Chiapudding

Hej vänner 
 
Chiafrön är ett riktigt superfrö. Det innehåller 8 gånger så mycket omega 3 än lax, 15 gånger mer magnesium än broccoli, 5 gånger mer kalcium än mjölk, 3 gånger mer järn än spenat, 3 gånger mer antioxidanter än blåbär, per protein än havre och vete samt massa andra vitaminer och mineraler
 
Härom kvällen gjorde jag och min kärlek en chiapudding till kvällsmys. Receptet hittade jag hos Annie och jag blev glatt överraskad över hur gott det var! Ett riktigt fräscht, fruktigt och nyttigt alternativ till efterrätt, kvällsmys, mellis eller helggottis.
 
 
Chiapudding på jordgubbar och hallon: mixa ihop 1 dl hallon, 1 dl jordgubbar, 1 dl vatten och smaksätt med honung, kanel och nejlika.Blanda i 3 msk chiafrön och låt svälla i kylen minst en kvart. Servera med kokosgrädde och kokoschips.
 
 
Lördagstips från mig!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vilken fin färg det blir på puddingen! Har hört mycket gott om chaifrön i olika puddingar :)

Svar: Mmm, den blir riktigt härlig och färgglad :D blir helt fantastiska puddingar med chia pga av dess gelbildande effekt! Perfekt :D
Emma Barremyr

2013-02-02 @ 17:02:59
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: mathilda

Hej! Någon annan ställde en fråga om nötter, och jag har också några. Varför är saltade nötter onyttigare än naturella? Hur mycket salt behöver man, alltså varierar det från person till person? Jag saltar aldrig maten och äter aldrig snacks med salt i, men ändå säger folk att jag borde äta naturella nötter istället. Jag äter en handfull saltade nötter typ två gånger i veckan, det är väl okej?

2013-02-02 @ 22:50:55
Postat av: Anonym

Kan du inte nämna fler super frön och deras värdefulla innehåll, som du gjorde med nötter :) eller har jag bara missat det? :)

Svar: Men absolut! Kan försöka få in mer sånt :)
Emma Barremyr

2013-02-03 @ 11:50:33
Postat av: Ellinor Engström

Oh, detta skall jag prova! Gjorde chiagröt till frukost häromdagen. Även om gröten i sig inte smakade så mycket, gillade jag den väldigt mycket och genom att variera tillbehören kan det nog bli riktigt, riktigt bra!

Svar: Chiagröt lät spännande! Vad har du för recept på den? :P Lägg gärna ut den på din blogg, skicka en bild till mig så ger jag dig en länk här på bloggen! Lite kul med läsartips :D Jag brukar göra en variant med havregryn och mandelmjölk som får svälla i kylen över natten - men lite olika kryddor/nötsmörer/ kakao/frukt/bär och liknande blir det en väldigt god gröt lite rawstyle :D
Emma Barremyr

2013-02-03 @ 16:24:07
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Paulin

Vill bara säga tack för en superbra blogg! Du är en gryym förebild och sååå kul med IBS-anpassad mat!!! Gjorde nyss ditt bananbröd! Love it!

Svar: Tack själv för din fina kommentar! Kul att du gillade bananbrödet också :D
Emma Barremyr

2013-02-03 @ 20:31:28
Postat av: Ellinor

SV: Oh, det var en väldigt avancerad procedur att få till den där gröten - 2msk chiafrön som blandas med 1dl vatten, vilket man sedan låter svälla i kylen under natten ;) Trots att gröten i sig inte smakade så mycket, var det ändå något visst med den och jag gillade den! Tillsammans med en massa goda tillbehör kan den dessutom varieras i all oändlighet - bara fantasin som sätter gränser.
Receptet/bilden hittar du här: http://ellinorsworld.blogspot.se/2013/02/chiagrot.html

Kram

Svar: Kommentarerna måste godkännas av mig innan någon ser dem :) Spännande! Då lånar jag kanske din bild och skickar en länk som ny inspiration till mina läsare :)
Emma Barremyr

2013-02-04 @ 08:59:41
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Ellinor

SV: Jag såg detta vid nästa försök ;) Ofta brukar jag inte tänka på vilket utan klickar mig bara vidare, men nu ville jag ju att du verkligen skulle få länken och receptet ;)
Gör så - det är alltid roligt att kunna inspireras av varandra!

2013-02-04 @ 09:11:13
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Linda

Denna var såå god! Även min sockergris till pappa gillade detta, trots avsaknad av socker och vetemjöl ;) Denna kommer göras flera gånger!!

Svar: Ja men visst var det gott :D kommer också göra den fler gånger!
Emma Barremyr

2013-02-17 @ 09:56:36
URL: http://harligavardag.wordpress%2Ccom

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0