Minimugcakes med carob

God morgon 
 
Minimugcakes med carob toppade med blåbärsfluff, jordnötssås och acaípuder
 
Minimugcakes med carob:
  • 1 mosad banan
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk carob
  • 1 msk kakao
  • 1 krm bakpulver
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1/2 dl äggvita (eller 1 ägg)
Blanda ihop alla torra ingredienser, mosa ner bananen och tillsätt kokosmjölk och ägg. Häll upp i en stor mugg, alternativt ett par små cupcakesformar och micra på högsta effekt tills de stelnat (jag hade mina små i fyra minuter). Jag toppade sedan med blåbärsfluff och jordnötssås (några små klickar för att få det fint på bild och öste sedan på med resten så att det blev en enda röra av allt, hehe).
 
Blåbärsfluffet hittar du recept på här <-- (klick)
 
Min morgon startade halv sju nere i tvättstugan. Jag slängde i en tvätt och passade sedan på att gå en morgonpromenad under första maskinrundorna. Hemma igen slängde jag i den sista maskinen, hängde tvätt och fixade en smarrig frukost att avnjuta i soffan framför Nyhetsmorgon. Har även betat av inkorgen i mailen här i soffan, bloggat och ska nu sätta igång med en storstädning av lägenheten (har hunnit bli en del dammtussar under sommaren). I eftermiddag ska jag till gymmet och jobba lite, och frågor du mig - ja då känns det som en helt fantastisk torsdag. Jag älskar att jag kan styra min arbetstider och att jag kan lägga lite tid på hemmet en förmiddag mitt i veckan!
 
Hoppas ni fått en lika bra start på dagen min vänner 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Anna . P

Tack för att du kom ihåg äggen :-)
Jag känner nästan att jag skulle behöva ta en veckas till semester för att hinna baka/laga mig igenom allt smarrigt som finns här! Blir så sugen!!

Svar: Jag tänkte faktiskt på dig denna gång, och ska så göra i fortsättningen :) Hihi, du får göra en lista på det du vill baka och beta av den när du får tid i höst :)
Emma Barremyr

2013-08-08 @ 10:16:48
Postat av: Anna . P

Jag har redan en lista! :-) Den e lång, å blir längre för varje dag ;-) Men tror absolut att jag ska hinna mig igenom det mesta under hösten. Behovet av att vara ute är inte lika stort då, nu vill jag ,est vara utomhus hela tiden.

Svar: Härligt att höra! Och jag förstår det, är helt underbart utomhus just nu, fast här regnar det för tillfället och det känns ganska skönt, då kan man vara inne med gott samvete, hihi :)
Emma Barremyr

2013-08-08 @ 13:34:41
Postat av: Cecilia

Vilka snygga bilder du har här! Och bra recept! Jag ska testa en mugcake snarast möjligt. Hälsa gärna på i min frukostblogg, jag är också träningsgalen och alltid sugen på nåt gott:)

2013-08-24 @ 22:01:11
URL: http://www.frukosterar.blogg.se
Postat av: emelie

hej jag undrar om man kan byta ut bananen i dessa muffins är så många recept med banan och är lite känslig för jusst det ^^. samt som någon frågat förut kan man använda helt ägg i bakverken då det ska vara bara äggvita? fluffet förstår jag att det inte går att byta ut till ett helt ;) . Men jag ska nog prova köpa på dunk vita så man kan baka allt utan att behöva gorma med vad man ska göra med gulan. Mvh emelie :)

2014-04-02 @ 20:34:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0