Kompressionsstrumpor

Hej 
 
 
Jag har mycket problem med mina ben - framför allt blodcirkulationen i benen. Jag kan aldrig sitta still. Har aldrig kunnat sitta still - för då somnar benen på mig. Så länge som jag är aktiv och rör på mig funkar det bra, men när jag sitter still så fullständigt kryyyper det i benen och jag klättrar runt som en liten apa. 
 
Det är jag - så har jag alltid varit. När jag var liten försökte jag boktavligt talat klättra på väggen, men jag lyckades aldrig.
 
Nu har jag tagit tag i det och bokat tid för akupunktur (spännande att testa) och skaffat kompressionsstrumpor som ska hjälpa till att öka blodcirkulationen och hjälpa till med återhämtningen.
 
Jag borde kanske boka tid hos en läkare då problemen är ganska stora. Det är bara så att jag alltid varit såhär. Jag tar liksom för givet att man inte ska kunna sitta still - för så har det alltid varit för mig. Men jag börjar förstå att det inte är normalt att inte kunna sitta på en stol i någon minut innan man måste stå upp för att benen har somnat?
 
Är det någon av mina läsare som har erfarenhet av detta? Borde jag söka upp en läkare eller ska jag testa om akupunkturen funkar först?
 
 
Kompressiosstrumporna är iallafall himla sköna och funkade (rätt så?) bra i bilen till och från Idre. De är även bra för dem som springer mycket och vill få allmän bättre återhämtning och bättre cirkulation i både vader och hälsenor. De kan användas både under och efter träning och ger ett härligt stöd för musklerna! Dessa fina rosa köpte jag på Inter Sport <--(klick) för 150 kr! Jag ångrar mig inte en sekund!
 
Springer ni med kompressionsstrumpor? 
 
Kram / Emma.

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har exakt samma problem. Plus att vaderna svullnar, mest på kvällen. Ska absolut testa dessa strumpor. Hoppas det hjälper. För det är inte alltid så kul att känna att man måste klättra runt i soffan ;)

Svar: För mig hjälpte det lite - tillsammans med liniment och massage :D Hoppas det hjälper för dig med!
Emma Barremyr

2013-04-17 @ 14:22:40
Postat av: Viktoria

Prova akupunktur :) Agneta på min meng är verkligen superbra

Svar: Ska göra det! har dock bokat tid och en tjej som har salongen på nJoy :) ska bli spännande att testa! :D
Emma Barremyr

2013-04-17 @ 16:13:45
URL: http://sojung.blogg.se/
Postat av: Nathalie

ååå dessa ska jag pröva, har inte problem med att benen somnar, men däremot svullna vader...vilket gör att jag inte kan ge mig ut och springa går inte springa då det känns som om jag har cementklumpar till ben, vilket är väldigt tråkigt:(

2013-04-17 @ 20:21:53
URL: http://www.brodkonst.se
Postat av: Nathalie

Tack för att du gjorde så jag hittade dessa strumpor, var och in förskaffade ett par idag, och känns riktigt bra nu när jag gått runt i dem en stund!! Blir nog till att köpa ett par till!

Svar: Vad bra att det bidrog till något! Känner faktiskt en förändring jag också, de är riktigt sköna! :)
Emma Barremyr

2013-04-18 @ 19:49:29
URL: http://www.brodkonst.se
Postat av: Tilda

Jag provade att springa med ett par häromveckan, men jag fick så fruktansvärt ont i vaderna, så jag tror inte att de var något för mig... har dock inte så mycket problem förutom att jag känner viss smärta i vaderna dagen efter löpturerna i vanliga fall... får försöka med något annat.

Svar: Du kanske borde testa att sätta dem på dig efter löpningen? Det kan förbättra återhämtningen :)
Emma Barremyr

2013-04-18 @ 21:32:13
Postat av: Anna

Hej!
Att de somnar låter ju som om någon nerv kommit i kläm eller minskad blodförsörjning. Finns klaffar i benet som sköter återförseln av blod upp till hjärtat från benen. Nu säger jag inte att du har något fel på dessa men det kanske skulle vara bra att kolla upp hos läkare, om inte annat för att utesluta vissa orsaker. Det finns ju något som kallas restless legs, när det pirrar och kryper i benen men det låter inte riktigt så på din beskrivning.
Lycka till, /Anna
Mvh Anna

Svar: Tack för din kommentar! Ska verkligen ta tag i det och boka en tid hos läkaren! Resteless legs är jag medveten om vad det är.. och man kan ju säga att mina problem likar det tyvärr!
Emma Barremyr

2013-04-19 @ 11:34:03
Postat av: Suzan

Springer jämt med kompression och föredrar Gococoś strumpor, dom är lite tunnare men ger ett riktigt bra stöd.

Snygg blogg btw!

Svar: Ja det är himla skönt! Gillar dem verkligen efter att ha testat i några veckor nu :) Tack, kul att du gillar :)
Emma Barremyr

2013-04-22 @ 14:44:07
URL: http://icanrestwhenimdead.com/
Postat av: fruwidlund

Vilka fina strumpor alltså! Blir alltid glad när sånadär "nyttiga" saker görs i roliga färger! :)

Svar: Ellerhur! SKöna är de också :D
Emma Barremyr

2013-04-25 @ 04:00:39
URL: http://fruwidlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0