Smoothie smoothie!!!

God morgon finisar ♥
 
Himla skönt att vakna upp i sin egen säng idag med vetskapen om att jag har en ledig förmiddag framför mig. Dagens tre PT-kunder är inbokade först efter halv fyra så jag passade på att ta en sovmorgon. Jag hoppade på tåget till Karlstad direkt när jag slutade igår kväll och bumsade nästan dirkt i sängen när jag kom hem. Jättetrött och slut på energi. Men efter två helt träningsfria dagar instängd i en lägenhet skriker min kropp efter att få komma ut och röra på sig, andas frisk luft och se all grönska. Så nu tänkte jag ge mig ut på veckans första löppass, sen blir det långfrukost i soffan och en tur till Välsviken för att veckohandla - kylskåpet ekar tomt och behöver fyllas på! 
 
Innan träningen är det himla gott med en smoothie. Smoothies går att variera i mängder, är ofta fullproppade med näring och ger bra med energi. När jag kör morgonträning innan frukost, som jag gör idag, är det just smoothie som jag för det mesta laddar upp med och min favorit för tillfället är denna underbara lilla skapelse!
 
 
* Banan (fryst)
* Hallon
* Kokosmjölk
* Kvarg
* Jordnötssmör
* Ärtprotein
* Vaniljpulver
* Ev. en svätt vatten
 
Mixa, mixa, mixa! Häll upp och njut!
 
 
Vilka favoritrecept har ni på smoothies?
 
Dela gärna med er!
 
Senare idag kommer det upp en tävling på bloggen, kika in igen då! 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ida

Min absoluta favorit som är lite mer "ovanlig" (blåbär+hallon+banan+mjölk är ju annars en som är både vanlig och supergod men ibland vill man ha något lite mer ovanligt). Den görs på banan, hallon och tranbärsjuice, as simple as that och en supergod blandning!

2013-05-20 @ 15:40:04
Postat av: Felicia

Jag har massor av härliga smoothie recept!

En variant som jag älskar är den där tjocka, krämiga nästan glassliknande smoothien. Två recept som du absolut måste testa är:

1)
ca 2 dl fryst frukt (mina favoriter är mango, hallon eller blåbär)
1 mogen banan
1 tsk chia frön
1 tsk linfrön
1 näve spenat
ev. "boost" som t.ex 1 tsk spirulina, ärtprotein etc.

bara att mixa allt!

2)
1 ½ dl fryst frukt
1 ½ dl yoghurt/kvarg
½ avokado
1 rått ägg

mixa!

Det sista receptet är en lite "lättare" smoothie som nog är min absoluta favorit! Den är SUPER god!

3)
1 ½ dl naturell yoghurt
1 dl fryst mango
1-2 tsk citron skuren i bitar
1 hel, skalad apelsin skuren i bitar
1 krm gurkmeja
1 knivsudd saffran
1 tsk lönnsirap
(det är även jättegott att ha i liite kanel!)

Receptet är från Blueberry Lifestyle!

Åh, juste, alla recept är 1 portion :)

Kram :D

2013-05-20 @ 19:07:58
Postat av: Rebecca

Så smarrigt det låter och ser ut! :D
Men jag måste fråga, du använder ju kokosmjölk ibland men då bara ett par matskedar, vad gör du av det som blir över? kan man frysa in det? vad jag vet håller den sig bra i bara ett par dagar i kylen.

Svar: Visst gör det :) Jag brukar öppna ett tetrapack och har den i kylen runt en vecka (står att den bara håller sig i tre dagar, men den håller sig längre), annars brukar jag frysa in i småburkar med någon dl i varje :)
Emma Barremyr

2013-05-20 @ 19:36:49
URL: http://www.denksam.wordpress.com
Postat av: Josefin

Mums så gott det ser ut! Jag försöker nu bli noggrannare med att äta ordentligt innan morgonträning (förr åt jag ingenting, vilket inte fungerat för min kropp) så min fråga blir därför hur du gör din smoothie? Någon fingervisning på hur mycket du tar av varje, då jag har noll koll på smoothietillverkning! ;)Tack! Josefin

Svar: Vad bra! Kroppen är ju i behov av energi innan vi sätter igång med träningen och en smoothie är ett jättebra alternativ :D mäter inte, utan slevar bara i, men jag kör kanske 1/2 banan, 1/2 dl kokosmjölk, 1/2 dl kvarg, 1 msk jordnötssmör, 1 msk ärtprotein, en nypa vaniljpulver och lite vatten till önskad konsistens :)
Emma Barremyr

2013-05-27 @ 08:39:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0