Nyttiga godisremmar

Hej på er 
 
Inför vandringen har jag fixat lite nyttigt snacks och bland annat så finns dessa underbara godisremmar med på listan. Den röda är en jordguddsrem och den blåsvarta är en blåbärsrem.
 
 
Blåbärsremmar: lägg 8 torkade katrinplommon i blöt någon timme och mixa sedan ihop med 2 dl blåbär, 1 banan och 1 tsk vaniljpulver. Häll ut smeten på en plåt (inte för tunt) och torka sedan i ugnen på 50 grader 9-12 timmar (beroende på ugn). Det är perfekt att stoppa in plåten när man går och lägger sig. Då är det nästan klart när man vaknar på morgonen sen :) Skär den stora torkade fruktkakan i remmar och rulla ihop. Förvara i en burk i rumsremperatur.
 
 
Jordgubbsremmar: Lägg 8 torkade aprikoser i blöt någon timme och mixa sedan med 250 gram jordgubbar, 1 banan och 1 tsk vaniljpulver. Torka i ugnen 9-12 timmar (beroende på ugn). Skär den torkade fruktkakan i remmar, rulla ihop och förvara i en burk i tumstemperatur.
 
 
Efter träningen, som mellanmål, vid sötsug, till kvällsgottis eller när du nu vill ha det, kanske vill fikat? :) Ni som har små barn, dessa är ett fantastiskt bra mellanmål som barnen kan knapra på istället för godis. Det är bara massa nyttigheter och och dessutom är blåbärsremmarna bra för att få igång magen då de innehåller katrinplommon :) Jag tycker dock att jordgubbsremmarna blev godast.
 
Jag säger bara - Testa!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Så tjusiga! Jag har köpt färdiga "frukremmar", men de är väldigt dyra. Mycket bättre att göra egna!

Svar: Jag har aldrig smakat de köpta, men jag tyckte att de jag gjorde själv blev himla goda :D
Emma Barremyr

2012-08-17 @ 21:02:37
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hej Emma!
Hoppas du kryar på dig snarast!
Tänkte kolla om du använt jordgubbar som varit frusna? Gissar att färskar att föredra.. eller? Tack för en finfin blogg!

Svar: Hej! Tack :D jag använde mig av färska, frysta funkar säkert bra om man tinar dem innan och häller bort vätskan innan man mixar dem ;)
Emma Barremyr

2012-08-18 @ 10:39:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0