Kladdig chokladkaka

Hej vänner 
 
Sen jag kom hem från Stockholm har jag verkligen haft massa tid till att stå i köket och experimentera. I helgen bakade jag för första gången en kaka med silkestofu i. Det blev en chokladkaka, än en gång med inspiration från fina Fannys blogg. Tyvärr blev den inte riktigt lika god som den ser ut, men det kanske berodde på att jag inte följde receptet. Jag gjorde en mindre kaka, bytte ut dadelpurén till plommonpuré, hade i en mosad banan och uteslöt alla äggvitorna. Men den var helt klart ätbar, men ingen sån där Wowupplevelse!
 
 
Ingredienser (kakan):
1 mogen avokado
1 dl kakao
1,5 dl plommonpuré
1 mosad banan
1 dl silestofu
3 ägg
1/2 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
Ett knivsudd salt
 
Ingredienser (frosting):
1 mosad banan
1-2 msk jordnötssmör
1 msk kakao
1 msk kokossmör
 
 
Kakan: sätt ugnen på 200 grader. Gör en egen liten form av en bit folie, min var runt 15 cm i diameter. Satvmixa avokado, banan och plommonpuré till en jämn smet. Tillsätt äggen och vispa lite till. Tillsätt resten och häll smeten i formen. Grädda i ungefär 30 minuter, stäng sedan av ugnen och lägg på aluminiumfolié och låt den stå inne en stund till. Ta ut kakan och låt den svalna. Bred över frosting, ringla över honung och strö över riven kokos.
 
Frosting: mosa bananen och blanda ihop med de andra ingredienserna.
 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Testa orginalreceptet, det har jag gjort, det var verkligen wow!!! :)

Svar: Jag får ta och göra det :) Tyckte att det smakade lite väl mycket ägg, så blir lite skeptisk mot mer ägg, men det kanske blir bättre? :P
Emma Barremyr

Postat av: Sofie

Det smakade inte ägg alls :) Dock använde jag turkisk yoghurt istället för silkestofu!

Svar: Då ska jag testa det, för jag vet inte om jag gillade silkestofun så mycket :P
Emma Barremyr

Postat av: Fanny Roethlisberger

haha OJ, vilka byten du gjort! Det fina med dadelpuré är ju att den är precis "rätt" söt, och lite smak bidrar den ju med också, och konsistens. Och banan (?!?) – HUA. Och jag förstår skepticismen ang. äggen, men de behövs! Äggvita smakar ju ingenting, de bara "fixar" konsistensen :) hoppas du försöker igen och gillar resultatet :D

Svar: Haha, nej det blev inte alls bra! Tog vad jag hade hemma (inga dadlar) så det blev nog inte lika bra som din! Banan däremot tycker jag en fantastikt bra och naturlig sötning i bakverk :) Men ska testa göra kakan igen och göra rätt :D
Emma Barremyr

2012-12-13 @ 15:42:32
URL: http://bloggaromtraning.se/roethlisberger/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0