Frågan om vetegräs

Hej vänner 
 
Jag fick en fråga angående vetegräs som jag tänkte upp här på bloggen:
 
"Hej Emma. Är du något påläst om vetegräs pulver? Har varit nyfiken på det ett tag, har du provat? Sägs ju vara bra för vår hälsa och kropp!? /Malin"
 
Jag kan inte säga att jag är jättepåläst vad gäller vetegräs, men jag har läst och hört att det ska vara nyttigt och bra för våra kroppar precis som du säger.
 
Vad jag vet innehåller vetegräs mycket klorofyll som ska vara bra för att sänka kolesterol och blodtryck, det ökar produktionen av röda blodkroppar samt stärker immunförsvaret. Jag har läst på flera internetsidor att vetenskapliga studier har visat att kolofyll hämmar tillväxt av dåliga bakterier och det ofta används i alternativa behandlingar mot t.ex. cancer. Om det funkar har jag ingen aning om?! Klorofyllet ska också ha en blodrenande effekt, samt stimulera läkning. Vetegräset har en hög halt av aminosyror och innehåller så många som 90 av 102 befintliga mineraler, massa vitaminer och andra viktiga näringsämnen. Det är också rikt på fibrer och enzymer. Värsta supervret låter det som :D
 
 
Är det någon av mina läsare som testat vetegräspulver? Skulle vara intressant och höra vad ni tycker om det isåfall :)
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har börjat äta det regelbundet fast det smakar som urk på burk. Har inte riktigt märkt av några revolutionerande skillnader men det tar nog ett tag.

Svar: Kan tänka mig att det inte smakar så gott, men om du nu är så nyttigt är det säkert värt det :)
Emma Barremyr

2012-08-19 @ 13:03:29
Postat av: Food According to Elsa

Hahaha, urk på burk.. måste tyvärr skriva under på det. Jag har käkat vetegräs ett tag (+ macapulver och spirulina) och det är ju såna grejer som man måste blanda med i smoothies för att få i sig. Jag har blivit lite piggare på morgonen sen jag började med det regelbundet iaf!

Svar: Haha, ja jag ska nog testa jag också så jag får se vad jag tycker, effekterna är väl kanske inte sådana man "märker" av direkt, utan nyttigheterna bara finns där :)
Emma Barremyr

2012-08-19 @ 15:20:32
URL: http://foodaccordingtoelsa.blogg.se
Postat av: Adele

Kanske man ska våga sig på att testa!

Svar: Det tänkte jag också göra :)
Emma Barremyr

2012-08-19 @ 18:07:04
URL: http://adelebyberg.wordpress.com
Postat av: Malin

Har ni känt av några biverkningar av det i början?

2012-08-19 @ 20:49:30
Postat av: Sonja

Korngräs är en mildare variant och oftast lättare för magen att smälta.. smakar lite gräsigt, visst, men man vänjer sig! ;)

Svar: Vad spännande, tack för tipset!
Emma Barremyr

2012-08-19 @ 21:30:14
URL: http://motionwellness.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0