Kungsleden dag fyra - Sälka - Singi

Hej 
 
Dag fyra, lördag och vi vaknade upp till ett strålande väder. Idag väntade lätta 12 km ner till Singi. Eftersom vi dagen innan hade gått mer än det dubbla mot vad vi skulle göra idag kändes 12 km som ingenting! Vi skulle kunna ta det lugnt, stanna och njuta av det fina vädret och den vackra omgivningen. Underbart och peppande! Efter en sovmorgon och mysfrukost inne i stugan packade vi ihop våra saker och påbörjade dagens vandring söderut.
 
Många tältare vid Sälkastugorna som hade fått genomlida ytterligare en natt med flera minusgrader. Vi hade det varmt och skönt inne i stugen vi. Hihi :D
 
 
 
 
Efter ungefär halva vägen ner till Singi fick vi se Kebenekaises sydtopp när vi blickade öster ut.
 
Som jag nämnt i tidigare inlägg var planen att gå upp för Kebenekaise på söndagen. Men den planen ställdes in när jag fick ont i min hälsena och vi bestämde oss för att ta det lite lugnare och vänta med att gå upp dit. Vi ville hellre njuta och inte pressa kropparna för mycket. Så vi fick nöja oss med att se toppen på avstånd denna gång :)
 
Utsikten vi lunchstoppet.
 
Dagens lunch bestod av en jättegod köttsfärssoppa som avnjöts i vindstilla solsken med en fantastisk utsikt! 
 
Här kokas det soppa.
 
Myslunch.
 
 
Efter lunchen vandrade vi vidare och hade då inte långt kvar innan vi nådde dagens mål. Hela dagen var fantastisk med alla vackra vyer. Jag är så glad att vi fick uppleva en dag med solsken bland dessa vackra berg. Jag menar, även om det alltid är härligt att vara ute och vandra i naturen blir det ju ändå lite extra roligt och ännu finare (speciellt på bild) om vädret är fint! Och jag måste erkänna att jag även blev lite gladare när solen sken på oss och passade på att göra massa lyckohopp bland de fina topparna!
 
 
Nu är det inte långt kvar!
 
Eftermiddagsfika i solskenet!
 
När vi kom fram till Singi fixade vi upp tältet och satte oss sedan i solen med lite eftermiddagsfika i form av te/kaffe och riskakor/knäckebröd med smör och ost/salami och nötsmör. Har jag sagt att det är en underbar känsla att äta ute i naturen? Allt smakar ju såå gott
 
I tältet såg det ut såhär.
 
 
Dagens 12 km tog inte mer än 5,5 timmar och helt plötsligt hade vi en hel eftermiddag i solskenet framför oss. Så vi satte oss med en varsin bok och blickade ut över det vackra landskapet och njöt båda två till fullo.
 
 
Det här var lätt den bästa dagen på hela veckan! Mycket gjorde säkert vädret, men min ryggsäck hade börjat minska i vikt ganska mycket vid det här laget (eftersom vi hade ätit upp så mycket mat) och vandringen kändes mycket lättare än vad den gjort tidigare! 
 
Natten som följde skulle inte heller bli lika kalla som de föregående, dock drog det in tunga regnmoln framåt kvällen som senare öppnade sig i ett ihållande skyfall. Vi somnade iallafall skönt och jag sov som en stock hela natten trots det smattrande regnet och den piskande vinden :) 
 
Fortsättning följer...
 
Kram / Emma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0