Ägglatten

God morgon 
 
Jag sitter med min ägglatte i högsta hugg. Morgongröten ligger redan i magen och jag ska straxt hoppa på cykeln och tampa iväg till vårdcentralen för att träffa farbror doktor. Magen har krånglat på tok för mycket senaste tiden och vi ska kika på olika alternativ till medicinering, samt göra lite blodprover. Just nu äter jag ProIBS och minifom, samt probiotika i tablettform. Hoppas på att kunna få det utskrivet på recept då det blir väldigt dyrt att köpa dessa läkemedel i längden. Har testat mycket fram och tillbaka och kommit fram till att magen mår bra mycket bättre med hjälp av ProIBS och minifom.
 
Nu till något helt annat. Ägglatte är så jäkla gott och jag har som vanligt när jag hittar något nytt jag gillar snöat in!
 
Ägglatte gör du genom att lägga en klick kokosolja (runt 1 tsk) i en kopp och häller på kaffe. Elvispa en äggvita tillsammans med kanel, kardemumma och lite nejlika till en fluffig kräm (runt 1 minut) och häll över kaffet. Rör om och njut!
 
 
Sååå gott!
 
Hoppas att ni får en fin onsdag!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Fru W

Hej! Jag känner igen mig massor med IBSen och har varit hos läkaren ofta. Det jag inte gjort är dock vanligt pricktest, för att kolla allergier mot t.ex. vete. Min kompis gjorde det nyligen fick reda på att hon var det, så nu utesluter hon inte bara gluten utan vetestärkelse som finns i många glutenfria produkter. Hon mår mycket bättre. Jag vet inte om det är något för dig, men tänkte skriva och tips i alla fall! Själv ska jag till läkaren i morgon och försöka få till ett sådant test, har hört att man måste vara lite på. Stort lycka till nu! Kram

Svar: Jag gjorde pricktest för ungefär 1,5 år sedan och det visade inte något utslag då, så jag tror inte att det beror på det. Men tack så hemskt mycket för tipset! Hoppas att du gick bra för dig hos läkaren och att du fått bukt med din ibs :)
Emma Barremyr

2013-05-15 @ 08:42:44
URL: http://fruwidlund.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hej Emma! Hoppas du får en fin dag! Får du proibs på recept? Kanske ska testa den;-) kram Sofia

Svar: Nix inte proibs, men minifom gick att få på recept! Ska testa och se hur magen funkar med bara minifom och probimage nu ett tag! testa dig fram du också, det är det allra bästa! Kram
Emma Barremyr

2013-05-15 @ 11:13:11
Postat av: Marie

Hoppas det går bra hos läkaren! Själv har jag aldrig fått nån vidare hjälp hos sjukvården men har gjort vissa upptäckter på egen hand och med hjälp av diverse bloggar osv.
- Har du testat att utesluta mjölkprodukter helt? Det kanske inte bara är laktosen som är problemet.
- För mycket frukt kan ställa till det, speciellt när den intas i samband med eller precis efter annan mat.
- Nötter, frön och spannmål kan vara väldigt svårsmält och jag har själv märkt stor skillnad om jag låter dessa ligga i blöt minst 12 h innan jag äter/tillagar dem.
- Råa grönsaker är ofta svårsmält.
- Kaffe är sällan magens bästa vän.

Det är ju såklart väldigt individuellt, men hoppas mina tips kan vara till nytta :)

Svar: Nej visst är det så. Har också haft oturen att hamna hos en väldigt dålig doktor flera gånger så någon hjälp har jag aldrig fått. Tack för dina tips! Har varit medveten om dem, men blundat då mycket av min kost baseras på just de saker ju tagit upp. Åååh! Hur ska jag klara mig utan keso, kvarg, frukt, nötter, frön och råa grönsaker? :( Antar att jag måste ta tag i det och testa mig fram. Mjölkprodukter har jag dock testat att utesluta, men upplevde ingen förbättring. Men fibrerna kan nog vara en bov i det hela skulle jag tro, attans!tack för att du tog dig tog att lämna en kommentar iallafall, jag uppskattar det! Kram
Emma Barremyr

2013-05-15 @ 12:50:39
URL: http://elinmaries.wordpress.com
Postat av: Maja

Jag har också problem med min mage. Den är nästan alltid uppblåst och jag är hård i magen. Jag testar ifall jag är laktosintollerant, men jag tror inte det då jag råkade fuska lite och äta bland annat choklad utan att jag märkte någon större förändring. Vad har du haft för symptom för IBS? Kanske är det det jag har...

Svar: Symtomen är bland annat laktosintolerans, uppblåshet, ont i magen, förstoppning/ diarré, gaser, illamående, halsbränna, sura uppstötningar mm... det blir värre av stress och bättre desto bättre jag sköter kosten :)
Emma Barremyr

2013-05-15 @ 14:48:01
URL: http://feelslikeflyiing.blogg.se
Postat av: Josefin

Din blogg är BÄST. tror du AT&Ts Er går att skippa/byta kokosoljan mot nåt annat? :)

Svar: Den går absolut att utesluta, men det blir inte lika gott då :)
Emma Barremyr

2013-05-15 @ 19:30:36
URL: http://josse.devote.se
Postat av: Johanna

Har du kollat på fodmaps dieten? Där utesluter man både gluten och laktos plus andra kolhydrater som e svårsmälta. Finns en app man kan ladda ner!!

Svar: Nej det har jag inte gjort! Tack för tipset! Jag ska kika på det :)
Emma Barremyr

2013-05-18 @ 18:27:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0