Jobb, jobb, jobb
God morgon fina ni ♥
Idag åker jag upp mot Torsby för en lång jobbhelg. Ingen vila, ingen ro denna vecka! Börjar halv ett idag och jobbar till nio ikväll, börjar halv ett imorgon igen och går till tio på lördag morgon och börjar sedan tio på söndag och går till nio på måndag morgon. Skönt att få så många timmar gjorda på en gång ändå!
Till frukost idag slängde jag ihop nöt- och bärmuffins som toppades med kesokvarg. Mmmm...
Ingredienser:
1/2 banan
25 mandlar
25 cashewnötter
10 hasselnötter
2 msk kokosflingor
1 krm vaniljpulver
1 dl hallon och blåbär
Sätt ugen på 200 grader. Mixa nötterna till ett mjöl. Mosa bananen och blanda sedan ihop alla ingredienser och klicka upp i två muffinsformar. Grädda i ca 10-15 minuter. Blanda ihop keso och kvarg som du sedan toppar muffinsarna med.
Ät och njuuuut, för detta var GOTT!!!
Nu är jag redo att möta torsdagen och börjar med en tågresa norröver!
Ha en fin dag mina vänner ♥
Kram / Emma.
Kommentarer
Svar:
Hej Victoria! Roligt att höra att du gillar bloggen :) Fördelarna med kokos- och mandelmjöl är många. Bland annat så innehåller de många näringsämnen, men har framförallt en högre fetthalt än andra mjölsorter. Detta medför en längre mättnadskänsla och ett lägre GI vilket är bra för att hålla blodsockret på en stadig nivå. Jag tycker att du ska variera mellan olika mjölsorter - variation är alltid bäst i längden! Jag skulle vilja säga att både graham, fullkorn, råg och dinkel är bra mjölalternativ till vitt mjöl. Tänk på att utesluta snabba kolhydrater då det inte gynnar viktnedgång speciellt mycket. Bäst är att äta fullkornsprodukter som gör att vi håller oss mätta längre, minskar sötsuget och håller blodsockret på en stadig nivå! :)
Emma Barremyr
Svar:
Ja, som personlig assistent blir det många timmar åt gången! Ja muffinsar tycker jag du ska testa, jättemumsiga :)
Emma Barremyr
Svar:
Varsegod :D Kul att höra! Nja, ingen riktig koll, kanske en knapp dl skulle jag gissa på :)
Emma Barremyr
Trackback