Zhuccinipasta med cashewsås och kyckling

Hej vänner 
 
Jag är hemma igen efter en kortdag i gymmet. Nu har jag en hel ledig eftermiddag och kväll framför mig. Skönt. Jag har inga planer alls än så länge så vi får se vad som sker. Just nu känner jag bara för att vara hemma och mysa - se en film, baka lite och äta något gott ikväll. Jag är expert på det där med vardagslyx som ni vet!
 
Lunchen gick snabbt att slänga ihop! Hos Annie hittade jag recept på en cashewsås som jag blev sugen på att testa. Cashewsåsen serverades med zucchinipasta, stekt kyckling, broccoli, paprika och tomater
 
Mums alltså!
 
 
Ingredienser (2 personer):
2 zucchini
1 dl cashewnötter
1 näve bladspenat
1 kruka basilika
2 små vitlöksklyftor
1 cm ingefära
1 dl vatten
1,5 msk citronsaft
Örtsalt
2 kycklingfiléer
 
Mixa cashewnötter, spenat, basilika, ingefära, citron, vatten och örtsalt till en sås. Gör "pasta" av zucchinin genom att använda en skalare som du strimlar zucchinin med. Blanda ihop zucchinin med såsen och låt det stå i kylen under tiden som du steker kycklingen i kokosolja, saltar och pepprar. Servera kycklingen till zucchinipastan, broccoli, tomater och paprika.
 
 
 
Självklart kan man äta denna rätt utan kyckling eller med något annat tillbehör som t.ex. lax, halloumi, quorn, svamp, nötter eller liknande beroende på om man vill ha rätten helt raw, vegetarisk eller vanlig (eller vad man ska kalla det).
 
Det var roligt att läsa om era frukostar idag - det gjorde mig nästan hungrig igen, vad mycket gott ni verkar äta :D
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Sara

Tillagar du zucchinin eller är den "rå"? :)

Svar: Den är rå :-)
Emma Barremyr

2013-03-06 @ 10:29:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0