Förberedelser

Gokväll vänner
 
Om en vecka sitter jag i skolbänken igen för en veckas teoriutbildning innan jag i september går vidare till träningsinstruktör och slutligen i oktober blir lic. personlig tränare. Om tre veckor sitter jag uppe i Kebenekaisefjällen och lagar antagligen middag vid den här tidpunkten. Det är inte många dagar kvar som vi har på oss att förbereda all mat som vi ska bära med oss på vandringen då jag jobbar och är borta på utbildning. Jag torkar frukt, rotfrukter och grönsaker dygnet runt nu känns det som. Köttet ska Pelle få torka när jag är borta nästa vecka.
 
Vi kommer vandra i sex dagar, sova i tält och laga mat i fältkök ute i naturen. Det innebär att vi kommer ha 18 måltider (frukost, lunch och middag) + mellanmål att förbereda som vi sedan ska bära med oss utefter vägen.
 
Varför vi valt att förbereda maten genom torkning på det här sättet är för att det är det mest hälsosamt och samtidigt miljövänligt. Vi kan välja egna ekolokiska råvaror och därmed undvika socker, konserveringsmedel, förtjockningsmedel och smakförstärkare som ofta finns i processad och "färdig" mat. I och med min laktosallergi samt känslighet för gluten kan vi själva kontrollera vad som finns i maträtterna. Det är ju toppen (och super för magen)! Vid torkning bevaras även näringsämnen och vitaminer (förutom c-vitaminen, som vi kan komplettera med en brustablett) samtidigt som smakerna behålls bra. Vi har gjort upp en matsedel (som ni ska få ta del av längre fram) för att kunna planera måltiderna bättre och veta vad och hur mycket det kommer gå åt!
 
Torkade bananer, torkad kiwi och torkat äpple med kanel.
 
 
 
Fast det kanske inte ser så gott ut så smakar dessa torkade frukter sååå mycket och sååå gott att det kommer bli svårt att inte äta upp allt på en gång. Eftersom vi inte kommer kunna bära med oss hur mycket som helst kommer vi bara att äta så mycket som vi "behöver". Åååh, vad vi ska njuta av det här :D
 
Kram / Emma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0