Läsarfråga

Hej vänner 
 
"Hej! Har nyss hittat din blogg och börjat titta igenom den, ser att du gillar mycket choklad och jag älskar det. Men jag undrar vad det är för kakaopulver och sånt som du använder? Jag antar att du inte använder vanligt. Och vilket jordnötssmör du använder? Har inte sett om du skrivit det någonstans. Jag tycker din blogg har mycket goda maträtter och ska försöka göra några av dem, jag har börjat träna nu ordentligt efter uppehåll och vill gå ner i vikt, så undrar också om du har några bra tips på hur jag ska börja äta för att kunna gå ner i vikt? Älskar nämligen bla. makaroner och bröd och har väldigt svårt att sluta med det, och vet att det är en orsak att man inte går ner i vikt. 
Hoppas du kan få ut något bra av den korta beskrivningen :)"
 
Hej! Jaa, choklad är en passion jag har här i livet och jag är tveksam till att jag skulle klara mig utan mitt älskade kakaopulver.Jag använder en rå variant från Råvarubutiken (<--klick) som även har massa annat smått och gott som jag brukar beställa. Jordnötssmöret som jag använder mig av är i märket green choice crunchy. Jag har smakat flera olika, och detta är klart min absoluta favorit!
 
 
Vid viktnedgång finns det flera viktiga faktorer som spelar in och det är bland annat kosten och träningen. Träningen är alltid viktig för vårt välmående och för en bra hälsa och det är härligt att höra att du kommit igång!
 
Vad gäller bra mat i samband med viktnedgång finns det vissa saker vi bör tänka på:
* Ät varierat och ät av allt (kolhydrater, fett och protein)
* Ät fet fisk tre gånger i veckan och gärna vit fisk utöver det.
* Undvik snabbmat och halvfabrikat
* Drick vatten
* Undvik snabba kolhydrater - välj istället kolhydrater av det långsamma slaget - fullkornsprodukter, frukt och grönt, gryn, rotfrukter, bönor, linser, nötter mm.
* 500 g frukt och grönt om dagen (5 om dagen)
* Undvik vitt socker i den mån det går och när du väljer att äta det, välj då det absolut bästa du gillar och ät det i mindre mängd - och njuuuut!
* Ät innan du blir hungrig och kom ihåg mellanmålen!
 
Hoppas att du fick svar på dina frågor!
 
Kram / Emma

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Är olika sorter kakao olika nyttiga?

2013-01-27 @ 22:11:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0