Läsarfråga - frukost on the go

"Hej Emma! Först och främst vill jag bara säga att jag älskar din blogg och dina extremt goda recept, mina frukostar är så sjukt goda tack vare dig. Längtar varje dag till frukosten nu! Du är också en sån himla stor inspirationskälla, du har förändrat min vardag och det är jag dig evigt tacksam för! 
Jag har bara en fråga, jag ska prova på att träna på morgonen innan skolan för att se hur det är, brukar alltid träna efter skolan men jag vill ha lite förändring. Grejen är bara den att jag hinner inte hem emellan gymmet och skolan om jag tränar på morgonen, så jag undrar om du har några tips på vad jag kan ta med mig för frukost till gymmet som ändå håller sig någorlunda fräscht? Tack på förhand! Kram Moa"
 
Hej, och tack för dina fina, värmande ord! Vad roligt att du hittat kärlek till dina frukostar tack vare mig, det glädjer mig verkligen! Min inställning till mat är att vi alltid ska njuta och äta gott, oavsett måltid och det är så roligt att höra att ni faktiskt hittar till matglädjen i måltiderna via min blogg!
Vad bra att du vill göra en förändring i träningen - variationer och förändringar är nyckeln till utveckling och kan också hjälpa oss att höja motivationen, så det är smart av dig! Ska du styrketräna eller springa innan skolan rekommenderar jag dig att äta något innan träningen, t.ex. en smoothie på havregryn/ mjölk (nöt, ko, soja, havre)/ nötsmör/ bär/ frukt/ kvarg mm, knäckebröd med keso och kokt ägg, en tallrik fil/ yoghurt med frukt/ bär/ nötter/ gryn, en gröttallrik eller liknande. För att få energi till träningen och för att inte bryta ner kroppen behöver du äta något innan samtidigt som det är viktigt att fylla på med energi efter träningenspasset. Här är lite exempel på vad du an äta efter träningen och som funkar att förvara i väskan en stund:
 
* Hemgjord proteinbar med keso
* Bananpannkakaor/ våfflor med keso/ kvarg/ bär
* Mellanmålsmuffins
* Proteinkaka med keso
* Omelettmuffins, lite nötter coh något frukt
* Kokta ägg, knäckebröd och mjölk
* Fullkornssmörgås med avokado och ägg
* Mugcake
* Smoothie
 
 
 
Hur mycket du ska äta kan jag inte säga. Anpassa utefter hur hungrig du är och hur långt det är till lunchen, du bör stå dig fram tills det är dags för lunch!
 
Lycka till med träningen!
 
Kram / Emma

Kommentarer
Postat av: Matilda

Hej Emma! Ska på en lång bussresa, ca 16h(med start kl 21.00, och skulle hemskt gärna få lite tips på vad sjutton jag skall äta som kanske inte är fullproppat med snabb energi då jag ju kommer vara stillasittande, men ändå mättande. Svårt! Efter ca 9h kommer jag spendera en timme runt centralstationen och kan köpa fräsch mat på hemköp eller t.ex någon av pressbyråerna. Sitter och klurar just nu trots att det är flera veckor kvar ;) Tacksam för alla tips jag kan få!

Svar: Keso och kvarg tillsammans med bär och nötter är alltid fräscht och håller sig bra i en liten kylväska. Annars gillar jag kokta ägg, egna mellanmålsmuffins (finns under kategorin - nyttiga muffins/ cupcakes, smoothies, bananpannkakor ,mugcakes, fruktsallad mm! I kategorin mellanmål finns massa annan inspration! Hoppas du får en fin bussresa!
Emma Barremyr

2013-05-10 @ 17:04:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0