Öva självkänslan

Hej 

Efter att ha genomfört en undersökning på gymnasieungdomar här i Karlstad kommun har vi kommit fram till att tjejer har sämre självkänsla och självförtroende än vad killar har. Nästan ingen tjej levde upp till kraven som innebar bra självkänsla/ självförtroende. Det var väldigt sorgligt att se. Det här är något som jag vet kommer hänga kvar i mitt framtida yrke och något som jag känner att jag vill jobba mer för. Därför kommer nu en utmaning till er som en övning på att få bättre självkänsla och självförtroende.

Det här tycker jag om mig själv:

- Min bästa egenskap är
att jag är glad och positiv. Att jag ser möjligheter istället för hinder är något som gör mig stark. Att jag är empatiskt och bryr mig om andra är också en egenskap jag gillar skarpt hos mig själv.

- Jag tycker att jag är
vacker.

- Jag är nöjd med
hur jag ser ut för att jag har en kropp som är frisk och stark. Jag tycker om mitt leende för när jag ler blir jag ännu vackrare.

- Jag tror på mig själv för att
jag vet att om jag försöker och gör mitt bästa så blir det bra till slut. Mer än mitt bästa kan jag aldrig göra och mitt bästa duger alltid.

- Jag tycker om mig själv för
att jag är Emma. Det finns ju bara en av mig, hur häftigt?!

- Jag vet att jag duger och jag vill vara som jag är
.



Nu är det eran tur! Kopiera den kursiva texten och byt ut det andra till era ord om er själva (självklart allt bra). Skriv på era bloggar, i dagböcker, mobiler, på lappar – vart som helst, bara ni gör det! Skriver ni det på era bloggar får ni gärna länka i kommentarsfältet så jag kan kika in och läsa. Lycka till!

Det är okej att le mot dig själv i spegeln och säga att ”du är vacker”…

Det är okej att tycka om dig själv…

Det är okej att vara den du är…

Det är okej att säga bra saker om dig själv…

Det viktigaste är inte att andra tycker om dig. Det viktigaste är att du tycker om dig själv!

Så, sätt er ned och skriv nu! Det här är för din skull, kom ihåg det! Du kommer att må mycket bättre om du tycker om sig själv som du är!

Kram / Emma.


Kommentarer
Postat av: Victoria

Du är så inspirerande! Var med och gjorde den där undersökningen faktiskt :)

2012-06-03 @ 20:28:15
URL: http://frukostera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0