Bovetebullar med morot

Hej snyggisar 
 
Nybakade smörgåsar och varm choklad fick agera lunch idag. Mums!
 
Brödbaket blev lyckat och därför delar jag recept med er. Brödet är gluten- och mjölkfritt, men vill man baka med vanligt mjöl funkar det ju också såklart utmärkt. Testa dig fram med mjölet bara så att brödt inte blir för torrt eller kladdigt.
 
 
Ingredienser:
5 dl vatten
1 dl rapsolja
2 msk sirap
50 gram torrjäst
1 dl linfrö
5 dl sojamjöl
5 dl havremjöl
5 dl bovetemjöl
2 dl finriven morot
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
 
Blanda mjöl (inte allt - spara lite och tillsätt sedan eftersom), linfrö, salt, brödkryddor, jäst. Värm vatten, olja och sirap till fingervarmt och häll i mjölblandningen. Blanda, tillsätt morötter och fyll på med mjöl tills degen blir smidig. Låt jäsa under bakduk 40 minuter. Baka sedan ut till bullar som får jäsa ytterligare en halvtimme. Nagga bröden och pensla med vatten. Grädda i ugenen på 125 grader i 10-15 minuter. Klart!
 
 
 
Smörgåslunch med keso och skinka/ avokado och makrill toppat med oregano. Mums!
 
 
Nu ska jag bege mig mot gymmet för lite arbete!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Mamsen

Hejsan gumman! Jag kör bakdag här hemma också :) Fröigt majsknäcke och dinkel bröd med chiagröti! Ha en fin dag, kram!

2013-03-04 @ 13:52:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0