Träna knip för en stark bäckenbotten

Hej vänner 
 
Lika viktigt som det är att träna upp en stark coremuskulatur - lika viktigt är det att träna upp en stark bäckenbottenmuskulatur!
 
Det är framför allt i samband med graviditet som vi kommer i kontakt med bäckenbottenträning och knipövningar, men faktum är att vi skulle behöva träna detta även tidigare och senare i livet än vad en graviditet innebär, och oavsett graviditet eller inte. Bäckenbottenträning är viktigare än vad många tror och genom att träna oss starka "där nere" kan vi få en starkare bål, ett bättre sexliv och förebygga inkontinens och urinläckage som drabbar var fjärde kvinna över 40 år.
 
Mitt tips för att komma ihåg att träna din bäckenbottenmuskulatur:
* Gör det till en vana att alltid göra knipövningar när du t.ex. borstar tänderna, står och väntar på bussen, när du sitter på bussen, mellan seten i gymmet, när du ser på tv eller liknande.
 
Hur kniper man då?
 
Knip ihop där nere och tänk dig att du ska "lyfta upp" hela livmodern och slidan upp mot magen. Upprepa detta 15x3 gärna några gånger om dagen.
 
nyhetsmorgon idag pratade de om just knipövningar och de positiva effekterna och vill du veta mer om detta tycker jag att du ska kika på klippet!
 
Knip%C3%B6vningar%20ger%20dig%20starkare%20b%C3%A5l%20och%20b%C3%A4ttre%20sexliv
 
Kram / Emma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0