Rawfoodpasta med avokado- och vitlökssås serverad med kyckling och valnötter

Hej vänner 
 
Igår lagade jag ihop ett fantastiskt gott rawfoodrecept till lunch med inspiration från Aliceaugusta. Det var skitgott rent ut sagt, men vad kan bli fel med en krämig avokado och vitlök liksom? Enda felet är att min mage inte är så pigg på att äta lök, men va fasen, någon gång då och då får den väl stå ut, vitlök är ju såååå gott! Och det här receptet var verkligen värt det!
 
 
Ingredienser (2 portioner):
2 zucchini
2 mogna avokado
1 vitlöksklyfta
2 nävar roccula
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad chili
3/4 dl mandelmjölk
Salt
2 grillade kycklinglår
Skalade valnötter
 
Mixa avokado, vitlök, roccula, gräslök, chili, mandelmjölk och salt till en krämig sås. Skala zucchini och strimla till pasta med t.ex. en skalare. Blanda sedan ihop såsen med pastan och låt den stå i kylen en stund för att gotta till dig. Ta fram en stund innan servering lägg upp på två fat och toppa med kyckling och valnötter!
 
 
Vill du ha hela rätten raw? Servera exempelvis med rostade kikärtor eller mer nötter. Vegetariskt? Ät med quorn istället för kyckling.
 
Fantastiskt gott, fantastiskt enkelt och fantastiskt mättande!
 
Hoppas ni får en fin lördagskväll!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Ida

åh, ser supergott ut! jag som tänkte göra "vanlig" zuccinipasta imorgon, men detta ser ju mycket godare ut! testade chokladfluffen som du tipsade om för några dagar sedan, mycket gott! kan tipsa om att ha det som topping på coltingpannkakor tillsammans med lite hallon, helt himmelskt gott

Svar: Ja testa detta, det var supergott :D jag har faktiskt haft röran på coltingpannakakor redan, även på gröt och jag håller med om att det är fantastiskt gott :D
Emma Barremyr

2013-01-26 @ 16:52:14
Postat av: Sara

Hej.
Har nyss hittat din blogg och börjat titta igenom den, ser att du gillar mycket choklad och jag älskar det. Men jag undrar vad det är för kakaopulver och sånt som du använder? Jag antar att du inte använder vanligt. Och vilket jordnötssmör du använder? Har inte sett om du skrivit det någonstans. Jag tycker din blogg har mycket goda maträtter och ska försöka göra några av dem, jag har börjat träna nu ordentligt efter uppehåll och vill gå ner i vikt, så undrar också om du har några bra tips på hur jag ska börja äta för att kunna gå ner i vikt? Älskar nämligen bla. makaroner och bröd och har väldigt svårt att sluta med det, och vet att det är en orsak att man inte går ner i vikt.
Hoppas du kan få ut något bra av den korta beskrivningen :)

/Sara

2013-01-26 @ 20:50:11
Postat av: Ellen

åh måste testa detta :D men man ska alltså inte koka zucchinin? utan äta den rå tillsammans avokadoröran?
KRAM

Svar: Vi åt den rå, annars blir det ju inte rawfood. Brukar koka zucchini ibland också, men den råa varianten funkar lika bra det med, och var speciellt god till denna rätt :)
Emma Barremyr

2013-01-26 @ 20:55:58
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vad fräscht det ser ut! Värsta vitaminbombem!

Svar: Otroligt fräscht och gott :D
Emma Barremyr

2013-01-26 @ 21:12:02
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se
Postat av: Pia

Den smörgåsen såg mycket god ut! Färgerna i maten gör verkligen sitt. Det blir mycket smarrigare att äta mat som ser fräsch och god ut. :)

Svar: Ja visst är det så. Jag äter nog med 50% av ögonen, för jag är alltid jättenoga med att det ska vara fint upplagt och ha mycket färg :D hihi
Emma Barremyr

2013-01-27 @ 15:03:08
URL: http://piasord.blogg.se
Postat av: Linda

Mmm det var mycket gott! Jag älskade det, mannen min sisådär. Tar väl ett tag att vänja sig vid rawfood ;)

Svar: Kul att du gillade det :D jag tyckte verkligen att det var supersmarrigt med den krämiga avokadon :D
Emma Barremyr

2013-02-02 @ 13:17:05
URL: http://harligavardag.wordpress%2Ccom
Postat av: Johanna

Hej! Detta var supergott, perfekt till middag då min mage brukar protestera när den får i sig för mycket kolhydrater på kvällen. Tom pojkvännen tyckte att såsen var jättegod ( även om han åt vanlig pasta till). Jag gjorde dubbel sats så jag skulle få lunch dagen efter också, det som blev kvar använde vi som dip. Kan varmt rekommenderas :)

Svar: Men vad roligt att höra :)
Emma Barremyr

2013-07-10 @ 19:20:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0