Jobb, jobb, jobb

God morgon fina ni 
 
Idag åker jag upp mot Torsby för en lång jobbhelg. Ingen vila, ingen ro denna vecka! Börjar halv ett idag och jobbar till nio ikväll, börjar halv ett imorgon igen och går till tio på lördag morgon och börjar sedan tio på söndag och går till nio på måndag morgon. Skönt att få så många timmar gjorda på en gång ändå!
 
Till frukost idag slängde jag ihop nöt- och bärmuffins som toppades med kesokvarg. Mmmm...
 
 
Ingredienser:
1/2 banan
25 mandlar
25 cashewnötter
10 hasselnötter
2 msk kokosflingor
1 krm vaniljpulver
1 dl hallon och blåbär
 
Sätt ugen på 200 grader. Mixa nötterna till ett mjöl. Mosa bananen och blanda sedan ihop alla ingredienser och klicka upp i två muffinsformar. Grädda i ca 10-15 minuter. Blanda ihop keso och kvarg som du sedan toppar muffinsarna med.
 
Ät och njuuuut, för detta var GOTT!!!
 
 
 
Nu är jag redo att möta torsdagen och börjar med en tågresa norröver!
 
Ha en fin dag mina vänner 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Hej, äter du helt glutenfritt? Det gör jag med och skulle du vilja ha lite tips på bra bröd att äta. Såg att du åt bröd med makrill och ägg i något tidigare inlägg. Vad brukar du använda för bröd är alltså min fråga? :) Kram

2013-01-24 @ 09:24:54
Postat av: Victoria

Hej emma! Har precis börjat läsa din blogg och blivit ett riktigt fan! Jag har en fråga angående fördelarna med kokos- och mandelmjöl? Jag försöker gå ner i vikt och vill gärna kunna baka nyttigt bröd och liknande men har inte förstått vad som är bra med dessa mjölsorter. Vilket är bäst att använda sig av? Och vilka mjöl är bäst av graham, fullkorn, råg, dinkel för att jag ska gå ner i vikt?

Svar: Hej Victoria! Roligt att höra att du gillar bloggen :) Fördelarna med kokos- och mandelmjöl är många. Bland annat så innehåller de många näringsämnen, men har framförallt en högre fetthalt än andra mjölsorter. Detta medför en längre mättnadskänsla och ett lägre GI vilket är bra för att hålla blodsockret på en stadig nivå. Jag tycker att du ska variera mellan olika mjölsorter - variation är alltid bäst i längden! Jag skulle vilja säga att både graham, fullkorn, råg och dinkel är bra mjölalternativ till vitt mjöl. Tänk på att utesluta snabba kolhydrater då det inte gynnar viktnedgång speciellt mycket. Bäst är att äta fullkornsprodukter som gör att vi håller oss mätta längre, minskar sötsuget och håller blodsockret på en stadig nivå! :)
Emma Barremyr

2013-01-24 @ 11:31:54
URL: http://kalorihunter.blogg.se
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Oj, det var inga dåliga arbetspass! Jag är van vid bara några timmar ;) Härliga muffins, vilken bra start på dagen!

Svar: Ja, som personlig assistent blir det många timmar åt gången! Ja muffinsar tycker jag du ska testa, jättemumsiga :)
Emma Barremyr

2013-01-24 @ 11:41:30
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Karoline

Tack för en otroligt bra blogg Emma! Har du någon koll på hur stor mängd nötmjöl det var du använde här? Dvs om jag ej vill mixa nötter utan använda färdigt mjöl?

Svar: Varsegod :D Kul att höra! Nja, ingen riktig koll, kanske en knapp dl skulle jag gissa på :)
Emma Barremyr

2013-01-24 @ 11:54:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0