Mandel

Hej

Fredagsnöten är mandeln.



Mandel är egentligen ingen nöt, utan en stenfrukt som innehåller ganska mycket protein jämförelsevis med andra nötter. Även om det är en stenfrukt är dess näringsegenskaper i nivå med vanliga nötter. Den har ett högt innehåll av vitamin E, kalcium och magnesium samt innehåller även vissa mängder järn och zink. Det som är intressant med mandeln är att det tycks vara något svårare för kroppen att absorbera fettet från mandlar vilket gör att det är lättare att hålla vikten när dessa utgör endel i energiintaget!

Äter ni mycket mandel? Det gör jag och det har vi gjort så länge jag kan minnas i min familj. Mest äter jag den på gröten, men brukar även mala den till ett mjöl och använda den i bakning eller t.ex. pannkakor. Det blir hur gott som helst!

Kram / Emma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0