Tricepspress i TRX

Hej 
 
Dagens träningspass blev ett grymt sådant för bröst, axlar och triceps. Flera PB (personbästa) sattes och jag känner mig stark! Att få höja vikterna är bra för motivationen. Wiiiieeee!
 
Samtidigt som det är både roligt och givande att köra tungt gillar jag också att lägga in några funktionella övningar med fokus på fler repetitioner. Övningar som involverar både balans, rörlighet och bålstyrka samtidigt som du pressar skiten ur en koncentrerad muskelgrupp. Övningen nedan är en grym ticepsövning som dessutom övar rörlighet i axlar, styrkan i bålen och kräver balans.
 
 
Det är viktigt att du har en stark bål och orkar hålla en rak linje genom hela kroppen (tänk dig en linje från häl till armbåge). Rörelsen sker i armbågen där startläget är bild nummer ett och stopp-/ vändläge är bild nummer två. Är du inte tillräckligt rörlig i axlarna kan du även hålla en linje från häl till axlar, och hålla armarna lite framför kroppen. Undvik att puta med rumpan och sug in naveln mot ryggraden. Håll armbågar och händer i en axelbred position hela rörelsen igenom, blicka snett framåt och pressa dig tills du inte orkar mer.
 
Gryyyyymt för triceps!
 
Heja!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Som vanligt kom ditt tips i precis rättan tid då triceps står på agendan under morgondagen. Behöver lite ny inspiration då jag gärna kör på med gamla favoritövningar ;)

Svar: Vad roligt att det kommer till nytta! Kör hårt på träningen imorgon :)
Emma Barremyr

2013-08-07 @ 20:00:26
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0