Havrescones med hallon

God morgon solstrålar 
 
 
Vi har börjat våran söndag med havrescones med hallon, pepparkakaste och tända ljus med ögonen på New moon. Mumsmums!
 
 
 
Ingredienser (2 pers):
1 dl havregryn
4 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
2 msk kokossmör
25 gram smör
1 dl frysta hallon
1 dl havremjölk
1 ägg
 
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och nyp sedan ihop med smör och kokossmör till en grynig massa. Blanda ner 1 dl frysta hallon. Vispa ihop ägg och havremjöl och blanda ner i mjölblandningen. Klicka ut fyra kakor på ett bakplåtspapper och grädda 10 minuter på 250 grader.
 
 
 
Helgen har varit finfin. Den började med en trerätters middag här hemma med mina vänner och respektive. Vi serverade prosciuttoinlindad halloumi på salladsbädd med hembakat knäckebröd till förrätt, panerad kyckling, potatismuffins och parmesan- och basilikasås till varmrätt och blåbärspaj med glass till efterrätt. Ett par glas röda slank också ner. Det var en trevlig och fin kväll :) Igår hade vi mysmorgon i soffan innan vi tog en promenad in till stan och mötte upp några vänner för sushilunch och fönstershopping! Mysigt med alla julsaker som börjar komma upp. Det är inte så länge kvar nu! Under eftermiddagen var vi hemma hos Pelles bror och kikade på deras hus och sedan ägnades kvällen åt pizzabak som sedan åts upp i soffan medan vi tittade på Twilight och smaskade på lösgodis.
 
Med det önskar jag er alla en fin söndag!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ellen M

Vart köper man havremjöl? Kram :-)

Svar: Jag har hittat det på den glutenfria hyllan i mataffären :) Annars kan du mixa havregryn till ett mjöl om du inte hittar!
Emma Barremyr

2012-11-11 @ 11:51:10
URL: http://etastic.blogg.se
Postat av: Lina

Måste man ha havremjölk eller går det bra med något annat? :)

Svar: Det funkar lika bra med vanlig mjölk också :)
Emma Barremyr

2013-01-03 @ 12:35:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0