Rabarber- och hallonpaj

Hej 
 
Rabarbersäsongen är här, och vem gillar inte rabarberpaj?
 
Till kvällsfikat igår blev det nytt bakexperiment som jag haft suget efter ett bra tag och resultatet blev såå bra! En mumsig rabarber- och hallonpaj. Inget socker, inget vitt mjöl och inget smör. Lagom sött och gott - fast sött från naturliga ingredienser såklart och en hel hög med nyttiga fetter.
 
Passar lika bra till förmiddagsfikat som till mellanmål, efterrätt eller kvällfikat.
 
 
 
Ingredienser:
3 dl skalad och hackad rabarber
2 dl hallon
2 msk honung
1 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
10 dadlar
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop rabarber, hallon, honung och kokosmjölk och häll sist i chiafrön. Låt det svälla ihop en liten stund innan du häller rabarber- och hallonsmeten i en fettad form (15x20 cm). Mixa dadlar och kokos till en massa och tillsätt sedan mandelmjöl, vaniljpulver och kokosolja. Mixa lite till och smula sedan över "smuldegen" över rabarber- och hallonsmeten. Grädda i 15-20 minuter. Låt sedan pajen svalna en stund och servera den som den är eller med t.ex. vispad grädde, turkisk yoghurt eler kvarg.
 
 
 
Tummen upp från hela familjen!
 
Så varsågoda! Njut nu av en himmelsk rabarber- och hallonpaj i veckan!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Mari

=) mums. Har inge rabarber, men när semestern tar vid och jag åker till landet ska här ätas massa sådant :) tack för receptet.

Svar: Lyx att ha sånt på landet :) Hoppas pajen ska smaka! :D
Emma Barremyr

2013-06-24 @ 19:17:12
URL: http://www.marriie.blogg.se
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

pajen låter väldigt fräsch, och att passa bra på sommaren! Gott med mycket kokos!

Svar: Ja den blev himla bra :D kokos är verkligen en favorit!
Emma Barremyr

2013-06-24 @ 21:21:37
URL: http://bakasockerfritt.se/
Postat av: Mari

Sv. :) Ja, underbart...så härligt att bara kliva ut och plocka i trädgården =)

2013-06-24 @ 21:55:26
URL: http://www.marriie.blogg.se
Postat av: Anonym

Verkar mums, ska testa den fast med äpple!

Jag har en konstig fråga haha, men hoppas du förstår. Jag undrar om man tränar regelbundet och äter hälsosamt övrigt, hur "mycket"/"ofta" kan man äta onyttigt utan att resultaten av träning och rätt kost försämras? Syftar då nu på sommaren, då jag väldigt gärna äter glass med kompisar och så

Svar: Det här är omöjligt för mig att svara på då det beror på så många olika saker! Jag skulle säga att äta med måtta är alltid bra. Vi kan äta av allt, men inte alltid, och en glass då och då nu på sommaren skadar dig verkligen inte! Så njut av glassen du :)
Emma Barremyr

2013-06-24 @ 22:18:00
Postat av: Maria

Vilken typ av kokosmjölk använder du? Tack för en superinspirerande blogg!

Svar: extra krämig i tetrapack från santa maria :)
Emma Barremyr

2013-06-24 @ 23:50:20
Postat av: Ellinor

Mmm...rabarber hör verkligen sommaren till. Gillar den syrliga smaken som gifter sig bra med andra, lite sötare bär och/eller frukter.
Jag går sällan efter ett recept när jag skall göra paj utan blandar ihop lite vad jag känner för/har hemma till en lagom smulig massa. Detta lät dock väldigt gott så det skall jag testa!
Kram

Svar: Jag gillar också den syrliga smaken från rabarber! Gillar syrligt över huvud taget :) Hoppas du gillar pajreceptet iallafall :D
Emma Barremyr

2013-06-25 @ 09:01:56
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: D

Lägg upp recept på kladdkakemuffins :D

Svar: Det kommer :)
Emma Barremyr

2013-06-25 @ 13:07:47
Postat av: Sofia

Testade göra den här alldeles nyss fast med persikor och hallon. Så sjuuuuukt god, man hamnade ju i himlen :)

Svar: Hihi! Visst gör man :) så kul att du gillade!
Emma Barremyr

2013-07-03 @ 22:13:30
Postat av: Anonym

Gjorde denna pajen igår och GUD SÅ GOD! Tack så jättemycket för ännu ett bra recept från dig :) Vi hade vaniljsås till och det fungerade också hur bra som helst, så de kan man också ha till. Allt behöver ju inte vara 100 % nyttigt jämt? :) men tror vaniljglass kan vara det bästa till denna pajen faktiskt! Men blir man sugen på nått gott sådär en vanlig tisdagskväll, ja då kan man ju bara äta pajen som den är :)

Svar: vad roligt att du gillade den :) Självklart behöver inte allt vara supernyttigt hela tiden, 80/20% är ett bra riktmärke :)
Emma Barremyr

2013-08-01 @ 16:26:31
Postat av: Sally

Gjorde den idag, men utan honung och med kardemumma istället ;) det var supergott! Perfekt, god och snäll mot magen :) tack!

2014-05-25 @ 22:47:59
URL: http://skippanudlarna.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0