Spännande paket

Hej vänner 
 
Att få hämta ut paket på posten är spännande, speciellt när man inte vet vad det innehåller. Som ett litet barn skuttade jag iväg för att se vad som fanns att hämta! 
 
Paket var från Blackberry Distribution, som distribuerar naturliga och ekologiska produkter på den svenska marknaden och det innehöll balnd annat hampaprotein och ärtprotein av märket Pulsin' samt några rawfoodbarer från Pulsin' och Beond. Pulsin’ rawfood är raw, naturliga produkter som är glutenfria, laktosfria, anpassade till veganer/vegetarianer, utan konstgjorda tillsatser och genmanipulerade ingredienser.
 
Jag gillar det!
 
 
Beond bars
- Klimatkompenserade bars i två smaker med bas av superbär eller choklad med mandel.
- Kolhydraterna kommer från frukt och bär med agave
 
Berry Burst, Raw Choc Bar Brownie och Bliss Bar
- Frukt- och nötbarer förstärkta med örter
- Kolhydraterna kommer från frukt, bär och rismalt med lågt GI
 
Protein Sport och Maple Peanut Protein bar
- 12-15 g protein/bar
- Maple Peanut Protein- vegan proteinbar förstärkt med extra ärtprotein
- Protein Sport- ej vegan och laktosfri då den är förstärkt med vassleprotein
- Kolhydraterna kommer från frukt, bär och rismalt med lågt GI eller lönnsirap
 
Proteinpulver
- Vegetabiliska proteinpulver från ärtor- och hampa.
- Utan tillsatser som klumpförebyggande medel och konserveringsmedel.
- Råvaror från hållbara odlingar.
- Smaksätter och sötar gör man själv med ex. frukt och bär
 
 
Att äta proteinpulver är har blivit otroligt trendigt. Många äter det för att alla andra gör det och därmed har det förlorat sitt syfte.
 
Att många av oss behöver bli bättre på att äta proteinrika mellanmål (eller mellanmål över huvud taget)  är sant. Men jag rekommenderar alla att äta "riktig mat" framför alla former av pulver. 
 
Samtidigt kan jag förstå enkeltheten för de som har stressiga liv och svårt att få i sig mellanmål på språng och liknande. Då kan proteinpulver vara en bra lösning på att få i sig energi och stabilisera blodsockret. Med ett stabilt blodsocker minskar risken att göra fel val i affären då sötsuget minskar. Och då är pulvret bättre än "den snabba lösningen" (som oftast består av en bulle, chokladbit och liknande).
 
Men som med allt annat finns det bättre och sämre alternativ.
 
Många proteinpulver ute på marknaden är rena godiset med långa innehållsförteckningar av e-ämnen och sötningsmedel. Dessutom är det framställt på konstgjord väg.
 
Hampaproteinet och ärtproteinet som jag fick hemskickat innehåller en enda sak vardera.
 
Hampaprotein består av malda hampafrön. Proteinpulvret är helt fritt från gluten, men fullt av vitaminer, enzymer och mineraler. Det har en optimal balans mellan Omega 6 och Omega 3 och klassas som ett så kallat superfood.
 
Ärtprotein är också helt naturligt och utvinns från ärtor. Ärtprotein erbjuder en utmärkt näringsprofil, är fri från gluten, laktos, kolesterol och andra anti-näringsmässiga faktorer.
 
 
Produkterna finns att köpa hos hälsokostbutiker som Nature och Life eller webbshoppar som Bodystore och Vitapost.

Jag ser fram emot att testa dessa produkter då de verkligen faller mig i smaken. Hampaprotein har jag sedan förut, men ärtprotein ska bli kul att leka med. Även barerna är helt nya, så denna mellanmålsvecka ser jag fram emot :D
 
Har ni testat några av dessa produkter?
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: A

Hej!
Jag undrar om det är laktos i hampa protein då jag är känslig mot det? & köper du det mesta av dina produkter i en vanlig Ica eller hälsokost butik? Bor också i Karlstad så vore lite kul att veta vart allting finns :)

Svar: Hej! Det är inte laktos i hampaprotein! Jag beställer det mesta från ravarubutiken.se! Annars handlar jag på Ica Maxi, typ kokosmjöl, vaniljpulver, mandelmjöl osv... matbutikerna får in mer och mer hälsokost nu :D
Emma Barremyr

2013-04-15 @ 17:55:32
Postat av: Mia olsen

Ärtproteinet!

Skulle du kunna offra dig för en läsare och blanda en vanlig shake med den och smaka och sen skriva en liten recension?
Är det naturell smak eller smaksatt?

Kramar

Svar: Det skulle jag absolut kunna göra! Proteinet som jag fick är naturellt och består endast av 100% ärtprotein. Har inte hunnit testa än, men så fort jag får tiden ska jag göra det :)
Emma Barremyr

2013-04-15 @ 20:58:31
URL: http://marslammet.blogg.se
Postat av: Sally

Hampa har jag med när jag reser då jag inte kan hitta yoghurt, keso, kvarg eller liknade proteinkällor. Då är det bra att toppa smoothien, gröten, pannkakorna m det. Så lägg gärna ut lite recept m hampat inkluderat. Valde det för jag jag egentligen som du är emot protein hetsen, men detta är i alla fall naturligt och ingen godisbomb. Tyvärr smakar det inte super heller :p men ngn tsk kan man alltid blanda ner ;) fick det för väldigt bra pris, vet inte om jag kommer köpa igen. Vi får se!

Svar: Ja det är ju smidigt! Har tidigare bara använt det i smoothies och microcupcakes, men det har ju tyvärr precis som du säger en sämre smak så det är svårt att hitta på godsaker med hampa i, men får se om jag lyckas klura ut något gott :D Isåfall delar jag såklart med mig :)
Emma Barremyr

2013-04-16 @ 09:12:51
URL: http://Skippanudlarna.com
Postat av: Eva

Ah vad roligt med olika bars! Ocksa nice att inspireras av till att forsoka sig pa egna recept :)

Svar: Absolut, har redan testat några, och de får toppenbetyg av mig :)
Emma Barremyr

2013-04-16 @ 15:06:39
URL: http://envirodiet.wordpress.com
Postat av: Ellinor

Alltid lika roligt med paket (blir vi någonsin för gamla för känslan "som ett barn på julafton"?) i synnerhet med sådant fint innehåll. Skall bli spännande att höra vad du tycker om de olika produkterna.

Som vegetarian kan jag ibland känna att det är svårt att tillgodose dagsbehovet av protein, i synnerhet då jag tränar både hårt och mycket. Därför är proteinpulver många gånger ett bra KOMPLEMENT till min övriga kost. Jag har provat några olika sorter men faller alltid tillbaka på Holistics. Dels för att jag gillar smaken (inte alls så söt och sliskig som många andra) men framför allt för att den är så "ren". Det är värt de extra pengarna och jag känner verkligen att det jag får i mig gör kroppen gott.

Svar: Ellerhur, alltid lika kul :D jag förstår att det är ett bra komplement! tur att det finns bättre och "renare" varianter som holistics osv :)
Emma Barremyr

2013-04-16 @ 15:59:19
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Jasmin

Hejsan Emma och tack för en fantastisk bra hälsoblogg!
Det är himla kul med en träning/kost/hälsoblogg som är så sund, miljömedveten och inspirerande som din. Som vegetarian kan jag ofta bli mörkrädd över hur folk som är intresserade av träning kan tänka så lite på miljön ( måltider: kött, kött och återigen kött och onaturliga tillsatser).

2013-04-20 @ 01:54:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0