att snart prova på grillbuffén. Det verkar himla mysigt att sitta vid ett bord några stycken, grilla, äta och umgås!

Vi fick dock gå upp en våning och slå oss ned vid ett fönsterbord med utsikt över Klarälven, så himla fint! Vi båda föll för kalvytterfilén med serranoskinka och tryffelrisotto. Sås på Karl-Johansvamp, vitlök och portvin samt en sparris- och löksallad. Det var så gott! Dock var min mage mindre glad med tanke på den mängden lök det innebar, men det struntade jag i då :)

Jag älskar dig av hela mitt hjärta, fina älskade du







Hoppas att ni haft en fin helg mina vänner!

Puss / Emma.

Tankar om alkohol

Hej

Uppdaterar lite sent idag då jag har haft annat för mig under dagen. Vi hade en jätterolig kväll igår där bland annat Linas nya elgrill invigdes. Kvällen avslutades med en timmes dans ute på krogen och det var verkligen roligt med en riktig tjejkväll! Idag har vi suttit hos Lina och ätit en lång frukost och sen när Ellen och Ida åkte till Torsby gick jag och Lina ut och gick i skogen en sväng. Underbart med frisk luft!



Idag mår jag sådär. Jag har kommit till ett stadie där jag insett att jag inte vill utsätta min kropp för den mängden alkohol det innebär med en utekväll igen. Jag kommer inte säja att jag ska bli nykterist, för ett glas vin då och då kommer jag fortsätta att dricka, men att bli full igen känner jag inte att jag har något behov av längre. Jag blir inte längre bara "vanligt bakis" efter en utekväll, utan jag mår psykiskt dåligt utan anledningen och får ett tryck över bröstet. Därför känner jag inte att det är värt att bli full och kommer hädan efter att gå ut nykter eller med endast ett glas rött i blodet. Det får räcka! Jag vill ta hand om mig själv och inte utsätta kroppen för den mängden gift alkoholen faktiskt innebär!  Jag kände att jag ville dela med mig av det här.. Någon som känner lika som mig?

Kram på er / Emma.

Smaken på chokladen?

Hej

Jag fick en fråga om hur man får bort den beska smaken från kakaon. Jag anser att det bästa är att blanda med något sött och få en fin balansgång mellan söt och bitter smak - som i mörk choklad. Sen är det inte alla som gillar den där bittra smaken, men jag tror att det är något som man får lära sig att tycka om. Jag fullkomligt älskar mörk choklad och kakaosmaken. För mig räcker det att mosa den en halv banan i t.ex. kakaogröten för att det ska bli lagom med sötma, samma om jag blandar kakao med keso eller kvarg - en halv banan och det är lite sött. Strör du över lite salt får du även det där lilla extra! Men alla är olika så ni får testa er fram och se vad ni gillar bäst. Tänk sött, och gärna naturligt sött i form av honung eller frukt/bär istället för socker.



Som sagt så tror jag också att det är en liten vanesak - innan jag började äta mörk choklad gillade jag inte alls smaken, nu ÄLSKAR jag den bittra och söta smaken tillsammans :)

Kram / Emma.

Frukost för två ♥

God morgon

Efter en lång sovmorgon ställde vi oss och stekte bananplättar och pressade apelsinjuice till lördagsfrukost. Det blev en lång sådan i soffan under filten. Jag bara älskar dessa lugna frukostar med massa mys framför nyhetsmorgon :)

Dagens frukost: Bananplättar med keso, hallon och blåbär samt färskpressad apelsinjuice.









Bananplättarna smaksatte vi hälften med jordnötssmör och hälften med kanel och kardemumma. Till en person behöver du mosa 1 banan, kläcka i två ägg + 1 msk jordnötssmör. Blanda väl och stek små plättar. Alternativt till jordnötssmöret pudrar du i kanel och kardemumma!

Nu ska jag tagga för en löptur i Tyrskogen med lillasyster Lina! Senare ska vi ta en sväng till Ikea och sedan kommer Ida och Ellen till stan och det blir grill och utgång ikväll. Känner mig lite ur form på det planet - har inte varit ute sedan i början av oktober! Men det ska bli skoj med en tjejkväll :)

Trevlig lördag!

/ Emma.

Kladdkaka med daim

Hej

I lördags när vi hade Johan och Ebba här på middag passade jag på att exprimentera lite med ett kladdkakerecept som blev underbart gott! Daimen gjorde den lite krispig, samtidigt som den var riktigt kladdig och lite knäckig i smaken. Åh, ni måste prova!



Till fyra portioner: vispa 2 ägg och 2,5 dl socker tills det blir poröst. Blanda sedan samman med 4 msk rå kakao, 2 msk vaniljsocker, 1 dl vatemjöl, 1/2 tsk salt, 100 gram smölt smör och ett paket daimkulor. Häll upp i portionsformar och grädda i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha :) Servera med vispad grädde och bär. Njuuuuut!

Trevlig fredag vänner!

/ Emma.

Jag ska bli Personlig tränare!

Hej fina läsare ♥

Jag vill bara skrika ut att jag nu är inbokad på PT-utbildningen under hösten! Jag kommer börja 9 augusti och vara klar i slutet av oktober! Gissa om jag är lycklig? :)

Förmiddagen på sats har varit mysig. Vi har fikat kladdkaka och kokosbollar och så har jag och Cia tränat som jag berättade i morse! Vet ni vad hon sa? "så mycket krut trodde jag inte att det fanns i en liten tjej som dig", jag överraskade henne alltså i min styrka?! :) är så nära chins nu iallafall. Bara lite mer teknik som behövs!

Nu ska vi fredagsstäda här hemma! Kika in lite senare så ska ni få ett tips på ett gottigt fredagsmys :) hihi! Kram


Sista dagen!

God morgon

Idag är det sista dagen på Sats och den kommer bestå av lite fika som jag har fixat och sen ska jag köra ett ryggpass med Cia. Cia är den som har jobbat längst som PT här i Karlstad och hon är otroligt duktig! Antar att det inte kommer bli ett jättelätt pass och att jag kommer lida av träningsvärk imorgon! Haha, men skoj ska det bli!

Idag hade jag lite dålig fantasi till frukosten. Det blev kesokvarg som jag har ätit en hel del senaste tiden. Och så har jag gjort iordning en GI-limpa med avokado och makrill till niofikat! Är trött som tusan efter att ha sovit väldigt dålig, så hade inte mycket energi till att tänka idag, men nu äntligen börjar jag vakna till :)





Trevlig fredag snyggingar!

Kram / Emma.

Chokladdag!

Hej

Hoppas att ni haft en fin dag trots detta jäkla väder! Känner att jag måste få klaga lite på det då jag är så fruktansvärt trött på det nu! Kan det aldrig bli fint och varmt? Eller är det bara jag som fortfarande går runt i vinterjacka och fryser? Idag har det iallafall varit extremt! Tycker så synd om att som springer vårruset, de värda något bättre!

Min dag har varit lång men ack så lärorik! Det har varit mycket att ta in, massa information och ny inspiration :) Men jag har nu en klarare bild framför mig vad det är jag vill och jag är nästan helt säker på att jag kommer satsa! Jag har fått bolla lite ideer och lyssnat på andra inspirerande människor med fina och bra ideer! En givande dag helt enkelt som jag varmt skulle rekommendera till er som funderar på att starta eget företag!



Nu sitter jag hemma i soffan med mörk choklad och ska se på Anna Skipper. Det är chokladdag idag om ni förstår vad jag menar?! Ibland behöver man unna sig lite extra även en vardag!

Tack för alla kommentarer idag också! Det är jätteroligt att få lite feedback på vad ni tycker då jag till stor del skriver för att inspirera er. Självklart tycker jag att det är jätteroligt att skriva för mig själv också, men med er läsare blir det ju ännu roligare!

Kram / Emma.

Njut av en pizza!

Hej

Kommer ni ihåg hampapastan som jag gjorde för ett tag sen? I söndags fick jag en idé om att jag skulle kunna använda den som en pizzabotten, sagt och gjort så blev det så!





Till en person: vispa 2 äggvitor till ett fluffigt skum och blanda försiktigt ned 2 msk fiberhusk, 70 gram phiadelphiaost och lite pizzakrydda. Smeta ut degen i en cirkel på en plåt och grädda i ugnen i 10 minuter på 150 grader. Ta ut och häll på tomatsås, skivad mozzarellaost, riven prästost och pizzakrydda. Grädda ytterligare några minuter i ugnen på 225 grader tills osten har smält. Ta ut och lägg på rocculasallad, parmaskinka och paprika! Mums säger jag bara :)

Kram / Emma.

Vad vill ni läsa om?

God morgon kära ni

De senaste veckorna har läsarstatistiken ökat till över det dubbla vissa dagar och det är jätteroligt att ni är så många som kikar in här varje dag! Alla nya läsare är hjärtligt välkomna! Jag tänkte nu ge er chansen att vara med och påverka lite i inläggen här på bloggen. Jag är väldigt intresserad av att veta varför ni kommer in och läser, och frågar er nu vad ni vill att jag ska skriva mer om och fortsätta att skriva om. Har ni några tips? Gillar ni frukostinläggen? Vill ni att jag bloggar mer om recept, kost över lag, träning och tips på övningar? Kommentera nu om du vill vara med och påverka! :)

Dagen frukost kommer här - egen variant av banana split!







Halvera en banan och fyll med keso, jordnötssmör, hallon, blåbär, kiwi, pumpakärnor, kokos och skogsbärsmarmelad.

Idag väntar något riktigt roligt för min del! Jag ska nämligen på ”starta-eget-dagen” som anordnas här i Karlstad på Scalateatern. Jag kommer vara borta hela dagen och har därför förberett ett inlägg med en riktigt smaskigt och nyttigt recept som kommer upp lite senare!

Ha en bra dag!

Kram / Emma.


Lite kvällstankar från mig

Hej vänner

Jag har varit på Sats hela eftermiddagen idag. Jag körde först ett riktigt tungt benpass och släpade mig sedan in i duschen alldeles skakis i benen. 80 kilo benpress satte spår vill jag lova! Jag hann sitta en stund i bastun och njuta och har sedan kört träningsvägledning resten av eftermiddagen/kvällen. Det är lika givande och spännande varje gång. Idag hade vi flera stycken som aldrig i hela sitt liv hade tränat förut, och det är så häfigt att se dem ta steget in i träningsvärlden. Här handlar det mycket om att locka fram motivationen och stärka deras självförtroende, för att ta steget att gå till ett gym för första gången kan vara ett mycket svårt steg. Så tillsammans börjar vi lixom på noll med dessa människor och då kan det ju bara bli hur bra som helst! Tänk vilka framsteg de kan göra!

Jag och Lena har även hunnit med ett avslutande utvecklingssamtal och jag måste bara få berätta lite om all positiv feedback jag fick! Det är ju alltid roligt att höra att folk är nöjda eller tycker om det man gör, men Lena sa så många fina ord om mig att jag blev alldeles generead. Hon tyckte att jag visade stor potential inom arbetet med hälsa och träning och att jag var som gjord för att arbeta med människor. Min positivitet, glada humör, omtänksamheten, samt min förmåga att se andra människor var egenskaper som hon tryckte lite extra på. Det enda hon ville att jag skulle jobba lite mer på var min egen förmåga att tro på mig själv. Och jag kan erkänna, jag hade lite svårt att inse att det var mig hon pratade om och inte någon annan. Visst gör jag alltid mitt bästa, men jag kan många gånger tycka att andra är bättre än mig och då ta ett steg tillbaka och hamna i bakgrunden. Det är något jag ska försöka jobba på!



Nu ska jag baka lite godsaker som jag ska ha med mig på fredag då det är sista dagen på Sats. Tänkte överraska mina goa kollegor där med mina hemmagjorda kokosbollar och en kladdkaka.

Kram / Emma.

Mellanmål

Hej

I och med min IBS äter jag numera varannan timme och mindre portioner än vanligt vid varje tillfälle. Det krävs mycket planering för att få till det, men det går lättare och lättare. Det svåraste är att inte få äta sig sådär "riktigt"mätt utan alltid äta lagom innan magen reagerar. Det funkar ganska bra numera och magen mår bättre och bättre!

Dagens först mellanmål blev ett mandelbröd med avokado och makrill + en kopp hemmagjord nyponsoppa.





Mandelbröd: vispa en äggvita till ett hårt skum och blanda i 2 msk mandelmjöl. Klicka ut på en plåt och grädda några minuter i ugnen på 225 grader. Receptet kommer från Victoria.

Nyponsoppa: häll 2 tsk nyponpulver i en kopp och häll på kokande vatten. Rör runt med lite honung!

Nu ska jag cykla till Sats! Vi hörs ikväll :)

Kram / Emma.

Onsdagsfrukost

God morgon vänner

Idag startade jag dagen med en liten morgonprmenad för magens skull. Det var inte så roligt väder ute, men riktigt skönt och uppfriskande! Nu har jag massa ny energi och efter att ha fått i mig frukost och en varm kopp te ska jag nu sätta mig med plugg.

Dagens frukost: kesokvarg med kokos, kakao och banansmak!







Kesokvarg med kokos, kakao och banansmak: mosa 1/2 banan och blanda med 2 msk kokos, 1 dl keso, 125 gram kvarg och 1 msk rå kakao. Dagens topping blev hallon, blåbär, kiwi, pinjenötter och klippt fikon.

Trevlig onsdag!

Kram / Emma.

Fredagens förrätt

Gokväll

Någon frågade efter receptet på förrätten från i fredags och jag lovade att lägga ut det. Detta är perfekta förätten på grillfesten i sommar - fyllda avokadohalvor med chili och lax.



Dela och gröp ur två mogna, lagom mjuka avokados och hacka dem i små tärningar. Finhacka en röd chilifrukt, 200 gram rökt lax och en kruka basilika. Blanda alla ingredienser och häll på 2 tsk citronsaft och blanda ytterligare. Låt röran stå i kylen ett par timmar och gotta till sig inna det är dags för servering. Servera i de urgröpta avokadohalvorna!

kram / Emma.

Bålträning del fyra

Hej vänner

Nu är det dags för lite bålträning och en ny övning. Tycker ni inte det? :) Och ni får fortfarande stå ut med dåliga iphonebilder när det gäller bilder på träningstips! Här kommer en variant av fällkniven.



Börja med att ligga på rygg med benen rakt upp i luften. Tryck fast bollen mellan smalbenen, jobba nedåt marken med svanken och spänn i magen.



Jobba sedan sakta - benen och bollen går nedåt och armarna går åt andra hållet. Fortsätt att jobba nedåt med svanken så gott det går och tänk på aktiv bukpress. Nudda aldrig golvet med boll eller händer.



Kom tillbaka i ursprungsläge.



Nästa steg är att du jobbar precis tvärt om mot förut. Ta med bollen i händerna denna gång och släpp ned fötterna fria. Nudda aldrig golv med varken boll eller fötter utan gå precis så långt att du är precis ovanför. Fortsätt pressa ned svanken och jobba med aktiv bukpress.



Kom tillbaka i ursprungsläge och upprepa övningen så många gånger som du orkar. Den är riktigt jobbig, men fruktansvärt goo i magen :)

Lycka till!

Kram / Emma.

frukostsmoothie

God morgon

Idag ska jag vara på Sats under förmiddagen och köra träningsvägledning tillsammans med Lena. Dagens frukost bestod av en riktigt vitaminbomb i form av en smoothie + ett knäckebröd med phiadelphiaost, valnötter och honung.





Smoothie: Mixa en halv banan, en kiwi, en dl hallon, en halv dl blåbär, en msk jordnötssmör, ett par matskedar kvarg och en skvätt mjölk!

Trevlig tisdag på er!

Kram / Emma.

En släng av Grekland

Hej

Varmrätten som vi bjöd på i lördags stavades grillad kyckling, rostade rotfrukter och tzatziki på menyn. Dock blev vår kyckling grillad i ugnen eftersom vi inte får grilla ute i vårt område. Men ni som har möjlighet till grill ska såklart köra på det!

Kycklingen har marinerats med olivolja, soja, chilisås, pesto, mango chutney, sambal oelek, basilika, örtsalt och svartpeppar. På plåten i ugnen hade två palsternackor, åtta potatisar, två morötter och tio campinjorner skivats upp och blandats runt med olivolja och fått en dust av örtsalt, timjan och svartpeppar. Tzatzikin bestod av en halv gurka hackad i små bitar, två dl turkisk yoghurt, en stor pressad vitlöksklyfta, örtsalt och peppar.





Löppasset i eftermiddag kändes riktigt bra! Vi startade med 5 km terränglöpning i högt tempo och avslutade med att spurta i backar och pulsen var nära max. Benen fick sig en däng med mjölksyra och är nu helt slut! Det är så roligt att jag kommit igång med löpningen igen :)

Hur går det för er?

Kram / Emma.

Kram / Emma.

Löpning nästa

Hej vänner ♥

Dagens träning heter löpning. Jag har precis lovat att Pelle ska få köra ett intervallpass i backe + fem km löpning med mig. Hjärtat är ny redo att få pumpa på max och ler glatt mot en ny utmaning! KOM IGEN!


Sista veckan...

God morgon

Den här veckan är sista veckan på praktiken, vecka 10 av tio. Det är helt sjukt vad fort det har gått, men vilka skojiga och lärorika veckor det varit! Jag ska iallafall inleda veckan med massage på Sats och i eftermiddag blir det examensarbete hos Viktoria som vanligt. Vi är nästan klara nu!



Frukost i form av turkisk yoghurt med vaniljpulver + en fruktsallad på vattenmelon, mango, ananars och russin + en GI-limpa med jordnötssmör, banan och kiwi + en kopp grönt te.

Trevlig måndag!

Kram / Emma.

En dagens

Tjoho

Dagens träning har bestått av:

20 minuter powerwalk för att få igång tarmarna
40 minuter styrka/överkropp + 20 minuter stretch på gymmet
70 minuter powerwalk i skogen med Kristin

Efter nästan en veckas vila från träningen var jag idag riktigt hungrig på en omgång motion, och mina muskler var mer än glada när de först fick en utmaning på gymmet och sedan en lång promenad i skogen. Angående powerwalken i morse har jag fått veta att IBS-symtomen kan lindras om tarmarna får komma igång lite innan man äter frukost, så jag ska försöka få in en kort morgonpromenad till en vana igen. Att väcka upp kroppen med frisk luft och lite puls är ju det allra bästa enligt mig!



Hur har eran träning sett ut idag mina vänner?

Nu ska vi mysa med pizza och film här hemma!
Hoppas att ni haft en trevlig söndag!

Kram / Emma.


åååh, osten!

Hej

Halloumi är något som både jag och min pojkvän är smått förälskade i när det kommer till ostar. Vi båda är starkt förtjusta i den gummiga konsistensen och salta smaken i kombination med krispiga grönsaker och söta såser. Därför var gårdagens förrätt en form av stekt halloumi med chili, honung och rostade pinjenötter. Helt galet gott! 



Dela 250 gram halloumi i fyra delar och stek dem tillsammans med en hackad chili så att de får färg på båda sidor. Lägg upp rocculasallad på fat, släng på osten, chilin och pinjenötter. Ringla över honung och olivoja och strö över några myntablad. Servera med varma vitlöksbröd.

/ Emma.

Söndag 6 maj

God morgon

Vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans med Ebba och Johan igår. Maten gick i grekiskt tema och vinet smakade gott även igår! Jag och Pelle bjöd på en trerätters som blev riktigt lyckat och recept lovar jag att lägga ut senare idag!





Idag ska jag äntligen köra igång med träningen igen och bege mig mot gymmet. Är taggad på chins nu!

Kram / Emma.

Till dig som älskar kokos

Hej

Jag och Viktoria fann en ny goding på Konsum igår. Trots att jag inte äter godis den här månaden gjorde jag ett undantag för att provsmaka nykomlingen bland alla mörka chokladsorter. Och jag kan väl inte säga annat än att det är min nya favorit? :)



HAR NI SMAKAT? :)

Kram / Emma.

Bildbomb igår

God morgon lördag

Även fast jag inte somnade förrän ett igår vaknade jag halv sju idag och kunde inte somna om. Så himla typiskt! Vi hade en jättetrevlig kväll igår med god mat, vin och massa skratt. Såklart blir det massa prat om hälsa, kost, träning och allt därtill när fyra hälsa- och wellnesstjejer umgås. Trevligt, trevligt!

Middagen som serverades var avokadohalvor med rökt lax och chili, smördegsöverbakad älgentrecote, kantarellsås och rostad potatis samt massa god färsk frukt och mörk kokoschoklad till efterrätt!

Låter bilderna tala för sig själva!



















Nu ska jag fixa iordning mig och sedan ska jag och Pelle bege oss mot Bergvik för att storhandla.

Kram / Emma

Glad Emma

Hej vänner

Jag är så stolt över min senior som jag har coachat! Det har varit så roligt att följa henne på vägen mot sina mål och plötsligt inse att hon nästan är där. Det avslutande samtalet idag var givande och jag fick massa positiv feedback. Idag har jag verkligen bilvit påminnd om vad det är jag drömmer om att göra, att hjälpa andra människor att hitta sina mål, sträva efter som och uppnå dem. Jag är beredd att satsa och fortsätta att utveckla min dröm!

Med den känslan och lyckan går jag in i helgen och lägger skolarbete och alla måste på hyllan. Den här helgen kommer bli full av mat och fina vänner. Ikväll börjar vi med tjejmiddag här hemma hos mig, parmiddag imorgon kväll, och tjejlunch på söndag! Imorgon kan jag förhoppningsvis träna igen efter några dagarna vila och återhämting! ååh, jag är nog inte ensam om att älska fredagar och allt vad det innebär!

Sitter just nu och äter eftermiddagens mellanmål i form av havrevälling med chaismak + ett äpple.



Havrevälling med chaismak: Koka upp 2,5 dl havremjölk med chaismak med 1/2 dl havregryn tills det fått en fin konsistens. Äts varm i en djup tallrik eller mugg! Mums :)

Nu ska jag börja fixa här hemma inför ikväll! Viktoria, Victoria och Gabriella kommer hit och det vankas trerätters, vin och spel.

Trevlig kväll mina vänner!

/ Emma.

Fredag 4 maj

God morgon

Idag mår jag i stort sett bra så vilan igår gjorde susen! Jag är uppe tidigt och ska snart bege mig mot Sats. Idag ska jag bli bedömd när jag håller i en träningsvägledning och så ska jag ha mitt avslutande samtal med min senior som jag har coachat. Spännande dag :)

Laddade upp med bovetegröt toppat med banan, fikon, keso, lingon, mandel, kanel och mjölk till frukost.





Jättegott!

Trevlig fredag mina vänner :)

Kram / Emma.

Chokladens sista ord

Hej

Nu kommer sista inlägget om choklad och idag tänkte jag ta upp de vanligaste formerna av kakao:

Kakaopulver - är en utmärkt källa till kakaons alla hälsofördelar. Du kan väjla mellan att göra en egen varm choklad eller varför inte använda den i matlagningen? Själv använder jag den ofta i mina frukostar när jag gör gröt, egen chokladmousse eller varför inte kesokvarg med kakaosmak? Jag brukar också blanda i lite kakao i mina pannkakor och har även läst att man kan använda kakaon i recept som till exempel chili con carne. Något ni har testat?

Mjölkchoklad - även om den inte innehåller lika höga halter av antioxidanter som mörk choklad har den ändå  ett ORAC-värde som ligger på hela 6740. Däremot innehåller den mycket socker och är inte nyttig i allt för stora mängder. Men att unna sig några rutor någon gång då och då tycker jag är helt okej.

Kakaonibs - är hackade kakaobönor som har ett enormt innehåll av allt det nyttiga, men utan tillsatt fett eller socker. Kakaonibs finns oftast att köpa i specialbutiker för choklad, själv beställer jag mina här. Strö lite kakaonibs över frukostgröten, på skivade bananer eller blanda ned i fruktsalladen en fredagskväll :)

Mörk choklad - har jag redan skrivit mycket om. Ni kan läsa de andra inläggen här, här och här. Det bästa och godaste godiset enligt mig!

Vit choklad - är faktiskt helt fri från chokladens nyttigheter. Det innehåller bara det mindre bra såsom sockret och fettet och egenligen borde det kanske inte kallas choklad?



Kram / Emma.

Bikinin

Hej på er i solskenet

Jag tar det mest lugnt idag. Har hunnit rensa lite i garderoben och legat ganska still iallafall även om det kryper i mig. Men ska jag vila då ska jag bannemej VILA också!

Tänkte visa er bikinin som jag köpte igår! Gud vad jag längtar efter att få inviga den. Hoppas att sommaren kommer fort och stannar kvar i år :)







Ser att jag inte banden att knyta runt halsen på. Jag tycker den är snyggare utan, men möjligheten att sätta på sådana finns! Bikinin är från Bik Bok och kostade 250:- Kanonpris! Visst blir man glad när man hittar något som man gillar som inte är allt för dyrt? :)

Kram / Emma.

Tropisk frukost

God morgon

Jag är inte helt kry och har därför bestämt mig för att stänna hemma idag. Skulle egentligen gått med Mattias på Klarälvskliniken under förmiddagen, men jag känner mig febrig och varm i huvudet så jag är hemma och vilar upp mig inför imorgon istället. Dock är halsontet borta så jag hoppas att en dags vila gör mig helt frisk tills imorgon!

Frukosten idag var såå god, helt i min smak! Jag gjorde nämligen kokosdavosgröt, mmmm....





Kvällen innan mosar du en banan och blandar med 2 dl naturell yoghurt, 1/2 dl kokosflingor och 1/2 dl valfria gryn (jag tog sportgryn som är en blandning av råg och havre). Låt svälla i kylen under natten. Morgonen därpå serverar du med ananas, kiwi, klippta katrinplommon, cashewnötter och pumpakärnor.

Kram / Emma.

Bålträning del tre

Hej vänner

Nu får ni en ny övning som tränar bålen.





Den här gången ska du stå på knä med bollen framför dig och hålla händerna mitt på bollen. Tänk på aktiv bukpress och rulla sedan framåt med bollen och "bak" på armbågarna. Stanna till och rulla sedan tillbaka till knäposition. Upprepa så många gånger du orkar i tre set.

Hur har det gått med plankan? Någon som har testat den?

Kram / Emma.

Alltså...

...Ibland kan jag bli lite tokig på att blogga från mobilen. Den gör som den vill med bilderna och sen går det inte att ändra efteråt. Av någon anledning blev det dubbel uppsättning av bilder i inlägget nedan. Hoppas att ni står ut?! ;)


Shopping och glass i solen

Hej ♥

Under förmiddagen har jag och Pelle varit inne i stan. Vi har bland annat valt ut ett par vandringskängor på naturkompaniet till mig med hjälp av Jonte! Jag och Pelle ska ju gå Kungsleden senare i sommar så det är lite saker som behövs inhandlas där! Sen så har vi även köpt nya sommarkläder till Pelle. Jag väljer och han betalar, haha! Själv har jag hittat en bikini som jag är riktigt nöjd med och så har jag fått äta en stor bägare med tre kulor glass i solen. Jag är ganska nöjd med andra ord! Nu är det lunchtime innan jag ska cykla mot Sats för en eftermiddag!

Mmmm, underbart att våren är här!


Ont i halsen

God morgon onsdag

Igår kväll hade vi Lina och Martin på besök här, vi åt hembakade smörgåsar och drack te/soppa. Känns inte som vi träffat dem så mycket på senaste tiden, så lite kvalitetstid var uppskattat!

Idag vaknade jag med halsont. Typiskt! Jag kan inte minnas när jag var sjuk sist? Det var nog i september någon gång så det är väl dags kanske. Det känns så himla tråkigt bara eftersom vi ska köra tabatan idag, men jag får snällt lyssna på kroppen och skippa det. Istället ska jag knapra ingefära och dricka te! Jag och Pelle tänkte ta en cykeltur in till stan och fixa lite saker och äta glass på Carli. Sen i eftermiddag ska vara på Sats i träningsvägledningen och ska få ha egna klienter idag, det ska bli kul!

Idag blev det yoghurt blandat med keso och mosad banan med topping till frukost!





Mosa en banan och blanda med 2 dl yoghurt och 1 dl keso. Toppa med mango, kiwi, cashewnötter, macadamianötter, pumpakärnor och torkade tranbär.

Trevlig onsdag!

Kram / Emma.

Välkomna!

Hej vänner

Imorgon kommer Sats Färjestad anordna ett tabatapass utomhus och satar på att sätta deltagarrekord. Alla är välkomna och du får gärna ta med dig dina vänner och komma och träna med oss! Här kommer lite info:



Kom och var med vetja! Vädret ska bli toppen och en träningspass som detta sitter perfekt en onsdagskväll!

Kram / Emma.

Tisdagsfrukost

Hej

Nu sitter jag i soffan och har fått i mig frukosten och är redo för dagen!

Innan löpningen blev den en rostad (därav lite svart) smörgås med avokado och makrill + ett glas mjölk, och efteråt proteinblåbärsgröt med keso, banan, apelsin, mandel, fikon, kanel och chaidryck.





Proteinblåbärsgröt: Koka en portion havregrynsgröt med 1 dl blåbär. Dra gröten från plattan och kläck i en äggvita.

Nu ska jag ta en dusch och sen kommer Viktoria hit och det blir lite jobb med examensarbetet. I eftermiddag är det praktik på Sats som gäller!

Ha en trevlig första maj!

Kram / Emma.

Morgonträning

God morgon på er ♥

Jag sitter vid sundsta och stretchar efter en 8,5 km löptur. Det är underbart väder och perfekt temperatur att springa i, allt är grönt och jag känner mig så lycklig! Idag kommer min pojkvän hem dessutom :)

Nu ska jag gå in och äta frukost nummer två!


RSS 2.0