Fantastiska kokos- och morotsmuffins

God morgon 
 
Hos Sofie hittar jag mycket inspiration och smarriga recept! Den här gången hade hon gjort en variant kokos- och morotsmuffins i micron som jag ville testa. De var helt fantastiska! Det där med morot i bakverk är verkligen gott!
 
 
Ingredienser:
1/2 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosflingor
1/2 msk kokosolja
1 dl finrivna morötter
1 msk kanel
1-2 krm vaniljpulver
1 mosad banan
1 ägg
1 äggvita
 
Blanda ihop alla ingredienser och fördela smeten i 2-3 muffins-/ cupcakesformar. Micra på högsta effekt i 3 minuter (eller tills de stelnat). Blanda ihop keso och kvarg som du sedan toppar muffinsarna med. Strö över kokoschips och pudra över kanel. Ät och njut!
 
 
 
Det här med micromuffins är ju så smidigt! Det går snabbt att blanda ihop alla ingredienser och är klart på några minuter i micron. Du får en lyxig och god frukost utan att egentligen inte lägga ner speciellt mycket tid. Toppenbra ju :D
 
Sen att de funkar lika bra som lunch, mellanmål, kvällsmål eller fika är ju också ett plus! Inte så hungrig? Gör ett halvt recept till mellis eller kanske ett dubbelt till lunch? Anpassa det till dig själv och den energimängd du behöver!
 
Idag kör jag två kunder under förmiddagen + lite jobb med kostupplägg till en annan kund. Efter lunch tar jag "ledigt" för att träna och basta på Sats med en av mina bästa vänner och ikväll ska jag och Pelle fira alla hjärtans dag i efterskott. När jag kommer hem från träningen ska jag bli serverad en treätters och kanske dricka ett glas rött. Det ser jag verligen fram emot!
 
Nu - dags att bege sig mot gymmet för att möta första kunden - pensionärer gillar morgonträning förstår ni! Jag och pensionärerna.... haha!
 
Kram på er / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ullis

Din blogg är jättefin :) hur länge tror du man bör ha dessa i ugnen? Har inte micro! E jättesugen på att testa!

Svar: Tack snälla :-) Kanske runt 15-20 minuter?! Testa!
Emma Barremyr

2013-02-20 @ 08:37:13
Postat av: signesgoda.blogg.se

Älskar din blogg och får massa inspiration här ifrån då du har så fina bilder som gör att allt ser så gott ut !
jag har en liten fråga till dig som är kostexpert ;) Det är nämligen så att jag tyvärr är allergisk mot fisk och jag vet att fisk innehåller massor med nyttigheter som jag går miste om och jag undrar helt enkelt vad jag kan ersätta fisken med då jag helst undviker kapslar piller och andra tillsatser. Jag kan äta skaldjur och tycker verkligen det är jättegott men det är ju inte alltid så mättande kan jag tycka... tack på förhand, kramar !

Svar: Hej! Kul att höra att du gillar bloggen så mycket! Tyvärr är jag ingen kostexpert, även om jag kan en hel del :-) Vad jag vet så är fisk väldigt svårt att byta ut till något annat om man är allergiker. Men jag skulle rekommendera dig att försöka få i dig vegetabiliska oljor, avokado, nötter, frön och liknande för att få i dig enkeomättade och fleromättade fettsyror! Kram på dig
Emma Barremyr

2013-02-20 @ 10:57:07
URL: http://signesgoda.blogg.se
Postat av: Frida

Oj vad det här ser gott ut! Din blogg är underbar - du har härmed en ny läsare! :)

Svar: Vad roligt att höra, tack! Och välkommen hit :)
Emma Barremyr

2013-04-13 @ 00:30:50
URL: http://www.angelinkitchen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0