Quinoa- och sötpotatisbiffar

Gokväll
 
Tisdagens middag blev ett experiment på quinoa och sötpotatis. Resultatet blev helt underbara quinoa- och sötpotatisbiffar som serverades till den här (<--klick) fiskrätten, fast den här gången bytte jag ut laxen mot torsk.
 
 
 
 
Quinoa- och sötpotatisbiffar (12 st):
6 dl kokt quinoa
600 gram sötpotatis (skalad och riven)
1 riven gul lök
6 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
 
Blanda ihop alla ingredienser och forma till biffar som du steker i smör på medelhög värme. Ät dem som de är eller servera till någon kött-, fisk- eller fågelrätt och sallad.
 
Mums, dessa kommer jag verkligen göra fler gånger. Ibland lyckas man få det sådär perfekt :D Blev massa biffar över så de hamnade i matlådan tills imorgon. De funkar ju kanon att bara äta som de är också utan något till och tänk så snabbt de går att slänga ihop! Det får bli dagens tips till matlådan. Gör en god sallad till och du får en komplett måltid :)
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Frida

Sugen på att testa dessa! Har en, kanske dum, fråga.
Ska quinoan vara kokt eller ska man blanda ner den som den är?

Svar: Quinoan ska vara kokt :) Borde kanske skriva ut det då det inte är så lätt att veta ;)
Emma Barremyr

2012-09-18 @ 13:20:42
URL: http://made.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0