Underbar hemgjord nutella

Hej vänner 
 
Jag har fått ett nytt beroende... Min egen hemgjorda nutella.
 
Helt ekologisk med bara tre ingredienser - hasselnötter, rå kakao och kokossocker. Krämig, chokladig och nötig i en perfekt konsistens, som topping på... allt? Nja, iallafall kesokvarg, yoghurt, gröt, pannkakor, muffins, till frukt, glass eller bara som den är... på en sked. Den liksom bara smälter på tungan och påminner om smaken av nötcremé (ni vet i den där vita lilla plastförpackningen som man sög i sig när man var liten? Jag älskade den, men älskar min nutella ännu mer).
 
På en vecka har jag hunnit gjort en sats, ätit upp den... gjort en ny och nästan ätit upp den också. Det är mitt godis just nu och det är knappt så att jag våga dela med mig av den till andra... Vill ju inte att den ska ta slut så fort. Men såklart så har familjen fått smaka, och de gillar den minst lika mycket!
 
 
Nutellan är världens enklaste och har du bara en ugn och en mixer slänger du ihop den på kort tid.
 
Ingredienser:
200 g hasselnötter
2 msk kakao
3 msk kokossocker
Flingsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader och rosta nötterna i 4-6 minuter (OBS! Se upp så att de inte bänns). Släng sedan ner dem i mixern och kör igång. Låt mixern gå i några minuter och stanna ev. upp då och då och skrapa ner från sidorna. Beroende på hur bra mixer du har tar det olika lång tid innan du får ett nötsmör. För mig tog det kanske 5-6 minuter, men det kan säkert ta upp emot 10 minuter också. När du fått ett krämigt nötsmör slänger du i kokossocker, kakao, en nypa flingsalt och mixar några minuter till. Ge det där lilla extra och du kommer garanterat få världens godaste nutella!
 
 
 
Hoppas ni gillar den!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Therese S

Hej Emma. Vill tacka för en supeblogg. Du är en insperation och jag använder mycket av dina tips i min viktnedgång. 10 kilo nu och kämpar på:-) Ville bara kolla ang nutellan, skall nötterna skalas eller?. Jag har gjort Nutella tidigare och då skalat, men jag tänkte att man kanske inte behövde det. Tack igen

Svar: Hej! Härligt att du kämpar, grymt jobbat! Och vad roligt att du hittar inspiration hos mig :) Nötterna behöver inte skalas, men du kan göra det om du vill :) Jag tycker det är gott med skal och dessutom är det där alla antioxidanter sitter :)
Emma Barremyr

2013-08-01 @ 14:20:52
Postat av: Emma

Åh Gud så smarrigt, jag fullkomligt avgudar nutella haha så detta måste verkligen provas! :-) tack för receptet.
Kram till dig!

Svar: Vad kul, hoppas du gillar det :) Kram
Emma Barremyr

2013-08-01 @ 14:53:20
Postat av: Anonym

Finns kokos socker på vanlig affär typ Ica?:)

Svar: Ja i välsorterade icabutiker finns det :)
Emma Barremyr

2013-08-01 @ 16:04:37
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Då har vi samma beroende kan jag tala om ;)Det är ju så underbart gott med egen nutella!

Svar: Ja guuud! Att jag aldrig provat tidigare? :)
Emma Barremyr

2013-08-01 @ 18:24:16
URL: http://bakasockerfritt.se/
Postat av: Ellinor

Det är verkligen både enkelt och blir fantastiskt gott att göra eget nötsmör. Min favorit är mandelsmör men gjorde en nutellavariant för några månader sedan. Kanske dags för en ny laddning av den nu snart...

Svar: Ja verkligen! Jag älskar green choice jordnötssmör och har inte riktigt lyckats med några av mina egna nötsmör, med dena nutella blev så god. mmm :) Tror det är dags för dig att göra en sats! Hihi
Emma Barremyr

2013-08-01 @ 19:18:16
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Lisa

Hej! Kan man använda någon annan sötning än kokossocker? Eller kan man ta muscovadosocker eller brunt råsocker? Kram

Svar: Det kan du göra :)
Emma Barremyr

2013-08-02 @ 01:53:02
Postat av: Ulrika - Fotograf u.norman

Låter ju hur gott som helst! Måste testas :D

2013-08-02 @ 08:50:55
URL: http://aphotographersworkout.wordpress.com
Postat av: jasmin

mummmms så gott det ser ut!! :O

2013-08-02 @ 19:04:03
URL: http://stereolove.blogg.se/
Postat av: Nikaia

det ser väldigt smaskigt ut!

2013-08-02 @ 19:05:06
URL: http://lanika.blogg.se
Postat av: Siri

låter så gott, måste testa!

2013-08-02 @ 19:06:45
URL: http://sirifoto.blogg.se
Postat av: Emelie Petersson

ojoj detta låter väldigt gött :-)

2013-08-02 @ 19:08:25
URL: http://syrum.blogg.se/
Postat av: △ ida.

åh vad gott! äääääälskar nutella! detta måste testas c: tack för tipset!

2013-08-02 @ 19:11:23
URL: http://prinsesc.blogg.se
Postat av: Linn Ahlex

Måste testas diiiiirekt!!

2013-08-02 @ 19:13:48
URL: http://linnffotar.blogg.se/
Postat av: Peter Daggert

Ser ut att vara riktigt gott och måste testas.

2013-08-02 @ 19:15:43
URL: http://vivirmivida.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Åh så gott det ser ut!

2013-08-02 @ 19:15:58
URL: http://itsmylove.blogg.se
Postat av: Sandra SG

ser ju jätte gott ut! :D

2013-08-02 @ 19:26:54
URL: http://sategu.blogg.se
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

oh my goood jag måste testaaaa *dregel*

2013-08-02 @ 19:39:26
URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Skönhetsbloggen!

Sjukt gott! :)

2013-08-02 @ 19:58:43
URL: http://frida.blogg.se
Postat av: Emma

fy vad gott!!!!!!!!!

2013-08-02 @ 21:26:53
URL: http://www.emmamarias.webblogg.se
Postat av: Elinn

Hej! Jag testade precis detta receptet, för det låter ju så nedrans gott! Men det som hände mig var att den blev torr! Inte roligt!! Det ända jag ändrade i receptet var från kokossocker till honung, och då tycker jag att det borde ha blivit inte mer än blötare... Har du något förslag på hur jag ska rädda detta?
SJUKT tacksam för svar!
Kram

Svar: Att den blev torr kan bero på att du mixade det för kort tid. Mixern behöver gå ytterligare några minuter för att den ska bli sådär krämig och "blöt"! Hoppas det gick att rädda och att det smakar gott fast det blev lite torrt :)
Emma Barremyr

2013-08-03 @ 18:36:32
URL: http://elinnchanel.spotlife.se
Postat av: Sofia

Hej! Hur förvarar du nutellan sen? Kyl? Frys? Håller i hur många dagar tror du? Ser otroligt smaskigt ut :)

Svar: Har haft den i skafferiet, men den håller säkert flera veckor om den förvaras i kylen :)
Emma Barremyr

2013-08-04 @ 16:12:10
URL: http://www.halsamedsofia.blogspot.se/
Postat av: Anonym

Jag läste just nån annanstans att honung gör konsistensen grynig!

2014-01-24 @ 14:40:07
Postat av: Anne

Jag läste just nån annanstans att just honung gör konsistensen grynig!

2014-01-24 @ 14:40:55
Postat av: Lou

Hej! Jag är allerigsk mot hasselnötter (inte så att jag dör om jag äter det)
Men jag kan äta vanlig nutella. Tror du jag kan göra denna?
Kram

2014-08-18 @ 16:43:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0