Älgfärsbullar i kantarellgräddsås och proteinpasta

Hej 
 
2,5 år tillsammans kändes lite extra och därför bestämde vi oss för att fira det med en trerätters. En extra mysig söndagskväll som dessutom innehåller massa god mat såhär i vintermörkret är aldrig fel. Till förrätt åt vi parmainlindad brieost med honungsmelon på en bädd av roccula och pinjenötter. Till varmrätt åt vi proteinpasta med älgfärsbullar i kantarellgräddsås och till efterrätt jordgubbs- och hallonkompott med kokosgrädde.
 
Proteinpastan är enkel att göra och funkar utmräkt att förvara i frysen. Jag brukar använda den i både lasange och göra "tagatelli" av. Den är också glutenfri vilken ju är toppenbra!
 
 
Ingredienser (4 portioner):
400 g älgfärs
1/2 dl grädde
2 tsk fiberhusk
1,5 tsk timjan
1 msk kantarellfond
2 msk lingonsylt
1/2-1 tsk salt
Vitpeppar
 
Blanda grädde med kryddor, lingonsylt, kantarellfond och fiberhusk. Blanda sedan ihop med köttfärs och stek köttbullar på medelhög värme i kokosolja, alt. smör. Lägg köttbullarna på ett fat och gör sean såsen i stekspadet som finns kvar i pannan (ger god smak), men se till så att det inte är bränt, då blir inte så gott.
 
Sås:
300 g urvattnade kantareller
Grädde
Soja
Örtsalt
Vitpeppar
 
Häll grädde i pannan och lägg i kantareller. Krydda och koka upp. Lägg i köttbullarna och låt dem suga ut sig lite sås. Servera köttbullesåsen med ptoreinpasta och en god sallad.
 
Proteinpasta (2 portioner):
4 ägg
125 g phiadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
 
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen fluffigt tillsammans med phiadelphiaost. Vispa sist i fiberhusk och häll snabbt ut på en bakplåtspappersklädd plåt innan fiberhusken stabbar sigGrädda i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna innan du skär strimlor, t.ex. med en pizzaskärare.
 
 
Mums!!!
 
Kram / Emma

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Har också gjort en sådan pasta, kände mig lite huslig när jag tänte att jag gjorde min egen pasta ;) Blev väldit bra och passar till sås!

Svar: Ja visst blir det bra! Väldigt gott till sås som du säger :) Mums!!!
Emma Barremyr

2013-01-14 @ 16:16:23
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0