Kladdkaka med daim

Hej

I lördags när vi hade Johan och Ebba här på middag passade jag på att exprimentera lite med ett kladdkakerecept som blev underbart gott! Daimen gjorde den lite krispig, samtidigt som den var riktigt kladdig och lite knäckig i smaken. Åh, ni måste prova!



Till fyra portioner: vispa 2 ägg och 2,5 dl socker tills det blir poröst. Blanda sedan samman med 4 msk rå kakao, 2 msk vaniljsocker, 1 dl vatemjöl, 1/2 tsk salt, 100 gram smölt smör och ett paket daimkulor. Häll upp i portionsformar och grädda i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha :) Servera med vispad grädde och bär. Njuuuuut!

Trevlig fredag vänner!

/ Emma.

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Vilken bra blogg jag hamnade på :D

2012-05-11 @ 17:58:51
URL: http://namsi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0