Proteinmjölk med smak av blåbär

God morgon solstrålar

Under veckan har jag testat Arlas nya proteinmjölk med smak av blåbär till gröten. Den innehåller mindre laktos än vanlig mjölk, men jag fick ändå stoppa i mig laktraspiller för att inte få ont i magen då den fortfarande innehåller laktos. Plus är att proteininnehållet är 30 % mer än i vanlig mjölk, blåbärssmaken kommer från natulig blåbärsarom och att produkten inte innehåller något tillsatt socker. Dock var den väldigt dyr (12 kronor för en halv liter) och så var jag inte så förtjust i smaken utan väljer nog hellre naturell mjölk istället för smaksatt. Och jag knäcker nog hellre i en äggvita i gröten för att höja proteininnehållet i måltiden än att köpa dyrare mjök med mer protein i. Men det var kul att testa iallafall!

Arla gör reklam för mjölken som en "efterträningsdryck" och då många andra produkter innehåller en mängd tillsatt socker anser jag att blåbärsmjölken är ett av de bättre alternativen då det ändå är en naturlig dryck som innehåller både kolhydrater, proteiner och fett som är bra efter träning!

Gröten som serverades tillsammans med blåbärsmjölken var en blåbärsgröt :)







Blåbärsgröt: Koka en portion havregrynsgröt och häll i 1 dl blåbär och lite kanel. Servera med kokos, linfrö, hallon, banan, pumpakärnor, russin, mandel och mjölk.

Har mina läsare testat blåbärsmjölken? Vad tyckte ni om den?

Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: victoria

tack för tipsen, fina du :) jag ska absolut bli "striktare" med gluten & laktos för det vet jag att min mage också mår så mycket bättre av.. ProIBS minns jag att jag testade någon gång & att det var bra ja, nu har jag dock annan medicin ett tag men om den inte hjälper ska jag testa ProIBS igen :) Idag mår jag i alla fall mycket bättre & visst är man SÅ glad de dagar som magen mår bra?! Kram

2012-06-08 @ 16:40:30
URL: http://victoriaswellness.shapemeup.se
Postat av: Sanna

Jag måste testa den där alltså! Det var ju en kul grej att verkligen använda sig av smaken genom att ha den till gröt. Mums!

2012-06-09 @ 10:27:13
URL: http://engnuttasocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0