Läsarfråga om träningspaus

Hejsan Emma! Jag tänkte höra vad du tycker om sk träningspauser? Jag funderar lite på att "frysa" mitt gymkort en månad i sommar å låta kroppen vila helt från styrketräning å "hårdare" träning ett tag å istället gå promenader å ev ta en joggingtur lite då å då. Tycker du det låter som en bra idé?
 
Att ha en träningspaus behöver inte vara någon dum idé. Tvärtom så kan det istället vara riktigt bra! Efter en lång period med gymträning kan det vara bra för kroppen med en "viloperiod" med lite lugnare träning och njutningsfulla joggingturer. Träningspausen kan också göra att du får längta lite extra efter gymmet och därmed får upp motivationen och att det blir extra roligt att börja träna igen. Så du, ta en välförtjänt vilomånad och njut av att vara utomhus i sommarsolen och den friska luften, det tror jag kommer göra dig gott!
 
Ha en fin sommar!
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Annah

Jag hade ständigt ont i rygg, nacke och axlar tidigare i år. Sedan blev det ofrivillig vila under två månader på grund av sjukdom och skada och faktiskt så försvann smärtan. Mycket annat också visserligen då jag inte kunnat göra så mycket alls, men det känns ändå som att kroppen kanske behövde vila lite längre.

Svar: Precis, ibland behöver vi det! Skönt att du blev bättre i nacke och rygg :)
Emma Barremyr

2013-06-11 @ 13:27:19
URL: http://elsklingen.se
Postat av: Moa

Även om man tappat motivation och känner att varje pass är skit och man pinar sig för att få till dem. Så känner jag för varje träning jag skall göra. När jag vaknar på morgonen är det första jag tänker på '' nej jag orkar inte träna''. Jag har väl förmodligen varit för sträng på mig själv under en längre tid och det har dödat min träningsglädje, jag kämpar med att gå ner i vikt. Men när känslan är så här så kan jag säga det så att det är inte roligt. Jag har ångest för att träna och får ångest om jag inte tränar. alltså hjälp? vad skall jag göra?

Svar: Vad tråkigt att höra att du tappat motivationen så! Men du, har du testat något annat? En ny träningsmetod? Träna med vänner? Utomhus? Nu när det är sommar och fint väder finns alla möjligheter och passa på att vara ute i det fina vädret! Har du kanske för höga krav på dig själv? Kanske kan du sänka nivån, träna lite färre tillfällen ett tag för att sedan trappa upp igen successivt? Träningen ska vara rolig, så försök att hitta något som känns kul för dig - nya gruppträningspass eller kanske ta hjälp av en PT (kanske mig) ta då kontakt med mig via mailen - [email protected] :)
Emma Barremyr

2013-06-11 @ 14:27:05
Postat av: Vera

Hej! Jag och säkert supermånga andra åker bort över sommaren= ingen tillgång till gym på ca 1,5 månader. Tränar ganska hårt på gym i vanliga fall och vore kul om du kunde lägga upp några "gympass" med fokus på en speciell muskelgrupp ex benpass/armpass/rygpass som går att utföra utan gym med endast hjälpmedel som t.ex pilatesboll. Tack för en bra blogg fina du!
Ps. Vad tror du om squats med lillasyster ~25kg sittandes på mina axlar??
Kram

Svar: Tack för tipset! Ska se vad jag kan få ihop, men det är ett jättebra förslag :D Måste se till att få lite övningar fotade/ filmade först så får vi se vad jag får fram :) Squats med lillasyster på axlarna låter toppen :D haha!
Emma Barremyr

2013-06-11 @ 14:32:01
Postat av: Hanna

Stort tack för svaret Emma! Keep going med din fantastiska blogg! Kram Hanna

2013-06-11 @ 15:34:11
URL: http://kanelsnackan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0