Seniorträning

Hej 
 
På SATS Färjestad är det många seniorer som tränar. Det är så jäkla underbart att se! Gamla människor som faktiskt insett det fina med fysisk aktivitet. 
 
 
Vi behöver få fler äldre att inse hur bra det faktiskt är att röra på sig!
 
För hur det än är så kommer vi alla att bli gamla en dag. Våran fettprocent kommer med åldern att öka, muskler kommer att förtvina, skelettet kommer att kalkas ur, vitalkapaciteten kommer att sänkas, hjärtat kommer att bli svagare, balans och minne kommer att försämras och blodkärlen kommer att bli mindre elastiska. Det är saker som förr eller senare kommer drabba oss alla och fysisk inaktivitet och dålig kost kommer att skynda på det hela.
 
Men vet ni vad det bästa är? Med fysisk aktivitet och en bra kost kan vi faktiskt förebygga och skjuta upp hela processen.
* Genom fysisk aktivitet kan vi minska andelen fett i kroppen i och med ökad förbränning, som i sin tur kommer leda till minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.
* Musklerna som annars förtvinar med åldern kan behållas, eller t.o.m ökas. Med en bättre muskelstyrka kommer kontakten mellan nerver och muskler att öka, koordinationen förbättras och man kommer löpa mindre risk att skadas
* Att regelbundet belasta skelettet med fysisk aktivitet kommer förebygga urkalkning och minska risken för benskörhet.
* Regelbunden kondidtionsträning kommer hjälpa oss att behålla lungornas vitalkapacitet en längre period jämfört med om vi är inaktiva.
Genom regelbunden träning kommer även den totala halten av den onda kolesterolet i blodet att sänkas, vilket i sin tur minskar risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.
 
Som ni ser så har regelbunden träning många fina effekter på våra kroppar och är man en frisk människa finns det ingenting som säger att det skulle vara farligt att träna. Fysisk aktivitet kommer ge oss en mycket bättre hälsa över lag och ett friskare samhälle!
 
Så uppmuntra era äldre nära och kära till fysisk aktivitet mina vänner! Det är aldrig för sent att börja träna, aldrig!
 
"Jag tränar inte för att bli ung, jag tränar för att bli gammal"
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: i annahs huvud

Bra formulerat! Att röra på sig och sköta om sig själv behövs verkligen för att man ska må bra upp i åldrarna! :)

Svar: Ja verkligen! Många skulle må bättre om de rörde lite på sig :)
Emma Barremyr

2012-11-03 @ 15:09:44
URL: http://www.iannahshuvud.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0