Bakstuga och förberedelser

Hej vänner

Ikväll ska vi på grillfest tillsammans med massa fina vänner och då jag och Pelle ska stå för efterrätten har jag ägnat dagen åt att baka och fixa i köket. Resultatet står nu klart och består av en kladdkaka som ska serveras med hallon och hemgjord vaniljglass!



Vaniljglass (8 portioner)
4 äggulor
4 dl mjölk
4 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa samman äggulor och florsocker. Koka upp mjölken och blanda ihop med äggblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen, ställ tillbaka på plattan och vispa oavbrutet tills blandningen tjocknar (OBS, får inte koka - då skär det sig). Låt blandningen svalna och blanda sedan med grädde och vaniljsocker. Frys i glassmaskin till önskad konsistens.



Kladdkaka (en stor)
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/2 tsk salt
150 gram smält smör

Rör ihop alla ingredienser och höll upp i en smörad och bröad form. Grädda kakan på 175 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vil ha den. Servera med glass och hallon.

Gjorde även en riktig smarrig lunch på alla äggvitor som blev över när jag gjorde glassen! Jag ska visa er imorgon! Nu önskar jag er en trevlig lördagskväll :)

Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Jonna

Va god kladdkakan såg ut! Och vad gott med hemgjord glass :-)

2012-06-02 @ 16:49:06
Postat av: victoria

verkligen helt ofattbart :) ja, har hört att den ska vara riktigt bra, SAFE också! den är dyr dock, fick betala drygt 60,000 för båda stegen & alltså för licensen! men det är ju en utbildning liksom, man får tänka så.. har ju klarat mig undan studielån de här två åren iaf :) ok, vad härligt!!

2012-06-02 @ 17:39:48
URL: http://victoriaswellness.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0