Välkommen till ptbyemma.se

Emma Barremyr / 13 Augusti, 2013 - 09:20 / Allmänt
15 kommentarer

God morgon 
 
Den här tisdagen startar med en bloggflytt!
 
Jag kommer från och med idag blogga från ptbyemma.se. Den gamla bloggen kommer såklart ligga kvar, men hela arkivet hänger med till nya bloggen. Bra va? 
 
OCH EN SAK TILL!
 
Nu lanserar jag även en egen PT-online-site!
 
Det här känns otroligt spännande och roligt och jag hoppas ni gillar den nya sidan! 
 
 
Med det vill jag tacka blogg.se för flera fina år. Nu känner jag mig redo för att möta nya utmaningar och stå på egna ben.
 
Du hittar den nya bloggen HÄR <------ (KLICK)
Du hittar tjänsten PT-online HÄR <------ (KLICK)
 
Kram / Emma.

Veckans matkasse

Emma Barremyr / 12 Augusti, 2013 - 21:18 / Kost
6 kommentarer

Hej 
 
En vecka med rawfood står på ingång och nedan ser ni veckans matkasse.
 
Blandspenat, roccula, pinjenötter, citron, soltorkade tomater, purjolök, palsternacka, tahini, morötter, avokado, macadamianötter, cashewnötter, bananer, persilja, vitkål, basilika, tomater, gurkmeja, broccoli, äpplen, päron, gul paprika, mandel rödbetor, zucchini,rödlök, kiwi, nektariner, helt bovete, campinjorner, ingefära, grapefrukt, kokos, brämhults apelsin- och mangojuice, agavesirap, ananas, hallon och blåbär.
 
Kram / Emma.

Dags för detox

Emma Barremyr / 12 Augusti, 2013 - 16:32 / Kost
8 kommentarer

Hej vänner 
 
Som ni ser av rubriken kommer jag alltså att göra en detox. Och för att förtydliga vad det innebär är det alltså inte en diet som jag gör av någon anledning för att gå ner i vikt/ förlora fettprocent eller liknande. En detox gör jag helt enkelt av hälsomässiga skäl, för att hjälpa kroppen att göra sig av med gifter. Men även för att optimera mitt välmående och för att få en liten utmaning! 
 
Med hjälp av Pure Cleanse, en örtkur som jag nämde i det här <-- (klick) inlägget kommer jag under 30 dagar göra en utrensning, och kommer även lägga lite extra krut på kosten utöver det. 
 
Första veckan kommer bestå av en rawfood-vecka. Åååå, färgglad mat <3 Minns ni att jag tidigare i sommar var sugen på att göra en liten raw-challenge för mig själv? Jag tycker att det gör sig väldigt passande ihop med detoxen då raw-food har en utrensade effekt på kroppen. Så det kör jag på!
 
Raw solgul polenta med krämig champinjonragu
 
Efter första veckan kommer jag dock att återgå till ganska så "vanlig mat" (för mig) igen. Den enda skillnaden blir bara att jag kommer vara lite striktare på vissa saker och att jag helt och hållet kommer utesluta mjölkprodukter.
 
Såhär ser planen ut:
  • Drick mycket vatten (gärna citronvatten) - detta för en genomsköljande effekt. Effekten av citronen blir att vattnet blir mer basiskt, vilket gör det lättare för kroppen att renas än om den är sur.
  • Ät ekologiska frukter, bär, gröna grönsaker, rotfrukter och baljväxter - ekologiska alternativ innehåller mindre gifter och tillsatser, vilket i sin tur inte belastar kroppen och hämmar dess naturliga rening. Frukter och bär innehåller mycket antioxidanter vilket ger kroppen energi och näring. Gröna grönsaker är rika klorofyll vilket ökar pH-värdet i kroppen. 
  • Ät fibrer - hjälper kroppen att driva ut gifter och samtidigt behålla en normal tarmfunktion.
  • Undvik socker och sötningsmedel - socker gör att blodsockret hamnar i obalans, vilket gör att energinivån sjunker och insulin måste produceras. Insulin hämmar fettförbränning och ökar fettinlagring. Socker är också en av de livsmedel som har lägst pH-värde vilket gör kroppen sur. 
  • Undvik koffein, alkohol och tobak - livsmedel som hämmar den naturliga utrensningen.
  • Tillaga maten med omsorg - behåll så mycket näring som möjligt, ät mycket sallad och gärna vegetariskt (varför jag väljer rawfood första veckan).
  • Motionera regelbundet - att svettas är ett bra sätt att hjälpa kroppen att avlägsna gifter, men ingen högpulsträning rekommenderas (för mig mycket yoga och en del promenader och simning)
  • Ät lite och ofta - gärna 5-7 portioner om dagen. Låt matsmältningen hinna med, detta håller energinivån uppe och magen i balans vilket underlättar för kroppens naturliga utrensning.
  • Bada bastu, yoga, meditera eller massage - var harmonisk och försök att inte stressa. Välj bort telefonen/ datorn/ tv:n osv. och fokusera hellre på ett avslappnande yogapass eller en bra bok.
Källa.
 
Som ni ser så är det egentligen ganska "hälsosamma" riktlinjer att följa under en detox och det skiljer sig inte mycket från min normala kost. I vanliga fall utesluter jag ingenting, utan det slinker ner godis, glass och fika då och då om jag är sugen, men eftersom jag vill göra utrensningen helhjärtat och är sugen på en utmaning kommer jag att följa detta fullt ut! Och det finns ju så mycket annat gott att stoppa i kroppen så det blir nog inga problem. Jag älskar att baka rawfood-fika, så det kommer det blir mer av på bloggen den närmaste månaden. Ni vet ju hur mina tankar kring mat är - varje måltid ska vara en fest och njutning och jag kommer därför bara äta saker som är gott!
 
Två goda råa ting hittar du här nedan!
 
Hemgjord raw choklad
 
Raw jordgubbscheesecake
 
Imorgon kör jag!!!
 
Kram / Emma.

Att acceptera dina svagheter gör dig stark!

Emma Barremyr / 12 Augusti, 2013 - 09:39 / Hälsa och wellness
6 kommentarer

Hej fina vänner 
 
Den här helgen har varit skit. Inte bara skit, men det har känts precis så inom mig. Jag har varit ledsen helt enkelt. Och jag har tillåtit mig själv att släppa ut det och vara svag. Visa mig svag, för vi behöver inte vara så jäkla starka hela tiden.
 
Som jag skrev i fredags så blir det så ibland. Att vi har dåliga dagar. Jag försöker lyssna på min kropp och höra vad den säger till mig och har kommit fram till att jag glömt bort mig själv lite på siståne. Jag har varit så fullt upptagen med att peppa och hjälpa andra, svara på mail och få andra att må bra att jag glömt mig själv lite. Och det märks så fort! 
 
Ni har helt plötsligt blivit så många som skriver och undrar över saker, vill ha min hjälp och peppar mig! Ni anar inte hur otroligt glad jag blir av det. Era kommentarer och mail gör liksom hela bloggen levande och värd att blogga för! Jag älskar att läsa era mail och att jag har fått den möjligheten att hjälpa andra. Jag kan inte tänka mig ett bättre jobb! Men känslan av att inte räcka till blir allt större och det river lite inom mig. Prestationsångest! Jag får svårt att koppla av och glömmer tänka på mig själv, fast det är jag som är viktigast i mitt liv. Jag vill hjälpa alla. Men mår inte jag bra kan jag inte hjälpa någon annan, så är det ju. 
 
Så, jag måste börja jobba med mig själv på det här planet, innan det går för långt. Jag måste sänka kraven ett snäpp och prioritera mig själv lite mer än på sista tiden. Den psykiska hälsan är minst lika viktig för vårt välmående och jag borde väl föregå som gott exempel? 
 
Eftersom jag upplever känslan av att inte räcka till har jag nu satt mig ner med en lista. En prioriteringslista som innehåller mina viktiga prioriteringar i mitt liv. Det andra kan jag släppa och inte lägga onödig energi på. Det känns otroligt befriande!
 
En punkt som hamnar högt uppe på min lista är mer tid för yoga och avkoppling. Så får det bli!
 
Självklart kommer jag fortsätta att svara på mail, men jag kommer först och främst prioritera mina egna online-kunder (som ju är en del av mitt underbara jobb) och ta resterande när tiden finns. Och jag hoppas ni förstår! Men sluta för guds skull inte att skriva, era mail är värdefulla och jag läser varenda ett, de gör mycket för MIG. Kom ihåg det!
 
Hela helgen blev en lång helg med vilopuls, vilket kändes otroligt välbehövligt. Intervallpasset jag tänkte köra igår kom jag aldrig iväg på. Först tänkte jag att jag skulle få lite ny energi från endorfinerna (kände egentligen inte för träning), men jag valde istället att lyssna på kroppen och stanna hemma i soffan. Ibland är inte träningen alltid det bästa. Ibland är vilan och den mentala återhämtningen viktigare. Inte ens en promenad hade jag lust med, och då blev det ingen promenad! 
 
Och jag är helt okej ändå!
 
Jag ville berätta det här för er, för jag känner att jag vill visa hela mig. Jag vill visa att jag inte är någon superwoman som klarar allt och aldrig har dåliga dagar. För det är ju så - vi alla har dåliga dagar och svagheter som vi behöver jobba på! 
 
 
Idag mår jag mycket bättre, är pigg och utvilad och känner mig redo för en rolig vecka full spännande saker som är på G!
 
Kram / Emma

Kanel- och blåbärsplättar

Emma Barremyr / 11 Augusti, 2013 - 12:54 / Ägg- och pannkaksrecept
3 kommentarer

God morgon 
 
Kanel- och blåbärsplättar med jordgubbskeso, hampafrön, linfrön, kokoschips, morotskakagranola, mullbär och jordnötssås.
 
Kanel- och blåbärsplättar (2 personer):
  • 2 bananer
  • 2 ägg
  • 1 dl äggvita (eller 2 ägg)
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk blåbärspulver
  • 2 tsk kanel
Stavmixa ihop alla ingredienser. Stek små plättar i kokosolja på medelhög värme några minuter på varje sida (vänd inte för tidigt för då bli det "pannkaka" av allt). Vi varvade sedan plättarna med jordgubbskeso (stavmixa jordgubbar och keso) och toppade morotskakagranola, hampafrön, linfrön, kokoschips, mullbär och jordnötssås (jordnötssmör och mjölk).
 
En lång och seg morgon har det varit. Fast mysig. Vi var på Kräftskiva igår kväll och kom sent i säng, vilket resulterade i en lång sovmorgon, följt av mysfrykost till "The bucket list". Kravlösa helgmorgnar är bland det bästa som finns! Timmarna går fort och nu har halva dagen redan passerat, dags att svira om från myskläder till träningskläder och cylka bort till Sats en sväng, intervaller på crosstrainern är tanken!
 
Hoppas ni har en grym söndag!
 
Kram / Emma.

En sån där dålig dag

Emma Barremyr / 09 Augusti, 2013 - 17:41 / Hälsa och wellness
8 kommentarer

Hej vänner 
 
Jag kände redan när jag vaknade idag att "det här är ingen bra dag".
 
Jag kände inte riktigt den där sprudlande energin, glädjen och känslan som jag brukar känna när jag vaknar. Morgonpromenaden var skön, och långfrukosten i soffan likaså, men den där härliga känslan fanns inte där. Trots fredag. Cykelturen till gymmet var tung. Träningen kändes seg och inte alls lika rolig som vanligt. Jag kände mig inte glad.
 
Det är en "sån" dag som kommer ibland.
 
Ibland vaknar vi upp till en dålig dag. En dag med gråt och sämre självkänsla. En dag som inte känns lika rolig som alla andra dagar. En dag då det känns svårt att tänka positivt.
 
Men vet ni?
 
Vi är okej ändå. Det är okej att gråta. Att känna känslor. Det är okej att släppa allt för ett tag och lyssna till det inre (vilket vi i och för sig alltid ska göra, men ni fattar).
 
Såhär är livet - bra och dåliga dagar. Det är de bra som väger upp de dåliga och tur är det väl att de bra är så många fler än de dåliga!
 
Så jag grät lite. Tog en lång dusch. Kramades med Per. Yogade. Tillät mig att vara ledsen och peppade mig med fina citat och bilder på Kilimanjaro.
 
Det blev lite bättre.
 
Yogagirl is coming!
 
Nu ska jag umgås med vänner resten av kvällen. Äta sushi, prata bort tiden och mysa! Det kan nog bli en bra fredag till slut ändå!
 
Hoppas ni får en fin kväll mina vänner!
 
Kram / Emma.

Morotskakagranola

Emma Barremyr / 09 Augusti, 2013 - 13:40 / Frukost - yoghurt/smoothie
12 kommentarer

Hej 
 
Det blev ett nytt påhitt härom dagen. Ett påhitt i form av granola. Morotskakagranola.
 
Jag har faktiskt aldrig gjort granola tidigare innan Fanny la up sin Chunky monkey granola som jag blev så illa tvungen att testa (såg så gott ut - och var så gott). Det tog slut i ett naffs och gav alltså mersmak. Men som vanligt så gillar jag att experimentera, vilket resulterade i en granolavariant med morotskakasmak.
 
Mums på den.
 
 
Ingredienser:
  • 2 dl helt bovete (kan bytas till mer havregryn)
  • 2 dl havregryn
  • 50 g hackade valnötter
  • 1 stor morot
  • 1 mosad banan
  • 10 dadlar
  • 1/2 dl äppelmos
  • 2 msk kokoslja
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm ingefära
  • 1 tsk kardemumma
Förberedelse: Lägg bovete i en skål med vatten över natten och skölj det sedan noga för att få bort allt "slem".
 
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka morot och dadlar i små bitar (jag körde dem i matberedaren) och blanda ihop med havregryn, bovete, banan, valnötter, äppelmos, kokosolja och kryddor. Kleta ut smeten på en plåt och kör in i ugnen mellan 20-30 min. Rör om var 5 minut och ta ut när den blivit lagom crunchig och fått lite fräg.
 
 
 
Yummi!
 
Lika gott som toppingfil/ yoghurt/ kesokvarg som på pannkakor/ mugcakes eller att äta bara som den är. Också ett perfekt snacks till fikat eller kvällsmyset!
 
Kram / Emma

Kryddig morots- och zucchinigröt med blåbärsfluff och jordnötssås

Emma Barremyr / 09 Augusti, 2013 - 09:14 / Frukost - gröt
3 kommentarer

God morgon 
 
Kryddig morots- och zucchinigröt med blåbärsfluff och jordnötssås
 
Kryddig morots- och zucchinigröt
  • 1 dl havregyn
  • 1 riven morot
  • 1/4 riven zucchini
  • 1/2 dl äggvita (eller 1 ägg)
  • 2 dl havregmjölk
  • Kanel
  • Ingefära
  • Salt
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och krydda efter smak. Koka upp och låt sedan stå och puttra på svag värme under tiden som du gör blåbärsfluff <-- (klick) och blandar ihop jordnötssås (jordnötssmör+mjölk).
 
Liiiite insnöad på blåbärsfluff och jordnötssås för tillfället - men det är ju så gott!
 
Och grötsuget är tillbaka! Efter en lite kylig morgonpromenad ville jag ha en stor tallrik varm gröt. Och stor frukost - det blev det. Mina frukostar intas numera i pajformen då de vanliga frukostskålarna är i sorlek "för liten" för mina portioner. Någon som känner igen sig där? Magen är iallafall nöjd, mätt och glad - redo för fredag!
 
Idag står det endast lite jobb med PT-online på schemat samt lite andra förberedelser inför lanseringen av nya PT-onlinesiten! För en "intesådatakunnig" person som mig, är det mycket att sätta sig in i, men spännande!
 
Hoppas att ni får en fin fredag!
 
Kram / Emma.

Tacksamhetslista

Emma Barremyr / 08 Augusti, 2013 - 19:19 / Hälsa och wellness
5 kommentarer

Hej 
 
Att lista saker kan vara bra. Det förstärker och gör saker tydligare.
 
Som att skriva en lista med saker du är tacksam för. Genom att lista dem blir de så mycket tydligare än om du bara tänker dem i dina tankar.
 
Och att känna tacksamhet är viktigt. Det får oss att uppskatta livet och det vi har runt omkring oss. Se det värdefulla i livet.
 
Min tacksamhetslista ikväll:
  • Tack kroppen för att du samarbetar med mig. För att jag fick gå min älskade morgonpromenad i morse, och för att jag fick döda mina benmuskler i gymmet.
  • Tack för att jag får jobba med det jag älskar - träning, hälsa och människor!
  • Tack för att jag får kramas med min pojkvän ikväll 
  • Tack för att jag är frisk.
  • Tack för att jag har en fin familj 
  • Tack för att jag får äta så mycket god mat.
 
Vad är DU tacksam för just ikväll? Skriv en lista du med!
 
Kram / Emma.

Skogsträning - burpee

Emma Barremyr / 08 Augusti, 2013 - 15:52 / Träning
2 kommentarer

Hej vänner 
 
Idag lägger vi den klassiska burpeen till samlingen "skogsträning".
 
Burpee är en övning som involverar hela kroppen och som tränar både kondition, styrka, spänst, snabbhet och smidighet!
 
Bra grejer alltså!
 
 
Foto: Caroline Dahlén
 
Starta i stående position. Börja rörelsen genom att böja knäna och sätt händerna i golvet och hoppa ut till en rak planka. Håll en rak linje genom kroppen och gör en armhävning. Hoppa tillbaka med fötterna in under kroppen. Gör ett upphopp från en djup knäböj position och klappa händerna över huvudet med raka armar. 
 
Tänk på att hålla ryggraden neutral, axlarna nedsänkta och naveln indragen mot ryggraden (aktiv spänning i coremuskulaturen) genom gela rörelsen.
 
Vill du ha en lättare variant? Hoppa över armhävningen och vänd övningen i en rak planka!
 
Tips:
- Kör den som en tabataintervall under löppasset/ promenaden
- Lägg in den i en cirkel tillsammans med andra övningar (tips på fler kommer)
- Jobba i t.ex. 1 min, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
 
Se tidigare övningar här <-- (klick) och här <-- (klick).
 
Kram / Emma.

Minimugcakes med carob

Emma Barremyr / 08 Augusti, 2013 - 09:16 / Nyttiga cupcakes/muffins
4 kommentarer

God morgon 
 
Minimugcakes med carob toppade med blåbärsfluff, jordnötssås och acaípuder
 
Minimugcakes med carob:
  • 1 mosad banan
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk carob
  • 1 msk kakao
  • 1 krm bakpulver
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1/2 dl äggvita (eller 1 ägg)
Blanda ihop alla torra ingredienser, mosa ner bananen och tillsätt kokosmjölk och ägg. Häll upp i en stor mugg, alternativt ett par små cupcakesformar och micra på högsta effekt tills de stelnat (jag hade mina små i fyra minuter). Jag toppade sedan med blåbärsfluff och jordnötssås (några små klickar för att få det fint på bild och öste sedan på med resten så att det blev en enda röra av allt, hehe).
 
Blåbärsfluffet hittar du recept på här <-- (klick)
 
Min morgon startade halv sju nere i tvättstugan. Jag slängde i en tvätt och passade sedan på att gå en morgonpromenad under första maskinrundorna. Hemma igen slängde jag i den sista maskinen, hängde tvätt och fixade en smarrig frukost att avnjuta i soffan framför Nyhetsmorgon. Har även betat av inkorgen i mailen här i soffan, bloggat och ska nu sätta igång med en storstädning av lägenheten (har hunnit bli en del dammtussar under sommaren). I eftermiddag ska jag till gymmet och jobba lite, och frågor du mig - ja då känns det som en helt fantastisk torsdag. Jag älskar att jag kan styra min arbetstider och att jag kan lägga lite tid på hemmet en förmiddag mitt i veckan!
 
Hoppas ni fått en lika bra start på dagen min vänner 
 
Kram / Emma.

Raw jordgubbscheesecake med lime

Emma Barremyr / 07 Augusti, 2013 - 18:59 / Fika
46 kommentarer

Hej min fina bloggläsare 
 
Jag tror jag har skapat mitt godaste bakverk någonsin. En alldeles underbar raw jordgubbscheesecake med lime.
 
En crunchig, nötig botten. Ett mellanlager - alldeles krämigt, glassigt och ljuvligt med smak av jordgubb- och lime. Och en sorbetliknande jordgubbstopping som bara smälter på tungan!
 
Det vattnas i munnen bara jag tänker på kakan!
 
 
Ett bakverk helt raw - fylld med nyttiga fetter, finfina kolhydrater, proteiner, vitaminer, mieraler och massa antioxidanter . . 
 
. . som funkar lika bra till efterätt på festen som till eftermiddagsfikat ute i solen eller mellanmålet innan träningen!
 
Den ger dig energi och näring somtidigt som den smakar gott och ger dig njutning!
 
M A T N J U T N I N G !
 
Nu vill ni väl ha recept antar jag?
 
 
Ingredienser lager ett:
  • 200 g mandel
  • 10 färska dadlar (eller blötlagda torkade)
  • 1/4 dl vatten
Mixa alla ingredienser till en crunchig botten. Tyck ut i en vanlig stor form med löstagbara kanter.
 
Ingredienser lager två:
  • 6 dl cashewnötter
  • 1 dl agavesirap
  • 1 banan
  • 200 g jordgubbar
  • 3 lime (saften)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl kokosolja
Mixa nötterna till en kräm och tillsätt sedan banan, jordgubbar, limesaft, vailjpulver, agavesirap och kokosolja. Mixa allt till en fluffig kräm. Häll över nötbotten och ställ in i kylen i minst en halvtimme innan du tar ut den och häller på lager tre.
 
Ingredienser lager tre:
  • 200 g jordgubbar
  • 1 lime (saften)
  • 1/2 dl agavesirap
  • 2 msk chiafrön
Mixa jordgubbar med limesaft och agavesirap. Tillsätt sedan chiafrön. Låt stå och svälla en stund innan du häller över toppingen på kakan. Ställ in i frysen och låt den frysa i fem till sex timmar. Ta ut en stund innan servering. Den avnjuts allra bäst liiiite tinad!
 
 
 
Hoppas att ni gillar den!
 
Kram / Emma.

Tricepspress i TRX

Emma Barremyr / 07 Augusti, 2013 - 12:15 / Träning
1 kommentarer

Hej 
 
Dagens träningspass blev ett grymt sådant för bröst, axlar och triceps. Flera PB (personbästa) sattes och jag känner mig stark! Att få höja vikterna är bra för motivationen. Wiiiieeee!
 
Samtidigt som det är både roligt och givande att köra tungt gillar jag också att lägga in några funktionella övningar med fokus på fler repetitioner. Övningar som involverar både balans, rörlighet och bålstyrka samtidigt som du pressar skiten ur en koncentrerad muskelgrupp. Övningen nedan är en grym ticepsövning som dessutom övar rörlighet i axlar, styrkan i bålen och kräver balans.
 
 
Det är viktigt att du har en stark bål och orkar hålla en rak linje genom hela kroppen (tänk dig en linje från häl till armbåge). Rörelsen sker i armbågen där startläget är bild nummer ett och stopp-/ vändläge är bild nummer två. Är du inte tillräckligt rörlig i axlarna kan du även hålla en linje från häl till axlar, och hålla armarna lite framför kroppen. Undvik att puta med rumpan och sug in naveln mot ryggraden. Håll armbågar och händer i en axelbred position hela rörelsen igenom, blicka snett framåt och pressa dig tills du inte orkar mer.
 
Gryyyyymt för triceps!
 
Heja!
 
Kram / Emma.

Kesokvarg med blåbärsfluff, morotskakagranola och jordnötssås

Emma Barremyr / 07 Augusti, 2013 - 08:31 / Frukost - keso/kvarg
3 kommentarer

God morgon ♥
 
Kesokvarg med blåbärsfluff, morotskakagranolajordnötssås och blåbär!
 
Det blev en fantastisk bra smakkombination till frukost idag! Min nya morotskakagranola funkade finfint till blåbärsfluff och jordnötssåsen! Yummi! 
 
Blåbärsfluffet hitter du recept på här <-- (klick)..
Jordnötssåsen gör du genom att blanda ihop jordnötssmör med mjölk till önskad konsistens..
Morotskakagranolan återkommer jag med recept på..
 
Har börjat dagen med lite datajobb tillsammans med frukosten. Älskade frukoststund! Nu blir det ett gympass med min kärlek innan möte och eftermiddagsjobb står på schemat!
 
Hoppas ni får en fin onsdag!
 
Kram / Emma.
 
 

Sötpotatispuré och röd pestobakad lax

Emma Barremyr / 06 Augusti, 2013 - 19:07 / Fiskrecept
10 kommentarer

Hej vänner 
 
Alltså den där purén . . den där . . 
 
. . S Ö T P O T A T I S P U R É N !
 
Den är så god att vi slickar skålen här hemma. 
 
Har ni testat den än?
 
Oftast brukar vi äta den till älgkött eller kyckling, men idag blev det till fisk. Och inte vilken fisk som helst, utan - röd pestobakad lax som var riktigt mumsigt, och mättande såklart!
 
 
Rätten är enkel och fixas på några minuter. Ytterligare en maträtt till kategorin hälsosam snabbmat, som jag även skulle vilja kalla lyxig.. för det är precis vad den känns - vardagslyxig!
 
På tallriken fanns även en hemgjord vitkålssallad med citron, kiwi, papaya, roccula, spenat, tomat och gul paprika! Färgglatt och härligt - precis som jag vill ha det. Det blir så mycket roligare att äta när maten är vacker och färgglad.
 
För visst är det vackert att titta på?
 
 
Sötpotatispurén är gjord på kokt sötpotatis och en rejäl sked laktosfri creeme cheese (kanske runt 2 msk för 2 sötpotatisar och 2 personer), örtsalt och pepparmix. Allt mixas ihop med en stavmixer till en slät, krämig och härlig puré!
 
Laxen är fylld med någon matsked röd pesto (per laxfilé) och kryddad med örtsalt och pepparmix. Gräddas i 200 grader i ca 15 - 20 min (om laxen är tinad).
 
Örtsalt och pepparmix ja. Dessa två kryddor går det mycket här hemma. Jag älskar dem.
 
Vitkålssalladen är gjord på 1 liter riven vitkål, 1/2 dl olivolja med citronsmak, 2 msk ättika, örtsalt och svartpeppar! Så himla gott med citronsmak på olivoljan. Blanda ihop alla ingredienser och förvara i en bunke i kylen - håller någon vecka!
 
En rätt som också är god i matlåda!
 
Men nu . . dags för efterrätt!
 
Inväntar en vän på besök och det bjuds på en underbar raw jordgubbscheescake som står i frysen och väntar! Jag har redan hunnit provsmaka och imorgon ska även ni få en smakbit.. ja iallafall i ord och bild! Hihi...
 
Hoppas ni får en fin kväll!
 
Kram / Emma.





Matbloggstoppen

Follow on Bloglovin