Läsarfrågor

Hej 
 
Hej! Super bra blogg! Jag har en fråga: hur ofta unnar du dig? Har du en ätardag i veckan/månaden? Jag tränar väldigt mycket, äter rätt i veckorna och så men jag vill ha en dag då jag kan äta exakt vad jag vill ex en pizza och en påse godis. Om man har en sån dag ex på lördagar, påverkar de mycket då? Jag läste någonstans att man "chockar" kroppen och den tar inte åt sig lika mycket. 
Tacksam för svar, kram
 
Hej! Vad roligt att du gillar bloggen, det gläds jag av att höra! Det beror lite på vad du menar med att unna mig? Jag skulle vilja säga att jag unnar mig varje dag eftersom jag njuter av allt jag äter och alltid lägger ner mig lite extra i maten för att få guldkant på vardagen. Jag äter ingenting som jag inte tycker om och utesluter inget som jag verkligen tycker om. Vad gäller godis och lite ohälsosammare saker finns det ingen speciell dag som jag väljer att äta det på. Jag bakar och gör experiment i stort sett varje dag, mest nyttiga saker och älskar kvällsfikat med nyttiga rawfoodbollar, muffins, kladdkakor, nötter, frukt och keso/kvargröror precis lika mycket som jag kan älska att sitta med godisskålen en kväll. Men vad det är för dag spelar ingen roll för mig. Jag äter oftast det jag är sugen på och njuter av det oavsett dag!
Jag är ingen expert inom området och vet inget om att det skulle "chocka" kroppen att ha en ätardag och att den då inte skulle ta åt sig lika mycket. Men jag skulle inte vilja påstå att en ätardag i veckan skulle göra någon skillnad i längden så länge som du äter bra och tränar övriga sex dagar. Under en månads tid blir det fem lite sämre dagar och 30 bra dagar. Tänk långsiktigt, det är det som räknas. Och om du nu väljer att ha ätardagar, ät då det du tycker allra mest om och njut av det ordentligt! Ha för gud skull ingen ångest för att det är ett sämre alternativ - tänk på vad gott det gör för själen och hur bra du är som fixar alla andra dagar!
 
Hur gör du med träningen när du är sjuk? Fortsätter du att träna på som vanligt eller låter du bli tills du är frisk?
 
Självklart tränar jag INTE när jag är sjuk, inte ens en promenad utan det är total vila tills jag är frisk som gäller. Att träna med halsont eller feber är rent livsfarligt och kan skada hjärtat för livet och en förkylning är tecken på att kroppen behöver vila. Tränar du med en förkylning är det risk för att det blir långdraget eller utvecklas till allvarligare sjukdomar. Såå, nu blir det vila för mig ända fram tills dess att jag känner mig frisk igen och när jag är det kan jag självklart inte köra på med träningen som jag brukar utan får ta det lugnt i början för att sedan trappa upp träningen igen! Jag är även den som hellre vilar en dag extra än börjar en dag för tidigt med tränignen och "blir sjuk igen" - ni vet den onda cirkeln? Jag har gjort den tabben alltför många gånger och är mer noga med att lyssna på och ta hand om min kropp nu. Är det vila den vill ha, så får den det också! Istället för att träna passar jag på att göra andra saker som jag gillar, t.ex. läsa böcker, se på film, fota, baka och äta!
 
Kram / Emma.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0